Jaká je pravděpodobnost střídavé péče u dvouletého, když od sebe žijeme 250 km?
Ahoj holky, jaka je pravdepodobnost stridave pece u 2 letych deti, kdy oba z rodicu ziji od sebe 250km? Dekuji
@marriam Pokud to není nějaká touha ublížit co nejvíc ženě, tak si asi dovedu představit, že víkendové návštěvy 250km daleko jsou dost nanic, zvlášť, jestli se o své děti staral a má je upřímně rád. Jako nevím, co poradit, ideální by bylo, kdybyste se nějak "rozumně domluvili"...
Ten, který se při rozvodu odstěhoval těch 250 km daleko, je sobec ...asi tak
A důvody jsou úplně irelevantní, pokud je na druhé misce vah dítě ...
@michaela_2 otec deti unesl v cervnu 2020, kdyz jsem byla 8hodim hospitalizovana v nemocnici.... jsme manzele.... mam ve starsich diskuzich nas pribeh.... po pulroce, kdy mi branil byt s detmi, deti si odvezt a tak, po stiznostech na ospod, ze nic nedela, mi deti zacal vozit.... prvni jednani u soudu mame za 14dni. Protoze se celou dobu resila u soudu jen mistni prislusnot... on se neustale odvolaval a tak...
@marriam já myslím, že podmínkou pro střídavou péči je bydlení obou rodičů jen v rozsahu několika kilometrů. Děti potřebují mít nějakou jistotu, okruh svých blízkých, stejnou školku pak, kamarády, což na takové vzdálenosti je vyloučené. Ale možná bude soud řešit proč a kdo se odstěhoval takhle daleko a nařídí vám podmínky předávání dětí. Hmm a psychicky je v pořádku? Tohle by soud mohl řešit, jestli máte svědky na to a nějaké důkazy, že měl takové psychopatické jednání. Můžu s zeptat takto jednal jen tak nebo jako reakce na nefungující vztah?
@michaela_2 zas takhle jednoduché to dost často není. 😉
@cherie24 to určitě není 🙂 žádný rozvod není jednoduchá věc
Nicméně pokud jsou v manželství malé děti a je oboustranný apel na stridavou peci, pak by to měla být priorita
A stridacku na takovou vzdálenost nijak rozumně praktikovat nelze
@cherie24 vozi mi je ve crvtek a mivam je do nedele. Ale je podnikatel, je nonstop na telefonu, 24hodin 7 dni v tydnu. Vim, ze detem se naplno nevenuje. Deti hlida opakovane tchyne nebo chuva. Deti nevede k samostatnosti, nevari jim, dostavaji stravu ve sklenickach, nevede je na nocnik, at atd... jsem zoufala ☹
@marriam no ty kráso! Holka, jsi v nelehké situaci. Vzhledem k tvým potížím s příjmem potravy si myslí, buh ví jakou nemá páku. Je i zázrak, že jste počali a máte ještě k tomu dvojčata. Držím palce, ať to vyjde nejlépe pro děti a ty abys to zvládla!
Už tehdy byl ten tvůj příběh dost divoký a v diskuzi spousta nejasností. Podařilo se ti zlepšit svůj zdravotní stav? Ty jsi v Praze a děti s mužem a jeho rodičema v Krkonoších? Jestli ti je vozí ve čtvrtek a máš je do neděle, každý týden, funguje to tak? Děti to dávají? Uvažovala jsi kvůli dětem o změně bydliště? Jako co na to říct, 2 dospělí lidi ničí život sobě a ještě 2 dětem...
@zuzkasim taky si říkám, že je to hlavně mazec pro děti 😟 ale Pha a Krkonoše to není 250km,ne?!
@amazonkajanik Uvidíme, jestli nám autorka poví víc, minule se pak odmlčela.
@amazonkajanik 250 km je pomalu přes půl republiky. To ani my to nemáme tak daleko k babičce a to jsme z Čech a babička ze Slezska. To už jsou fakt hodně velké vzdálenosti. Podle mě by střídavá péče neměla přijít vůbec v úvahu. Ale nevím jestli třeba může soud kecat do bydliště rodičů? 🤷 Trošku si i nejsem jistá, jestli by třeba její manžel nemohl ten půl rok bez dětí použít u soudu proti ní, jakože neměla zájem, aby to uhrál na svěření do jeho péče. Nevidím autorce do situace, jak to tenkrát měla/má, ale mě chlap sebrat dítě/děti, tak obvolám všechny úřady i známé a rodinu a udělala bych mu takovou razii klidně s 20 lidmi za sebou, že by se z toho po***
@cherie24 přesně a prijde mi divné, že by ji manzel odvezl děti a ona dal v klidu bydlí jinde, neví o nich a čeká rok, co bude... A pak je má na půl týdne a zas je necha odjet.. Ja bych umřela steskem a strachy. Nevím, zda za to od něj má to bydlení a peníze na život, nebo co na ní má, ale tohle by prostě mama nepřežila. Já bych se rvala vsemi možnými způsoby, abych byla s nima, i kdybych měla bydlet u těch tchanovcu, nebo v bytovce v 1kk hned vedle. Ale byla bych tam s detma, denně. Ne sama v Praze.
@marriam Předtim chtěl otec děti výlučně do své pece a teď chce stridavou - v tom vidím docela pokrok 🙂
Nerozumím tedy moc té vzdálenosti 250km - pokud by se toto dalo změnit, pak stridava pece není zase tak špatný navrh. Můj názor.
Holky, driv jako rodina jsme zili v Usti nad Labem, kde jsem i pracovala. Otec deti se sem za mnou pristehoval, kdyz jsme se seznamili. Zili jsme v dobe svatby, i po narozeni deti do jejich pulroka. Mam zde rodice, praci. Protoze otec pracuje v Praze a ja byla na materske, tak na mne tlacil, at se prestehujeme do Prahy, aby nemusel do prace dojizdet. Souhlasila jsem. Zili jsme v pronajatem byte na Ladronce za 40tis mesicne. Otec deti je bohaty, vydelava mesicne opravdu hodne. Kdyz jsem doma omdlela z dehydratace, odvezli mne do nemocnice, kde jsem byla pres noc. Za tu dobu otec stihl sbalit deti, veskere veci. Vcetne oddacich listu, rodnych listu. Bez meho vedomi odvezl deti do sveho apartmanu ve Straznem, v Krkonosich. Detem bez meho vedomi zmenil hned trvale bydliste, detskou lekarku. Zrusil pronajaty byt v praze a na skoncila na ulici, musela jsem se vratit k mym rodicum do Usti, odmitl mi deti odvezt, byt s nima. Vzhledem k tomu, ze to byl manzel a bylo to v cr, tak ani policie ani ospod s tim nedokazal nic udelat. Nastoupil jsem zpet do prace, abych se sama vubec uzivila.
@marriam Museli jste mít nějaké potíže už před tím, že najednou po tvém kolapsu měl potřebu takové náhlé změny. Každopádně k současné situaci. Kdo na děti pobírá rodičák? Nevím, co děláš za práci, ale uvažovala jsi o tom, přestěhovat se skutečně blíž k dětem a najít si práci tam? Chápu, že jsi potřebovala podporu rodiny, kam jinam by se člověk v tíživé situaci vracel, než k rodičům, ale jestli jsi svůj zdravotní stav zlepšila (zlepšila?) asi by stálo za to soustředit se na tvou současnou rodinu, což jsou děti. Tvůj muž tedy stále dojíždí z Krkonoš do Prahy do práce? Předpokládám, že HO už jim taky skončil, jako většině populace. Ono to taky není úplně blízko. Musíš se dát dohromady a popřemýšlet, co je v tvých možnostech. Jestli ti muž děti na část týdne vozí, tak si myslím, že je to docela úspěch. Ne, že bych si myslela, že je to ideální, ale od minulého příspěvku pokrok a vidím tam i jeho nějakou snahu.
No a co kdyz mu ted deti nevydas ty? Jsi matka.. Stejne jako to rikali jemu predtim všichni, ze je otec tak s tim nic nemuzou delat..
Obecne toto nechapu, takove jednani. Nikdy nic by se nemelo prát přes děti. Jestli jsi dusevne, psychicky a fyzicky v pořádku nevidim duvod, proc bys o ne nemohla pecovat. Máte na děti právo oba.
Jinak dvouleté děti a stridava pece, to nevim teda..
@petradt1986 nechci byt prave jako on a chci tim jeho unosem argumentovat u soudu... protoze jednal protipravne. Odvezl deti bez meho vedomi a svoleni. Branil v pravu deti byt s jejich matkou.... porad doufam, ze se mu to musi nejak vratit.... a hlavne myslim, ze mi zacal vozit deti jen kvuli blizicimu se soudu a ze jsem si na necinnost ospodu stezovala ke krajskemu uradu a jeste i k ombudsmanovi.... az nakonec ospod na nej zacal tlacit. Myslim, ze tam ty babizny na ospodu oslnoval kvetiny, darecky, atd atd.... je takovy ☹
Pěkný hajzlík. A jak má peníze, tak to s ním bude větší problém, protože co si v tomhle státě budeme říkat že.... Akorát teda, přemýšlím, ono jde změnit dětem trvale bydliště bez souhlasu druhého rodiče? To je pro mě novinka, nebo je to běžné?
@orisek56 zmenit trvale bydliste muze, nikdo se na urade nepta, zda manzelka s tim souhlasi.... ale je to protipravni chovani. Udelal to bez meho vedomi a souhlasu. Bude to resit i soud.... ale ma skvelou pravnicku, docentku z Pravnicke fakulty. Je mi z jeho chovani zle. Ve spise jen lze a ja musim neustale jeho lzive vypovedi vyvracet....
@orisek56 změnit to jde. Když jsem se stěhovala já s malou, tak jsem se ptala na to, jak řešit s malou a stačilo napsat její jméno k mé žádosti a automaticky se přepsala i ona.
@marriam no jako co k tomu říct s tím ospodem, já jsem je žádala 2x o řešení naší situace a pokaždé mi řekli, že se ozvou a domluví nám schůzku. Už je to dávno promlčené a neřešili vůbec nic, zeptali se jestli jsme schopni se domluvit aspoň trošku na něčem a tím to pro ně končilo. My se naštěstí ale moc nehádáme a její tatínek se o ní ani moc nezajímá. Jestli je pravda co píšeš, tak je fakt hrozný, že nikdo nic neřeší ani když jde o takhle vážnou situaci. Je fajn, že člověk ví, že se může na policii a úřady spolehnout ... 😤 Hlavně aby u toho soudu to šlo využít v tvůj prospěch a ne jeho. Ale nemyslím si, že by tohle vymyslel během půl dne, co jsi byla v nemocnici. Trošku mi to přijde, že se musel informovat předem na to, co si může dovolit jako rodič, zjišťovat a vymýšlet to předem, jak se tě zbavit.
@cherie24 bohuzel si take myslim, ze to musel mit naplanovane a prichystane, pochybuji, ze clovek behem par hodin sbali vse a behem nekolila dnu zmeni trvale bydliste, detskou lekarku a da si zadost o svereni deti do sve pece. Predbezne opatreni mu ale zamitli. Mne ale take. Aby se pry nepredjimalo finalni rozhodnuti soudu... a od cervna 2020 bude de facto prvni stani az za 2 tydny.... je to nepochopitelne...

Není to spíš o tom, jak moc o to oba rodiče stojí? Pro dvouleté dítě mi to přijde docela nanic, ale mít jednoho z rodičů ve 2 letech 250km daleko je taky celkově dost nanic☹