icon

Kdo je na prvním místě: Partner nebo dítě?

viperaberus
7. led 2022

Ahoj,
jdu s dotazem, který mi vrtá hlavou. S mužem jsme měli rozhovor a z něj vypadlo, že u něj jsem na prvním místě já, až pak malý.
U mě je na prvním místě malý. Asi chápu, že ženská to vidí jinak než chlap.
Jen mi prostě od té doby vrtá hlavou, jak to mají jiné ženské a nemám moc koho se zeptat.
Jinak s mužem jsem šťastně a spokojeně 13 let, malý má 14 měsíců.
Dík za Váš názor, třeba nad tím přestanu konečně dumat 🙂

Strana
z2
kmarie81
7. led 2022

@viperaberus no ono se to za me srovnavat fakt neda. Co vim tak na 99,9 procent tak kdybyste s muzem sli od sebe tak se o malyho bude rvat vic nez o tebe. Rozhodne by nerekl dite at si trebas jde ale hlavne ty zustan.

la_amanita
7. led 2022

Podle toho, komu se chce víc čůrat nebo má větší hlad.

vikinkav
7. led 2022

Ja mam tedy deti jeste male, bezmezne je miluju, ale bez manzela bych nemohla byt. On je muj muz, kamarad, nejlepsi a nejuzasnejsi pritel, spriznena duse 😊 Jasne ze deti jsou muj svet, ale manzel je ten, s kym bych klidne byla 24 hodin denne 7 dni v tydnu. Takze v tomhle smyslu je pro me “dulezitejsi”. Nevim jak to lip napsat 😄

madbetka
7. led 2022

To je asi jako by se mě někdo zeptal, kterou z našich tří dcer mám nejradši... 🙂
Nevím, nedokážu to říct.
Vlastně bych spíš řekla, že na prvním místě je možná můj vztah s manželem - bez něj bychom neměli děti a kdyby nefungoval, tak naše děti rozhodně nejsou šťastné a spokojené.

janylu
7. led 2022

@vikinkav přesně tak to mám já. Manžel je můj život. Bez něj bych neměla děti. Svoje děti miluju nadevše, ale mě už postupně odchází žít svoje životy a vím, že už pro ně nejsem nejdůležitější na světě, to už jsou jejich partneři. A tak je to správně. Manžel je ten, co tu zůstává, má pro mě vždy pochopení a vím, že mě miluje.

janinasm
7. led 2022

@viperaberus děti jsou na prvním místě vždy

zuzekk
7. led 2022

No tak já asi půjdu trochu proti proudu. Manžela mám ráda, ale celkem jsem srozuměna s tím, že naše manželství není nerozlučné. Vztahy mezi dospělými lidmi se mění, jejich cesty se rozchází, často s dramatickým průběhem, to vidíme kolem dnes a denně. Můj vztah k dítěti je nerozlučný, láska nepodminěná. Milovat ho budu i když vyletne z hnízda, půjde svou cestou. Pokud manžel půjde svou cestou, je nabíledni, že to už moc láskyplné nebude.

Někdy mě ten můj chlap tak štve, že si celé hodiny maluju, jaký klid bych bez něj měla. To mě u dítěte nenapadá nikdy.

andelka
7. led 2022

@vikinkav
@janylu my to máme stejně. Ta láska se nedá srovnávat. Obojí je silné. Životní. Ale děti musím časem pustit, budou žít své životy, musím je nechat jít a dělat vlastní chyby a být jim přístavem, jistotou, když by potřebovaly..a zůstaneme s mužem sami. Ale nás to neděsí. Snažíme se aby vztah vzkvétal ( i při třech dětech a všech denních starostech), aby byl pevný, aby byl tou jistotou i pro děti.
K zakladatelce... samozřejmě že batole tě potřebuje v podstatě víc a intenzivněji než partner. I se člověk dítěti víc přizpůsobuje, obětuje..Ale to nic nemění na lásce k partnerovi, nebo by aspoň nemělo.

andelka
7. led 2022

@zuzekk fakt ne? Mně teda jo. Tedy žádného bych se nechtěla zbavit úplně, to fakt neřeším,jaké by to bylo,kdybych neměla děti nebo muže, jsem ráda,že mám obojí. Ale dětí mám občas plné zoubky a ráda si od nich odpočinu. Kdežto u manžela ne, těším se vždy až přijde z práce, miluju víkendy a dobu dovolené..On to má stejně, těší se domů a na dobu,kdy může být s rodinou. A samozřejmě se snažíme si vyčlenit chvíle jen pro sebe ve dvou ( to je hodně málo,ale každá chvilka dobrá)

felixfelicis
7. led 2022

@andelka jojo, když odjedou pryč, na manžela se těším, kdežto u dětí si říkám, že by u babičky klidně mohly ještě den, dva zůstat 😇😀

zuzekk
7. led 2022

@andelka fakt ne 🙂

alilali
8. led 2022

@viperaberus mě muž také řekl, že mě miluje víc než děti a jsem na prvním místě. Prý proto, že nebýt mě, nejsou tady ani naše děti. Já miluji chlapa i děti, ale je to jiná láska. Pro všechny tři bych dýchala.

vikinkav
8. led 2022

Jinak ja obcas oslovuju sveho manzela “muj nejoblibenejsi clovek na svete” 😄

marcicek84
8. led 2022

Je to jine a neda se to porovnavat,ale ty deti potrebuji oba fungujici rodice...a samozrejme v kazdem veku potrebuji neco jineho a jednou vyleti z hnizda a je to,zase zustaneme s manzelem sami...

kmarie81
8. led 2022

@zuzekk presne, ta laska se neda srovnavat, ale jedno vim jiste, go co odpustim vzdycky svymu diteti bez diskusi, bych trebas u svyho muze neskousla a to ho taky miluju. Vubec si neumim predstavit, ze bych sve dite nahradila jinym, ale u partnera se to stat muze.

darinka84
8. led 2022

@viperaberus myslím že se tady dost srovnává láska, cit a péče s potřebami dítěte... Na prvním místě jsem já... Mam se vcelku už ráda 😊 a pak ze me vychází jako pravá a levá ruka láska k muži a láska k dětem. Pak je třeba láska k rodičům a ta je stejně silná, byť také úplně jinak.... Láska k dětem je mateřský cit přece.. Láska k muži je i po letech, tedy aspoň u mě stále taková, že mám motýlky v břiše jako na prvním rande, cítím důvěru, klid, přátelství...

andelka
8. led 2022

@zuzekk ty máš nervy ze železa, sluníčkovou povahu nebo výjimečně milé, hodné děti ne? Já teda kolikrát bych je darovala za odvoz,když jich mám až nad hlavu. 😀 Občas ráda vypnu a užívám si chvil bez nich. Jsou to takoví malí upírci energie. A pak se na ně zase těším, samozřejmě.

martiniquest
8. led 2022

Na prvním miste mam samozrejme sebe. A o druhou pricku se deli manzel a deti. Neda se to srovnat. Stejne jak nemuzu srovnat, ktere dite mam radsi. Nelze.

zuzekk
8. led 2022

@andelka on je holt fajn, trávit čas s ním mě baví, nechtěla bych jet třeba na dovolenou bez něj, s ním si to užiju víc.
Možná protože je jeden... ale samozřejmě si taky někdy ráda odpočinu, ale pár hodin mi stačí, ani nijak zvlášť neusiluju o to aby to bylo často..

babetak
8. led 2022

@viperaberus v tomto jsme s manželem za jedno. Prioritou jsou pro nás naše děti ( 5 kusů ). I když někdy mám pocit, že u manžela jsou na prvním místě děti, pak fotbal, pivo, cigarety a já až na pátém místě 🙈😂

andelka
8. led 2022

@zuzekk jo takhle..já mám tři, kluky. Si nepamatuji jaké to je mít jen jedno dítě.

zuzekk
8. led 2022

@andelka já vím 😁😉

andelka
8. led 2022

@zuzekk Mit jen toho malého prcka,co mu jsou sotva tři,tak to mám možná podobně. Se mi ani nechce do práce,na jednu stranu. Na druhou jo.

priefi
8. led 2022

Za mě je každá táto láska jiná a nelze říci, která je větší. Mám manžela i děti na stejné úrovni, miluji je celým srdcem a každého jinak. Doufám, že nikoho z nich nikdy neztratím, protože by mi to zlomilo srdce.

konidana
9. led 2022

@andelka kdyz on muz obcas vysírá vic nez deti🙈

Nevim kdo prvni, deti i manzel, každý jinak... vsecko to je propojeny...

konidana
9. led 2022

@darinka84 souhlas, taky sem uz dosla k tomu, ze prvni jsem ja sama... docela to trvalo....

kristyneckaa27
10. led 2022

@viperaberus jsou moje rodina a miluju chlapa i děti stejně. Samozřejmě jsou věci kdy jsou prostě děti víc. Ale asi bych to nedělala kdo je na prvním místě. Prostě rodina je na prvním místě. Jinak pár dnů zpátky mi chlap říká... Kikino, víš že máš velkou konkurencí? Protože taky miluju Sonicku.. je to pěkný, to takhle slyšet 🥰

kaisermil
10. led 2022

@viperaberus žila jsem sedm let v Emirátech. V práci jsem se setkala s mnohými muži, kteří měli 4 manželky. Tedy podle Koránu. Mnozí byli velmi majetni a měli jich víc. Tolik, kolik si mohli dovolit postavit domu. Korán jim říká, milovat vsechny stejne. Ale všichni přiznávali, ze to nejde. Vetsinou nejvíc milovali tu nejmladší anebo tu poslední. Take nejvíc milovali jeji děti.
Tam děti patří při rozvodu otci. Vetsinou říkali, ze děti rozvedenych manželek uz nemiluji. Ale ty děti zůstanou u nej a matka je uz nevidí.
Jeden měl 104 děti. Měl je celkem se 7 ženami ale rozvádět se. Měl vždy nejvíc 4 najednou. Jména všech děti si nepamatoval. Arabsky psát neuměl, ale tvrdil mi, ze umí psát anglicky. Napřed pomalu namaloval tři čárky: I. I. I pak přidal kroužky : IOIOI pak přimaloval další čárky: TOIOT Pak to dokončil: TOYOTA.
Musela jsem uznat, ze umi psát. Vetsina synu šla na university - buď v USA nebo v ÚK.

dalimilka78
12. led 2022

Taky je pro mně moje dítě na prvním místě. A co znám tak všechny kámošky to tak mají🙂)) Když jsem to jednou mužovi řekla tak byl trochu zaskočen ale myslím že to pochopil. No nemá na výběr🙂

Strana
z2