Jak vyhodit manžela z bytu?

5. pro 2021

Holky prosím mám s ním 5 děti,je to alkoholik,dnes mi už došla trpělivost,pracuje,ale dennodenně chlastá.prehlizela jsem to do včerejška (dneška).
Ve 20:00 zdrhnul chlastat k sousedům,došel až dnes v 6:00.ozraly jak nevím co.
Bezdůvodně zbil našeho syna,jen skrz toho,že ho vzbudil.
Chci ho vyhodit,ale on mi řekl,že nikde nepůjde.tento byt je napsaný na mě a taky kauci a nájem jsem platila já.
Večer jsem vůbec nespala a přemýšlela nad tím co me drží abych byla s ním a přišla jsem,že nic,ale bohužel nechce odejít.ja na druhou kauci teď před Vánoci nemám.
Takže jediné řešení je to,že by odešel on,ale odejít bohužel nechce.
Nevěřím tomu,že by nám pomohla poradna nebo tak něco,takže zachraňovat tento vztah nechci.uz ani ne skrz děti,jak jsem to dělala doposud.

j.a.n.i
5. pro 2021

Nedonutis ho odejit, z titulu manzelstvi tam ma pravo bydlet a je úplně jedno, na koho je byt psany a kdo ho plati. Vykazat a to pouze na omezenou dobu, ho mohou akorat policajti, takze si je mela volat, když bezduvodne bil syna, aby to bylo zdokladovane. A mozna by ho i odvezli na zachytku a opet bys mela do budoucna neco v ruce.

terka99554
5. pro 2021

Ahoj, je možnost podat žádost o rozvod a zajít na ospod s žádostí o předběžné opatření zákazu styku dětí s otcem. Pokud je tam podezření na domácí násilí nebo týrání dětí řeší se to ve zkráceném řízení. Je škoda že si nevolala na policii aby si měla něco v ruce. Pokud se ale tato situace děje opakovaně určitě to pracovnicím ospodu potvrdí i vaše děti. V tom případě by se musel vystěhovat aby je nemohl ohrozit na psychickém vývoji

emamaira
5. pro 2021

No, já bych vyměnila zámek 😀

j.a.n.i
5. pro 2021

@emamaira Takze jako bonus bude resit jeste zničené dveře. To v tom lepším případě, v horsim trestni oznámení.

pexi
5. pro 2021

Bylo napadení syna vážné? Je to na něm vidět? Pak bych byla "drsná" a šla s ním k lékaři, vše zdokumentovat a pak na policii.
Případně bych vyrazila na OSPOD, poradit se tam.

levandulovy_caj
5. pro 2021

Zkus se obrátit na bílý Kruh bezpečí ❤️

cikitkapb
5. pro 2021

Já mám jinou otázku… Proč jsi to nechala zajít tak daleko? 🤔 Asi se z něj nestal alkoholik, mlátící děti, za týden, že? Jak píšou holky nahoře… Pokud je na ně vidět, že ho manžel zmlátil, zajdi k doktorovi, pak na ospod a podej žádost o rozvod. A až se to stane příště, tak zavolat PČR.

marketka_m
5. pro 2021

@cikitkapb zbytecna otazka.autorka hleda pomoc a ne vycitky :( ospod,policie,bily kruh..hold nebude zo jednoduche...mozna prvni krok odstehovat se k nekomu.at si tam bydli sam...a pak resit dal

zelenaesmolda
5. pro 2021

Jakou druhou kauci?

marketka_m
5. pro 2021

@zelenaesmolda aby odesla a vzala novy byt si myslim

dashyyy
6. pro 2021

@cikitkapb zřejmě nemáš žádnou zkušenost s agresorem, závislákem, manipulátorem, exotem, jinak by tě taková otázka nenapadla.. nedovedeš si asi představit jak strašně těžký je si to všechno připustit, uvědomit a nejtěžší s tím vůbec něco udělat... já tu zkušenost mám a nikdy by mě nenapadlo se takhle ,,hloupě" ptát

klarkablaha
6. pro 2021

musí to být hodně těžké, ale napadlo mě , že by si ty mohla jít k rodičům nebo nemáš někoho asi že....:/

kometkak
6. pro 2021

Až se to bude opakovat, zavolat ihned policii, aby o tom byl oficiální záznam. A s tímto záznamem to začít řešit.. Jako napadení, alkoholizmus, agresivita.

zelenaesmolda
7. pro 2021

@marketka_m
a profc by mela odchazet ona kdyz je byt psany na ni?

marketka_m
7. pro 2021

@zelenaesmolda rpotoze vyhodit manzela neni tak jednoduche 🙂 takze aby se to pohlo...je treba udelat nejake kroky...akorat autorka zde uz nepise..tak kdovi zda to vubec je realny pribeh..

mogwaika
7. pro 2021

Až bude ožralej, tak mu zavolej sanitku, že ohrožuje sebe nebo okolí a má závažné problémy s alkoholem. Předběžným opatřením mu po záchytce nebo detoxu nařídí soudně 21 dní nedobrovolné léčby. Se střízlivým se spíš domluvíš a v lepším případě si uvědomí, že se chová jako idiot.

lucka_112444
19. únor 2022

Policajty? Ze zbil syna? 😁😁😁😁to určitě. K nam taky přijeli protože zbil syna. A co mi rekli? PAN SI MŮŽE PIT KOLIK CHCE, JE DOMA. AZ NAPADNE VAS VOLEJTE. NASHLEDANOU. On se mi vysmál stylem MNE ODTUD NEDOSTANES P*ČO. Takže tak.