icon

Jak získat syna do péče, když ex nespolupracuje?

jan0205
26. únor 2024

Co mám dělat když mi ex nechce dávat syna. Soudy jsou proti mně.

veru181
27. únor 2024

Čím argumentují soudy?

marketamila
27. únor 2024

Jak máte mezi sebou vyřešenou péči o dítě?

jan0205
autor
28. únor 2024

@marketamila měli jsme ho ve střídavé péči, půl roku to fungovalo a pak mi ho přestala sama od sebe dávat. Dva měsíce mi ho nedala a soudu to bylo stejně jedno. Teď ho má v péči ona a dělá si co chce

veru181
28. únor 2024

A co tedy řekli u soudu? Naštěstí nemám osobní zkušenost, ale pokud porušuje soudní rozhodnutí, ne vaši slovní dohodu, tak to přece musí řešit?

marketamila
28. únor 2024

@jan0205 to je divné, soudní rozhodnutí nemůže porušovat a soud k tomu musí přihlédnout...
Jak tedy reagoval soud?
Nejlépe zajít na ospod a k právníkovi..

jan0205
autor
29. únor 2024

@marketamila tak to by jsi se divila. V létě mi ho osmkrát nedala z toho mám čtyřikrát zápis Od policie a soud to vůbec nezajímalo.

jan0205
autor
29. únor 2024

@marketamila a ospod?? To je jen fraška.

jan0205
autor
29. únor 2024

@veru181 nemusí, nic ji neřekli ani za to nebyla postihnutá. Prostě nechce abych se s ním viděl. Co by za to jiné děti daly aby měli tátu. Táta je jen jeden. Navíc když to dítě chce. . Prostě je to jen na oko. Jinak jak se říká krkavčí matka

luciksima
29. únor 2024

Podejte si na soud návrh na úpravu styku se synem...neříkejte mi,že vám ho nedává a soudu je to jedno...když člověk řeší snížení či zákaz styku s dítětem kvůli závažným důvodům stejně dítě za ex musí...kolik je dítěti let?

lennus
29. únor 2024

@jan0205 Proč ti ho nechce dávat, vysvětlila to? Možná jsou neziskovky, které toto řeší, pátrala bych. Případně řešit s právníkem, co rozumí a dělá rodinné právo.

jan0205
autor
1. bře 2024

Údajně ke mně nechce. Vždycky to chvíli funguje a pak do toho hodí vidle. Jako by ji vůbec nešlo o toho kluka je to k......

miryp
1. bře 2024

Chápu-li to správně, dítě bylo ve střídavé péči a toto rozhodnutí bylo nahrazeno novým rozhodnutím, kdy je dítě ve výhradní péči matky. Pak je otázkou, co přimělo soud k tomu, aby zrušil střídavou péči a svěřil dítě do výhradní péče matky, to se neděje jen tak, pokud ty i nadále o střídavou péči stojíš. Takže čím soud odůvodnil zrušení střídavé péče a svěření dítěte do výhradní péče matky?

jan0205
autor
3. bře 2024

@miryp bývalá manželka řekla doslova: že jsem dal synovi pohlavek, který ho bolí a pak ještě, že se bojí prarodičů.

22hanah
3. bře 2024

@jan0205 je to zajímavé, já jsem taky matka, otec dětem zemřel a soudila se se mnou tchýně o styk s nimi místo svého syna a na mě nebo děti teda soud rozhodně nebral vůbec žádné ohledy, furt byla tchyně na koni a já ta bitá, přestože tam děti nechtěly, tak musely, volala taky policii a žádné argumenty mi nepomáhaly, tak je mi divné, že by soud nezajímalo, že syna nevídáte vůbec a ex si důvody cucá z prstu. Když moje děti se bály tchýně a nechtěly tam, tak jsem poslouchala, že jsem špatná matka, protože jim to neumím vysvětlit a mám je vzít k psychologovi🤷🏼‍♀️ tak mi to zavání tím, že si u nás prostě soudy dělají úplně co chtějí a jak se jim zrovna chce podle pocitů soudce a ne podle zákonů😡

jan0205
autor
3. bře 2024

@22hanah jj přesně tak mi to připadá také. Dělají si co chtějí.