icon

Mám deprese a uvažuji o konci

arielmore
28. srp 2015

je mi 32 a trpím depresemi,nemám práci, nemám kamarády a myslím že by můj odchod ze světa mnoha lidem ulehčil život, Manžel se snaží ale vidím jak se trápí, sestra mě kritizuje za mé stavy a matka to samé... mají mě za blázna. Drží mě jen dcera ale je maličká 3,5 roku a vím že by si zvykla že maminka není...

Strana
z7
kristinasaxi
5. zář 2015

@karlajasmine @mandala
Uznávám, že sem se nechala unést a omlouvám se za sprostá slova...
Depresi moc dobře znám, po smrti maminky mě to pohltilo. Ale právě něco podobného, co sem napsala, mě probralo. Uvědomila sem si, že potřebuju odbornou pomoc, že tu mám úžasného synka, pro kterého musím fungovat a v sobě nosím holčičku, která možná bude mít něco z mé maminky... To, co se děje v mé rodině, je skoro jak noční můra, ale jak píšete, po celém světě umírají lidi díky válkám, hladu... Tudíž já na tom pořád nejsem tak špatně... Na sezení chodím ještě teď, ale jde o to, udělat ten první a správný krok, ale k tomu vás něco, někdo musí dokopat...

jamia
5. zář 2015

Přispěla jsem akorát na začátku diskuze na zjevné volání o pomoc, ale už se to tu zvrhlo v echt slepičárnu. Jak si dovoluje že soudit podle pár řádků zakladatelku a hodnotit její diagnózu? Jak že se se skutečnou depresí neleze na internet? Jo on to měl váš kámoš jinak, hmmm...

karlajasmine
5. zář 2015

@kristinasaxi Je mi moc lito cim prochazis a preju ti hodne sil!!

arielmore
autor
5. zář 2015

to co tady čtu je mi opravdu líto.. a lituji pokud se moje volání o pomoc a to že jsme si dovolila napsat jak se cítím někoho dotklo... to jsem opravdu nechtěla. jsem medikovaná několik let s jasnou diagnozou deprese, léčím se...jen jsem chtěla asi číst pár řádků podpory...

karlajasmine
5. zář 2015

@arielmore Na tom, ze jsi hledala podporu, neni vubec nic spatneho, nevycitej si to 🙂 Myslim, ze kazdy rad podpori tak, jak je v jeho silach. 🙂

berenika39
5. zář 2015

@arielmore a dobře, že jsi napsala a kdykoliv, i když budeš chtít napsat, že je ti líp, tak napiš. někdy je to složitý, když člověk neví, kudy kam a není zrovna nikdo, kdo by to pobral, tak anonymní diskuse může pomoct. najdou se názory, jaké ti třeba nebyly příjemné, ale takové prostě přehlídni a vyber si to, co ti i kdyby jen trochu - pomůže.
hlavně at ti v pondělí poradí a dostaneš se z toho nejhoršího, pak už bude líp, určitě.)

melodygirl
5. zář 2015

@arielmore myslím, že se ve všech diskuzích najdou rýpalové, samotnou mě překvapilo, že se to tvé diskuze zatím vyhýbalo. Být tebou si ty poslední příspěvky neberu osobně, některé z nás prostě za každou cenu musí mluvit do něčeho o čem nemají co říct. Jak jsi dopadla u psycholožky? Kdyby jsi chtěla, můžeme si dát někdy kafe, mám stejně starou dceru, tak by si holky mohly pohrát a my popovídat, já jak jsem už psala mám s nemocí letité zkušenosti

saminomimino
5. zář 2015

@jamia a vy zase s přehledem s pár řádků víte ,že dotyčná trpí těžkou formou deprese,každá to vidíme jinak,ale kde je pravdaby mohl vědět jedinně zakladatelčin terapeut

sparky07
5. zář 2015

K lékaři a honem určitě se o malou někdo postará ,ale maminku jí vživotě nikdo nedokáže nahradit už kvůli ní honem k lékaři,odchod je jen zbabělý útěk ,člověk musí bojovat a hlavně kvůli svým milovaným a to je malá holčička určitě

arielmore
autor
5. zář 2015

@melodygirl ráda se s tebou uvidím.. děkuju

berenika39
5. zář 2015

@saminomimino a proč, když je možnost napsat (v tomto případě ) hezky nebo hnusně si vybereš možnost kopnout a riskuješ, že ublížíš? mysli si co chceš, ale někdy se prostě hodí spíš pomlčet.....

mandala
5. zář 2015

@saminomimino Jako promin, ale když si někdo pohrává s myšlenkou, že si vezme život, tak mě je úplně jedno, jakou diagnozou trpí a snažím se povzbudit at je to jak chce.

julietta111
5. zář 2015

@arielmore Z posledních příspěvků si nic nedělej, rýpalky najdeš všude. Drž se!

julietta111
5. zář 2015

@kristinasaxi Tvůj přípěvěk jsem moc nepochopila a myslím, že si fakt dost přestřelila. Mám zasebou podobné peklo co Ty, v pondělí to budou tři měsíce co mi umřela maminka. Vím, co je to být těhotná, chodit za blízkým člověkem na ARO a doufat....Celý rok a půl byl teď pro naši rodinu peklo, ale tohle bych nikdy nikomu nenapsala. Vždzť zakladatelka je nemocná, ona to jen tak vůlí nezmění. Tebe je mi líto, chápu co teď prožíváš. Přeju Ti zbytek těhotenství co nejklidnější a ať tatínkovi léčba zabere!

arielmore
autor
5. zář 2015

on když je člověk na dně, tak se teprve ukážou charaktery okolí... kdo si ještě kopne a kdo podá pomocnou ruku... ale to je život

verunka1987
5. zář 2015

@arielmore Drzte se manzela. Pokud vas podporuje, tak proto, ze vas miluje. A kdyz mate jeho, tak kamaradky nejsou to nejdulezitejsi. A pokud vas ubiji to, co rikaji vasi pribuzni, tak s nimi budte minimalne v kontaktu. A pokud to bude nutne, vyhledejte odbornou pomoc. Bojujte a nevzdavejte to! Hledejte mqlickosti, ze kterych se muzete radovat...mate co jist, kde bydlet, zdrave dite, milujiciho manzela, ...

rozzaarka
5. zář 2015

@arielmore ahoj, koukam, že jsi z Prahy 9. Odkud? Nechce někdy zajít ven? 😉 kdyžtak písní IP😉

zalando
5. zář 2015

Mam kamaradku,mela taky takove stavy,mluvila presne a ted chodi na terapie..kazdy den a bere lehka antidepresiva a je k nepoznani k lepsimu.Urcite se snaz kvuli male.....bude lip,ale musis hledat pomoc.Udelej to prosim asnaz se kvuli male,jde to dat pod kontrolu,jen mit dobreho doktora....hodne stesti... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kristinasaxi
6. zář 2015

@julietta111 možná bys měla číst dál....

julietta111
6. zář 2015

@kristinasaxi A tím je to v pořádku jo....nejdřív napíšeš tohle, pak že si se nachala unést a je to v pořádku! Asi nechápeš, že tímhle tomu člověku můžeš ublížit. Už raděj debatu s Tebou končím.

arielmore
autor
6. zář 2015

mám strach, zítra jdu k psychiatričce, jde se mnou i manžel.. bojím se toho co mi řekne, zda bude nutná hospitalizace, co řekne na můj stav.... bojím se toho aby se šel zlepšit, aby to jak mi je teď nebylo trvalé... celý den o tom s manželem mluvíme, řekl mi jak se celá rodina trápí tím jak mi je... jsem z toho rozhozená nechci nikoho přeci trápit, tohle přeci nechci...
chci být dobrá máma, zdravá máma .... nejsem schopná se ted naplno starat o mojí holčičku, jsem pořád unavená, psychicky vyčerpaná, nic mě netěší, nebaví, nezajímá.... sakra proč musím být nemocná, proč se to všechno děje...proč..

werumka
6. zář 2015

@arielmore Víš co je jedna z nejhorších věcí, když je člověk jakkoli nemocný? že se týrá tím, že tou nemocí trápí ty, které má rád. Nemá sílu s tím nic udělat a neumí si představit, že by je měl takhle trápit dál. Jednou z nejhorších komplikací deprese je to, když nemocný uvěří tomu, že ten stav už není vratný a nezlepší se. Vím, že tomu teď nevěříš a jsi na sebe naštvaná, že ostatní vysiluješ a týráš. Ale ono to není tak černobílé - oni se trápí, protože jim na Tobě záleží a milují Tě. A klidně to i vydrží, když u Tebe uvidí, že máš vůli s tím sama bojovat. Oni ten boj sami vést nemůžou. Určitě se s psychiatričkou domluvíte na nějakém dobrém postupu, co se dá dělat. Neboj se jí. Často se stává, že před tou největší úlevou nastává největší peklo. Tohle je přesně to dno, od kterého se zítra odrazíš.

arielmore
autor
6. zář 2015

@werumka strašně děkuju za to co jsi napsala ......to je přesně to co cítím. doufám že se ode dna odrazím....

rozzaarka
6. zář 2015

@arielmore a co treba pokud chodis na lecbu dlouho a nepomaha to, tak vyzkouset zmenu lekare? Vezmi si, ze sama pises, ze chces byt dobra a zdrava mama, to znamena, ze chces zit!!! 😉 Vim, ze to musi byt tezke, neumim si to predstavit, ale verim, ze to zvladnes. Predstav si, jak pak budes stastna! Pripadne se ozvi, zajdeme ven 🙂

bajunka
6. zář 2015

@arielmore a jak tam budeš tak si zepej případně zažádej o invalidní důchod. Tchyně tím trpí také, zrovna te´d má taky špatné období, hlavně po ránu, že nemůže ni vylézt z postele, takže navýšení léků a jde na nějakou dobu k nám, bude se mi snažit trochu pomáhat s dětmi tak ji to snad taky donutí se zas dostat do pohody,ale někdy to má hodně špatný třeba půl roku, tak doufám, že to teď tak dlouho nebude, teď je to zatím jen 14 dnů....držím pěsti ať je brzo lépe.

werumka
6. zář 2015

@arielmore Já vím, že nechceš přijímat neustále pomoc od ostatních a štve Tě, že jsi "tak k ničemu". Ale nespěchej na sebe. Oni na Tebe taky spěchat nebudou. Je dobře, že tam jdete s manželem - taky se mnou ze začátku chodil manžel, protože ta psychiatrička mu mohla dobře nastínit podstatu nemoci, podpořila jeho, vyslechla jeho i mě. On bude vědět, že se má na koho obrátit, když nebude vědět co a jak a pomůže mu to. U nás na psychiatrii často chodí lidé takto ve dvojicích - protože ten partner je v tom procesu moc důležitý a zároveň sám potřebuje odborné vedení. Udělá to dobře vám oběma.

arielmore
autor
6. zář 2015

@werumka manžel řekne svůj pohled na věc, jak to vidí on a vnímá to rodina.. já v některých situacích nejsem objektivní, reaguji na stres neadekvátně a vynervuje mě banalita....chci už konečně pomoc ..

werumka
6. zář 2015

@arielmore Přesně tak, ten pohled z venku a od něj je moc důležitej pro utvoření ucelenýho obrazu. Protože léčba deprese zahrnuje vždycky celou blízkou rodinu a její spolupráci. Zároveň ten psychiatr ale ví, že ta tíha nemůže beze zbytku ležet na ní a je potřeba si ujasnit, jakou roli bude kdo hrát. Nikdo z vás na to nebude sám. Ani rodina, ani Ty.

verya
6. zář 2015

Nečetla jsem komentáře co tady jsou, možná se budu opakovat, možná ne, nic z toho co napíšu neber zle. Holka seber se jdi k lékaři a zajdi si na psychiatrii, v dnešní době, je to zcela normální, opravdu, nikdo Tě soudit nebude, a chodí tam každý druhý.. Ne každý se tím chlubí, ale je to tak.. V dnešní době, kdy je tolik stresu se není čemu divit.. Hlavně nedělej blbost, sebevražda není řešení. Zajdi k lékaři, někdy stačí i ten obvodní, dá Ti léky a bude líp, uvidíš. Já sama brala antidepresiva, sice jsem neměla až takovou úzkost, ale bylo mi hodně zle, měla jsem špatné období a nestydím se za to. Pracuji ve zdravotnictví a více jak půlka mých kolegů je bere... Děvče zlaté, klidně napiš zprávu, můžeme si zavolat a povídat, ale nedělej blbiny, nic za to nestojí a máš děti...Opravdu nevím přesně z čeho všeho máš deprese, úzkosti a podobné stavy, ale chápu Tě, ale sebevrežda nic neřeší, opravdu ne a zamysli se, že necháš děti, které s tím budou muset vyrůstat, a věř mi, že je to poznamená na celý život.. Vše se dá řešit... Věřím, že Ti hodně lidí i zde rádo pomůže.. jak říkám klidně mi napiš zprávu a popovídáme si..🙂

arielmore
autor
6. zář 2015

@verya ahoj, já už se léčím 3 rokem u psychiatra, ted to na mě všechno padá, upřel mi táta před necelým rokem,přišla jsem o práci a další a další ... moc děkuju za podporu, vážím si toho.. zítra jdu k psychiatričce... se snad něco hne doufám v to...

Strana
z7