Jak zvládnout péči o nemocnou tchyni a děti?
Dobry den
Chtela bych se vas zeptat co mam delat tchyne uz je delsi dobu nemocna kdyz byla doma tak jsem ji vozila jidlo domu ale co jsem tam.byla kazdy den vydela.jsem na ni jak se horsi zdravotne byli jsme spolu v nemocnici pro prasky u dr... ta ji do zpravy napsala ze ji doporucuje hospitalizaci ale tu odmitla ja jsem ji take rikala ad tam zustane.. nejhorsi je ze v byte zije sama.. ale jasne mi rekla.ze tam.bejt proste nechce ale za za 3 dny jsem ji volala sanitku pac se horsila a uz se nedokazala ani najist sama mluvila z cesty a byla celkove zmatena... uz je to tyden co je v nemocnici a zhorsila ale na nic neprisly.. ale k veci jde o to ze pritel si ji chce vzit domu nemam stym.problem sice si to nedokazu prestavit pac zijem 2 malyma detma ve 2+1 a kam chce dat tchyni nwm prej detem do pokoje ale jde o to ze chce abych se o ni starala ja.. jenze ja se bojim ze to nezvladnu trha mi to srdce kdyz ji takhle vydim a celkove sis to nedokazu prestavit protoze mala chodi do skolky takze musim pro ni starsi ve 2 tride mame krouzky ale tchyne musi bejt porad na ocich pod dozorem... jak to mam zvladnout vyzvednout deti a krouzky.. a take si rikam jestli si teda neudelat kurz pecovatlky.
@janule0123 Když místo obýváku uděláš ložnici, tak kde si děti budou celý den hrát? Na posteli? Organizačně si to vůbec neumím představit..Taky jsme měli 2+1, 1 dítě a stejně bych si to neuměla představit.
@lusinek12 A nebo ještě jedna možnost, ať tvůj manžel jde k ní do bytu, přes dobu co bude v práci tak najít pečovatelku, a pak ať se o ní hezky stará on 😃
@michaela666 já si nedokážu představit nacpat 5 lidi do 2plus jedna obecně a do toho dat dětem do pokoje babičku vyžadující 24hod péči …jinak pokud musíš na sílu, otázka velikosti bytu … na bytě jsme měli tak velký dětský pokoj, ze dvě postele bych tam nedala, Max patrovou… na bytě v najmu bych tam dala i 4 postele a minimálně dva psací stoly (starý bytový dům) , skříně a ještě místo na hraní … u nás se řešilo ze se prodali 2byty a koupil 3. o místnost větší, ale šlo o prababicku, takže si ji vzal k sobě její syn s manželkou ..a aby bylo víc místa, je výklopná postel - vypadá to velice hezky, krásná moderní skříň ve složeným stavu… takže mají dva obývací pokoje, ani nepoznas, ze se tam spí, bez sklápěcí postele by neotevreli dveře na balkon.
@lusinek12 nebylo by lepsi soukromý domov důchodců? Dal by se její duchod, dle toho co píšeš tak by to bylo na nějaký ten prispevek na péči nebo jak se to jmenuje (ten teda padne na zvýšenou péči v domově) a složit se s ostatními jejími detmi na doplatek?kdyz jsou tři, nemuselo by to byt takový peklo a pro vás určitě levnější než ji mít doma … Nebo často se to dělá, pokud má svoji nemovitost, ze se prodá a doplácí se z toho …pokud je to na delší dobu a 24hodinovou péči nedas do s malyma detma, s vašim místem a na psychiku by to byl taky zahul
@janule0123 Ano, některé domovy důchodců nebo LDNky jsou překvapivě dobré, jen je asi vždycky složité najít místo nebo mít peníze. Za tátu jsem loni platila 500 za den za vše, jednolůžkový v Praze. Teď je v LDN babička manžela (85), platí víc, 3 na úzkým malým pokoji bez příslušenství, péče nic moc (udělali z ní ležáka s plinou), tchýně shání jiné zařízení. Někde se třeba platí přes 80.000 měsíčně za dvoulůžkový pokoj, šílený. Taky asi Alzheimer.
@daasqua u nás tři roky dozadu 23tis nebo 31 za osobu s příspěvkem na péči … 2lidi na pokoji, možnost i ubytování pro manžele spolu … domov v novostavbe, ale teda Morava … možná šli nahoru když šli nahoru i důchody a vse, to teď nevím … problém umístit nebyl, protože ne každý chce a muže doplácet … problém byl umístit do státního
Vy si zakladatelko uvědomte , hlavně ten tvůj , ze primárně mate povinnosti k dětem , a až pak možná k rodičům . Ty navíc nejsi povinna se nijak starat , není to tvoje matka . Buď ji dejte do domova , nebo ji zjistěte péči u ni doma - ale finančně se podílet mají všichni tři sourozenci , ne jen ten tvůj chlap . Domu k vám ani neuvažuje , akorát zničíte dětem dětství .

@lusinek12 tak buď zrušit obyvak a udělat loznici… a co na to rika tchyně na tohle řešení? Za me na to nemáte prostor .. 😒nebo prodat její byt, váš byt (pokud jsou v OV) a koupit něco o pokoj většího … ale pokud je to pece na delší dobu.. zničí te to … 😒