Má někdo doma muže, který nemá rád Vánoce?

dendasubaristka
4. pro 2018

Zdravím holky. Mám doma manžela který nemá rád vánoce. Řešíme to každým rokem. Vždy období před Vánoci. Poslouchám doma depresivní řeči o tom jak nemá rád vánoce. Je to pro něj jen komerční a vyhazování peněz. Já vánoce milují a líbí se mi. Užívám si to. A proto mě to trápí, že když pomalu přichází on ma špatnou náladu a trápí se. S jedné strany je to způsobeno tím že jeho mamka řekla u štědrovečerní večeře že má jiného chlapa a za druhé. Že se trápí financemi. Pořád má pocit že je málo peněz. Já to vidím úplně obráceně.

sudylichozrout
4. pro 2018

@dendasubaristka Ahoj, u nás máme Vánoce rádi, ale taky asi trochu jinak, spíše nespotřebně. Napadá mě, co kdyby ses ho zeptala, jak by si představoval trávení vánočních svátků. A třeba byste našli nějaký kompromis. Co kdybys mu ukázala, že Vánoce vůbec nemusí být o konzumu a nakupování dárků - cetek a blbostí, ale o blízkosti a splněných přáních 🙂

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@sudylichozrout no po 7mi letech co to řešíme každý rok vím že by měl vánoce nejraději prostě si užít jen nás dvou a kašlat na dárky. Každý rok to řešíme. Jeden rok jsme dokonce tedy byly bez dárků že si koupíme welness a sám po vánocích uznal že to bylo divné. Každý rok mu říkám není to i dárcích dělám ty Vánoce krásné vše jak má být aby je měl rád,ale prostě nejde to. Každý rok má depresi před Vánoci. Vždy říká koupíme jen dětem od ségry a my si přece dávat nic nemusíme. Říkám mu že si dáme přece maličkost tak co. On to má pořád prostě spjaté a tím že vánoce a dárky. A nevnímá ty věci kolem.

luckavolosyn
4. pro 2018

Ano měla jsem, teď máme krásné svátky zaplat pánbůh.

luckavolosyn
4. pro 2018

Tím chci říct, ze už máme jinyho tatku. Bejvalej nesnášel Vánoce, protože pro nej i milion dárku by bylo málo, byl to sobeckej dement a to jsem vydržela skoro 10 let, naštěstí už je pryč

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@luckavolosyn takže to nebylo o tom že by si radši nic nedal,ale spíše chtěl hodně jestli dobře chápu?

luckavolosyn
4. pro 2018

@dendasubaristka ano, ani jeden extrém není dobrý. On musel mít vždycky aspoň o trochu víc než ostatní aby byl spokojenej. Přitom jsme měli hrozne málo peněz a bylo mu jedno, ze by dcera nic neměla. No proste tak. Ja vždycky když si jen vzpomenu na svátky s nim, tak se mi otevírá kudla v kapse

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@luckavolosyn no to můj muž by dal nejraději jen dětem 🙂 já mu říkám že prostě si dáme nějakou blbost maličkost. A on stejně je a toho špatný.

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

Věřím že jak se nám konečně povede a bude prcek,změní ho to. Protoze pro děti on udělá první poslední. Ale teď je to s ním těžké no. V září mi řekl že by něco chtěl,tak jsme se domluvili že mu to koupím na vánoce a on že jo super. Ještě minuli měsíc s toho byl nadšený a od včera to na něj padlo a je to zas jak každý rok.

tinaprofi
4. pro 2018

ja bych ho kopla do řiti, nesnášním negativní lidi, kteří se snaží strhnout ostatní. Bych ho poslala brečet na dvůr, do baráku s takovýma kecama ne e. Bych mu to rychle vysvětlila.

sudylichozrout
4. pro 2018

@tinaprofi On ale k tomu negativismu může mít nějaký poměrně závažný důvod. Kopnutím do řiti byste se ukázala jako "ideální a vnímavá partnerka".

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@tinaprofi tak mi nemáme žádné problémy, máme krásný vztah. Jen on má prostě nějaký vnitřní problém spojený s Vánoci. A prostě vše nám klape,jen vždycky v tomhle období řešíme tohle.

sudylichozrout
4. pro 2018

@dendasubaristka Někteří lidé si prostě na Vánoce nepotrpí. Jeden rodinný známý to považuje za "černoprdelnickou hovadinu", když ho budu citovat přesně. Prostě nemá rád svátky, neslaví je a nepovažuje je za důležité ve svém životě.

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@sudylichozrout děkuji,taky si to myslím. Máme jinak krásný vztah. A nic nás netrápí. Držíme spolu v dobrém i zlém.

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@sudylichozrout no akorát já mám vánoce strašně ráda. Cukroví,pohádky,stromeček atd. A mrzí mě to. dárky jsou pro mě na posledním místě.

sudylichozrout
4. pro 2018

@dendasubaristka Taky mám ráda stromeček a vše kolem. Letos jsme se poprvé rozhodli jej zdobit jen přírodninami, protože máme dvě miniděti a klasika by dlouho nevydržela v celku. Už se na to moc těším, nikdy jsem ani nebyla "tvořilka", nebaví mě to, ale na tomhle si dám záležet 🙂 Tak zkuste normálně Vánoce slavit jako obvykle a snažte se ho rozveselit, ať nemyslí na chmurné věci 🙂 Třeba věcmi, které s Vánoci vůbec nesouvisí. Koncert, divadlo, procházka městem... a po cestě si dejte svařák a vnímejte jen to, co chcete. Pohodu u voňavého, teplého nápoje 🙂

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@sudylichozrout ní snažím se každý rok. Vím že když má ten svůj splín, prostě si toho nevšimam. Chovám se přirozeně. No on pak po vánocích přijde a řekne mi lásko já vím že to se mnou nemáš jednoduché. On to ví. Neumí se ale přetvařovat. Věřím že jak přijde konečně prcek bude to jiné. Modlím se aby se třeba povedlo teď,ať mu dám pod vánoční stromeček ten nejkrásnější dárek pozitivní těhotenský test. Měl by to s tím pak spojené 🙂 a radoval se. No zas to nějak tento rok ústojim. Ale je to náročné no.

tinaprofi
4. pro 2018

nejsem chapava partnerka pro lidi, kteri se me snazi znicit vanoce 🙂))) to je fakt

rousse
4. pro 2018

@dendasubaristka ano, můj manžel Vánoce naprosto nesnáší (nebo nesnášel? nevím🙂, ale díky tomu, jak probíhaly u nich doma a jakou super vánoční atmosféru byli schopni vykouzlit jeho rodiče, stejně jako o narozeninách či jiných dnech, kdy by se mělo slavit a oni neslavili, jen se hádali, otec se vylil a pak všechny zmlátil... když jsme se dali dohromady, tak hned první Vánoce jsem pochopila, která bije. Předesílám, že já Vánoce naprosto miluju, miluju oslavy, dávání dárků, vybrat někomu dárek a udělat mu tím dárkem radost - to je pro mě posvátný obřad🙂 tak nějak jsem to zkousla, nemívali jsme ani stromeček, ani jsem nijak zásadně nehrotila cukroví, na štědrý večer jsme byli pozvaní k našim, pomohli jsme uvařit večeři, předali si dárky a bylo to odbyté.... Jakmile se ale narodila malá, tak je to uplně jiné. Manžel sám chodí a vymýšlí, co by se jí mohlo líbit, já peču hromady cukroví, chystám adventní kalendář, kupujeme stromeček, vymýšlím ozdoby na stromeček....neřekla bych, že začal Vánoce milovat - taky chodí a bručí si pod vousy slova jako komerce a tahání peněz z lidí...to i mě ujede, když vidím některé reklamy nebo věci v obchodech, ale začal opravdu Vánočně fungovat, řeší s malou toho Ježíška a dopis pro ježíška a co asi bude v tom zítřejším pytlíčku v adventním kalendáři.... je to jiné, když je tam těn dětský elemnt🙂

cinam
4. pro 2018

U nás nemáme rádi vánoce ani jeden, takže si v tom rozumime, ani dárky jsme si nedávali. Každý jsme jezdili domů k rodinám a tam to byl jen stres. Letos to bude jiné, protože už jsme tři a uděláme si Vánoce doma poprvé spolu a moc se oba těšíme, i dárky už kupujeme. Jen s měsíčním mimčem moc nestíháme takové ty věci jako úklid, pečení, výzdobu a tak, ale to nevadí 😊

bonavoxa
4. pro 2018

Pro mě bylo těžké pochopit fakt, že jsou lidi, co nemají rádi Vánoce. Ale jsou. Co mají stresy z dárků, lidí v obchodech, nemají rádi zimu, tmu, pohádky, nejradši by to zaspali. Ale jsou takoví. Vánoce miluju a nenechavam se ovlivnit. Když už nic, tak aspoň jídlo by chlapovi mohlo lahodit. Můj muž je povaha bručoun, obírat se ještě jeho rozpoložením je pro mě zbytečná energie, prostě ji nemám, když musím plnit potřeby dětí. Ono se to vždy nějak utrepe. Vánoce jsou pěkné, děti je milují, užívají si to a chlap je rad, že přežil.

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@cinam
@rousse super 🙂 já myslím že mimcem se to taky zlomí. Tak snad už se konečně dočkáme 🙂
@rousse taky mi přijde že to hodně pramení s toho dětství no. Plno věcí které ho trápí.
@bonavoxa no je to těžké manžel to tak má nejraději by to zaspal. Večeři a tak si užijeme,většinou ten štědrý den už je fajn,ale vždycky předtím je to stres.

bonavoxa
4. pro 2018

@dendasubaristka Prostě si to užívej a nenech se znechutit. Radostná mysl je nad všechny argumenty. Třeba se nakazí. A když ne, tak to je prostě jeho způsob, přijmu to jako fakt. Kdybych viděla Vánoce jen komerčně, tak by mi to taky nijak extra nepřišlo. Jedny jsem zažila. Vytáhli umělý strom z půdy, musel být dle poslední módy, pak se týden jedlo, dary byly okázalé, ale mě bylo smutno. 25. letěl strom zase na půdu. Hotovo. Duch Vánoc nikde.

rousse
4. pro 2018

@dendasubaristka to vetsina veci v nasem zivote - je pochopitelne, ze nase detstvi ovlivni cely nas budouci zivot, a proto je to treba brat, jake to je 😉

dendasubaristka
autor
4. pro 2018

@rousse
@bonavoxa díky holky 🙂 můj muž je jinak úžasný člověk. Ale jediné tady to je problém. Ale jak se říká v dobrém i zlém 🙂

keilin
4. pro 2018

@dendasubaristka ahoj, já myslím, že obecně to muži mají jinak než my stejně jako například chu´t ke svatbě..zkusila bych to přes rodinu...co bylo to bylo chápu to, ale teď máme vlastní rodinu a s tou je to přeci hezké 🙂 zrovna včera nebo předevčírem jsme na téma vánoce mluvili doma a muž mi říkal že nebýt toho že máme syna a má mně tak by to pro něj byl prostě jen další den v roce. tak bych to zkusila hezky po "žensku" miláčku pojď už zapomenout na to co bylo a zkus si užívat vánoce skrze naši rodinu a navíc přeci bys nechtěl aby to co ty zažili naše děti/dítě..nevím kolik máte dětí udělejme to pro ně hezké a třeba se ti to pak bude líbit.
Je to bohužel v každém z nás..já si zažila i opravdu hodně zlé vánoce jaké bych nikomu nepřála a omlouvám se ale mluvit o tom veřejně nechci, dokonce nám i jednou vánoce doma táta zrušil ..tím spíš mě nic teď neodradí od toho si je udělat hezké a o to víc pro syna. Přeji krásné svátky, nějak to zvládni 🙂 bude to dobré

martinka_33
4. pro 2018

Nemám ráda manželovo pojetí Vánoc! Je schopnej být celý den v práci (za to teda nemůže, když mu vyjde směna), pak sežrat večeři, rozbalit dárky a čumět na televizi a říct o tom, že to jsou krásný Vánoce ☹ Pro mě jsou Vánoce primárně o společně strávených dnech.. Tak jsem mu na to řekla, že než tohle, to radši nic a musím říct, že se poslední dva roky snaží 🙂

lachtanice86
4. pro 2018

@dendasubaristka takového chlapa mám, nevadí mi to, protože já vánoce ráda taky nemám. Oba to bereme jako utrpení. Stres, shon, řešit dárky, u kterých se většinou stejně netrefite do vkusu. Vyhazují se peníze za nesmysly, daly by se využít jinak. Plnit povinnost návštěv a přetvářky. V televizi nesmysly, ještě podle tradic určují co by se mělo jíst . Místo sněhu většinou bláto nebo ujezdena sragora. Takže já i muž tyto svátky rádi nemáme . Vůbec. Spíš až nesnasime . Ale před pár dny se nám narodilo mimčo, takže příští roky budeme muset hrát přetvářku.

bayt
4. pro 2018

@dendasubaristka No mně přijde asi trochu nepochopitelné, když to je pro tebe tak důležité, že ti to tak systematicky kazí no. Jako, mohl by se aspoň překonat, určitě se na tom dá najít spousta pěkných věcí. Ale muž je taky celkem občas škarohlíd. Třeba letos měl na dárek taky divnou reakci, než se trochu vzpamatoval, pak byl nadšenej...

bayt
4. pro 2018

@lachtanice86 chudák mimčo, to jako ho budete tu přetvářku učit taky jo?

biedronka10
4. pro 2018

Ja si zas myslim, ze to muze byt nejaky blok ci nasledek toho, jak se zachovala jeho matka s tim traumatem o stedrovecerni veceri. Zda se to smesny, ale je to tak, ja si prosla u sve matky sice necim jinym, ale taky to bylo vzdy na Vanoce a kazdy rok mel clovek (jako dite) na stedry den postarano o neurozu a trvalo mi delsi cas, nez jsem se od toho castecne odprostila a mam Vanoce rada.... Asi hlavne diky tomu, ze je vnimam jinak nez jen materialne a ty pozlatkove veci..

Tam bych mozna u nej hledala pricinu.