Jak zvládnout bolest z odchodu manžela po 17 letech?
Holky zdravím....před týdnem nás opustil manžel po 17 letech. Je to pro mě hrozná rána a nedokážu se s tím smířit, nejsem schopná ničeho. Děti mám 16 a11 let, zatím to nesou dobře.Jsou s taťkou neustále v kontaktu a schází se, i to mě hrozně bolí.Odešel, že už ho to nebaví, nežije,strašně vysávám, necítí se u nás jako doma (bydlíme u mých rodičů), jsem negativní a i trochu bordelářka.Měli jsem nádherný vztah..., jezdili jsme po výletech, dovolených, karavanem, bavili se..... plánovali rekonstrukci. Ještě týden před rozchodem jsme byli na oldies a bylo to vše super...jako za mlada, fakt jsme si to užili, tančili, jsme, smáli jsme se.... (teda prý asi jenom já, mě bylo řečeno). Neumím si život bez něj představit, byl mojí součástí, vše jsme dělali společně, mohla jsem se o něj kdykoliv opřít a najednou je vše pryč....Nechce nic zkoušet...poradna, změna, stěhování....nemiluje mě....cítí ke mě jen to, že kdyby se mi něco stalo nebo bych byla nemocná, tak mu ti není jedno. Slíbil, že o děti se postará, zrekonstruuje byt...ale já si to neumím představit.Vidět ho, mluvit s ním bolí moc, ale nevidět ho a nemluvit s ním ještě víc.Nedokážu nic dělat..., soustředit se, furt jen bulím a ptám se proč...ale vlastně vím, že je chyba ve mě a zkazila jsem to já....,Krom posledního měsíce, kdy chodil domů později a moc se nebavil jsem nic nepozorovala.Stále jsem se ptala co se děje odpověď bla nic...až minulý týden, to z něj vylezlo..., že už to trvá dýl a chtěl mi to říct po prázdninách, ale když jsem do toho začala rýpat...rak tedy povolil. Ujišťoval mě, že žádnou jinou nemá...nevím...Nedokážu si prostě představit, že jen tak spálí mosty a zmizí mi ze života. I když to tak úplně není...musíme být v kontaktu kvůli dětem, ale zatím mi to moc nejde. Spíš mám stále nutkání mu volat a přemlouva, ptát se.....Je to zlatej chlap....ale už není s námi. Nevím co mám dělat, jak to zvládnout, moc to bolí.....
@janca2002 vždyť máš ještě minimálně půlku života před sebou 😉
Já vím, že je to těžké, ale bude líp 🍀
Nejdůležitější je najít si něco, co ti bude zaplňovat čas, když budeš sama. Tvoření, sport, knížky... Musíš se naučit krásně žít sama se sebou.
Opravdu bude časem líp, i když se to teď nezdá.
@jancazao Hrozně na tom chci pracovat, ale pořád mě nejde se na něco soustředit, zabavit se, bavit se.Přemlouvám se do všeho....a někdy ani to nepomůže...fakt nejsem schopna ničeho.Chcise změnit, ale zatím nevidím ani kousek nějakého pokroku. Věřím, že bude líp....ale bude to trvat. Děkuji za podporu.
@janca2002 Ty na sebe strašně tlačíš, dej tomu volný průběh, vždyť je to doslova pár dní, co se ti převrátil život vzhůru nohama.
@levandule_k Já vím,ale mám pocit,že to nemůžu vydržet.
@janca2002 Predevsim prestan rikat, ze kvuli svemu veku mas mizive sance na dalsi dobry vztah. Kdyz se budes videt jako stara a neperspektivni, bude te tak vnimat i okoli (i pripadni napadnici). Mne je jenom o 4 roky mene nez tobe a nemam rozhodne pocit, ze bych byla za zenitem. Samozrejme by me bolelo, kdyby nase manzelstvi skoncilo (jsme spolu jen 'par' let a mame skolkove dite), ale po vsech vztahovych s*ajdach, kterymi jsem si prosla, proste vim, ze sance na novy vztah je vzdycky, POKUD clovek nezahorkne a nezapskne a vypada alespon trochu k svetu.
Dalsi vec; neber to jako utok na sebe, ale pokud si tvuj manzel opravdu oddechl, ze od tebe odesel, tak to vase manzelstvi asi melo trhliny (velke a dlouhodobe), i kdyz tys je nechtela videt. Psycholozka, u ktere jsem po jednom silenem rozchodu byla, mi rekla, ze nemuzu nikoho obvinovat z toho, ze se chce dostat z neprijemne situace. Tedy prevedeno na vas pripad; pokud manzel opravdu nebyl statstny, rikal ti, co mu vadi, ale tys tomu nevenovala pozornost, tak je to ukazkovy pripad rozpadu manzelstvi, za ktery mohou oba dva (i kdyz ted to treba vypada, ze vinen je on, protoze te opustil.). Chapu,ze ti to ted nepomuze, ale do budoucna je dobre se temto chybam vyvarovat. Az to preboli a zacnes pomyslet na novy vztah, bylo by fajn zacit venovat pozornost vecem, ktere partner rika a nezametat je pod koberec. Tuhle lekci bych videla jako prinos v tom vsem spatnem a jako sanci na lepsi zivot v budoucnu.
Holky,tak už je to jasné.Opravdu to táhne s tou vdovou,naší známou.Ale vůbec to nechce přiznat a to mě tak moc bolí,že lže,když jsem mu tak věřila.Udělala jsem hloupost a koukla na whatsap a dle stavu a poslední aktivity si píšou denně od rána do noci každou chvíli.Ale on meustále zapírá,jenže já mu tohle nemůžu říct.Koukám na to 3 dny a je to hrozné.Včera sem si už její kontakt vymazala abyh uz neviděla aspoň ji.Ale myslím na to furt...že nás opustil kvůli ní,jinak to třeba nemuselo být.Kfyž vidím jak mě bolí utráta manžela nevím jak ona po smrti manžela v únoru může odtáhnout chlapa od rodiny ještě známé.Je mi z toho tak ouzko,kfyž si představim co si píšou,dělají,že se bude szatat o její děti....A tu lásku a štěstí má teď ona....Nevím co dèlat ať je mi lépe a zbavúm se toho.
@janca2002 Když manželovi řekneš, že víš o jeho vztahu, tak změní to něco? Jinak nemusíš mu říkat, odkud to víš. On ti zřejmě taky zdaleka neříká všechno. Možná bych mu řekla něco ve stylu: "Myslíš, že jsem slepá a blbá?"
Jinak myslíš, že ta známá je tak skvělá manipulátorka, aby odlákala chlapa od rodiny proti jeho vůli?
@janca2002 já bych skoro tipla, že spolu měli něco už delší dobu.. akorát po smrti jejího manžela na něj možná začala tlačit, aby to posunuli dal, kdoví 🤷♀️
Každopádně se v tom asi přestaň nimrat, tím sobě ani nikomu jinému nepomůžeš...
Zakladatelko, pokud je ona cerstva vdova, tak urcite nema 'lasku a stesti', jak pises. To, ze ji v jeji situaci nadbiha zenaty chlap bych jako stesti nevidela. Predpokladam, ze meli fungujici manzelstvi a ona holt hledala muzske rameno, na kterem by se mohla vyplakat a srovnat se se ztratou manzela. Pokud to ovsem nebylo tak, jak pise @patypresdevaty, ze uz to spolu tahli pred umrtim jejiho manzela, coz je taky mozne. Bud jak bud, je to vlastne ale celkem jedno, ne? Zasadni je, ze tvuj manzel nechce pokracovat ve vasem manzelstvi, to je ta nejdulezitejsi informace, vsechno ostatni je ted vedlejsi.
...a mmch, ja bych ho teda vedle sebe nesnesla, kdyz ma jinou. Uplne by se mi zhnusil a to zhnuseni by mi ulehcilo rozhodovani (se ho zbavit). Ale mluvim holt jenom sama za sebe. Ty to musis udelat podle sebe.
A ač se Ti to teď může špatně přijímat, buď ráda, že Ti řekl jasně, že už nechce dal pokračovat. Mně by se taaak ulevilo, kdyby mi to chlap řekl a kdybych měla jistotu, že někoho má.
My jsme už tři roky v krizi, vypisuje se s kamarádkama, s jednou chtěl jet dokonce NS dovolenou, ke mně se chová jak ke kusu hadru... ale vždycky, když jsem odhodlana to ukončit, hodí zpatecku. Jestli s některou kamarádkou něco má nevím, memuzu si ho už vážit... ale je to prostě takový neurčitý.... co bych za tu jistotu a jasné slovo chlapa dala!
@patypresdevaty rozsekni to. Je to úžasný pocit, konečně nebýt v toxickém vztahu.

@kakamila12 Já vím, že teď je to děs a jednou bude líp, ale nejde to si představit momentálně. Taky už nejsem nejmladší a šance na jiný a aspoň tak hezký vztah jako s ním už je mizivá.Někoho potkat, poznat se a pak zase tohle? a času už moc není....Momentálně to beru jako zkažený život a naděje na nic.