Je mé zklamání z dárku k narozeninám oprávněné?
Ženy zajímal by mě váš názor, zda mé zklamání je oprávněné?!
Dneska mám narozeniny. S manželem jsme spolu 8 let z toho manželé rok. Klape nám to, jsme spokojený a vždycky byl takový pozorný atd... před pár měsíci měl 40tiny a já za něj vyhodila celou svoji rodičovskou abych mu udělala radost. No a k věci...Asi před měsícem něco se mě zeptal co budu chtít k narozeninám. Tak jsem.mu průběžně ukazovala co bych třeba chtěla k narozeninám ať z toho něco případně vybere a nekupuje blbosti. Před 14dny se mě zeptal co chci k narozeninám. Říkám vždyť jsem ti dávala nápady a některé jsem mu připomněla... Ráda bych řekla že nejde o drahé věci ale blbosti (jako sluneční brýle, peněženka z vuch, batoh atd atd ..) no byl Ticho. A minulý týden se mě zeptal opakovaně, co teda chci. Už jsem se k tomu nevracela,byla jsem docela (vnitřně) naštvaná a řekla jsem já nic nechci. Tak se divil proč. Byla jsme ticho .. už mě to nebaví opakovat stále dokola. V hlavě se mi ale.motalo.. když nejsi schopný posunout konverzaci v mobilu zpět, či něco vymyslet tak je to asi zbytečný. Takhle to je každý rok ale vždycky něco donesla. Jenže dneska ráno u snídaně... No tak když jsi nic nechtěla, tak všechno nejlepší,pusa...pokud chceš vem si ze šuplíku peníze a něco si kup. Dárky jsme.si vždycky dávali ráno takže už ani nic nečekám. Hlavně dneska odjíždím takže se už ani neuvidíme. Nebudu lhát... Jen co za sebou zavřel dveře tak mi bylo do pláče ale ustála jsem to. Z těch peněz ze šuplíku si nic brát nebudu. Jsou to peníze co mi dává na nákupy atd. A prostě není to překvapení. Mám pocit že jsem úplně nikdo. Máme dítě, za měsíc nás čeká další porod... A já mu nestojím ani za blbou kytku 😭. Tak.yb mě zajímalo... Myslíte že moje zklamání je oprávněné?
@ai30 🙏 Konečně to někdo napsal... taky mě tady to obhajování jejich neschopnosti a nezájmu neskutečně rozčiluje.
@bara88 Ono ani tak nejde o to kupovat si dárky, ale jde o to, jak je to v té rodině nastavené a jaký ten pár je .. My se samozřejmě taky někdy dohodneme, že si nic nedáme, protože utrácet peníze, když ten rok třeba fakt nevíme, je taky zbytečné. Ale tam jde právě o tu společnou domluvu. Tady zjevně nic takového domluveného není a paní nečekala, že se na ni chlap prostě zvysoka vy.., když mu několikrát říkala, co by si přála. Chlap není akvarijní rybka, aby si pamatoval jen to poslední zmíněné - tj "nechci nic". Prostě se mu to hodilo do krámu.
Já rozumím tomu, že někdo třeba není ani na kytku, kus dortu, nebo nachystanou snídani. Máme to jinak, ale ok. Ale to si ti dva musí vyjasnit, ne že se na ni prostě najednou vykašle když ví, že jí na tom záleží. A jsme u toho - tak je to neschopný hova.o, že neví, co má jeho žena ráda? Nebo si to neumí napsat, když už se jí několikrát ptal, co chce? Jako sorry, já se taky nevyznám ve zbraních ani kolech, ale i tak pravidelně každý rok jsem schopná manželovi vymyslet dárek. Stejně tak asi nečekám od něj, že se naučí složky parfémů, ale není blbý, aby si nezapsal, co mi voní. Tady to popsané autorkou je za mě jen lenost, nezájem a ignorace partnera.
@ai30 Mi neříkej že nikdy nejdou spolu jentak po obchodech. To se snad nemusí plánovat. Nebo pokud se jí něco líbilo z eshopu, tak to měla objednat na jeho jméno a dál neřešit...
@klokanka31 Jasne, takze jadro pudla je, ze si nekoupila jeho jmenem darek 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@ai30 Tak by to zaplatil on ne? Já nevím ale nejsme děti, není lepší mít dárek po kterým fakt toužíme než kravinu jako překvápko?
@klokanka31 Nejsme deti, jsme dospeli, kteri jsou schopni koupit darek k narozeninam pro sveho partnera. Idealni by bylo, kdyby k tomuto standartu mirili oba partneri bez ohledu na pohlavi.
Ja jsem expert na zapominani poprat a dat darek, uz jsem to tu do ruznych diskuzi psala, mamce pravidelne k narozeninam, ktere ma v rijnu, preju 5.prosince kdyz ji preju k svatku, manzelovi se mi povedlo, ze nez odjel na turnus tak jsme se dohodly, ze mu objednam penezenku, ze mam dost casu nez se vrati, jak blbka zapomela penezenku objednat a jeste jsem za 10 deset dni co nebyl doma zapomela ze ma narozeniny. Pred par lety jsem prala kamaradce k svatku a ona me odpovida, taky ti kocko preju k svatku a ja ji rikam co blbnes ja nemam svatek. Ty kozo dyt se jmenujem stejne! (To je tak kdyz jste zvykly na prezdivky a za ty roky zapomeneme obcanska jmena a v mobilu je jen poznamka toho a toho dne poprat tomu a tomu k svatku/narozeninam). Neni to, ze bych na lidi okolo kaslala, ja to v te hlave fakt ani pri nejlepsi vuli kolikrat neudrzim. Nastesti mam chapave okoli, ktere citi, ze lasku a pozornost jim projevuji jinak a umi se nad moji deravou hlavu povznest…
@klokanka31 aha to jako měla říct tady si koupím dárek a dáš mi ho ty. Jako kdyby asi zapomněl. Já mám třeba partnera, kterej tohle prostě neřeší jak svátky tak ani narozeniny u sebe ani ostatních. Ale tady pan prostě měl plno keců a pak udělá tohle. Tak to je takový nepochopitelný. Tak může narovinu říct objednej si to ať ti nekoupím blbost a ne se furt ptát a pak se na to vykašlat.
@klokanka31 hele tak my třeba s manželem jen tak po obchodech nebyli šest let (dvě děti bez hlídání...).
Jinak k tématu, ano hodilo se mu do krámu, že odsekla, že nic nechce. Na druhou stranu, ne každý je zvyklý řešit narozeniny (jak to mají doma v původní rodině? Jak to bylo v předchozích letech?). Je tam více faktorů, které nevidíme, třeba je to ukázka hlubšího problému, třeba jen jiný jazyk lásky.
U manžela v rodině se třeba narozeniny mezi dospělými vůbec neprožívají a přiznám se, že mi ten model vyhovuje čím dál víc, takže na něj ochotně přistupuji taky. Kytku nebo drobnost ale dávám/dostávám to jo.
@ai30 velice trefně řečeno.
A zakladatelko, musím říct, že je mi líto tvé situace. Bych byla naštvaná až na půdu, třeba já jsem člověk, který k narozkám nic moc nechce nebo neví, co chce 🤣 takže můj chlap dává bedlivý pozor už třeba 3 měsíce předem, co mezi řečí říkám a dle toho se pak zařídí (onehdá jsme byli v jiném městě na výletě a koupili jsme si tam vafle se šlehačkou, ovocem atd, no a já si posteskla, že vafle jsem u nás ve městě prodávat neviděla a bylo by fajn si občas nějaké dát...takže k narozkám jsem dostala vaflovač)...má to se mnou v tomhle občas těžké.
Tak to je smutne 😞 i kdyby prinesl jen kytku..ta nikdy neurazi..
@ai30 no konecne nekdo kdo ma stejny nazor jako ja. Tohle vecny omlouvani,,,chci doma chlapane dalsi dítě. Ja bych byla total nastvana, a umim to dat sakra najevo. Na co jako cekal? To vypada jako ldyby na to ze NIC at nemusi nic resit. Jo spousta z Vas si rika ze jde o kraviny. Jenzekdyz tech kravin je x najednou, zjistite, ze vlastne zijete vedle sebe a ne spolu...
@eviicka Tak my chodíme i s malou po obchodech...Ale každý to má jinak no.
@amandabell A kde má brzo ráno shánět kytku?
A já si ale myslím že on takhle chtěl zakladatelku "vydusit" a chystá ji na večer překvápko...
@klokanka31 no to my někdy s dětmi jdeme taky, ale pak fakt není moc prostor na vysílání a přijímání signálů jiných než těch nutných pro přežití 🤣🤣🤣
@klokanka31 Kdyz chci dat nekomu kytku brzo rano, koupim ji predesly den odpoledne. Ja vzdycky uplne zustanu stajf, jak takove primitivni situace muzou byt pro nekoho neresitelne rebusy...
Upřímně, pokud bych od muže dostala tipy "peněženka z wuch, batoh, sluneční brýle", tak taky asi nevyberu nic 🙂 nebo jsi mu poslala konkrétní odkazy? Kupovat druhé osobě sluneční brýle? Wtf? 😯 Chápu, že jsi pod vlivem hormonů, ale vždyť jsi mu jasné řekla, že nechceš nic... Jak to probíhalo posledních 7 let?
@ai30 Jenže zase kde ji má jako schovávat když zakladatelka chce překvápko?
Mě by to určitě mrzelo. Když žádný dárek, mohl vždycky přijít s kytkou a pozvánkou na večeři do restaurace.. Já bych mu to teda pak další den určitě řekla, že jsem velmi zklamaná z jeho přístupu. Snaha nulová.
@klokanka31 pokud bydlí v paneláku, tak třeba ve sklepni kóji, za výtahem, u sousedů, ráno na benzince.. Pokud bydlí jinde, je těch možností ještě víc.
Podle mě je zásadní, jak to měli všechny předchozí roky. Upřímně, manžela celkem chápu. Navíc měsíc před porodem, v době kdy tělo ovládají hormony a mozek si vzal dovolenou, je zbytečné vyrábět nějaké závěry🙂 Pro mě je už ta předchozí komunikace příšerná a nečitelná.
@klokanka Jak pise @badinkova234 , tech mist, kde se kytka da schovat, je nekolik, vsechny dostupne. Navic zakladatelka nepise, ze chtela za kazdou cenu prekvapko, vzdyt davala tipy, co by si prala. Prekvapko zminuje jen kdyz ji poslal pro penize do supliku, coz je fakt extrem...
@badinkova234 V cem manzela chapes?
@ai30 říkat mi někdo neurčitě, ať koupím třeba peněženku, batoh nebo brýle někde na wuch (když vezmu ad absurdum, nic jako wuch ani Wish neznám a nevím co to je, online nenakupuju kromě jídla nic) a završit to tím, že nechci nic, je vymalováno🙂

@ai30 nesnáším tyhle kecy typu Nj, je to chlap, co po něm chceš... A co, on snad nemá mozek? Ruce? Nohy? Nechápu.