icon

Konečně zažil manžel každodenní chaos s dětmi. Jak to zvládá?

19. lis 2023

Dnes na me necekane padla chripka. Nejsem schopna vstat z postele, a tak me komplet ve vsem musel zastoupit manzel. Uklizeno tady jakz takz bylo, ale nebyl uvareny obed. On dostal neplanovane veskerou peci o deti (1 a 4 roky), kdy nic nemel predem nachystane.
No a ted k jadru veci - vzdycky se podivoval, jak je mozne, ze doma nadelam takovy bordel, kdyz je on v praci. A ze to jde prece levou zadni i s rocnim. Demonstrativne mi to ukazuje pokazde, kdyz prijdu z prace ja - jak je tady naklizeno. Coz jako je, to musim uznat. Jenze z tech ctyr hodin, co jsem pryc, mu malej pokazde na dve hodiny usne a starsi je ve skolce. Navic nemusi nic varit, prat ani premyslet o nakupovani, takze ma na starosti ciste to dite (spici!!) a uklid provozniho bordelu. A pak si zbytek toho “hlidani” vali sunky. Kdezto ja, jsem na deti ty dny sama uplne (dela smeny dvanactky) - bez babicek na hlidani.
Dnes vsak musel varit a vytvorit jidlo pro malyho, prebalit atd.. Ale deti jsou najedene, oblecene a spokojene 😀 a prave odesli ven. Ja jsem se vypotacela ted do kuchyne a tam totalni chaos: pozvykane rohliky na zemi, vykramarene nadobi na zemi, na kuchynske lince vybuchla bomba, v umyvadle posrane plinky…! Jak je to mozne?! Vzdyt to prece je uplna pohoda, ne? 🤣
Samozrejme, ze si to po sobe take uklidi, ale mam radost, protoze konecne ma poradnou prilezitost si vyzkouset, jak “jednoducha” je organizace poradku v domacnosti, kdyz ma za zadkem rocniho kramare 😜
Podelte se o vase mala viteztvi a radosti v partnerskem zivote 😁

martinka_33
19. lis 2023

Muj ex mel pocit ze se doma válim zatimco on chodi do prace. Pozdeji jsem byla v praci ja, tak mel pocit, ze se vozim vláčkem zatimco on beha za detmi 😀 Praci delal uplne stejnou jako já 😀

jane46
19. lis 2023

My uz mame deti vetsi, ale porad je to u nas asi takhle... Zrovna ted jsem doma s nemocnou dcerou a uz bych si taaak sla "odpocinout" do prace 😆

martinka_33
19. lis 2023

@jane46 to sedí 👍😂

autor
19. lis 2023

@jane46 😂👍🏼 to je dobry!

bubbi
19. lis 2023

Já jsem si párkrát domů přinesla na botě (slušně řečeno) bobek. Když si člověk zkracuje cestu přes trávník, je to bohužel hned, že. Reakce mého muže - jak se ti to mohlo stát, snad koukám, ne? a spoustu dalších nevyžádaných rad, prostě pan "Mněbysetovživotěnikdynestalo" 😝 No.
Na dovolené jsme takhle šli procházkou a najednou šup! Měl ho tam! Nikdo si neumí představit, jak jsem si ho vychutnala a ten pohled, kdy si na pokraji mrtvice máchá nohu v potoce, hned tak nezapomenu 😀 👏

emillyhk
19. lis 2023

Já se trochu škodlibě raduju, když manželovi cuká oko z mojí mamky 🤭 Roky poslouchám, proč jsem na ni taková... Teď cca dva měsíce měl možnost strávit s ní víc času než dvě hodiny u kafe a je z ní prášky 🙈😂😂 Jako ona je hodná, ale jednání s je prostě pro pokročilé a slabší povahy nemají šanci 😆

honatko092
19. lis 2023

Jednou jsem odjela na nákup a mladší dítě - jeden rok - nemělo svůj den 😃 Když jsem přijela, byl tady totální bordel a manžel mě vítal s otevřenou náručí a pořád mi opakoval: " Jak to děláš, že to tak zvládáš? Ty jsi úžasná!" A to pomáhá a ví, že péče o děti a domácnost není sranda. Opakoval mi to ještě tři dny 😂😂😂

zmrzlinka
19. lis 2023

Když bylo dcery půl roku,tak jsem začala dělat víkendy( vždy na 8 hodin).Když jsem šla poprvé ,tak měl manžel uklizeno,uvařeno,lahvičky na mlíko připravené ,kojeneckou vodu tak připravenu a k tomu hromadu dudlíku 😂
Nikdy nezapomenu na jeho pohled když jsem přišla z práce a ptala jsem se jak to šlo 😂😂😂

veroniquecz
19. lis 2023

@martinka_33 a proto je to ex ze? 😂😂

emillyhk
19. lis 2023

@honatko092 Já se takhle zasekla u doktora (měla jsem toho ten den víc) a manžel byl poprvé sám s malým, tehdy 2,5 letým synem celých pět hodin. Vždycky se zapojoval, pomáháme si vzájemně, takže představu měl. Ale syn nějak neměl svůj den a muž taky pár dní pořád dokola opakoval, že nechápe, jak jsem to celý rodičák zvládala, že mi z toho nepřeskočilo a bylo ještě uklizeno a uvařeno 😂😂

llluckaaa
19. lis 2023

Večer se ptám, v kolik zítra jedeme do práce. "V 6:30". "A nastavíš si budíka, abych tě nemusela ráno budit?" "Jako vždycky." "Stačí odpovědět, že nastavíš." "Já nevím, co furt máš, vždyť ho má nastaveného pořád a vstávám sám."
Další den ráno v 6:25 budím manžela a říkám: "Jako vždycky, viď? Za 5 minut jedeme, musíš bejt rychlej."

honatko092
19. lis 2023

@emillyhk Miláčci jsou to 😄 Ono je faaakt velký rozdíl mít vše nachystáno / navařeno / uklizeno a starat se "jen o dítě" nebo zvládat dítě, domácnost a XY provozních věci k tomu 😅

martinka_33
19. lis 2023

@veroniquecz mimo jiné 😀