Antidepresiva v těhotenství, máte zkušenost?

alinea
3. pro 2014

Ahoj, jsem těhotná v prvním trimestru. Trpím na úzkostnou poruchu, projevuje se tak, že především v noci mě budí extra rychlý dlouho trvající puls, je to šílený. Snažím se praktikovat různé tipy dýchání, ale nic nepomáhá. Trvá to nějakou dobu, pak to přejde. Jsem z toho nešťastná...nerada bych brala léky..ale na druhou stranu, takový zblázněný puls by mohl třeba miminku v druhém trimestru ublížit ?? Máte někdo s antidepresivy v těhu zkušenosti ? Nejlépe u podobných stavů.....Děkuji.

aklin
3. pro 2014

Můžu tě uklidnit, ja trpím depresemi a úzkostnými stavy. Dříve jsem brala silné léky, poté jsem psychiatrovi oznámila, že jsem těhotná, tak mi předepsal přímo léky na tentýž problém, ale slabé. Byla jsem na genetice a ty léky, které beru, neuškodí miminku. 🙂 Raději si zajdi k psychiatrovi, on ti nějaké předepíše. 🙂

tarra27
3. pro 2014

@alinea určitě bych navštívila lékaře....a ty máš pouze to, že se probudíš s rychlým pulsem?

zbytečně bych do sebe leky nedávala...nemyslím si, že nemají vůbec žádný vliv......zkus si najít lékaře, kteremu věříš a on Ti poradí, co dál dělat. Sama od sebe si nic neber....

drž se a hodně štěstí s miminkem 🙂

alinea
autor
3. pro 2014

@tarra27 Ahojky jojo. S pulsem, jak kdybych běžela na Sněžku, neuklidní se, trvá to klidně zhruba půl hodiny i déle než se to trochu srovná. Je to šílené..vyčerpávající...Taky nad tím pořád přemýšlím, zda to ´´ustávat´´ nebo zkusit léčbu.

tarra27
3. pro 2014

@alinea a jde 100% o uzkost? třeba máš problémy se srdcem....nebo jiné....jestli by nebylo vhodnější navštívit odborníka i jiného než psychiatra,...

stepankakv
3. pro 2014

@alinea ahoj🙂 taky trpím na úzkostnou poruchu a jsem v 1 trimestru. Začalo to u me vysokym tepem a pak se přidalo spoustu dalších příznaků. Snažím se to zvládat než léků a snad se mi i daří 🙂 pokud mas jen ten tep tak bud ráda a Vždy si řekni. Jeee už je to zase tady , ale nic se mi nestane, miminku taky ne a ještě na to nikdo neumřel 🙂 takže co plasim 🙂 to si vždycky rikam ja a je to lepší 🙂

hanina_d
3. pro 2014

@alinea Třeba se opravdu nejedná o úzkost, ale nějaký typ arytmie. na zklisnění tepu zkus tzn. Vagové manévry, třeba ti pomohou. Ale rozhodně bych to nepodceňovala a nechala se vyšetřit na interně / kardiologii, myslím, že pokud se o tomhle zmíníš i před gynekologem, pošle Ti tam, v těhotenství to není moc legrace. Já měla arytmie potvrzené i zachycené a těhotenství mi velmi důrazně nedoporučili (protože zakázat nemůžou). Držím palce ;)

pistalinda35
3. pro 2014

@alinea ahoj. Take bych nejprve proverila srdicko. Mela jsi holter, byla jsi na echu ? Mne behem tehotenstvi ataky uplne prestaly. Nikdy jsem leky nebrala (mela jsem panicke ataky... S vice projevy, nejen buseni srdce).. Pred tehotenstvim jsem s tim bojovala dle rad z internetu. Vzdy , kdyz to na me prichazelo, jsem si rekla, tak pojd ty potvurko, ja nad tebou vyhraju. Ne vzdy to bylo lehke. Az po nekolika ekg, vysetrenich srdce, tlaku, krve a ct mozku mi doslo, ze je problem v moji hlave.... Po narozeni maleho jsem byla take ok, protoze byl uz ale 4x nemocny (3x v nemocnici), tak pri zvysenem stresu se ataky zas ozyvaly... Ted uz je to zas ok ..

stepankakv
3. pro 2014

@pistalinda35 jee to je krásný příběh ze jste nad tim vyhrála 🙂 Snažím se úplne stejne jako vy a doufám že cele těhotenství to bude dobre a potom ještě lepší 🙂 me nejvíc vadi ten pocit ze jsem mimo realitu :( s tim bojují ted.

elib
3. pro 2014

Brala jsem antidep. na uzkostnou poruchu + - 10let. Tehotenstvi jsem planovala prave kvuli lekum, v dobe kdy jsme se s manzelem o miminko zacali snazit jsem vysadila (samozrejme vse po porade s psychiatrem) nejsilnejsi antidepresiva, v den, kdy se mi potvrdilo tehotenstvi, jsem vysadila druhe. Jsem bez antidepresiv skoro 4 mesice a uzkostnou poruchu a pridruzene poruchy zvladam, dalo by se rici ze skoro zmizely.
Zpocatku jsem si myslela ze bez antidepresiv to nezvladnu vubec a planovala jsem ze mi psychiatr bude muset napsat aspon ty nejslabsi, ale strach o miminko byl silnejsi.
Ale je mi jasne ze kazdy to mame jinak a ne kazdy jsme schopni se sami s psychickymi poruchami vyporadat.

pampalin
3. pro 2014

Ahojky! Já mám chronické deprese a lékaři mi vyměnili v těhu AD za jiná, která se v těhu mohou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru