icon

Je normální, že muž doma neuklízí a kritizuje?

medlevedle
8. led 2024

Ahoj,
nevím jak dál a ráda bych dostala názor nezaujaté osoby. Můj muž je strašný bordelář, ale že strašný. Co mu odpadne od ruk, nechá ležet tak a je schopný to překračovat a obcházet. Ale pokud bych to překročila jednou já, hned by mi to vyčetl, že jsem prase. Neumyje po sobě nic, ani hrnek, talíř, jsem ráda, že ho vůbec odnese do kuchyně a ani to není pravidlem. Je teď v období před nástupem do nové práce, takže když já jsem v práci, byť pracuji z domu, on muže spát do kdy chce, nemá povinnosti. Když skončím práci, zavřu počítač, letím uvařit oběd, zatopím v krbu, vyluxovat, hodím pračku, umyju nádobí, chvíli odpočinek, je čas večeře, udělám večeři, sklidím po ní, vyvěsím prádlo a mužů se jít umýt a pustit si seriál. Můj muž tak pestrý den nemá. Vstane ve 12, přeruší mě od práce, abych mu donesla jídlo do postele a uvařila mu čaj nebo kafe. Leží v posteli dokud já neskončím v práci, pak se přesune třeba k počítači, kde sedí dalších několik hodin a já mu nosím čaje, pití jídlo atp.
Dobře, to by ještě asi šlo, ale.. ve chvíli kdy něco nechám chvíli ladem, jsem prase. Jiný holky po něm uklízely vše, protože on nosí domů víc peněz. Prý jsem mu zničila jeho lásku k vaření, protože když něco uvaří a já jsem ho požádala, aby po sobě POUZE utřel linku, že nádobí po něm umyju, řekl mi, že to nikdy v životě dělat nebude a kvůli tomu nevaří. Protože jsem chtěla mít utřenou linku. Prý jsem na hlavu, že po něm chci domácí práce.. Často mě srovnává se svými bývalými přítelkyněmi. Že nemusel nic a já po něm něco chci. Dokáže se kvůli jednoduchému požadavku vytočit do běla a seřvat mě jak psa. Nevím jak mu mám vysvětlit, že nejsem sluha, máma ani některá z jeho bejvalek, aniž by se nevytočil. Je to normální, dělá Vám to chlap taky? Opravdu žiju ve světě, kde když chlap vydělá víc peněz nemusí doma dělat nic? On mi stále opakuje, že tak to je a že jsem hloupá, pokud si myslím něco jiného..
Jsem už vážně zoufalá a bohužel jsem uvedla jen pár příkladů..
Děkuju za rady ❤️

Strana
z3
fyii
9. led 2024

@medlevedle prvni co me napadlo, kdyz to ctu..boze, co je tohle za hovado. Na co cekas, az te zacne bit, protoze jsi nedostatecne utrela stul nebo cokoliv jineho? Chapu, ze ti zadupal sebevedomi hodne pod zem, ale ty zmobilizuj vsechny,sily a co nejdriv odejdi. uz vcera bylo pozde. Neboj se rict nekomu o pomoc, kamaradum, rodine. On te bude nejdriv premlouvat,porom urazet nadavat.. zablokuj si veskere kontakty na nej, tel, fb apod. Bude to s nim jen horsi, ztrati zabrany komplet. Dite si porid se skutecnym chlapem a ne s touhle netahavou troskou. Drzim ti palce at v sobe tu silu se ho zbavit najdes co nejdriv, zivot mas pred sebou a s nim te nic hezkeho neceka

atomix
9. led 2024

Moc mě to mrzí, ale to je typický příklad domácího násilí. Utíkej z takového vztahu! Držím ti palec, abys to dokázala, protože bude jenom hůř. Toto se zlepšovat nebude.

Strana
z3