Kvůli financím mě má sestra odsoudila
Ahoj vsem. Spis nez radu potrebuji se sverit.
Pred davnymi lety jsem s byvalym manzelem koupila domek na hypoteku. Bohuzel manzelstvi nevydrzelo a ja pozadala o prevod hypoteky na sebe a sestra mi sla rucit. Nekolik let bylo vse v poradku. Jenze pak jsem si nasla pritele, ktery me tak zblbnul a hlavne manipuloval s nasima financema tak, ze jsem prestala byt schopna hypoteku platit. Porad se mi to darilo drzet na uzde, ale pak jsem prisla o praci a po roce a pul dosla bance trpelivost a vyhlasila na me insolvenci. A kvuli tomu ted visi nad sestrou Damokluv mec rizika, ze banka bude chtit splatky po ni.
Ja uz vic ja rok jsem zamestnana, z platu mi strhavaji docela velkou castku ktera jde do depozitu a az se dum proda tak se z ni uhradi dalsi cast dluhu. S byvalym partnerem ktery mi nadelal tolik problemu uz nejsem ani ve styku a mam noveho pritele.
. Dum je nyni uspesne prodany, ale bohuzel za o dost nizsi cenu nez byla vyse dluhu.
Minuly tyden jsem byla oznamit mym rodicum ze budou mit vnouce. Bohuzel jsem to nedokazala sestre rict sama, je starsi a se svym partnerem se o miminko snazi uz dlouho a nejde to. Bylo to ode me zbabele, ale mela jsem strach z jejich slz, ze kolem me se chlap jen otre a jsem v tom.
Vcera mi od ni prisla stroha sms "jak si predstavujes ze dostojis svym zavazkum bance?" Poprosila jsem totiz mamku aby ji to nejak setrne rekla, ze jsem zbabelec. A stalo se. Jen jsem necekala takovou reakci. I ja jsem uz tohle resila a vim ze mi i z materske muzou neco strhavat pripadne se muzu domluvit na splatkovem kalendari. A i v tom smyslu jsem ji odpovedela. Jenze i tak se k cele situaci postavila odmitave s tim ze ji delam jen starosti a jsem nezodpovedna. Probrecela jsem cely vecer, v noci jsem mela hnusny sny, porad jsem se budila a dneska jsem uplne jak prejeta minimalne ledoborcem. A hlavne se mi ze stresu zase spustily nevolnosti, ktere se mi uz skoro tyden darilo drzet pod kontrolou.
Bojim se, ze jsem "prisla" o sestru.
Prozila jste si nektera neco podobneho? Srovna se to casem?
Chapu ze ma sestra strach ze bude muset za me platit ale podarilo se mi to uhlidat 5 let proc bych to nemela zvladnout ted?

Mam ty nejskvelejsi zpravy jake jsem si mohla prat. Dneska mi mamka poslala zpravu ze sestra je taky tehotna.Nedokazete si predstavit jakou radost z toho mam. Sedela jsem na posteli a brecela radosti.
Ted se budu denne modlit aby byla ona i mimi v poradku. Je to tak strasne moc vymodlene dite.
Nijak to mou situaci neresi ale jsem strasne stastna.