icon

Má manžel přednost před rodinou? Diskusní fórum hledá odpovědi!

9. lis 2022

Prijde vam normalni, ze mi manzel rekne, at jsem zticha, kdyz resime nejaky problem?
Jde o to, ze manzel ma svuj konicek, je v tom fakt dobry, jezdi po soutezich. Ale ted tomu venuje kazdy den a do toho dela v zamestnani smeny, no a my se vubec nevidame, pouze o vikendu. Jenze kolikrat i ten vikend na par hodin zmizi. Ja si ted prijdu tak trochu jako slamenna vdova, protoze v tydnu jsem sama s dcerou, a vidime se vlastne jen v sobotu pres den a v nedeli pres den. Ted nekolik vikendu v sobotu vecer jsme meli kazdy svuj program.
Dnes rano to vygradovalo tim, ze jsem chtela na jej v noci pockat az prijde z odpoledni, tak se ptam a on rikal, ze po odpoledni jde provozovat ten svuj konicek, tak se ho ptam, kdy jako budeme spolu spat, ze uz 3 tydny nic nebylo. Tak ze pry o vikendu. Tak mu rikam, ze jako na nej musim takhle cekat? A jestli je fakt potreba kazdy den travit tim svym konickem, ze me fakt vikendovy manzelstvi nebavi. Tak pry tomu nerozumim a mam byt zticha. A kdyz jsem se urazila, tak pry prehanim a vsechno si beru moc osobne. Jako ja chapu, ze k tomu aby byl dobry, musi davat nejake usili, ale co ja? Jinak jako tata je super. Jaky mate na to nazor?

Strana
z4
autor
9. lis 2022

@bara88 tak me to prijde uplne normalni, ze se dekuje rodicum, manzelkam atd. Nekdy me rekne i jiny veci nez at jsem zticha, prece nemuzes po jedny vete delat zavery...

bara88
9. lis 2022

Normální ti přijde že se děkuje přes Facebook a instagram?

zelenaesmolda
9. lis 2022

No,dekuje na socialnich sitich protoze to vypada dobre pred ostatnima,o tebe tady vubec nejde.Strasne mi to pripomina mejo ex.

dixi86
9. lis 2022

Asi bych ho ted nechala byt ohledne zavodu a pak si v klidu promluvila. On je ted evidentně a logicky úplně hotovej a zbytecne kvuli par tydnum znicite rodinu.

autor
9. lis 2022

@dixi86 nene nicit rodinu nehodlame, ja to dam 😉 oba to dame. I kdyz je ted na ranu, tak me porad za to stoji ❤️ diky par pismenkam tady jsem si i ja par veci uvedomila...

autor
9. lis 2022

@bara88
@zelenaesmolda a kdyby nepodekoval, tak zas budete pindat, ze nedekuje, ze to je slusnost 🤣

bara88
9. lis 2022

Poděkovat má tobě, přímo tobě a ne přes sociální sítě. Tvl fakt lidem přijde normální děkovat si ,přes sociální síť?neumí otevřít hubu a říct to?já kolikrát nechápu i to jak si partneři přeji třeba na narozeniny na faceboku na zeď, hlavně aby to všichni viděli

autor
9. lis 2022

@bara88 ale ja myslela zaverecnou dekovacku, ne takovy to infatilni vyznani lasky po fcb😉 kdyz ti treba jde herec pro oskara, tak takovy to bla bla bla na konci. Dekuju tomu a tomu...

stella222
9. lis 2022

@bara88 ty už bud zticha

jelenice_zavodnice
9. lis 2022

Autorko: Urcite se nezname, ale situaci znam. 😉. Tohle je velice specificky pripad, takoveto manzelstvi (partnerstvi) jsou velice narocne a casto pro vetsinu nepochopitelne.
Je to na tobe, postavit se k veci celem a rozhodnout se, jestli ho budes podporovat i za tu cenu, ze ho uvidis tak malo a jeste za stizenych podminek, nevrle nalady jak jeho, tak tvoje, zkousnes castou samotu, dojizdeni a nejisty vysledek, nebo to zabalis a budes sama s ditetem? Zabalit to nechces, jsem pochopila, zustat znamena obr trpelivost, odvahu zustat na spoustu veci sama, obcas nebo i casto pocit opusteni, samoty a priznejme si, i zoufalstvi, kdyz se pokazi vice veci najednou.
Co urcite nesmis, porovnavat vas vztah s jinymi, vy jste jedinecni a strasne specificky.
Asi ti tohle prijde jako strasne filozoficke kecy ale je to proste tak 😁

fire85
10. lis 2022

Jenže co se divíš že se tady všichni domnívají když nenapíšeš o co jde...za mě Teda chlap na baterky a táta ještě horsi .... mela by ses zamyslet, neni dobry táta když tráví s deckem hodinu denně a jinak jde dělat"konicek"

autor
10. lis 2022

@jelenice_zavodnice ja ti moc dekuju ❤️ presne me beres moje slova a moje myslenky, akorat ty to umis lepe vyjadrit. Precetla jsem si tvoji odpoved nekolikrat, snazila jsem se nad tim zamyslet. Vcera teda manzel po odpoledni prijel domu, takze jsme par veci probrali, ale ne vse, prece jen ja vstavam 😒. Ale oba jsme se ujistili, ze to zabalit nechceme, me to za to vsechno zatim stoji, treba si to casem sedne, prece jen je to 2. soutezni sezona.
Ano jsou to kecy filozoficke, ale je to pravda, budu si tenhle tvuj prispevek cist vzdycky, kdyz budu mit nutkani sem napsat, malokdo tady se umi vzit do nasi situace. Jeste jednou dekuji ❤️

tinaprofi
10. lis 2022

Jste se sem prisly jenom pohadat, jak to tak ctu 😅🤣 prava jihoceska

camelinka
10. lis 2022
vineta
10. lis 2022

Porovnávat s běžnými vztahama to nejde, to má @jelenice_zavodnice asi pravdu. Jenže za profesionálním sportovcem prostě v 99 % případů stojí profesionální manželka. A upřímně pro peníze se to asi dělá trochu snáž, než si jen od***t ta negativa a mít z toho “jen” dobrej pocit a poděkování na Facebooku. I když ani v případě výjimečnýho finančního zajištění to pro partnerku nemůže být zrovna med. A jsou sporty, ve kterých ty prachy ani třeba nikdy nebudou, respektive ne na uživení. Jestli vám to za to stojí, oběma, nebo spíš celé rodině, tak super, na druhou stranu naslouchat a neumlčovat by tě/ti měl tak jak tak.

autor
10. lis 2022

@vineta ano to mas pravdu, kvuli prachum se da vydrzet vsechno 🤣 staci se podivat treba na Lelu, co? 🤣 Ale ja takova nejsem, mam svoji praci, ktera me a dceru zabezpeci. Chapu, ze jsou sporty, kde ty prachy proste netecou ani to po manzelovi nevyzaduji, nejsem zlatokopka 🤣🙈 zas na druhou stranu, kazdy nejak zacinal... Dekuji za tvuj rozumny nazor a nahled 😉

vineta
10. lis 2022

Tak ono jde hlavně o to, že pokud to chápu správně, je na tobě víceméně veškerá péče o domácnost, dítě a muž nemá na tebe čas. Neměla jsem vlastně na mysli vůbec zlatokopectví- mít k jedný práci na plnej úvazek ještě na plnej úvazek domácnost a k tomu nežít to svoje vysněný, nejet na blbej vejlet, trávit sama víkendy, dovolená taky asi docela padne na závody, prostě žít sen toho druhýho, je podle mě extrémně náročný- a pokud by to aspoň rodinu zajistilo finančně, je to zase trochu jiná situace. A i tak, měl by si vážit toho, že ho podporuješ, a snažit se v rámci možností nějak saturovat i tvoje potřeby- přece jen, partnerskej vztah by to měl být pořád… To, že některý ženský vydržej cokoliv, by nemělo být měřítko.

autor
10. lis 2022

@vineta ne tak to neni, na dovolenou jezdime 2x rocne, vikendy vetsinou travi s nami, treninky si resi v tydnu, obcas jeden vecer o vikendu, ale to chodi treba o pul 10 kdyz jdu spat. A kdyz ma teda pred kvalifikafi, jako ted a pred soutezi, tak teda maka vic a casteji, jen ted se to zrovna seslo tak debilne kvuli praci, kvalifikaci, takze ano, mas pravdu, ted je to vicemene na me, ale to by kvuli praci bylo i tak. Asi jsem uz unavena a pretazena 😒 Jinak nikdy nevynechal skolni besidku, koncert a jiny akce kvuli treninku, vyzdycky si to prehodil a treba druhy den sel dvakrat. Doma pomaha, sice ne jako ostatni manzele tady, ale pomaha v ramci jeho sil. Porad rika, ze my jako rodina jsme pro nej nejdulezitejsi, ale tohle je proste jeho sen uz od mala. Kdyz to ted ctu zpetne, tak si rikam, proc si vlastne stezuju. Asi fakt zafungovalo vycerpani 😒
A nechci dopadnout, jak nektere ty slavne panicky, porad chci, aby to byl i muj partner a otec. A obcas je to narocne naplanovat a vykomunikovaat, co je jeste prijatelne a co je pro uz za hranici 😒 a prave nikde okolo se o tom bavit nechci, protoze malokdo to pochopi.

vineta
10. lis 2022

Chápu, je fajn občas probrat situaci někde, kde člověk nemusí řešit, co si kdo bude myslet. I když to má tady zase jiný rizika 🙂

gracinka7
10. lis 2022

Mě by stejně zajímalo, co je to za sport, že mu stačí, když trénuje jen před závody a pak má pauzu.
Napiš to sem prosím, těžko tě podle toho někdo pozná.

autor
10. lis 2022

@gracinka7 ale on nema pauzu vylozene, ze by nic nedelal. Ale pauzu v tom smyslu, ze nema trenink treba kazdy den nebo 2x denne, ale 2x- 3x tydne a omezi ho. O dovoleny netrenuje vubec. A pul roku treba vubec neresi jidlo.
Promin, ale fakt to sem psat nebudu. Stejne to nikdo z vas nechape. A nepotrebuju, aby ho pak nekdo poznal a rekli si, jee to je on jak ho jeho manzelka probirala na koniku.

gracinka7
10. lis 2022

Nikdo to nechápe? To jsi asi pozorně nečetla všechny komentáře.
Jak by ho mohl někdo poznat? Dám příklad. Bude třeba cyklista. Ty to sem napíšeš, pak nějaký ciklista někde něco vyhraje a stejně jako by to mohl být tvůj muž, mohl by to být i kdokoli jiný. Nebyl by přece jediný cyklista na světě 🤷

autor
10. lis 2022

@gracinka7 dobre, tak asi 2 nebo 3 zeny tady byly ochotny normalne komunikovat, s kapkou pochopeni, za coz jsem vdecna. Proste jen chci chranit nase soukromi, myslim, ze v tomto pripade to neni nic nepochopitelneho...

vineta
10. lis 2022

@gracinka7 Řekla bych, že to právě bude docela specifický sport, pokud se tam lze kvalifikovat na MS z de facto hobby úrovně. Chápu, že to tady zakladatelka nechce uvádět.

gracinka7
10. lis 2022

Jo, chápu. Jen jsem byla zvědavá.

skarma007
11. lis 2022

Mela jsem neco podobného, pritel zacal v podnikání delat přestavby. Úplně se do toho ponoril a 3 roky jsme se v podstate nevideli. To uz me přestalo bavit a dala jsem mu nuz na krk a az tehdy to pochopil. On tenkrát proste nechápal, co mi vadi a proc mi to vadi tolik. Videl to az zpetne. No a pak jsme si udelali mimco a je to zase super. Jsme spolu uz 13 let.. Ale kdyz si nasel svůj koníček, svuj sen, bylo to tezky. Nevideli jsme se ani o vikendu pořádně a spali jsme spolu jednou za 2 mesice... On to tenkrát proste nechápal, jak byl zazranej a jeste jak ho to zivilo, tak byl v práci celej den, i vikendy....

sakura21
11. lis 2022

A nemůžeš chodit s nim? Jako divak a podpora?

malsinka
11. lis 2022

Vlastně nechápu proč se vůbec ptáte, když se ho v každé odpovědi zastáváte, jak je skvělý táta apod. 🤷‍♀️

autor
11. lis 2022

@sakura21 na soutezich jsme s nim. Ale na treninky nechodime, nechce nas tam, stejne na nas nema tam cas. A dite ma krouzky, skolu, svoje kamaradi ja praci, svoje konicky a tak 😉

autor
11. lis 2022

@malsinka protoze jsem se vubec neptala, na to jaky je otec? Uz jsem tu psala nekolikrat, ze tohle neresim, vim ze je skvely otec... Resila jsem tu vetu a mozna diky diskuzi s par zenami, ktere hned neodsuzuji a umi si precist celou diskuzi, jsem si uvedomila par veci...

Strana
z4