Je možné zatajit partnerovi otcovství dítěte?
Dobrý den,
Prosím nesuďte mne, nevíte čím si procházím.
Je možné zatajit partnerovi těhotenství? Dítě je jeho. Chci se s ním rozejít. Opravdu není dobrý člověk a nepřeji si aby nebyl v životě dítěte.
Moc děkuji
Tak můžeš se sním rozejít a neříct mu že jsi těhotná, ale nejspíš mu to stejně dojde.On pak může zažádat o určení otcovství soudní cestou . Morální hledisko hodnotit nebudu.
Můžete zatajit otci že čekáte dítě ale pokud se to dozví může vás dát k soudu o určení aby byl zapsán ...zda bude mít zájem a taky se připravit na to že každý úřad má jiné měřítko a když řeknete otec neznámi nemusíte dosáhnout na urcite příspěvky
pokud nejste ze stejneho mesta a neuvidi te, tak muzes, zavrit te za to nikdo nezavre, pokud se i nadale budete vidat, asi neni blbej, aby si nespocital a pripadne pocitat do budoucna, ze se to k nemu nuze donest a on muze resit zpetne vcetne treba stridave pece .... s temi prispevky, jak pise lecaa11 nade mnou, je to tez pravda, pokud bude v kolonce otec neznamy
Tak pokud to není dobrý člověk, myslíš, že může hrozit, že by případně žádal o testy otcovství? I kdyby jsi mu řekla, že dítě je někoho jiného? Jeden můj kamarád mi tenkrát ukazoval fotku dítěte s dotazem - myslíš, že mi je podobné? Říkal, že časově to odpovídá době rozchodu, ale že mu řekla, že otec je někdo jiný. Víc se v tom pak nešťoural, i když v hlavě mu to šrotovolalo.
Myslis, ze bude stat o to platit ctvrt stoleti alimenty?
Umím si docela dobře představit tu situaci. Otěhotněla jste omylem s psychopatem, manipulátorem apod. A došlo vám, že takový život pro dítě nechcete. SKVĚLÉ! A ano. Zatajte, utečte. Opravdu ale doporučuji se odstěhovat někam daleko, ať není šance, že vás najde a dojde mu to. Protože tyhle typy dokáží nejvíc manipulovat a trápit právě přes děti. Nic mu neříkejte, nic neříkejte nikomu - nikdy nevíte, kdo mu co donese. A utíkejte co nejdál.
Určitě jde, musíš ho jen vyghostovat, a pokud neví kde bydlíš a kde pracuješ je velká šance.
@cherie24 Ježiš, tohle se mi stalo taky, jeden kolega měl jednu dobu poměr s vdanou a ona to s ním hned ukončila, jak zjistila těhotenství.
Jenže tam těžko říct, oba chlapi jsou si typově podobní.
Ano, je to možné. V RL neuvedeš otce dítěte, bude tam prázdno. Svět se nezboří. Je to tvoje věc. Pokud se dokážeš o dítě sama postarat nebo ti aspoň pomůže rodina, tak otce dítěte nepotřebuješ. Časem si můžeš najít nového partnera, který se o tebe a dítě postará.
S těmi příspěvky - jak tady píšou holky, to není tak úplně pravda. Podobnou diskuzi ohledně příspěvků na dítě (které nemá otce v RL) jsem již viděla na jiném mateřském webu a docela se tam kvůli tomu lidi hádali. 🙄
Nicméně, jde o určité příspěvky, které se ale vztahují na něco úplně jiného, nejde to jednoduše vysvětlit. Ale vůbec se nejedná o dávky SSP, jedná se o příspěvky HN. Neměly by to tady psát ženy, které tomu podrobně nerozumí 😠 a zbytečně tady strašit nastávající matky 🤰

Když na to nepřijde, tak určitě zatajit jde... Akorát počítej s tim, ze se pak musis sama s ditetem uživit.