icon

Kvůli financím mě má sestra odsoudila

cattus
28. črc 2015

Ahoj vsem. Spis nez radu potrebuji se sverit.
Pred davnymi lety jsem s byvalym manzelem koupila domek na hypoteku. Bohuzel manzelstvi nevydrzelo a ja pozadala o prevod hypoteky na sebe a sestra mi sla rucit. Nekolik let bylo vse v poradku. Jenze pak jsem si nasla pritele, ktery me tak zblbnul a hlavne manipuloval s nasima financema tak, ze jsem prestala byt schopna hypoteku platit. Porad se mi to darilo drzet na uzde, ale pak jsem prisla o praci a po roce a pul dosla bance trpelivost a vyhlasila na me insolvenci. A kvuli tomu ted visi nad sestrou Damokluv mec rizika, ze banka bude chtit splatky po ni.
Ja uz vic ja rok jsem zamestnana, z platu mi strhavaji docela velkou castku ktera jde do depozitu a az se dum proda tak se z ni uhradi dalsi cast dluhu. S byvalym partnerem ktery mi nadelal tolik problemu uz nejsem ani ve styku a mam noveho pritele.
. Dum je nyni uspesne prodany, ale bohuzel za o dost nizsi cenu nez byla vyse dluhu.
Minuly tyden jsem byla oznamit mym rodicum ze budou mit vnouce. Bohuzel jsem to nedokazala sestre rict sama, je starsi a se svym partnerem se o miminko snazi uz dlouho a nejde to. Bylo to ode me zbabele, ale mela jsem strach z jejich slz, ze kolem me se chlap jen otre a jsem v tom.
Vcera mi od ni prisla stroha sms "jak si predstavujes ze dostojis svym zavazkum bance?" Poprosila jsem totiz mamku aby ji to nejak setrne rekla, ze jsem zbabelec. A stalo se. Jen jsem necekala takovou reakci. I ja jsem uz tohle resila a vim ze mi i z materske muzou neco strhavat pripadne se muzu domluvit na splatkovem kalendari. A i v tom smyslu jsem ji odpovedela. Jenze i tak se k cele situaci postavila odmitave s tim ze ji delam jen starosti a jsem nezodpovedna. Probrecela jsem cely vecer, v noci jsem mela hnusny sny, porad jsem se budila a dneska jsem uplne jak prejeta minimalne ledoborcem. A hlavne se mi ze stresu zase spustily nevolnosti, ktere se mi uz skoro tyden darilo drzet pod kontrolou.
Bojim se, ze jsem "prisla" o sestru.
Prozila jste si nektera neco podobneho? Srovna se to casem?
Chapu ze ma sestra strach ze bude muset za me platit ale podarilo se mi to uhlidat 5 let proc bych to nemela zvladnout ted?

Strana
z12
cattus
autor
2. zář 2015

Mam ty nejskvelejsi zpravy jake jsem si mohla prat. Dneska mi mamka poslala zpravu ze sestra je taky tehotna.Nedokazete si predstavit jakou radost z toho mam. Sedela jsem na posteli a brecela radosti.
Ted se budu denne modlit aby byla ona i mimi v poradku. Je to tak strasne moc vymodlene dite.
Nijak to mou situaci neresi ale jsem strasne stastna.

minerva
2. zář 2015

@cattus Tak to je opravdu skvělé 🙂 Mohlo by vás to znovu sblížit.

Strana
z12