icon

Jak vysvětlit mamce, že je to moje dítě?

sim007
25. čer 2015

Ahojte.
Z chovanj moji mamky mam pocit,ze si mysli ze mala je jeji a ne moje.....prijde mi,ze me moc nerespektuje....kdyz reknu nedelej to či ono,tak to stejne dela dal. Dudel ji cpe skoro porad ikdyz nebreci.
Treba dneska byla na ranu.....dala jsem na kocarek uv clonu (ne tu od emitexu co vypadá jako plinka,ale takova co vypada jak prodlouzeny šilt) a mamka ji porad oddelavala ze na malou nevidi a ze prece mala nebude hledet do cernyho....no jasne ono je asi lepší kdyz ji bude svitit do oci ze.... pak se jeste pridala moje babicka,ze ten kocarek vypadá jak rakva a ze oni nic takovyho nemeli a proste otocili kocar a jeli pozpátku (faaak pohodlny )...no uz jsem to nevydrzela a rekla jsem jim,ze je prece dulezitejsi aby na malou nesvitilo nez aby na ni videly a ze jestli to jeste jednou sundaji,tak se seberu a pojedo dom.....A to je porad neco.....No kdo to ma snaset....moje nervy....

Strana
z3
lunderin
25. črc 2015

@peroli souhlasím, že existují určité hranice a to, co popisuješ je extrém. Nevím, proč to tehdy tvoje maminka dělala (byla mladá,měla tě brzo, byla nespokojená ve vztahu, frustrovaná, tatínek jí dost nepomáhal, je prostě taková, nevím) a je mi to líto, protože tohle by žádné dítě nemělo zažívat.
Já pocházela z prostředí, že to, co děláme, myslíme my (tedy moje maminka), je jediné správné a kdo to dělá jinak, je hloupý, zlý, nebo podezřelý🙂 Pak jsem potkala svého muže a zjistila, že různé věci dělá a nahlíží docela jinak a přece to není špatně. Naučila jsem se v našem vztahu strašně moc o toleranci a tu se tu snažím předávat dál. To, co chci říct je, že mi příjde, že se dnes strašně řeší každá molekula, co dítě pozře, každý pohyb, co udělá, neudělá a kdy udělá (a neříkám, že je to v určité míře špatně) a pro velmi striktní názory dnešních maminek (které to nemyslí zle a dělají pro své děti maximum) dochází někdy k, podle mě, zbytečným konfliktům.
Uznávám, že jsou prarodiče, se kterými je obtížné vyjít a jsou i takoví, se kterými to prostě nejde vůbec🙂
Jen si myslím, že dítěti uškodí víc napjatá atmosféra, případně brutální hádka doprovázená slzami, kvůli cukrátku, než to cukrátko.
Howgh domluvil jsem🙂

Strana
z3