Krize v manželství. Rady?

16. dub 2021

Ahoj holky, ráda bych si hlavně pokecala, ale nepohrdnu ani radámi. S manželem jsme měli sem tam nějaké problémy, ale manžel se nikdy nechoval takto... Teď se přestěhoval z naší ložnice do pokoje pro hosty, někdy mě celé dny ignoruje a někdy se se mnou bez důvodně začne hádat. Všechno to odstartovala pandemie a opatření, začali jsme si s manželem lézt na nervy, pak jsem měla větší opakovaný konflikt s manželovou rodinou, manžel se vždy zastával jen své rodiny a ze mě dělal tu špatnou. Říká mi že se chce rozvést, ale nepodnikl žádné kroky, nevím jestli je mám podniknout já. Máme spolu 4 letého syna, manžela mám na jednu stranu pořád ráda, ale na druhou stranu mi hodně ublížil a odcizil se mi.

autor
16. dub 2021

Ještě chci dodat že s manželem není žádná řeč, všechna má řešení jako je třeba poradna odmítá.

jasminek2012
16. dub 2021

Nemá milenku? To se začal takhle chovat zničehonic? Podle toho chování si myslím, že v tom bude jiná.

codal
16. dub 2021

Kde není oboustranná chuť řešit problém a za vztah zabojovat, tak se s tím dá jen těžko něco dělat. Já bych rozvod nepodávala,ale začala bych si střádat peníze bokem, začala si zjišťovat situaci ohledně bydlení (kdo by musel odejít z bytu, jak se vzájemně vyplatit atd.), případné se na OSPOdu informovala, jak je to se svěřením dítěte do péče, ať jsi kdyžtak připravená, kdyby to přišlo.

autor
16. dub 2021

@jasminek2012 Začal se takhle chovat, když jsem měla ten konflikt s jehou rodinou. Myslím že milenku nemá, ale 100% jistá si být nemůžu.

autor
16. dub 2021

@codal Jenže já si nemám z čeho střádat peníze, kvůli covidu jsem přišla o práci, pořád si všude volám a posílám životopisy, ale nedaří se mi. Manžel mi dřív normálně dával peníze, teď mi dá nanejvýš 100 korun. Z domu bych musela odejít já, popravdě nemám vůbec kam jít a našetřeno mám málo.

helen_h
16. dub 2021

Taky mě napadlo, jestli v tom nemůže být nějaké dopisování s jinou babou...
On teď pořád pracuje z domova, nikam nechodí?

helen_h
16. dub 2021

No a když nereaguje na návrh poradny, ale zeptáš se ho, co by chtěl jinak, aby se zase zapojil a začal s Vámi fungovat v pohodě - co řekne??

autor
16. dub 2021

@helen_h To já nevím, do telefonu/počítače jsem mu nikdy nelezla, teď k tomu ani nemám příležitost. Chodí za svou rodinou, většinou sebou bere i syna. Pak ještě chodí s kamarádem hrát fotbal.

autor
16. dub 2021

@helen_h Někdy mi řekne že chce abych mu dala pokoj a někdy že se mnou rozvede, že to mezi námi už nebude jako dřív, že jsem ho zklamala a že se ze mě stala hysterká.

helen_h
16. dub 2021

I kdyby v tom byl zájem o jinou, tak stejně je to potřeba rozseknout doma a začít zlepšovat atmosféru a Váš vztah. Je nutné zjistit, co mu vadí, proč se tak stáhl. Je potřeba začít komunikovat, ale nějak pozvolna, hlavně ne výčitky a hádky, to by se stáhl ještě víc.

helen_h
16. dub 2021

A jak dlouho jste vlastně spolu??

autor
16. dub 2021

@helen_h Já už ani nevím jak na něj, zkoušela jsem to sním po špatném i po dobrém a nic nezbralo. Myslím, aspoň on to tak reprezentuje, že mu vadí že jsem se nepohodla s jehou rodinou, ale celé mi to přijde takové divné...

autor
16. dub 2021

@helen_h 6 let

wladimira
16. dub 2021

Taky záleží jaký jste měla ten konflikt s jeho rodinou když to nemůže přenést přes srdce a chce se rozvést

autor
16. dub 2021

@wladimira Měla jsem trochu větší konflikt s jehou matkou a pak menší s jehou sestrou a s bratrem.

bara88
16. dub 2021

ZÁLEŽÍ CO TO BYLO ZA KONFLIKT,TŘEBA SI MU TÍM PROSTĚ UBLÍŽILA NO

teeerez
16. dub 2021

A jaky je ted tvuj vztah s tvou rodinou? Nevime co se stalo, ale jestli mu na rodine zalezi a ty jsi se vzladla rozhadat s matkou, sestrou i bratrem, tak ses opravdu mohla v manzelovo ocich shodit (zase, nevidime, co jste si udelali, nehodnotim / opravnenost nebo neopravnenost tveho jednani). Myslela bych si, ze znicilo-li se to pres rodinu, cesta zpet povede zase pres usmireni s rodinou

ajriska
16. dub 2021

Takhle to začalo u nás. Jsem dva roky rozvedená. A ano byla v tom jiná a ne, nepřiznal to do poslední chvíle

autor
16. dub 2021

@bara88 No pokud šlo o tchýni za všechno mohla synova narozenínova oslava, kvůli covidu jsme na první oslavu pozvali jen synovi kamarádi s rodiči. Druhou jsme chtěli taky dělat u nás, ale tchýně mě přesvědčila ať je u ní. Mělo to být spíš jen menší posezení, ale tchýně z toho udělala obrovskou oslavu, pozvala mnohém víc lídi než jsme se domluvili. Bylo tam samé nezdravé občerstvení, jako chipsy, burgery, samé sladkosti a jako pití bylo jen šampaňské a coca cola, nechci aby se takhle syn stravoval a tchýně to moc dobře ví. To jsem ještě jak tak překousla, ale pak začala synovi rozdávat dárky, koupila mu milion věcí, jako velmi značkové oblečení, spoustu hráček, lego, kolobežku, dětskou kuchyňku, knížky, omalovanky a ještě hromadu sladkosti. To už jsem se normálně rozčilila, jasně jsme se domluvili že mu koupí tak dvě, tři věci a ona udělala tohle. Když jsme se o tom začali bavit, tak vytáhla mojí matku a říkala že jako syna musí víc rozmazlovat, protože že na něho moje matka se.re. Řekla jsem že tohle nebudu poslouchat a jdu i se synem pryč, tchýně řekla ať si jdu ale že syn i manžel tady zůstanou. Manžel mě pak až násilně vyhodil z baráku a řval na mě co jsem si to dovolila a že jsem synovi zkazila oslavu. Řekl mi ať jedu domů samá, že pak se synem přijede tak v 8. Když nepřišli po půl 9, říkala jsem si že zdrželi. Ale když nepřišli ani v 9, napsala jsem tchýni (manžel si mobil doma zapomněl). Tchýně má stejně jako já Iphone, takže vidím že si zprávu přečetla, ale nic mi neodepsala. Když jsem ji pak zkoušela volat, zjistila jsem že si na jednou mobil vypnula. Když už jsem byla v autě že za ními jedu, měla jsem opravdu velký strach jestli se něco nestalo... Tak mi už tchýně na jednou napsala, že tam manžel i syn zůstanou. Pak jsme se kvůli tomu s tchýni a celkově kvůli oslavě hádali, nakonec jsem se jí musela omluvit, protože že jsem chtěla mít klid od manžela.

elvira
16. dub 2021

No - k oslavě - pokud jsi přistoupila na to, že bude na tchýnině půdě, tak bych sice protáčela panenky, ale v zájmu syna bych se kousala do jazyka.
To, že jednou za půl roku sní hromadu brambůrků a hambáčů a zapije to kolou, nic moc neznamená.
To, že tchýně chtěla koupit dárky podle sebe - ona ti taky nediktuje, jaké dárky bys mu naopak měla koupit, ne?
Jako chápu, že nechceš, aby byl rozmazlený, ale jednou za uherák se v rámci dobrých vztahů dá něco překousnout.
Je škoda, že ses nechala unést a vygradovalo to až do hádky - a jak vidět, tchýně je na koni, tebe odkopla a chlapečky si nechala u sebe.
To už je vyšší hra.
Cesta z tohoto je blbá. Manželovi bych nejšpíš řekla, že si uvědomuju, že jsem malému zkazila oslavu a že mě tomrzí, ale vůči jeho matce nejsem nic dlužná - ona se ke mě nechovala nic moc.
Pokud chce rozvod - tak buď cítil už před tím, že to není ono, jen tys to nějak nerozpoznala, nebo je naočkovaný. Jediná šance - sednout, všechno to v klidu probrat ze všech stran.
Pokud to nejde, tak rozmyslet kroky - bydlení, práce, finance, péče o dítě. A připravit si půdu - jasně, že to nebude lehké...

autor
16. dub 2021

@bara88 No a sestrou jsem měla menší konflikt kvůli automobilu, jí totiž odebrali řidičák, ona mi samá od sebe auto darovala. Nikdy ho na mě ale nepřepsala, já jsem jí nechtěla otravovat, byla jsem ráda že mám auto a myslela jsem si že pokud nebude mít nějaký vážný důvod nebude ho po mě chtít zpátky. Ale pak po roce co jí vrátili řidičák ho najednou chtěla zpátky, já jsem byla smutná, investovala jsem do auta peníze za opravu, protože mi ho nepředala zrovna v dobrém stavu. Ale řekla jsem si ok asi nemá peníze na nové auto, ale krátce po tom co jsem jí auto vrátila, si koupila úplně nové. Šlušne jsem se jí zeptala, na co ji bude další auto, řekla že každý den bude jezdit jiným. Mě to pak hrozně zamrzelo, že si vzala auto zpátky vlastně kvůli ničemu. Pak jsme se malinko chytli, ale nebylo to nic vážného, pak jsme se vzájemně omluvili. Chtěla jsem aby mi manžel koupil nějaké levné auto, ale on to odmítl že nechce vyhazovat svoje peníze za blbostí. Přitom si za týden, koupil další motorku a to už jich měl 3...

autor
16. dub 2021

@elvira Ano, ale tchýně narozdíl ode mě a manžela, nemá právo syna nějak moc vychovávat. A ty dárky prostě už byli pro mě za hranou... Mluvit sním teď opravdu nejde, a pokud jde o finanční stránku, tak jsem úplně v háji.

honatko092
16. dub 2021

Nezlob se na mě, ale tady u vás je asi víc věcí špatně. Podle toho, co píšeš, tak se manžel nechová slušně už nějaký ten pátek, ty jsi asi taky udělala pár chyb, vzniklo vám spousta nedorozumění v rodině. Pokud se takto chová manžel a jeho rodina, vztah bych ukončila, to se asi nezlepší. Jakou máš rodinu ty? Podporují tě?

elvira
16. dub 2021

Ohledně sestry - co je psáno, to je dáno a to i v rodině - tedy hlavně v rodině...
Já takovéto půjčování nemám ráda - tedy rádobydary taky ne.
Prostě - fajn, koupím, přepíšeme - je moje. Rovněž bych do cizího auta nevrážela velké peníze do oprav.
Nevím, jaká byla dohoda, sestra to asi viděla jinak jak ty a nedorozumění je na světě. Jako chápu tě, nasralo by mě to. To ano, ale jak píšu výš - zkušenosti mě naučily, abych se od podobných půjček a slibů držela dál...

elvira
16. dub 2021

Hele - já jsem si s tchýní zažila svoje. Chápu, že některé věci jsou tak na proplesk...
Ale mělas trvat na oslavě u vás - poučení pro příště.
Můj dům, moje oslava, moje pravidla.
Bohužel i do budoucna nenaděláš nic s tím, jaké dárky mu tchýně koupí. To se budeš asi nasírát ještě několik let. Prostě tchýně to vidí jinak a nejspíš ji baví tě dráždit.
Tak nějak cítím, že manželova rodina z tebe nebyla nikdy odvařená a teď je asi "vhodná" chvíle ti to natřít plus manžel, který asi pod více okolnostmi prožívá krizi a neštěstí je na světě...

autor
16. dub 2021

@honatko092 Ne, rodina mě nepodporuje... Otec od nás odešel když jsem byla mála, od té doby jsem ho vůbec neviděla, ani nevím jestli vůbec ještě žije... Matka byla alkoholička, tahala si domů pořád nějaké muže, nevěnovala se mi. Teď sní nemám žádný kontakt, se zbytkem rodiny jsem se neviděla dlouhé roky...

autor
16. dub 2021

@elvira Jo, to už vím taky že s tim bohužel nic neudělám. Mrzí mě že se mě manžel vůbec nezastal, nevím jak mě jeho rodina brala, ale vždy se ke mě chovali šlušne a nedali mi nic najevo...

elvira
16. dub 2021

Hele a nepřemýšlelas nad tím, že by možná pomohlo vyhradit tchýni čas s malým a neřešit. Jakože čas u babičky je její a jsou tam její pravidla? Malý už není miminko a myslím, že úmyslně by mu neublížila.
Frekvence by byla na tobě a mj. myslím, že by ten volný čas šel využít ke zlepšení vztahu s manželem - pokud to ještě jde...

autor
16. dub 2021

@elvira Syn tam každý druhý den chodí s manželem, když jsem mu návrhla aby tam syna jen odvezl a mi si mohli udělat den pro sebe, rázně to odmítl.

elvira
16. dub 2021

Tak to jsem ti poradila.... proboha, co tam každý druhý den dělá?