Mám jít s nevlastní dcerou do školy?
Ahoj, ráda bych slyšela Vaše názory na to, zda jít s nevlastní dcerou první den do školy přesto, že její matka si to nepřeje. Máme se navzájem obě rády a bude mě mrzet pokud tam nebudu, ale nechci dělat problémy jejímu tatínkovi, mému příteli.
😀 😀 😀 😀 velebnostiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Takže rozuzlení se nedočkáme? Když jsem dnes napsala, že si zakladatelka i dupla, tak do 15ti minut jsem od ní měla komentář ... to že jsem se v tom samém příspěvku ptala jak to dopadlo, to úplně pominula 😝
... mimochodem dnes jsem někde viděla článek o tom, jak vedly poprve do školy své děti VIPky ... byla tam i Dara Rolins a dceru do školy vedla se svým ex Homolou, šli jen oni dva a dcera ... i ten Rytmus, se kterým je Dara snad už dva roky (a kterého mimochodem fakt nemusím) měl tolik slušnosti, aby se s nima do té školy necpal a nestrhával na sebe pozornost ... takže mě mrzí že nevím, jak nakonec dopadla naše VIP zakladatelka 🙄
Tak 1. září jako téma už je pasé, tak co to oživit třeba účastí na vánoční besídce, aby nám ta zábava chvilku vydržela, ne? Tak kdo všechno může/nemůže přijít na vánoční besídku? Tady přichází i možnost účasti inkonginto v přestrojení za Santu 😀 😀 😀
@tarra27 A taky jestli budou dávat občerstvení, někdo tu psal, že paní učitelka si na rodičák chystá pro rodiče chlebíčka a sušenky, ale v tom případě by bylo dobré nahlásit se předem, aby vyšlo na každého a nebyly dohady, ještě o ty chlebíčky, jako kdo si vzít může a kdo nemůže 😀 😀 😀
@luciebx "proste milenky budou drzet s milenkama nextky budou drzet s nextkama... a normalni zensky budou drzet s normalnima zenskyma... emoticon emoticon"
Ano a pak je ještě jedna skupina: ta která se na situaci nedívá ani očima "normální ženské" ani "nextky" ale jen a pouze z pohledu odborného (Pg/Psy) a z pohledu dítěte 🙂 i ty se tady objevily...
@takarazestinusakur a i ty mely na problematiku rozdilny nazor 😉 Ona to take neni exaktni veda, jak jiste vime...
@nonnni no a co? na to snad máme právo...i když je pravda, že na této diskuzi to bylo, kdo nekvoká s námi, kvoká proti nám...jinak nedám na psychologii a pedagogiku dopustit, protože její znalost usnadňuje život... 🙂
@takarazestinusakur a nic, ale jen potud, pokuk se zrovna tyto nazory nepovazuji za ty jedine nestranne, protoze i tam se promiji hodne subjektivity na zaklade zkusenosti, nebo naopak nezkusenosti a jede se na ciste teoreticke bazi 🙂
Znalost pedagogiky a psychologie usnaduje zivot, ale jen potud, pokud jsi otevrena faktu, ze se muze stat, ze teorie, ktere ti tak pekne sednou nemusi byt pravdive, nebo minimalne plosne aplikovatelne. Trendy se permanentne meni a kazdy by se mel neustale vzdelavat v oboru. A hlavne uz brat samotne teorie s rozumnym odstupem. Jinak se i ten nejnastudovanejsi psycholog, ci pedagog muze totalne seknout.
@nonnni Nikdo nepsal, že jsou ty jediné nestranné, nikdo, pokud ti to tak přišlo, pak šlo o tvůj subjektivní pocit (za ten druzí nemohou)...pokud budu mluvit za sebe, tak můj názor tu byl jako jeden z mnoha nic víc, ale nesouhlasných reakcí, kdy jsem musela neustále vysvětlovat, co a proč "normálním ženským", byl ale kotel...
Jinak psychologii nelze uplatnit plošně, protože říká, že každé dítě/člověk je jiné, jedinečné každé dítě je originál...jenže pokud diskutuješ na MK a máš minimum informací a nechceš spekulovat, pak je lépe psát o obecných principech a uživatelky si už přeberou, co lze použít na jejich konkrétní situaci a co ne, protože ony jsou ty jediné, kdo zná poměry u nich doma...já od kompu těžko něco zjistím a spekulace, zvlášť ty negativní, z duše nesnáším (zavánějí pomluvami), i když v tomto případě, jste měly štěstí a MĚLY JSTE PRAVDU (to přiznám) 🙂
Samozřejmě souhlasím, celoživotní vzdělání je nezbytné a objektivní nadhled je také nezbytný...jinak ten nadhled jsem tady měla, protože nejsem ani opuštěná matka a ani nextka...(snažím se vzdělávat, co to jde a ty trendy sleduju, teď mám trošku útlum, protože se musím naučit nejdřív pořádně japonsky, hlavně kanji mi nejde, a pak se můžu přihlásit na univerzitu...navíc se potýkám s faktem, že v Japonsku se stále v některých školách přeučují leváci na praváky, prostě učí se tu jako za krále klacka,)
tím jsme dost odbočily od tématu ...díky tvé reakci ohledně psychologie ...koment určený luciebx byl o tom, že tu nediskutovaly pouze 2 skupiny (normální ženské a nextky), byla tu i třetí i s jiným názorem než "normální ženský", nerada bych, aby to tady sklouzlo k tomu, že ten, kdo má jiný názor než "normální ženské" je tedy nextka...proti tomu se důrazně ohrazuji...nejsem nextka...i když mám jiný názor ... 😀
(btw. já se ti hodně líbím, viď, protože reaguješ na každý můj koment, i na ten, který není vyloženě určen tobě 😀 😀 😀 promiń, pokus o chabý vtip, chodím si na koníka popovídat, ne se pohádat, či pourážet) 🙂
@takarazestinusakur jasne, ze se mi libis, protoze jsi mi svym nazorem blizka, jen mi prijdes (misty) trosku moc teoreticka🙂 Na zbytek diskuse uz se snad ani reagovat neda...proto reaguji jen na tebe😉
Ja si porad tedy hlavne neumim predstavit, co je to "normalni zenska", pojem normalni by snad ani nemel existovat, to je tak zavadejici.
Je mi lito, ze to beres, jako utok na sebe, nebylo to tak mineno, celkem naopak...zase by se dalo polemizovat, proc to tak vnimas 😉
A to, co pises ve druhem odstavci...sama musis prece znat studie na psychology of cybercpace...tohle je naprosto typicke a nemelo by te to prekvapit, naprosto ocekavatelny vyvoj. Uprimne, totalni text book.
Preji, at se ti s japonstinou dari, bylo by zajimave pak cist nejakou tvou studii na tema rozdilneho pojeti rodicovstvi a vzdelavaciho systemu mezi JPN a CR...
@nonnni 😀 jo to chápu...diskuze...ono to připomíná spíše "web lynč"...🙂 (i když to chápu, každá ženská na MK si ty rodinné hodnoty buduje, nechce si je nechat někým ničit, tak je tyhle typy žen zvedají ze židlí) Jako útok ne, jen v tom počtu 6 vs 1, člověk měl subjektivní pocit, že po něm jdou, jak slepice po flusu... 😀
Já vím, cyberspace, ale taky si myslím (můj osobní pocit), že bychom se měly trošku krotit, i na netu, protože snižujeme jen svoji vlastní úroveň, to že např. zakladatelce vynadáme za rozbití rodiny, které zapříčinila před 5 až 6 lety, pomůže komu? Nikomu...proto jsem se "diskuze" už neúčastnila...(i když mám stejný názor jako většina zde, od té chvíle, kdy ona sama přiznala, že tátu od rodiny odvedla...)
To nechtěj...při srovnávání Japonska a Čech, co se vzdělávání dětí týče se mi vždycky chce brečet...jinak pokud by tě zajímalo, jak to tam chodí, tak mám blog (odkaz na něj je v mém fotoblogu) 🙂 není to veselé čtení...ale důvod, proč jsem to tu nezabalila je ten, že už jsem toho vybojovala hodně a nejde to jen tak zahodit🙂
@takarazestinusakur hele, povznaset takovou to diskusi morlanim nadhledem zavani sebemrskacstvim 😀
Na blog kouknu, diky. Me toto dost zajima, sama jsem zila 12 let v zahranici, kazde dite narozene jinde, cesky nemluvici manzel, ktery sice zije v CR, ale je jazykem blazeovane nedotcen. Mozna tohle cloveku da ten nadhled i v tom ohledu, ze ocekavat od internetoveho fora cokoliv je uz prehnana ambice a navic, kdyz zalozis kontraverzni tema...to mi jeste tato diskuse prijde velice kultivovana v porovnanim, co uz jsem zazila jinde 🙂 Ono se to nezda, ale mohlo byt hur...mnohem hur 😉
@nonnni to je pravda, mohlo být hůř 😀 (ale mohlo být líp) asi to jsou hormony, ale já se dostávám do velmi mírumilovných stavů (podle dostupných publikacích bych se měla spíše vztekat..tak nic) takže nějaká ostřejší morální diskuze nedělají dobře 😀
Kontroverzní téma...já husa naivní myslela, že to je o vedení "nevlastní" dcerky 1. den do školy....to mi přijde jako celkem milé téma...a vskutku bylo, dokud nebyly podrobnosti...pamatuji ještě to téma, co zakládala ali(s číslem) kdy byla milenka souseda měla, nevím kolik dětí (už si to nepamatuju) a ještě si se sousedem zadělala na další...to byl masakr... 😀
@takarazestinusakur tu diskusi si take pamatuji, ale zcela uprimne...tohle je typ fora, kde se lide zvladnou pohadat i tom, jakou velikost a tloustku ma mit matrace do posylky. Nemuzes se tim nechat vytocit....nehlede na to, ze bych ani nerekla, ze jde o agresivitu versus mirumilovnost, ale spis prave o to, ze net snese vsechno, lide maji ruzne problemy, ktere mohou v ten okamzit vyesklaovat a reakce se muze zdat neadekvatni, ale prave uplne stejne, jako jeden nezna presne situaci zakladatelky, tak nezna nikdo, krom nich samych situaci diskutujicich a proto je dobre se odosobnit a zdrzet se soudu na obe strany🙂
Ja mam dneska take daleko mirumilovnejsi naladu a jsem celkem odpousteci a splachovaci...pred dvema dny jsem se sotva plazila, resila rodinne problemy (smrt a valecny konflikt) a vsechno mi prislo totalne malicherne...takze podle toho vypadala i moje reakce. Nic neni cernobile, vsak to znas sama 🙂

@linee Už se poprali??? Už se poprali???