Málo zájmů, kamarádů atd. Je to nezajímavé pro potenciálního partnera?

tetabeta1
17. kvě 2023

Myslite, ze je mozne, ze je pro potencionalni partnery nezajimave, kdyz ma druha polovicka malo zajmu, jen par kamaradu a v podstate rada travi cas doma?

lentilkah
17. kvě 2023

Myslim, ze to neni rozhodujicim kriteriem ve "vyberovem rizeni"

martina_slama
17. kvě 2023

No asi záleží na typu protejsku. Introvertovi, který doma něco rad kuti, čte si nebo jen kouká na TV to bude vyhovovat. Člověku, co má rad adrenalin, lidi a zábavu asi těžko. Ale každý jsme jiný…takže podle mě se najde potencionalne partner, kterému to bude vyhovovat a ještě bude rad. Hledala jsem extrémní příklady 🙂

jaja01k
17. kvě 2023

Tak samozřejmě, že pro někoho je to nezajímavé. Stejně jako pro jiného je nezajímavé, když má někdo tisíc přátel, tisíc zájmů a domů se chodí jen vyspat.
Někdo rád tráví čas v klidu doma, na tom není nic špatného, a určitě si může najít partnera, který to má stejně a bude mu to vyhovovat. Může to fungovat i partnerům, kteří jsou v tomto rozdílní a najdou kompromis, nevadí jim třeba, že tráví nějaký volný čas odděleně každý po svém.
Já jsem introvert, nepotřebuju mít kolem sebe plno lidí, ale volný čas potřebuju z velké části trávit aktivně mimo domov. S manželem se v tomto shodneme, nejradši spolu sami, teď už tedy i s dětmi, sportujeme, jezdíme po výletech a tak.

kakba
17. kvě 2023

Jsem holka a uz z tohoto popisu je to nezajimave. Nikde neni samozrejme napsane, ze to je spatne. Mam v okoli kamarady, co miluji svuj klid doma na gauci. Osobne toto EEEEEE. Neni to muj styl, ale je to na kazdem z nas, jak to mame nastavene.

marianarem
17. kvě 2023

@tetabeta1 Pre niekoho nocna mora, pre niekoho sen.

zuzkasim
Autor odpověď smazal
Zobraz
tereza0111
18. kvě 2023

To se asi neda rict tahle. Nekdo ma malo kamaradu, protoze je introvert, ma par skvelych a neni v tom problem a nekdo ma malo kamaradu proste protoze se chova tak, ze s nim nikdo travit cast nechce. Prvni pripad urcite nevadi, druhy ano
Malo zajmu muze znamenat, ze clovek je nadseny ctenar, to mu bere vsechen cas a tak na dalsi zajmy uz prostor nema nebo, ze je clovek ponekud omezeny, nic ho nebavi a jen cuci do mobilu a na televizi. Prvni pripad nevadi, druhy ano...

irmamala
18. kvě 2023

Tak zajímavého na tom samozřejmě nic není 😀 Každy nemusí být extrovert, ale člověk, který nemá žádné zájmy a sedí doma u televize, za mě prostě marní život. Ale když se potkají dva takoví, tak jim to určitě bude fungovat 🙂

martulka88
18. kvě 2023

@tetabeta1 Já jsem ukecaná, ale nemám ráda větší společnost lidí -a a už vůbec neznámé lidi. Mám pár opravdových přátel a hlavně rodinu, jezdím na výlety, mám své koníčky (od her stolní či na pc - tam mám i mé nejlepší kamarády, filmy a seriály, přes čtení, kolo/brusle po šití, kreslení a fotografování). Co se narodil syn, tak jediné, co večer zvládáme, že si sedneme k seriálu/filmu. Na své koníčky nemám čas. Můj muž je na tom podobně - on tedy občas si na PC zahraje, když syn spinká. Některý mužský chodí na pivo, ženská zase s kámoškama. My ani jeden takto nefungujeme a vyhovuje nám to. My nejraději trávíme čas společně - od výletů, procházek po zahradu či večerní filmy.

pavlinar
18. kvě 2023

@tetabeta1 Zkusim se zeptat opacne. Byl by takovy partner zajimavy pro Tebe?

tetabeta1
autor
18. kvě 2023

Me zálezí hlavne na tom, jaky je dotycny clovek a aby nebyl znudenej a votravenej.

tetabeta1
autor
18. kvě 2023

a hlavne jsem se asi blbe vyjadrila, ja nepredim nonstop jen doma.Chodim cvicit, plavat, do sauny.Ale jak mám málo kamarádu tak nemám s kym ostatní věci podnikat.Klidně bych je podnikala s drahou polovičkou, kdybych nejakou mela.Ale abych nejakou mohla mit, musim být hlavne od rana do vecera v zaprahu a jit se domu jenom vyspat, alespon tak mi to prijde.Byla jsem na seznamce chvili a tam psali slohy o svych zajmech a koniccich a ja si jen rikala, co tady sakra delam?

levandule_k
18. kvě 2023

@tetabeta1 Ale ty máš zájmy, cvičení je zájem, plavání a sauna jsou také koníček. A pak jde o to, jestli se s tebou můžu bavit o dalších věcech jako je politika, historie, filmy, osobní rozvoj, vaření. Nemusíš denně sjíždět zprávy, ale pokud bys jenom nadávala blbá vláda (tato nebo x předchozích) aniž bys byla schopna říct, co ti vadí, co se má dělat jinak, tak mě nebude s tebou bavit diskuze o politice a než vášnivé diskuze o politice, je pro mě důležité, že máme podobný politický názor. I když o sobě tvrdím, že jsem tolerantní, co se týká politiky, tak co se táká partnera, to tak tolerantní nejsem a mám nároky i na jeho politický názor. Nemohla bych mít doma zapáleného komunistu nebo voliče ANO, protože to něco vypovídá o jeho hodnotách a pohledu na svět.

Někdo třeba umí vzletně popsat i obyčejnou věc. Jde o to najít rovnováhu, pochválit se, zaujmout, ale ne si hrát na něco, co nejsem.

Není pro mě problém, že nemáš mnoho kamarádek.

tetabeta1
autor
18. kvě 2023

@levandule_k Když pak ale jdu na rande a bavíme se o zálibách a koničcích, tak je to samé a co dál a co dál? :D A není to málo? A já si pak pripadám jako kdybych byla z jinyho sveta, jak nejakej zvlastni tvor, divnej :D

emillyhk
18. kvě 2023

@tetabeta1 Jo, kdysi dávno jsem tohle "a dál?" (mimo jiné) na randění nesnášela 🙈 Jako by to bylo všechno málo... Osobně jsem víc ocenila doplňující otázky, které šly víc do hloubky, když se ten druhý nezajímá jen o to, co děláš, ale proč. Pro mě by třeba někdo s milionem různých zájmů nebyl vhodný partner, protože nejsem typický extrovert ani introvert. Potřebuju čas pro sebe (čtení) i čas s lidmi (kafe, oběd, posezení na zahradě). Když se mě na prvním rande můj dnes už manžel zeptal, jestli lyžuju, tak jsem se úplně orosila a potom přiznala, že aktivně nedělám žádný sport. Po předchozích zkušenostech jsem čekala, že ztratí zájem. A ono ne, prý se mu strašně ulevilo, že ho nebudu hnát v zimě každý víkend na hory a v létě běhat, na brusle a na kolo 😄 Tím chci říct, že to, že nejsi atraktivní pro jednoho, tak to neznamená, že někdo další nebude nadšený 😉 Z toho, co jsi napsala, mi nepřijde, že bys neměla žádné zájmy, jen to možná "neumíš prodat". A mít pár opravdu dobrých přátel, na které je spolehnutí, je podle mě lepší, než mít sto známých...

tetabeta1
autor
18. kvě 2023

@emillyhk Prodat to asi neumim,protoze mam z toho nervy akorat, ze zase na me bude cucet, ze "nic nedelam". Musim asi spis zapracovat na svym sebevedomi a tak to nehrotit.

urtica
21. kvě 2023

Málo zájmů podle mě samo o sobě není problém, překážkou by mohla být spíš úplná absence schopnosti se pro něco nadchnout (a může to být klidně štrikování, pečení, staré filmy, mosty, feng shui, sbírání čtyřlístků...). Problém by mohla být také neschopnost respektovat skutečnost, že druhý člověk to může mít trochu jinak a bude si "to svoje" pěstovat třeba mimo vztah a - nedokázat trávit čas sám - bez druhého. Jinak mi přijde, že to, jestli to funguje je spíš než koníčky dané podobným pohledem na svět. Spojuje stejný humor, hodnoty.

levandule_k
21. kvě 2023

@tetabeta1 Začni postupně, nebuď na sebe tak přísná, nesnaž se prodat, ale ze začátku se třeba jen se nekritizovat, vyjadřovat se o sobě neutrálně.

Kdyby tě popisovala kamarádka, co by viděla?

Dneska jsem se s manželem bavili a on říkal, že by nechtěl babu, co má 150 koníčků, je věčně v prdeli, že je rád, když si spolu dáme večeři, zajdeme do kina, pomilujeme se, trávíme čas spolu.

A to a dál a dál, to prostě ukazuje, že ten člověk není schopen jít do hloubky.

prejeta_zaba
21. kvě 2023

Je důležité nepodávat to jako "jsem divná, nemám kamarády a koníčky". Je přece rozdíl mezi člověkem, který je jen rozkydlý na gauči a nonstop hledí na televizi a člověkem, který chodí cvičit, čte, třeba rád vaří, chodí do přírody atd. I jestli máš ráda lidi, je fajn to uvést třeba tak, že se cítíš dobře mezi pár kamarády, vadí ti davy. A nebo třeba máš ráda ticho. Na tom přece není nic divného. 🤷‍♀️ Mě přijde nezajímavý lenoch, který nic nezná, nic ho nebaví, jenom čumí. Ale to ty nejsi, tak udělej přednosti z toho, co máš ráda a neboj se to umět prodat. 😉

eviicka
21. kvě 2023

To popisuješ spíš výslech než rande. Měla jsem celkem dost schůzek přes seznamku (na tu poslední přišel manžel) a takto to obvykle neprobíhalo, většinou padlo nějaké téma a o tom jsme mluvili nějakou dobu. (Jinak já těch "in zájmů" měla minimum-většinu času mi zabíral pes, výlety, knihy, kolo...)
Přijde mi spíš, že ve vašem případě vázla komunikace (nervozita?), případně ji táhnul jen ten chlap a už nevěděl co říct, protože ruku na srdce na prvním rande je ještě dost "tabu" témat a ty zájmy jsou takové neutrální.