Má dcera alergii na bílkovinu kravského mléka?

batulek
14. dub 2015

Holky, mam 5-ti měsíční holčičku, kterou plne kojim, myslíte že by mohla mit alergií na bílkovinu kravského mléka, když nemá žádnou vyrážku? Ale miva hleny ve stolici a v každém cyklu po kojení, většinou trochu zvraci a často riha. Pořád jsem myslela že má reflux, ale ted uz začínám pochybovat. V rodině alergii nemáme. Díky za rady Radka.

zo_ja
14. dub 2015

Proč myslíš, že zrovna kravský mlíko? Přijde Ti, že je to horší, když ho víc piješ nebo konzumuješ věci z něj?
Ublinkávání a říhání je v tomto věku ještě normální, pokud vyloženě nezvrací.

batulek
autor
14. dub 2015

@zo_ja Napadlo me to kvůli tem hlenum, asi je to porad stejný, někdy je teda nějaký den lepsi, někdy ublinkne ale spis zvraci už sražené mleko, ale ne moc a ani proudem. Zkusila jsem sirup Gastrotuss a uplne stejny. Po očkování taky v pohodě. Jinak ji nic nechybí🙂, kojim ji tak 2,5-3hodiny a přijde mi, že nemá ani hlad.

anjelita
14. dub 2015

Jestli je ockovana tak ji kasein co je soucasti vakcin mohl zpusobit alergii na kravsky mliko, ale kdyz ji kojis tak ji prece kravsky mliko nedavas ne?

batulek
autor
14. dub 2015

@anjelita Nedávám, ale já jim mléčne výrobky.

anjelita
14. dub 2015

@batulek tak pak uz to jedine musis otestovat ty sama tim ze na nejakej cas vyradis mlecny vyrobky z jidelnicku a uvidis.

zo_ja
14. dub 2015

@anjelita Tak dej na svůj pocit a zkus to chvíli bezmléčně, aspoň týden, no. Uvidíš. Nic korm vlastního mírnýho diskomfortu to nestojí.

Může to být i jiná potravina nebo jejich kombinace. Často mívají děti problém taky s lepkem. Kolik se ho reálně dostane do MM ale nevím.
Některým dětem vadí mouka, kynuté cokoli - pečivo, knedlíky, ať z kvasnic nebo i z kypř. prášku, luštěniny. Ale to je většinou spojený se znatelnou bolestí bříška.
U jednoho dítěte jsem nemohla mraky věcí, vč. spousty zeleniny,. a navíc se to měnilo, a to dítě neblinkalo. U jinýho jsem já mohla prakticky vše, a bylo dost dlouho blinkací, musela jsem dávat odříhnout (nezvyk), a tam teda pomohlo nenechat ho napít, kolik chtělo, pže nějak se prostě hodně napilo, dítě velkej savec, mlíka dost a taky dost rychle, nějak mě to napadlo, tak jsem ho prostě dřív odpojila, a blinkat přestalo. Ale stolici mělo normální. Třeba by to mohlo pomoct s tím ublinkáváním, dávám jen jako tip.

Barva stolice je normální?
Ty jíš normálně - myslím tím dostatečný množství a spektrum, jestli se třeba nedržíš na nějaký, byť mírný, dietě, pže na některých dětech se to někdy právě podepisuje dost, ale tam bývá stolice většinou do zelena.

kommarova
14. dub 2015

Já jsem měl úplně to samé, moje holčička měla jen hleny ve stolici, často ublinkávala. Barvu stolice měla úplně normální, vyrážku neměla žádnou, na váze přibývala ukázkově. Nasadila jsem si bezmléčnou dietu a trošku to pomohla, hlenu měla méně. V roce jsem si jí nechala otestovat na alergie a vyšla jí ta bílkovina. Teď má 16 měsíců, vyrážky, průjmy nemá, hleny nemá a přesto je alergická pořád - dle testů. Jediný problém (ale docela nepříjemný) je, že pořád zahleněná - má už dva měsíce v kusu rýmu a kašel......- to je prý následek té alergie.

zo_ja
14. dub 2015

@kommarova A taky Tě to jen napadlo, že to ja ta kravská bílkovina, nebo podle čeho jsi to trefila? Díky

kommarova
14. dub 2015

@zo_ja podle těch hlenů....našla jsem si na internetu, co znamenají hleny ve stolici a vyzkoušela jsem eliminační dietu. A taky jsem pořád "otravovala" naší dětskou, co by to mohlo být. Všichni mi říkali, že to alergie nebude, ale já jsem tak nějak vnitřně cítila, že to ten problém - asi mateřská intuice 😀

batulek
autor
14. dub 2015

@kommarova Tak to si me moc nepotesila☹, já se doktorky ptala a ta mi právě řekla, že ty deti jsou dost osypaný a tímto haslo. Jinak stolici má taky normální. Jednou jsem myslela, že má rýmy, ale byla právě zahleněna. Dietu nedržím, ale snažím se jíst aby ji nebolelo bříško a ted se zas o další potraviny prijde☹ a ja mam porad hlad. 😨

emisekkk
14. dub 2015

@batulek syn zadnou vyrazku nemel. Jem furt kakal,ale tak divne. Zkouseli salmonelu a kdyz nebyla,tak testli kravske mleko a bylo to tam. Ja ho kojila a cpala se jogurtama a syrama,netuse,ze ma alergii...

kommarova
14. dub 2015

@batulek taky jsem si myslela, že to nevydržím, ale stálo to za to. Jí bylo líp - nekroutila se tolik a více spala, já jsem se neděsila každého přebalování, co tam zase bude.....u někoho to přejde po několika měsících, musíte vyzkoušet. já jsme nejedla opravdu nic, co by obsahovalo jen stopy mléka - vše jí vadilo. Vadily jí ale i ořechy, kakao (prášek).....ze sladkostí jsem si dovolila jen gumové medvídky....vaše holčička to nemusí mít stejné, třeba stačí omezit jen některé mléčné výrobky.

emisekkk
14. dub 2015

@batulek ještě dodatek - když ty jíš mléčné výrobky, přechází to do mléka, takže když kojíš - je problém.
My chodili ke specialistovi v Brně, doporučil nejdřív všechno mléčné absolutně bez výjimky vysadit, to jsem učinila, v té době bylo malému myslím rok, tak už toho jedl docela dost. Jak debil zkoumala na každém obale od jídla složení. Mléčné kravské výrobky nenahrazovat ani ovčím či kozím, ani sojovým. Takže mazec. Vysadili jsme všechno. Zhruba na půl roku. Pak jsme postupně zkoušeli, co organizmus dá. Říká se, že nejhorší je to, co teče. Takže jsme začali tvdými sýry, nejdřív ještě vařené, pak přišlo na řadu ostatní mléčné - mlíko do buchet, pak jogurty a nakonec i mléko jako takové. Zvládnout se to dá. Zjistíš, co dítěti dělá zle a to prostě nebude. Neco z toho určitě s postupme času snese. Tuto alergii nebo nesnášenlivost má mrak lidí - dopělák se z mléka či kefíru - pos.re - a prostě ví, že muto dělá zle a tak to pak nejí. S dítětem to musí zjistit máma.
Pak až mi docvaklo, proč náš syn měl tak naproto příšerné koliky, prořval půl roku - byl plně kojen (a já jedla mrak mléčného), pak se to s příkrmy trochu zlepšilo a pak to kolem roku propuklo těmy hroznými průjmy - jak už jedl víc mléčného. Mimo bolesti bříška a pak průjmem se to neprojevovalo.

batulek
autor
14. dub 2015

@kommarova já jim dost oplatky, někdy si dělám Caro a sýr na špagety, no musím to zkusit. Mohla bych jist porad 🙂 .Má kakani tak 1-2 denne, i se stane že tam hlen není. Jinak mi hezký chrupka, musim ji ráno kvůli prsum budit. Třeba to ten reflux bude, taky jsem četla, že hleny ve stolici muzou byt díky němu. Jinak moc diky😉

batulek
autor
14. dub 2015

@emisekkk moc díky za info😉, zkusím to mléčne vynechat.

janka
19. dub 2015

@batulek uplne presne 🙂 Moje dcera vypadal podobne, ale jeste k tomu neklid, koliky, vecny plac, nespani, ale bez zvraceni.Bohuzel jsem to nebyla schopna resit a duverovala jsem nasi doktorce... 😠 i alergo dr (!!!) a jedla jsem mlecne vyrobky dal, takze se ji z toho casem vyvinula multiproetinova alergie.
Takze urcite vysadit BKM, pokud to bude pretrvavat i po 2 tydnech, tak zkusit vysadit dalsi potraviny. Kdyz tak, mi napis, ted uz mam bohate zkusenosti 😉