icon

Když žena žádá o ruku muže

90janka
16. únor 2017

Ahoj, je tu někdo z žen, která žádala o ruku muže nebo se na to chystá? Nedbala na tradice a vydala se vlastní cestou?

Abyste chápali, v srpnu se nám narodí prcek. Přítel si mě chce vzít, ale má složitou situaci v rodině. Rodiče jsou rozvedení, táta má ženu, s přítelovým bratrem nemluví a nestýkají se. Je to pomalu dvacet let ale pořád jsou na to háklivý. V případě, že bychom naplánovali svatbu a pozvali je, jsou tu dvě možnosti, kvůli kterým se přítel k žádosti nemá.
1) buď z jeho rodiny nikdo nepřijde
2) přijdou všichni, ale dojde k hádce a výstupu
- A to přítel nechce, říká, že to bude náš den a nechce, aby byl zkažený. Další věc je, že se jeho macecha s tátou (tam je ten problém) naštvou kvůli tajné svatbě. Nechci žít podle jejich pravidel, zvlášť když se s námi nechtějí stýkat, protože čekáme mimčo a nejsme svoji. Taky kvůli kecům, že miminko bude parchant a že je to strašná ostuda.
Nejlepší východisko a moje přání je mít tajnou svatbu, hezky na máj, lásky čas, kdy jsme se dali i dohromady a před porodem zároveň.

A moje otázka, jak bych ho měla požádat? Prstýnkem a romantickou večeři? Přijde mi to takový moc .. holčičí. Miluje auta, tak mě napadlo ho vzít na motokáry, ale s tím prstýnkem váhám. Neměla byste některá tip?
Díkys

Strana
z2
horsiee
16. únor 2017

@90janka já bych nežádala, nějak bych neměla odvahu. Co když Vás chce požádat on a bude už něco chystat a pak ho předběhnete? Asi bych před ním telefonovala s kamarádkou a nějak tam zakomponovala jak se na miminko strašně těšíte a že se bude jmenovat po Vás. 🙂 a uvidíte, třeba se výsledek dostaví. A když ne, tak se svět nezboří a i bez papíru jístě budete krásná rodinka. 😀

carmilla
16. únor 2017

Ahoj. Naprosto tě chápu - u nás je situace podobná, přítel má velmi složitou situaci v rodině, má psychicky nemocného sourozence, a to klade velké nároky na celé okolí, komunikace je náročná, sourozenecké vztahy jsou velmi napjaté a bohužel už patrně navždy narušené, pozvání na případnou svatbu by skončilo výstupem tohoto sourozence a tudíž společenskou katastrofou...Bylo by na dlouho se o tom rozepisovat a ani nechci tyto problémy veřejně ventilovat, někdo by se mohl poznat a já nechci nikomu ublížit...Jsme spolu už 9 let...Dokud jsem studovala VŠ, svatba mi ani na mysl nepřišla, jenže teď už spolu nějaký ten pátek žijeme a bohužel veselka se nechystá...Přítel mi celkem jasně řekl, že na nějaké žádosti moc není, že ho mám prostě požádat já, až se na to budu cítit. :D Jenže, jakkoli emancipovaně se v dnešní době cítím, nedovedu si to moc představit...A popravdě pro mě není ten "papír" ani moc důležitý. Nicméně kvůli dětem bych chtěla mít úplnou rodinu, sama jsem o to byla v dětství ochuzena a nechci nosit jiné příjmení než moje děti a přítel by to taky neskousl, aby se děti nejmenovaly po něm...Prostě patová situace. I já si představuji naprosto malou, komorní svatbu jen s rodiči a opravdu nejlepšími přáteli, žádní vzdálení příbuzní, žádné opulentní oslavy...Na tom, aby žena požádala o ruku muže nevidím nic špatného - pokud ten muž není "mačo" typ, kterého by se to dotklo...Klidně do toho jdi a nemusíš z toho dělat "tyjátr" plný romantických gest. Stačí dobrá véča, správné rozpoložení a ono to nějak vyplyne... 😉

karlos12
16. únor 2017

@90janka takže: na rodinu se vyprdněte, podle toho co píšeš to není rodina, jen několik lidí co mají cosi společného, myslím že se stejně nezavděčíte, tak to neřešte. Chyťte se za ruce, vemte si svědky a nechte se oddat. Pak si udělejte hezké odpoledne v mekáči a hlavně s klidem, láskou a pohodou. Je to jen na Vás dvou 😉

carmilla
16. únor 2017

@karlos12 Presne. Nekterym lidem se stejne zavdecit nelze - nikdy a nicim...Zkouset to je jen ztrata casu a energie, kterou lze vynalozit jinde daleko smysluplneji...

amazonka.k
16. únor 2017

Chlapa nežádat za žádnou cenu, nikdy nikdy nikdy 🙂 Chlapi jsou lovci a dobyvatelé a jakmile se jim sama nabízíte, ztrácejí rychle zájem. Jestli Vám mohu dobře radit, nedělejte to 🙂

blahova_andrea
16. únor 2017

rozhodně tě chápu. šla bych do tajné svatby. proč si to máte někým nechat kazit, když vás nehodlají respektovat? ať si potom mají kecy jaké chtějí, že jste je vynechali. je to vaše právo! o ruku bych klidně požádala, ale teda bez prstýnku 😀 na těch motokárách mi to přišlo fajn. nebo teda pokud máš peníze a on je na auta...co mu dát místo prstenu zážitek? nějakou jízdu ve formuli, luxusním autě nebo tak. klidně bych mu u toho vozidla dala tu poukázku na jízdu v pokleku a k tomu by v tom byla i kartička se žádostí o ruku, když to otevře. jako ono záleží jaké jste povahy, jak moc recesisti, romantici atd...

blahova_andrea
16. únor 2017

@urtica no pokud je ze silně věřící nebo jinak fanatické a pokrytecké rodiny, tak ano...i dnes se lidé ještě na nesezdané dívají skrz prsty
@kika_21 to je krásně naivní reakce 😀
@japona no to já mám dvě děti jmenující se po mě a vdaná nejsem 😀

bylinka36
16. únor 2017

Já žádala svého muže, protože je hrozný flegmatik, končila mi platnost občanky, tak jsem se normálně zeptala svého muže jestli se nevezme, ať mi to nedělají 2X, už jsme nad tím chvíli přemýšleli, ale jemu to vždy trochu trvá 😉...

kika_21
16. únor 2017

@blahova_andrea Asi jsme naivní holt, s tím už nic neuděláš. Starého psa...🙂

salenas
16. únor 2017

mě by ten můj řekl ne :D

blahova_andrea
16. únor 2017

@kika_21 jj, každá jsme nějaká. mě to fakt až pobavilo. vyznělo to tak nevinně a nezkaženě, jako by to psalo dítě

blahova_andrea
16. únor 2017

@salenas ten můj by s odmítnutím taky neměl problém. já tedy nikdy až tak vdavek chtivá nebyla, no tak se uvidí. třeba mě to ještě čeká. a když ne...taky se svět točit nepřestane 😀

msimankova
16. únor 2017

@90janka tak to s domem a nesezdanym parem, co ceka dite, to je teda sila... To bych uz je tam nepustila ani po svatbe. Nektere rodinne vztahy jsou opravdu nepochopitelne, nicmene nejsi jedina, neco je vsude. 🙂

blahova_andrea
16. únor 2017

@90janka rodinu si člověk nevybírá. nějak nechápu tvého "tchána", sám je rozvedený, tak proč tak trvají na klasickém staromodním modelu rodiny? já mám za sebou něco podobného. ale přítelovi rodiče jsou velmi silně věřící, švagrová je dokonce řádová sestra. to, že odešel od první rodiny, rozvedl se a založil novou rodinu, to pro ně bylo něco šíleného. nedokázali to dlouho vstřebat. mě ani svého vnuka nechtěli znát. viděli jsme se poprvé, když synovi bylo 8m. prostě potřebovali dozrát. smířit se s tím vším. s tím, že podle nich se žít opravdu nebude. že syn dělá vlastní rozhodnutí a vlastní chyby. začali jsme opravdu hodně špatně. i přesto dnes mohu říct, že jim za hodně vděčíme a že mám milionovou tchýni. momentálně u nich přebýváme než dostavíme vlastní hnízdo. vše se tak nějak v dobré obrátilo. moc bych vám přála, aby i u vás ten konec byl šťastný, ač ten začátek je dlouhý a na prd

90janka
autor
17. únor 2017

Dííky všem 🙂

renatalen
23. únor 2017

Ahoj,tak ja sveho muze o ruku pozadala.Divali jsme se na nejaky film a tam zrovna nekdo nekoho zadal o ruku a ja mu pak rikam:Vezmes si me.No a bylo.Uz jsme spolu deset let a kazdemu se chlubi,ze sem ho pozadala ja🙂

soleilll
23. únor 2017

@90janka Držím vám palce. Klidně udělejte tajnou svatbu - má to být váš den, tak si ho udělejte podle svých představ. Na kecy nehleď - kdo chce vést blbý řeči, najde důvod jakýkoliv. Naši blízcí kamarádi to udělali stejně, mají podobně zamotané rodinné vazby a byli rádi. Nás asi měsíc potom pozvali na oslavu/grilovačku na zahradu. Jediný, co bych na jejich místě udělala jinak by bylo pozvání profesionálního fotografa - jejich svatební fotky (i když jen z radnice) jsou opravdu hrozné. 🙂
Žádost o ruku bych pojala spíš jako návrh nebo domluvu než jako to klasické klišé - nějakou obdobu romantického večera, kdy se klečí na kolenou a otevírá krabička s prstenem. Já jsem se takto s mužem dohodla na večeři při příležitosti oslavy mých narozenin. Jednoduše jsem mu řekla, že "letos vychází naše výročí na sobotu, tak když bychom se vzali, stačí si pomatovat jedno datum" a klaplo to. (Dalším mým argumentem bylo, že už se mi nechce čekat ještě X let a nechci mít na svatebních fotkách vrásky. :D ) Ale rozhodně bez zásnubního prstýnku, o ten jsem stejně nikdy nestála a dávat ho jemu, to by byl opravdu španej vtip! 😀

guinea
9. pro 2019

@90janka Ahoj, jak to tehdy s tím žádáním dopadlo? 😊

jironymou
9. pro 2019

@guinea taky me to zajima 😊

leilinka1234
9. pro 2019

Tak já bych se k něčemu takovému nesnížila. Ostatně i manžel mi po přečtení příspěvku řekl, že by mě odmítl 🙈 a to by pak pro mě byla fakt prohra... Seš si jistá, že ses rozhodla správně? Že ti řekne ano? Že se nebude cítit méněcenný? Chápu, že dnešní doba je jiná, muži menstruují, ženy řídí kamiony... Ale... Vocamcaď pocamcaď, ne?

leilinka1234
9. pro 2019

Ježiš, většinou koukám na datum příspěvku... 😀 Tak ale výsledek mě taky zajímá 😀

bonavoxa
9. pro 2019

Nikdy bych chlapa nepožádala, nikdy bych ho nenechala spát na lepším místě...a vůbec, být ještě jednou mladá a mít před svatbou, tak dostává akorát ,,čočku", aby si moc nezvykal a nedělal mi v budoucnu třetí dítě. Jestli bych se takto vůbec vdala 😀

90janka
autor
10. pro 2019

Ahoj, tak nakonec jsem to nehrotila a nechala tomu volny prubeh. O ruku me "pozadal" minuky rok pred vanoci. V cervnu bude svatba i s nasim nyni 2 letym synen 😀

90janka
autor
10. pro 2019

Koneckoncu partnerovi pred 2 roky umiral tatinek a po jeho smrti dost ochladly vztahy s jeho macechou takze nakonec budeme mit svatbu v zahradni restauraci s nasimi kamarady a rodici

mourovatakocka
10. pro 2019

@90janka Nejlepší varianta a kluk uvidí maminku jako princeznu, to bude koukat 🙂
Užijte si svatbu 🍀

90janka
autor
12. pro 2019

@mourovatakocka nebude to tradicni. Nechcene aby chlapi meli kravaty a saka pokud bude teplo. A ja nebud mit klasickr svatebni saty. Nebude ani klasicka hostina ☺

Strana
z2