icon

Kdy si pořídit druhé dítě po prvním předčasném porodu?

marketa11112
12. srp 2015

ahoj maminky, zajima me vas názor. mam synka -- 7 mesicu, narodil se o vice jak 9 tydnu dřív. vse je ok, je sikulka avsechno uz dohnal. uz si kleka a snazi se lezt. 🙂) jsem rada, ze jsme to všechno zvladli, ikdyz začátek byl boj. kazdopadne radi bychom alespoň ještě alespoň jednoho prcka... s manželem jsme se dohodli, ze to zacneme zkouset, az malému budou tak dva roky. je mi uz 32 a nemám zas tolik casu....najednu stranu bych rada co nejdříve, aby deti nemeli tak veliky rozdil mezi sebou. na druhou stranu se bojim, ze budu malého muset zvedat apod. rada bych druhé dite donosila co nejdele. rodila jsem po 12 dnech kontrakci. před tim mi mesic tvrdlo bricho.neomezovala jsme se, mela 2 práce, chodila do skoly, dělala na zahrade, ale vedela jsem, ze uz t o nejak nedavam.... no a pak se stalo tohle..... moje diagnoza dle me lékařky zni -- drazdiva děloha. navíc pry asi trosku mensi nez je bezne. pry mohu opet rodit predcasne.pry s e budu muset vice hlidat, nic netahat , odpočívat... takze by bylo dobře, kdyby uz rodina byla schopna s e o mého prvorozeného se postarat ( preci jen nasim i tchanovcum je uz ted 65 let, manzel je cely den v praci). nekdy si rikam zda tedy pockat dele, ale zase se bojim, abychom psak nemeli problém s pocetim. navíc resit praci 2 x....vozeni deti (jsme na vesnici)apod... no bylo by to slozitejsi....... uz jsem si i rikala, mit ještě druhe dite? ale zase mi prijde smutne, aby tady nas maly byl sam...... jak jste to resili vy? dekuji

Strana
z2
marketa11112
autor
2. zář 2015

@maudn presne chápu... u nas rodice stari, navíc ještě i pracuji, navíc sami hlidat nechteji, boji se... a ja to ani neočekávám... i proto hledam nejlepší reseni, dobu... 🙂)
je dobre, ze tobe se to povedlo, pak si clovek říká... proc by se to nepovedlo me 🙂)))

shine2015
2. zář 2015

@maudn výsměch to není pokud je dítě malé, tak chodí spát po obědě....pokud mu nejsou tři a více - teď máme doma a je to náročnější než když měly rok nebo dva. Musíme je dost zaměstnat během dne aby se unavily.....na druhou stranu tak se to nepos....a nebude tip top naloženo ale budu řešit jen aby měly děti jídlo a byly jakž takž v čistém.....nemusím pracovat, nemusím se udrit, po obědě půjdu s nimi spát.....věci na doma nemusim žehlit....když se mi nikam moc nechce tak nepujdu a budeme se placatit doma nebo na zahradě.....a návštěvy taky nejsem povinná přijímat kdy si vzpomenou.....a manžel o víkendu pomůže. 😉 nebo když bude mít volno.....
Já jak jsem psala teď jsem těhotná potřetí a holkam je 3 a 4 a když jsem byla tehule s druhou prišlo mi to snazší....teď jsou holky jako živel, navíc se spolu spolci a rozjedou, navíc doma je to nebaví, takže musíme vymyslet pořad program....zlaté když jsou děti hned brzy po sobě.....
@marketa11112

Strana
z2