Jak zvládat vztah s partnerem, který není oporou?
Zdravím Vás … chtěla bych se zeptat jaký máte názor na to že já (30 let) jako matka dvou dětí (samoživitelka už nějakou dobu) jsem si našla přítele(38 let) jsme spolu 3 roky a já nedávno(půl roku) přišla o bydlení a skončila jsem na charitě a můj přítel bydlí u matky se svým bratrem a její manželem , bez toho aby mi nějak pomohl s ,,kaucí” na nějaký ten byt a nebo aby našel nějaké to společné bydlení jako rodina … se svoji matkou se vidí každý den a když jdeme ven cca po 3-4 dnech tak mu neustále volá každý dvě hodiny co dělá a musí se jí ozývat kde se nachází …a když jsem navrhla společné bydlení že já už to takhle nedávám tak se vším se musí domlouvat se svoji matkou …a do toho všeho jsem přišla o práci takže tento půl rok pro mě extrém a on mi udělá cca za 2-3 měsíce nákup za 2000 abych to měla na měsíc a víc … a už jsem zoufalá a nevím jak to chápat
Postarat by se měl v první řadě otec dětí
@skarol aha , takže když já mám děti s někým jiným se kterým se rozejdu , pak si najdu přítele se kterým jsem 3 roky a teď teda když je taková situace jaká je , tak mám jít za bývalým ? Jako ohledně čeho ? Aby mi pomohl s bytem ? Nebo Vám přijde normální když přijdete o bydlení a víte že máte přítele a ten Vás nechá jít v klídečku na charitu ? Když on je zabezpečený hodně a mohl ,,přiložit ruku k dílu” ? Tohle vážně takhle funguje v této době ? Ne dneska jsou ti chlapi úplně k ničemu ! Aby sex a dokonalý vztah by chtěl každý ale už to horší věci okolo které nastanou to už teda se chodí za bývalým .. dobrá Děkuji
Hezký víkendový troll 🙂
@skarol aha , takže když já mám děti s někým jiným se kterým se rozejdu , pak si najdu přítele se kterým jsem 3 roky a teď teda když je taková situace jaká je , tak mám jít za bývalým ? Jako ohledně čeho ? Aby mi pomohl s bytem ? Nebo Vám přijde normální když přijdete o bydlení a víte že máte přítele a ten Vás nechá jít v klídečku na charitu ? Když on je zabezpečený hodně a mohl ,,přiložit ruku k dílu” ? Tohle vážně takhle funguje v této době ? Ne dneska jsou ti chlapi úplně k ničemu ! Aby sex a dokonalý vztah by chtěl každý ale už to horší věci okolo které nastanou to už teda se chodí za bývalým .. dobrá Děkuji
@felixsi Otcem dětí je jiný muž a ten se má logicky postarat o zázemí svých dětí, které zplodil. Navíc, pokud byly svěřeny do péče matky, která to nedokáže.
Za to tě nikdo neodsuzuje, člověk je prostě jednou nahoře, jednou dole. Otec se má o děti postarat, aby ses mohla sebrat a na zázemí znovu našetřit.
V žádném případě bych neodsuzovala ženu, která je ochotna investovat 8 mio na vyřešení situace cizí rodiny a jen prostě odmítá tuto investici plně předat svému očividně nedospělému a nevyzrálému synovi. Že je na ní závislý a jak k tomu dospěli, je jejich věc.
Ty ses teď dostala do problémů, děti žijí v provizoriu. A je na tobě, jestli danou pomoc přijmeš nebo budeš své děti výše uvedenému vystavovat dál.
@felixsi Rozčiluješ se tu vcelku zbytečně. Ano, tvůj bývalý partner a současně otec dětí snad na ně má vyživovací povinnost. Neznamená to apriori se ho nějak doprošovat nebo žádat o peníze, ale třeba dočasně upravit jeho styk s dětmi tak, abys mohla víc pracovat a postavit se na vlastní nohy. Třeba. A ano, tvůj současný partner se chová sobecky a za ty 3 roky jste mohli už dávno bydlet společně sami, nebo ti mohl nabídnout výpomoc v aktuální nelehké situaci. Nesnaž se to brát jako útok na tvoji osobu, ber to jako poučení a velkou životní lekci. Protože kdybys neskončila na charitě a bez práce, tvůj "partner" by se do společného bydlení rozhodně nehnal. Ono mu totiž velmi vyhovuje mít klid a zázemí u maminky a povyražení s tebou. Opravdový partner totiž ve 38 letech nepotřebuje každý svůj životní krok konzultovat s maminkou, fakt ne.
@anonym_caa7cc zbytečně se neříká 100 lidí 100 chutí… ale chápete vůbec ten příspěvek ? Mě spíš příjde že vidíte jen to co chce vidět a nebo nejlíp to chápete podle sebe … vždyť já nejsem žebrák X let ! Pouze jsem z důvodu prodeje bytu paní majitelky musela najít jiné bydlení a měla jsem na to 3 měsíce a matka dvou dětí a samoživitelka to moc jednoduché nemá ! Já dělala 14tky v kuchyni 9 let a teď jsem dva měsíce bez práce takže já mám v tuto chvíli utíkat za biologickým otcem at se postará ? Nebo at mi pomůže ? A co ten biologický přítel ? Ten už teda nemusí ? Lidi opravdu já Vám děkuji za každou odpověď , názor ale čtěte poradně příspěvek o co vlastně jde , než něco napíšete … Bože můj neuvěřitelný takže ne se v životě něco posere a já jsem 3 roky s jiným ale já polezu za biologickým otce ze nemám kde bydlet ? Neblbnete opravdu fakt !
@felixsi a ty umíš číst? Já ti píšu, co bych řekla ženě, která takovou věc skutečně řeší. A ano, děti mají dva rodiče a pokud matka přijde o bydlení a o práci, je s péčí na řadě otec, nikoliv její kamarád s výhodami. Ale to je vcelku zbytečné tobě vysvětlovat, ty tu jen víříš tiché vody a děláš to dost okatě a blbě...
@izz76 takže když já mám partnera kterej se neumí ,,postavit” ,,postarat” ,,být oporou” když se mi stalo to co se stalo , tak vlastně záleží komu do čeho chce investovat jeho matka ? Ahaaa to už je ale zase jiné téma ale moje určitě ne 🙂
@felixsi Neber to zle, ale nie tvoj partner sa ma postarat o teba a tvoje deti, ale iba vylucne ty sama a bio otec deti.
Zdravím Vás, dámy.
Pro nově vznikající podcast (možná i web či YT kanál) bych rád udělal sérii rozhovorů se zajímavými ženami, které mají co říci. Nejde o to, aby byly nějak slavné, mocné apod., ale spíše o to, aby se jednalo o "normální" ženy, které lze běžně potkat kolem nás.
Za jakýkoliv kontakt, nápad, návrh, doporučení apod. Vám budu velice povděčen.
Rozhovor jsem schopen vést v češtině (domluvím se i se slovensky hovořící osobou 🙂)), ukrajinštině, ruštině, němčině a angličtině.
Přeji Vám všem příjemný sváteční čas i veškeré následující období.

Postarat by se měl v první řadě otec dětí