Je tu někdo, kdo žije s přítelem jen kvůli dětem?
Je tu někdo,kdo žije s přítelem jen kvůli dětem? Každý z nás si zije svůj život... Po 10-ti letech zamilovanost opadla a každý si podnikáme,to co chceme...
@vendulka Pokud chceš motýly v břiše a užívat si, tak na prvním místě přestaň lhát svému manželovi, řekni mu to, nech mu děti, rozveď se a užívej si až do alelujá. To Tě nebude omezovat nikdo a nic.
Jen si dej pozor, abys nakonec nezjistila, že jsi přišla o to nejlepší, cos kdy měla...
@somalicats ano to máš pravdu,ale asi jsi mě nepochopila...
@somalicats a manželovi nelžu, spíše nalhávat sama sobě, že jsem spokojená a že je vše ok
@vendulka Já pochopila to, že jsi s mužem 15 let, že máš pocit, že sis nic neužila, doma máš dvě malé děti, které jsou ve věku, kdy "bohužel" tu mámu prostě potřebují, a těšíš se na to, až vypadneš z domu někam mezi lidi a začneš lovit. Takhle Tvoje příspěvky vyznívají. To sis, holka, ty děti a muže neměla pořizovat, když ani ve třiceti letech nevíš, o čem je primárně vztah.
Nicméně jednu radu Ti dám. Jestli Ti vadí, že Tvůj muž dělá dlouho do noci, tak se domluvte, slevte ze svýho standardu a manžel může dělat méně časově náročnou práci za méně peněz a bude víc času trávit s Tebou.
@vendulka Tím, že nepřiznáš ani jemu, co je dle Tvého pohledu špatně, lžeš i jemu, nejen sobě.
@somalicats pochopila jsi to jen z části, já nikde lovit nechci,ale chci cítit to, že jsem milovaná a že já miluji jeho!a to že se těším mezi lidi, to je něco k odsuzování? nejsem taková ta domácí slípka co sedí doma na prdeli, stará se o děti a čeká na mužíčka s teplou večeří (denně), já ten život chci žít i s dětma,chci cítit to, že se líbím i jiným, že jsem atraktivní nejen pro mého muže.a nemyslím si, že vztah je o tom, se jen obětovat a neužívat si života...ano, jinou práci si může najít,ale proč by to měl dělat, takový plat jinde nedostane a účty nám to nezaplatí...ani jsem nikde nějak nepsala to, že chci aby byl víc doma, jak jsem psala i mi to vyhovuje, že není tolik doma jelikož si nemám s ním co říct (tady mohu mluvit jen za sebe) prostě to co mezi námi je mi nestačí
ano těším se až půjdu do práce a budu mezi lidma a ne jen doma s dětma, jen o tom ten život není...nikdy jsem nebyla a ani nebudu z těch co se z dětí posadí na zadek a udělám kvůli nim vše...je to i můj život a já ho chci žít ve vztahu,který mě naplňuje a neubíjí
@somalicats naprostý souhlas
@andelka - my si z toho snažíme vzít ponaučení, manžel právě po rodině jako takové naštěstí prahnul...ale kdo má tu "patologickou rodinu" vysvětlovat dětem:o(, že babka s dědkem se jen míjí po chodbě, každý svůj kutloch, když spolu promluví, tak pouze jízlivě...vůbec tam nejezdíme rádi a právě proto si říkám, že se měli radši rozvést a raději bych jezdila za babkou a dědou zvlášť - do klidu než trpět tohle....člověk si tam připadá jak schizofrenik, když chce být diplomat a s každým "za dobře". A to právě JEN - kvůli dětem....to došlo takhle daleko. Stejně výsledek je takovej, že manžel je citově (naštěstí v obrácené formě) nedoceněnej a jeho sourozenec si ve 30 ti letech raději nikoho ani nehledá......
@vendulka jo, myslím. Zkušenost prověřená věky, a celkem logická. Taky neříkám že by tohle mělo trvat imrvére 50let (i když i takové výjimky jsou), ale to co popisuješ je prostě moc. Užívat si jako bezdětná svobodná je něco jiného než jako vdaná se závazky. Fakt je to jak z Bravíčka, jenže my jsme jaksi už někde jinde. Motýlky a chemii zažívat můžeš, ale v dlouhodobém vztahu je to spíše občasné. Každý vztah má vývoj a nemůžeš prožívat x let stále jen ten úchvatný začátek hormonálního a emočního pobláznění. Na druhou stranu pokud necítíš skoro nic, tak je potřeba to zas rozdmýchat a pak občas i ti motýlci budou, na chvilku.
@andelka ale ano, já netvrdím, že ne...spíše jsem tím chtěla říci to, že jak udělat to,aby to bylo tak jak bylo, když se snažím sebe víc a k ničemu to nevede, že snaha je jen z mé strany...nevím proč jako vdaná a s dětma si nemohu užívat (s manželem) tak jak to bylo bez dětí ...ale když je jen snaha na jedné straně, tak to půjde asi dost těžko že....oživovat mohu jak chci, i když spíše už nechci
Když to tady tak čtu tak jsem štastná, že žijeme k krcálku 2+kk, manžel vydělává tak, že náš to uživí... Jsme spolu od 17. Pořád zamilovaní, ikdyž samozřejmě je to jiné než na začátku... Máme dvě děti 3 měsíce a 3 roky... Jsem ambiciozní, mám svou práci, ale ted jsem na mateřské - jsou dny kdy mě hrabe..🙂 ale uvědomuju si, že za chvíli to skončí, půjdu do práce a na děti nikdy tolik času mít nebudu...
Na našem vztahu si nejvíc cením nezmezné důvěry... Už z tohoto důvodu bych asi muže nedokázala podvést (ikdyž flirt a tak jsou super o tom ani potom).
Díky tomu, že manžel není nastaven na to - chci vydělávat hodně - jsme spolu hodně. Každý víkend, občas přijde dřív z práce nebo do ní jde... Dvakrát týdně chodím cvičit, muž je s dětma...
Nemáme barák, krásné auto, plný šatník oblečení, v létě moře v zimě Alpy (spíš jen jedno z toho...🙂 ale jsme spolu a jsme spolu rádi...
Takže moje rada? Fakt lepší práce méně placená, ale víc času na rodinu... Peníze budou ale my nebudeme...
@vendulka vztah může být plný vzrušení, lásky a dobrodružství i po mnoha letech manželství, dětech a krizích a nepřízni osudu. ale musí tam být láska a zájem z obou stran. a ta známá "práce na vztahu"
to že chceš žít plný život nejen jako matka ale i jako žena je správné a opodstatněný požadavek. taky bych se ho nedokázala vzdát a jen přežívat, také potřebuji žít naplno každý den a cítit lásku svého muže.
každopádně bych se ale pokusila nejprve narovnat vztah a život se svým mužem a otcem svých dětí. nevzdala bych se lehce 🙂 ale toto už je individuální příběh každého z nás. roli hrajou různé detaiily atd
ano ten naprostý nedostatek času je pro vztah rozhodně smrtící, to je asi první co je třeba přenastavit.
@filipatereza ale tak my máme taky 2+1, dvě děti, hypotéky, pojistky, auto takové, že je opět v servisu (staré asi 15 let)na dovolenou jezdíme jedou za rok, a to k moři (a to jen díky přeplatkům na bytě,vráceným daním....),když to jde, přijde manžel z práce brzo, občas si sama zajdu do města, zaplavat,zacvičit (ale to v rámci toho kdy dojde manžel brzo domů, což je minimální) a kdyby si našel méně placenou práci, tak nevyjdeme, i teď vycházíme tak tak,možná někde více utrácíme za něco,ale aby nosil domů 15tis.,tak nemáme ani co jíst
@vendulka ty pořád píšeš, jak se snažíš...ale jsi doma...on je v práci, snaží se uživit tebe, deti...snaží se, aby jste měli co jíst....tak když je decku 3 roky a 5 let, tak běž do práce....
víš, já mám z tebe djem, že ty se snažíš, ale on vůbec...ale to si nemyslím...nesedí doma na zadku a není mu jedno, zda máte neb nemáte co jíst, neseká dluhy...detem alesponj nekdy čte pohádku, i když jen jednou týdne....já si myslím, že kdyby jsi videla, jak žijou jiné.....jeste by jsi byla rada že máš takového chlapa
@vendulka především se zkus opravdu hodně hodně zamyslet nad tím, co konkrétně hluboce ve vašem vztahu ave svém životě postrádáš, co je to co vlastně chceš. co pro tebe znamená "chci žít" "chci se bavit" "chci cítit vzrušení". musíš najít konkrétní věci a zrealizovat je. třeba zjistíš že spoustu těch věcí jsi schopna uspokojit a naplnit se a pak i tvůj postoj k muži bude jiný... jakto že on "jen" pracuje, jaktože mu to nevadí? musí být vyčerpaný a neuspokojený, ne? oba se musíte naučit se uspokojit samostatně a pak si budete užívat společný život a narovnáte si hodnoty 🙂
@tarra27 tak to vidíš,ale nevidíš do toho, že mu musím říct, že alespoň jednou za týden jim tu pohádku má přečíst, že se denodenně děti ptají,kdy přijde táta domů, že si s nim chtějí hrát a že chtějí od něj přečíst pohádku...sorry, že mě to neuspokojuje.ale nevím kdo by nebyl otráven z toho, že když chlap přijde v 19h a ty mu řekneš ať v 19,30h přečte dětem pohádku na jednu stránku a on ti řekne, tak ji přečti ty, to to máš rychleji přečtený a jde si sednou k pc 😝 ano on nás živí,ale to proto, že já musím být s dětma doma...ano nemusím, můžu jít do práce,ale za prvé, kam dám mladší dítě? (když bych měla platit soukr.školku,tak to co vidělám možná ani nepokryje tu soukr. školku),za druhé, kdo mě zaměstná tak,abych mohla stíhat ráno a odpoledne školku,když ani jedni naši rodiče nehlídají (jen vyjímečně) natož chodili vodit děti do a ze školky...kdyby bylo vyřešeno toto, tak jdu klidně taky do práce a to že chodí do práce je nějaká snaha jak napravit vztah? do té by chodil ať bych byla nebo nebyla já nebo děti
@filipatereza Kéž by platilo že čím víc pracuješ tím líp jsi placená🙂 To je bohužel dost naivní představa. Upřímně říkám, kdyby byl můj muž pryč 15hodin denně 6dní v tejdnu tak je mi ouvej a řeším to co @vendulka. Pokud bychom to brali jako časově omezenou dobu tak bych to překlenula, ale žít/nežít ve vztahu není nic pro mě. Na vztah je potřeba čas, na děti obzvlášť - když neni je těžký ty hodnoty pěstovat.
@achjonetusim děkuji, že to alespoň někdo nějak pochopil co řeším...
@spirulina tak zas až tak to není....ale z jeho chování mi vyplívá to, že on vydělává a já jsem jen doma, tak nemám nárok si stěžovat a něco vytýkat...ale já jsem domácí slepice...děti a vše jsme dělali společně, takže společně máme dělat vše, péči o děti o domácnost a ne že on chodí do práce, tak já budu doma uklízet atd atd. a když se ozvu, že jsem unavená a chci aby něco dělal mi to bylo vyčítáno,že co chci,když chlap vydělává...pochybuji, že on by byl doma s dětma doma a já chodila do práce....navíc vidina toho, že takto to bude zavedené i když budu do té práce chodit,kde je spravedlnost a kde je život?
@vendulka Vendulko, tak ja Ti napisu jedno, Tvuj pribeh se stotoznuje s tim mym...a to doslova! manzel se zmenil az tehky, kdy zjistil, ze by o rodinu mohl prijit, kdyz zjistil, ze mu jsem neverna. Ted se totalne zmenil, chodi kazdy den domu z prace ve 4 hodiny, neskutecne se detem venuje, myslim, ze deti konecne spoznali tatinka. Ke mne se taky chova uplne jinak, jen si nejsem jista, jestli z me strany to uz neni tak trochu pozde...no, uvidime...
@vendulka no tak ale to mi přijde jako teda dost nerozvinuté myšlení bez fantazie u chlapa 🙂 to je asi ten problém, ne? že ty chceš od života víc a on ne. cesty jsou dvě - opustit muže a nebo ho navést na lepší životní cestu, pomoct mu prohlédnout a změnit se. nicméně obě možnosti mají své klady a zápory
@lenkaaa taky si říkám i kdy by na to došel jestli z mé strany už není pozdě, že jsem už dost otrávená a unavená z toho všeho...ano jeden čas se pokusil o to, že chodil relativně brzo domů,ale to bylo tím, že neměli tolik práce...já si vážím toho, že tak pracuje, že vstává ve 3h ráno a domů přijde až po půlnoci a třeba zase v 5h musí vstávat,ale já vedle sebe potřebuji taky chlapa a vidět, že mu nejsem jedno a že si je mnou moc jistej,já se o něj ráda postarám,ale takto se mohu rozvést a bude to to samé, budu sama na děti,na domácnost, jen ten finanční tok nebude tak silnej...
@spirulina ano, i tak se to dá napsat, nazvat...neříkám, že se někdy nesnaží,ale vydrží to max týden a mě to už nebaví se doprošovat a čekat a neustále navádět a připomínat...nechci aby to znělo jakože jen já já já a zase jenom já...ale čekám to, že když on vidí, že si vážím toho, že chodí do práce a finančně nás zaopatří (i když to asi nedávám moc a často najevo), že mu jen tak upeču buchtu do práce,koupím lístky na fotbal (sama od sebe a to fotbal nesnáším), vymyslím program na neděli, že přeci nemůže být takový problém mi to nějak oplatit jedno čím, třeba i blbou čokoládou jako poděkování za to, že si vzpomenu a chci ho potěšit.Jako takový to když se zeptám co budeme dělat v neděli a dostane se mi odpovědi že neví, že si stejnak něco vymyslím sama, co by přemýšlel mě fakt tak akorát se*e.A i kdyby tak pak mám stejnak pocit, jako by to dělal kvůli mě a ne za sebe...rozvádět se nechci,ale takto žít taky ne
@tarra27 no nějak bych to zvládnout musela, tak jako teď...rozdíl by v tom nebyl , rozdíl je jen v tom, že teď mám toho chlapa,kterej se o nic nezajímá a o nic nesnaží...mám i ten pocit že tak žijeme,jako kdybychom spolu ani nebyli,kolikrát ani nevím kdy došel domů jelikož už spím, ráno vstává před pátou a i dřív, takže se v týdnu vídáme minimálně a trávíme spolu jen neděle a program je stejnak na mě...takže takto vztah vážně nefunguje...vím a chápu že je z práce unavený,ale to já jsem z toho všeho taky a i tak vymýšlím co kde zlepšit, jak zaujmout a co podniknout, nechodím si k hotovému 😝

@lenkaaa a jakým způsobem by je to mělo poznamenat? Myslíš, že to děti nevycítí, že to mezi vámi není ok? Když ne teď, tak až budou starší, tak určitě. Věř mi, že v dnešní době Tě nikdo kamenovat nebude 😉