icon

Lžu svému příteli. Musím mu říct pravdu, ale jak?

katrin2222
11. srp 2014

Ahoj, dostala jsem se vlastni vinou do velmi neprijemne situace a rada bych vedela Vas nazor.

S pritelem uz jsme spolu rok a pul, nedovno jsme si koupili statek a chteli bychom miminko.
Ac nas vztah neni vzdy 100% zality sluncem, jsem si jista ze je to chlap se kterym chci zalozit rodinu .
Nicmene nase seznameni nebylo uplne typicke. Seznamili jsme se na internetove eroticke seznamce . Ja byla po rozchodu a chybel mi jen sex, zaroven jsem nechtela ulet na jednu noc a tak jsen zkousela inzeraty. Vazne me na zacatku ani nenapadlo, ze by z toho mohlo byt neco vazneho ....A tak jsem k nemu nebyla upl e uprimna.. nerrkla jsem mu svuj pravy vek, vymyslela jsem si o sve rodine.. prakticky o vsem... Bylo vzrusujici byt na chvili nekdo uplne jiny...Kdybych vedela, ze se z toho casem stanr vazny vztah nikdy bych to neudelala...

Sve rodine jsem ho zatim nepredstavila, ale samozrejme jsou vsichni zvedavi jak na pritele tak na statek.

A ja nevim . Musim mu to rict- ale jak ? Jak mu mam vysvetli ze celou dobu zije s uplne jinym clovek nez si vlastne mysli ?
Nechci ten vztah znicit, ale jsem si jista ze tohle neustojime.
Prosim nesudte me, berte to jako fakt na kterem uz nejde nic zmenit..

Strana
z4
shellby325
12. srp 2014

je to vážně zamotané 🙂 také Ti držím palce a´t to dobře dopadne ..nechápu že to neprasklo už dávno ale všichni mají pravdu dýl už to nechat nemůžeš ...výhoda je že je snad už dost zkušený a pochopí to že není mladé ucho ...věk? pokud si rozumíte i tak, tak problém není nakonec bude rád 🙂 hlavně si to v hlavně porovnej Ty ať to nepokazíš..když se budeš kát tak to bude dobrý ...hrozně ráda bych věděla jak to dopadne 😉 držím pěsti

helcenka
12. srp 2014

@katrin2222 - už se stalo a zpátky se to vzít nedá. Budeš se k tomu muset postavit čelem, protože by ses do toho jinak dál zaplétala a myslím, že za rok dva nebo až budeš těhotná, už bude pozdě.
Počkej, až bude v dobré náladě, udělejte si hezké odpoledne nebo večer, jděte na procházku nebo co máte rádi a pak si v klidu sedněte a ty mu to řekni. Bez nějakých okolků a emocí a taky mu nezapomeň vysvětlit důvody, proč jsi to vlastně udělala. A zbytečně mu "nemaž med kolem huby", protože se do toho zase zamotáš... Počkej na jeho reakci a prostě uvidíš. A na první jeho výraz nedej, určitě to bude zděšení, už to vidím, ale pokud spolu budete, tak za pár let se tomu určitě zasmějete 😉 .

Jééé a ještě mě napadá, tohle téma jsi zařadila do rubriky "rodinné slavnosti", tak to tak ber, trochu s nadhledem a uvidíš, půjde to samo...

marcicek84
12. srp 2014

@katrin2222 - a co jsi mu vlastně navykládala? jak rozdílná jedaná situace a jakdlouho jsi ho v tom držela, nebo jsi mu to řekla jen zpočátku a pak ses k tomu nevracela. Pokud jsi ty lži opakovala celé roky, tak to může být oříšek, pokud ses k tomu nevracela, takses ním znovu pobav pravdivě o své rodině a bude to... 😉

katrin2222
autor
12. srp 2014

Samozrejme jsem se snazila uz se k tem tematum ohledne rodiny atd moc nevyjadrovat .
Obcas to slo , obcas ne . Ale rozhodne jsem to dal neprikrmovala.

Orisek to je,a i ja jsem zvedava jak to dopadne .
Chystam se s pravdou vyjit ven v patek , tak pokud bude sila dam vedet jak to dopadlo .
Vcera jsem o tom po vasich nazorech hodne premyslela a takhle to dal vaznr nejde a jsem smirena s tim, ze to bude konec. Myslim, ze si ale oba zaslouzime zit v pravde ...
At zo dopadne jakkoliv. Vazne me mrzi, ze jsem.tohle nezacala resit uz na zacatku .
Clovek, ale dela chyby aby se z nich poucil a ja budu poucena do smrti.

Vazne diky za podporu a mile sluvka, ktere mi ted zvedaji naladu.?

hohe
14. srp 2014

Jsi ve velmi ošemetné situaci a může to dopadnout jakkoliv... Problém je, že lež je lež...

Ohledně věku, se to dá vysvětlit, že se bála, že kdyby si mu řekla, že ti je méně, tak tě nebude chtít... každopádně, si ženy vždy spíše ubírají, než přidávají...

Ohledně rodiny, záleží co si mu řekla... každopádně se připrav, že to nemusí dopadnout dobře, i když bych ti přála, aby to přítel tak nějak pobral a odpustil ti...

Přeji ,mnoho štěstí...

petraludvikova
14. srp 2014

Jednou jsem lhala klukovi,se kterym jsem chodila rok (jemu bylo 16-mne bylo v te dobe 12,takze jsem mu rekla,ze je mi 15,protoze by me jinak nechtel...tady ma lez duvod 😀.
Ale u tebe bych nevidela duvod,vzdyt prave naopak -chlapi se pysni,kdyz maji mladou zenu 😉.
Jinak o sve rodine jsi mu treba co navykladala -nektere lzi lze pak nejak zakecat a obejit...
Hlavne je potreba,aby to vedel..stejne se to dozvi tak i tak,je ale lepsi,kdyz mu to reknes ty.
V klidu mu to rekni,tak jak jsi to psala sem -chtela jsi byt pro nej atraktivnejsi.

Drzim ti pesti,at vse dobre dopadne! 🙂

evelle
14. srp 2014

Nečetla jsem ostatní názory ale myslím si že teď to záleží na tom jak to vezme. Chápu že sis bránila své soukromí a nerozhlašovala na seznamce kde co. Ono taky člověk od erot. seznamky ani víc čekat nemůže, a že se z toho vyvinul vážný vztah? I to se může v životě stát, jste toho důkazem. Nemohla jsi vědět že to skončí takhle. Nemyslela jsi to přece vůbec zle. Pokud Tě má rád a záleží mu na Tobě tak jedině dobře, snad se s tím vším časem srovná. Pokud ne, šlo mu o tu vymyšlenou osobu, ne o Tebe! A ještě něco. Máš jistotu, že něco nenalhal i on Tobě? Že se nesnažil udělat zajímavějším? Chce to sednout si a nalít čistého vína, co nejdřív. Přeji hodně štěstí a zajímalo by mě jak to dopadlo nakonec.

japona
14. srp 2014

Myslim, ze co se tyce lhani o veku, bude pritel rad - urcite radsi, nez kdybys lhala obracene a vek sis ubirala🙂

bibianca
15. srp 2014

@katrin2222 Ahoj, četla jsem tvoji diskuzi. Dnes už je pátek a psala jsi, že to dnes na přítele vybalíš. Pak dej vědět. Jak to dopadlo. Myslím, že to bude dobrý. Jestli není trouba, tak to pochopí... 😉

katrin2222
autor
18. srp 2014

Ahoj holky .
Pardon, ze pisu az ted .
Ale byl to narocny vikend . V patek jsme cely den makali na novem bydleni ,a kdyz jsem vecer prisla s flaskou vina do loznice jako, ze si promluvime pritel uz spal ...
No tak jsem si rekla, ze to necham na sobotni vecer . Jenze prijeli jeho pratele a zustali az do nedele...
Takhle vynervovana jsem nebyla snad ani u maturity. Cely vikend jsem byla mimo , nastvana, ze konecne kdyz uz jsem se rozhodla jit s pravdou ven tak to nejde.
V nedeli , tedy vcera jsme meli konecne chvilku pro sebe .

Popijela jsem uz pres den ( asi to neni dobra metoda,ale nemohla jsem jinak..)
Vecer jsme si sedli na zahradu a ja to ze sebe zacala klopit ani nevim jak...
Mluvila jsem asi pul hodiny , ani jednou jsem se na nej nedokazala podivat ...
A kdyz jsem svuj monolog dokoncila on se proste sebral a odesel...
Bez jedineho slova .
Vazne jsem.nevedela co mam delat
Jit za nim ? Nechat ho byt ?
Tak jsem sedela na zahrade , kourila jednu od druhe ...
Asi po hodine prisel s taskou , rekl mi, ze jsem lharka a celou dobu jsem ho vodila za nos a odjel - nevim kam...

Telefon mi nebere,na sms ani email nereaguje ...

Takze dopadlo to asi takhle...

curdibilka
18. srp 2014

@katrin2222 Potřebuje si to probrat sám v sobě. Ještě není vyloučeno, že se vrátí. Drž se. 🙂

andelka
18. srp 2014

Myslím že to je šokem. Časem si to srovná. Pokud ne, tak "žádná škoda", každopádně je dobře že jsi mu všechno řekla. Počkej a uvidíš.

lenkaef
18. srp 2014

@katrin2222 no ani se nedivím a myslím,že ani ty ne.A ani by ses nemohla divit,kdyby vztah utnul.
Buď se vrátí a budete spolu nebo tě pošle do hajzlu.
Vyčkala bych.Je dobře,že jsi mu to řekla.
Bude mu trvat dlouho než ti uvěří i to,když mu slíbíš,že lhát nbudeš.A pořád to bude mít v hlavě.
Připrav se i na to,že ti to bude kždou chvilku přehazovat.

eldrag
18. srp 2014

@katrin2222 :( jinak to asi ani dopadnout nemohlo, dej mu čas. Ujisti ho že to bylo naposled a jaké k němu chováš city. Ozvi se s novinkami. 😉

evelle
19. srp 2014

@katrin2222 Má v hlavě zmatek, potřebuje si utřídit myšlenky a ujasnit si co dál? Dej mu čas a uvidíš. Přeju aby začal komunikovat brzy.

sofiii88
20. srp 2014

Uplně jsem si teď vybavila svého bývalého manžela...Po celé tři roky jsem si myslela,že je o 7 let starší než mi říkal.Nikdy mě nezajímaly jeho doklady atd...Jenže jednoho krásného dne jsem musela vypsat papíry na matriku,dal mi občanku a najednou mě zarazil ten rok narození...V tu chvíli jsem si musela vzít kalkulačku,jestli vůbec dobře počítám...Pár týdnů před svatbou jsem zjistila,že není starší o 18 let,ale o 25 🙂 Myslím,že bych mu věřila i kdyby se udával o 15 let mladší,vypadal fakt dobře 😀

zvirka
20. srp 2014

@katrin2222 Myslím na Tebe a držím palce.

vera_vila
20. srp 2014

Myslím, že jsi s tou pravdou čekala příliš dlouho... Měla jsi s ní vyjít ven hned ve chvíli, kdy se to začalo měnit na vážno... Teď už můžeš jen čekat a bohužel bych se ani nedivila tomu, kdyby jsi zůstala sama... Třeba si to fakt jen potřebuje probrat - zná tě rok a půl, žijete spolu, takže ví, co jsi zač a záleží, jaká fakta jsi mu řekla o svém věku a své rodině a taky o sobě (něco jiného, než měl možnost sám poznat)...

ivonapop
20. srp 2014

Takže asi takhle, pokud jste si koupili statek.., předpokládám společně, tak by se asi z Tvé občanky a dalšího papírování dozvěděl Tvůj věk. Za druhé, nevěřím tomu, že by za rok a půl neměl v ruce žádný Tvůj doklad a stejně, i kdyby tomu mělo být obráceně. Prostě Ti nevěřím ani písmeno a jsem názoru, že je to prostě všechno paranoidní. A ještě se vrátím i k té rodině.... a nabízí se mi otázka, kde jsi bydlela, než jste koupili ten statek? Mělas byt? .....,další si nechám pro sebe, protože to prostě nemá smysl. Jako jsi lhala svému "příteli", tak teď lžeš nejspíš nám

konidana
20. srp 2014

@katrin2222 Jseš dobrá! A všechno bude časem dobrý a možná i lepší 🙂

barinkas
20. srp 2014

@katrin2222 držím pěsti, ať to dobře dopadne 🙂 časem se mu to trochu rozleží v hlavě... přece jen to už není puberťák...
Co se týče věku, určitě bych se nebála, že by mu vadilo, že jsi mladší 🙂

denyzuza06
20. srp 2014

@ivonapop přečti si všechny příspěvky aspon zakladatelky , statek si koupil přítel sám na sebe, ona v tom nefiguruje.... jinak nevidím důvod proč partnerovi lustrovat doklady, to by mě nikdy nenapadlo prohledávat mu věci abych měla jeho data. Svého současného manžela znám od dětství tak není prostor k "tajnostem" ,ale s ex jsem byla přes rok a nikdy jsem žádne jeho doklady neviděla, vlastně mě to ani nezajímalo

denyzuza06
20. srp 2014

@katrin2222 a děj se vůle boží, určitě potřebuje čas...nezbyde ti než čekat jak se rozhodne, ale myslim že dobre znamení je, že odjel on přemýšlet a nevyhodil tebe

ivonapop
20. srp 2014

@denyzuza06 já jsem nečetla vše ale v úvodu psala - koupili jsme si statek......

kvakuska
20. srp 2014

@ivonapop nevím proč by si měli dva dospělí lidé vzájemně kontrolovat doklady? ... by mě ani nenapadlo lézt příteli do jeho osobních věcí ... možností kde mohla bydlet je spousta (v pronajatém bytě, s kamarádkou, ve vlastním bytě) ... a proč by měla někoho hned představovat rodině, když s tou rodinou ani nemá, jak píše, ideální vztahy? ne v každé rodině jsou na sebe lidi stále nalepení a volají si 5x denně ... a také stačí, aby její rodina bydlela třeba na druhém konci republiky a hned je těch příležitostí k představování míň ... navíc ne každej čtyřicetiletej chlap chce hned s nadšením poznávat budoucí tchýni ... takže asi tak ... asi máš sama nějaký problém, že jsi hned tolik podezřívavá 😠
... a nakonec, i kdyby to neměla být pravda, tak aspoň zakladatelka dokázala vymyslet zajímavou zápletku a přinutit nás přemýšlet co by kdyby ... 😀

ivonapop
20. srp 2014

@kvakuska
Čteš někde ode mne něco ve smyslu o kontrole dokladů? Proč bych měla mít problém? Že bych snad po třiadvacetiletém vztahu nevěděla, zda mám doma Frantu, Karla nebo Pepu Nováka? ...Počkej, vlastně máš pravdu, když jsme se poznali, byl to Karel ale po pěti letech to byl Pepa. Prostě náhoda

pigpeppa
20. srp 2014

Já nevím jo, ale také jsem nikdy nikomu nelezla do dokladů, ale takovéhle věci prostě člověk zjistí, pokud s tím druhým žije, notabene rok a půl. My se třeba vzájemně s chlapama bavili fotkama ze starých dokladů. Můj přítel má jako památku na dětství jednu jedinou věc - dvacet let starej pas. Nebo vy nevíte, v jakém roce vyšli základku vaši chlapi bez toho, abyste měli v ruce jejich vysvědčení? Taky je mi divný, že by nikdo z přátel během roku a půl nezmínil věk. A jestli se to běžně nedělá, tak jsem svině nad svině, protože třeba rozdávám přáníčka s věkem. To všechno nemá absolutně nic společného s nedůvěrou. To jsou věci, se kterými rok a půl žijete ve vztahu. A proto by mě osobně dost nakrklo, kdyby mi někdo lhal v něčem tak základním, jako je věk. Upřímně je to snad ještě horší než nevěra. Tu bych totiž ještě dokázala pochopit.
Zakladatelce přesto přeju, aby se věci daly do pořádku tak, aby ona byla spokojená.

ivonapop
20. srp 2014

@pigpeppa
Přesně tak...

verusky
20. srp 2014

@katrin2222
Nevim, co psaly holky, tak jen muj nazor... Vubec Te neodsuzuju a chlapu, ze jsi si chtela zahrat. Ale je vic nez nutne, aby jsi sla s pravdou ven... Je skoda, ze jsi nevyuzila rict o tom pred koupi toho statku. Tak aspon ted, prosim, vyuzij, nez budes tehotna. Videla bych to takto: Muj mily, celou dobu Ti neco tajim a protoze ted delame nejdulezitejsi rozhodnuti v zivote - poridit si miminko- sverim Ti neco, co proste musi ven. Jak dopovim, byla bych stastna, kdybys na to nereagoval, nechal si to projit hlavou a nezatratil mne... Budu nejstastnejsi, kdyz se Tve city nezmeni a dal me budes chtit. A pak bych zacala cely ten pribeh...
Katrin, vim, ze to nebude jednoduche, ale dal lhat nemuzes, to je nelidske, zatni zuby a vyuzij takove nejake moznosti. Drzim palce.

kija
20. srp 2014

@katrin2222 Tak já si nejdřív myslela, že si tu jen někdo dělá srandu... Myslím, že je dobře, že jsi mu řekla pravdu, ale podle mě ta pravda přišla hodně pozdě. To předtím nikdy neviděl tvou občanku, slavili jste na narozeninách jiný věk atd.? Kolik jsi mohla za rok a půl mít příležitostí mu to říct? Nevím, co všechno jsi mu nalhala, ale přijde mi to jako silný kafe. Zvlášť teda pokud jste kupovali ten statek a chtěli už miminko 😒
No, buď se z šoku vzpamatuje, sebere se a vrátí se a nebo ne a tomu bych se bohužel vůbec nedivila ☹ Nalomená důvěra je holt nalomená důvěra... Tak držím pěsti, ať to dopadne dobře.

Strana
z4