Jak zachránit vztah? Partner vypadá, že o mě už nemá zájem
Ahoj, potřebuji se vypsat...
Potřebuji radu, nevím už co dál :(
S partnerem jsme spolu skoro 9 let, bydlíme spolu skoro 4 roky.
Podřídila jsem se jemu a bydlíme kilometr od jeho rodičů, aby to k nim neměl daleko. Mají hospodářství, nechce to nechat jen na rodičích a chce pomáhat. Já za rodiči moc často nejezdím. Nemáme úplně ideální vztah...
On je stále u rodičů nebo s kamarády a co spolu bydlíme, vůbec spolu nežijeme společně. Žádné výlety, jen když si je doslova vybrečím. To potom jedem. Doma mi s ničím nepomůže a to jsou dny kdy je celý den doma. V posteli pro mě nic moc :( on se rychle udělá a já z toho nic nemám, někdy si i přeji ať už je a já můžu jít spát. Dokud jsme spolu nebydleli bylo všechno duper. Cítila jsem že mě miluje. Teď už si tím nejsem bohužel jistá.
Náš vztah bych chtěla zachránit ale nevím čím.
@letadylkokane Mne se zase nelibi, ze tu vzdy vidime jeden pohled na vec a hned tu 90% holek zacne radit, aby se na nej zenska vyprdla. Driv lide prekonavali problemy spolecne. Dneska se objevi prvni mrak a hned prijdou rady, ze uz ho mela zenska davno vykopnout atd. To muze vyvolat pocit, ze to nema cenu ani zkouset nejak opravit, i kdyz by to treba slo (nejen tato diskuze). Kdyz jsi s nekym tak dlouho, tak to preci nezahodis jen tak.. kdyby spolu byli rok, tak budiz, ale po takovy dobe by treba stalo za to, kdyby zkusili nejakou poradnu. Pri nejhorsim se na to vazne vyprdnou. Pokud se to takhle zhorsilo po tom neuspesnem tehotenstvi, muze byt opravdu problem v tomhle. A pokud se jim nedari uz nejakou dobu, tak asi nehrozi, ze do toho vlitnou na prvnj pokus... Jestlize to nebude chtit resit partner, tezko ho donuti prece a pokud rekne, ze to nechce nijak resit, tak aspon uvidi, jestli ma vztah nejakou budoucnost (rodina).
Muzsky o takovych vecech proste neumi moc mluvit.
A jak vime, ze poradit rozchod je spravne?
Radsi poradim nejake reseni, nez to nejjednodussi a nejraznejsi vyusteni situace ☺
@marii90 Ono je to těžký říci, co je a co není správné. Já jsem také spíš zastáncem toho, že dítě nemůže být jen jakási ,,náplast" na nefungují vztah. Ale souhlasím třeba i s Tebou, že člověk by neměl hned zahodit jen tak vztah, kde jsou problémy. Ale mám pocit, že autorka dotazu se vztah asi víckrát snažila nějak vyřešit, promluvit si s partnerem, ale on asi zájem nemá. Ono je to těžký, něco spravovat ve vztahu, když ten druhý nejeví zájem...☹ Myslím, že to nebylo v komentářím o tom, aby se autorka na partnera vyprdla. Já třeba si jen myslím, že když její partner nebude jevit zájem a snažit se i on nějak to spravit, tak jen že bych se zamyslela nad tím vztahem, což ale hned neznamená, se rozejít. je to těžký, těžko se radí, když to člověk nezažívá ☹
@marii90 ja jsem taky rikala, ze se to da pokusit opravit. Chtit musi ale oba 🙂
@kaculik007 ahoj,
já bych na tebe měla jednoduchou otázku: Proč chceš váš vztah zachránit?
Osobně si myslím, že úplně nejlepší by bylo se rozejít. Nejlepší pro tebe, pokud ti stávající čtyřletá situace nevyhovuje a pakliže chceš mít dítě.
Jestli chceš vztah zachránit jen kvůli devítiletému vztahu, nemá to cenu. Vlastní, ne tak dlouhá, zkušenost.
Ovšem, může se stát, že to na chvíli bude dobrý, nebo fajn, ty třeba ještě víc slevíš ze svého, otěhotníš, budeš si říkat, že mu to otevře oči, že budete úplná rodina, takže... a jednoho dne zjistíš, že je to ještě horší a už není kam ustoupit.
@ruzicka06 Je tu fakt vic diskuzi ohledne problemu ve vztazich, ale udelit radu "kasli na nej" jen proto, ze zname jeden pohled na vec, neni dobre. Cim vic ruznych napadu na reseni, tim vetsi vyber a napadu jak vyresit zakladatele maji preci ☺ Stejne je reseni na nich. Taky si nemyslim, ze dite je naplast, ale pokud se to vyrazne zlomilo v tomhle bodu... je to podle me indicie k puvodu problemu. Kazdy vztah ma mouchy...ale nekdy (nejen na MK, ale treba jsem cetla driv par prispevku na FB v Priznani na matersky - coz jsem vzadala a uz jsem tam nikdy nevlezla) poradit rozchod kvuli tomu, ze chlap chce jet sam na panskou jizdu s bejvalyma spoluzakama, protoze rozhodne podle tech holek, ktery ho ani nikdy nevidely se jede kurvit? Pak tu nema byt tolik samozivitelek...
Chlapi jsou proste natvrdli a vsechno se jim musi opakovat a chce velkou trpelivost z nich dostat treba dulezity rozhodnuti... je to takovej zvlastni zivocisny druh 😁
Nekdy by me kleplo, kdyz mi 3x vola, jestli ma koupit plnotucny nebo polotucny mliko (berte s nadsazkou)... zensky maji na bedrech proste vetsi zodpovednost a casto musi chlapy posouvat ☺
@kaculik007 rekni mu to, co jsi napsala tady nam. Nekdy klidna domacnost nepomaha, nekdy je treba se poradne pohadat, aby byly vysledky. Udelat scenu, ze Tobe nepomaha a je cely hrrr pomahat rodicum, at si srovna priority a taky at Ti pomaha, kdyz jde nekam a nevis kam, opet udelat toco, co si jako mysli. Kdyz tohle dela a Ty jsi casto bez reakce, on si mysli, ze to je ok. Rekni mu, co se Ti v posteli libi a co se Ti nelibi, pripadne preber inicistivu.
@letadylkokane Jak jsem psala jine uzivatelce,je to zvlastni zivocisny druh tihle muzi 😡😁
@marii90 🙂 Ja nevim, mam doma poklad, takze nemohu soudit 🙂
Ale jasne, chapu, jak jsi to myslela 🙂
@marii90 my ale vždycky budeme znát jen jeden pohled na věc, pokud se tady neregistruje pár, který by založil takovouhle diskuzi a nedal nám oba pohledy 🙂
Vyjma toho, k zásadnímu rozhodnutí, jako je konec vztahu, musí člověk přijít sám, nemůže se přece rozcházet na základě názorů z diskuze. 🙂
@marii90 no... pokud vztah chatra, dite to resi jen malo kdy, spis naopak, dite vse jen zhorsi... meli jste stesti, ze se u Vas zlepsily vztahy diteti, ale jste opravdu jeden z par z mala. Spis to je opacne a hadky jsou pak jeste mnohem horsi a jeste pak jsou dalsi navic diky diteti
@priefi Bylo to hodně těžké,to mi věř.Byli jsme přestěhovaní asi rok a já tu nikoho neznala,jen ji...a pak takový podraz.Měla jsem chuť to zabalit.Ale vzhledem k tomu,že jsem kdysi ublížila i já jemu,dokázala jsem odpustit,protože si on sám uvědomil ten přešlap,člověku se pak snáze dýchá.
@marii90 Jako máš určo v některých věcech pravdu. Ale když si znovu přečteš co jsem radila já, tak to určitě nebylo to se rozejít hned (což bych ani autorce hned neradila). Je rozdíl někomu poradit ,,rozejdi se" a ,,zamysli se nad vztahem". Ale opravdu na vše musí být dva. My máme také problém s otěhotněním, už se snažíme dokonce 3 roky a za tu dobu už byl 2x zamlklé těhu........ A mám suprovýho chlapa, kterej mě podržel vždy, mluví se mnou o tom, sám navrhoval kam zajít na jaká vyšetření apod.- nemělo by to spíš ve vztahu při takovémto problému takhle vypdat??? Než že jeden situaci chce řešit a druhý ne a akorát s tím druhým nekomunikuje pořádne. Opravdu je to těžké. Ale myslím si, že problém s otěhotněním je situace, která prověří pevnost vztahu. Mě a mýho chlapa to spíš posilnilo..ale mám pocit, že u autorky dotazu je to spíše naopak...ale jak říkšá a máš pravdu, autorka se musí sama rozhodnout ne na zákl. našich příspěvků.
Zachránit vztah chci, protože ho miluji. Všechno se ve mě motá, myšlenky co dál... Dokud jsem neotěhotněla, bylo to fajn. Sice občas nějaká výměna názorů ale nebylo to až takové. Potrat to vše asi zničil, touha po dítěti je u nás obrovská. Ten stres dělá asi hodně.
Proc to chces zachranovat kdyz s nim nejsi stastna?
Nemluvíme spolu a spíš se mi vyhýbá. Ráno se bez řeči sebral a odjel. Nechal mi jen vzkaz na stole kam jede.
@zelenaesmolda Protože jsou někdy i hezké chvíle bez hádek a všeho. Jenže jich je málo.
@kaculik007 pockat... Vy do tohohle ledoveho kralovstvi chcete privest dite? To neni dobry. Musite spolu zacit mluvit. Smat se spolu, plakat spolu, hadat se spolu. Ale neni mozny, abyste spolu komunikovali pomoci listecku na stole. To neni vztah, ale neco strasne podivneho. A do takove divnosti privest dite, to je blbost.
@kaculik007 psala jsi, ze na tebe neni ohleduplny v sexu. To je hodne velkej indikator toho, co k tobe on citi. Evidentne jsi mu momentalne u zadele. Tak se pokuste to spolu zmenit. Jinak to nema cenu.
Ja bych na tvem miste uz byla asi pryc, ale jsem horka hlava. Proto neradim odejit hned, ale spis si dat cas na zotavenou. Pokud se nic nezmeni, tak dat sbohem.
@kaculik007 pokud je tech hezkych chvilek malo tak to nestoji za to,vlastni zkusenost.hezke chvile muzes mit i s nekym jinym
@zelenaesmolda v tomhle souhlas. Ja mam pocit, ze se obecne zeny boji samoty a kroku do neznama, a proto zustavaji ve vztazich, ktere jsou na prd. Pritom odejit z mrtveho vztahu je takova uleva.
Ma cenu se pokusit o zlepseni, ale to musi fakt chtit oba a zlepseni by melo prijit v horizontu mesicu. Pokud zena ceka roky, procekava sva nejkrasnejsi leta s tim nepravym a zivot ji klouze mezi prsty.
Zivot mame jen jeden, mame tu vymerenych cca osmdesat let. Proc se trapit v necem, co nefunguje a fungovat nebude, protoze ten druhy sve chovani nevnima jako nevyhovujici. Naopak vubec nechape, co po nem partner chce a ma pocit, ze je vse ok.
@kaculik007 Jestli z nej citis, ze to chce taky zachranit, tak co treba zkusit pripravit nejakou romantickou vecu/prochazku/nejakou hezkou spolecnou chvilku (ne hned cely vikend nekde v trapu)/obejmout ho jen tak....proste pripravit nejakou hezkou spolecnou chvilku, treba mu to pripomene, jak to bylo a muze bejt hezky (trebas to uz zkousela, je to jen napad ☺ ). Urcite to nebude super hned, ale pokud citis, ze to neni uplne ztraceny z jeho strany... ☺
@kaculik007 z toho co tak čtu tvoje reakce tady, tak mám silný dojem, že by ses s ním rozešla, ale máš strach jak to udělat (aneb hypotéka) a že budeš sama (aneb dítě)
a protože tyhle dva strachy vítězí, řekneš si, vždyť ho miluji (aneb devět let), řekneš si, že jsou i hezké chvíle (je jich pár a nevynahradí ani z části to tvoje napětí)
on je takový, on je makový... je jedno jakej kdo je, na vztah jsou potřeba dva a nejdůležitější pro dlouhodobej vztah je, jestli ti dva jsou spolu rádi.
Jsi s ním ráda?
A on s tebou? Práci má, sice ho nebaví, ale má, volnej čas tráví u rodičů, chápu, mají hospodářství, atd., a zbytkovej volnej čas vyplní kámošema.
Bylo by s podivem, kdyby jste těch hezkejch chvilek měli víc, protože on prostě nemá čas.
Na tebe.
A možná mu to takhle vyhovuje, všechno to, čemu věnuje čas místo tebe je vlastně jeho ventil, ať už musí ventilovat cokoliv.
To víš ty, jací jste. Co jste prožili, co vás zdecimovalo, co vás nakoplo, co ne.
Všude je něco.
Chceš s ním být, protože máš strach, jak bys zvládla hypotéku, nebo proto, že tě dělá šťastnou, spokojenou váš vztah, on, to, že jste spolu.
Především ale je nejdůležitější spolu mluvit. O všem. 9 let... to je fůra času, za kterou víte, jací jste.
@xxx3d skvele napsano.
@letadylkokane 🙂 osobní zkušenost, to se to pak píše.
@xxx3d ja si tohle taky castecne prozila. Bylo mi dvacet tri a zacal chodit s jednim klukem. Nase pohledy na zivot se postupne rozchazely. On nejvic volneho casu travil s kamarady na kole, ja byla sama. Chodila jsem na vejsku, pracovala u toho... On vejsku nemel. Dostal se, kam si usmyslel, ale vydrzel tam semestr a konec. Takze jen pracoval a mel na me pozadavky denne teplych veceri, vyzehlenych kosil... A jeste plkal, ze studuju obor na prd. Pritom to nebyla pravda. Kdyz jsem s nim chtela na vylet, jelo se na kole. Nezajem o ma prani a me napady, jak trapvit volny cas. Vydrzela jsem to dva roky a po jedne hadce jsem to rozstipla. A dobre jsem udelala.
Kolo od te doby nenavidim a nebyla jsem na nem. A to je mi ted 34.

@letadylkokane Souhlasím s Tebou, že příchod dítěte do vztahu, který nefunguje, by bylo možná spíš ke škodě , jak k užitku. A nejvíc by ten nefungující vztah odneslo právě to dítě...