icon

Máme ještě šanci?

andryyysssek
3. říj 2016

Ahoj holky,nedávno jsem psala o problémech v manželství,máme krizi několik měsíců,jsme na sebe fakt hnusní,už mi vyčítá i to,že malý mluví méně než ostatní děti,i mladší,že má ještě pleny,že prý jeho mamce několik lidí řeklo,že je ohledně toho opožděný,má 2roky.Byli jsme už rozhádaní,tak asi proto mi to teď vyčítá.I to,že ho nedokážu uspat dřív než v deset večer,když jeho mamce se to dařilo celý týden v osm,atd...Ještě předevčírem,kdy jsme byli v pohodě,jsme si říkali,jak se milujeme,a musíme se snažit,dnes jsem se ho na to ptala,a řekl,že momentálně jsou jeho city ke mě na bodu mrazu.Jak to mám chápat?Že mě už nemiluje?Myslíte,že máme ještě šanci? ☹

Strana
z11
trdelnik234
22. led 2017

@verusky

Ja ked si predstavim dovojrocne dieta v takej situacii, tak mi naskakuje husia koza. Ak by ten otec svoje dieta naozaj miloval, tak toto nedopusti a jedna v jeho zaujme.
Rozideni rodicia vyuzivaju casto deti ako rukojemnikov, je to horor.

verusky
22. led 2017

@trdelnik234 to mas naprostou pravdu, kdyby sve dite miloval, tak by se nekde DOCETL nebo jinak DOBRAL, ze takto male dite nesnese stridavou peci, ze bude mit nasledky kdyz ne hned, tak za par let... nemusi to byt zrovna jako rukojmi. ten otec je proste presvedcen o tom, ze se o dite postara lepe nez matka! jsou to blbove!! nevzdelani! neuznavaji zenu, neumi ji prijimat ve svych cyklech, se svymi emocemi... maji prava- na deti, ale nemaji povinnosti- prijmout matku ditete... to je proste soucasna doba... mizi moralka... mizi prirozenost v rozdeleni roli muze a zeny... lide spolu neumi komunikovat... ach jo.

verusky
22. led 2017

@andryyysssek aspon, ze mate naplanovano dalsi stani. terapie je co? znalecke posudky- poprosim Te pak, co v nich bylo, ja jimi taky budu muset projit... i kdyz kazdy psycholog to ma asi jine... zaplatpanbu za to, ze mate ten termin. ja se bala, ze to takhle muze trvat i rok... to by pak spatne vraceli dite matce... budu Ti drzet palce, at to dopadne jak s dcerou tenkrat, ze stridavku zrusi a budes mit dite v peci 🙂

majkoz
23. led 2017

@andryyysssek A co dcerka? Chodí už do školy? Nebo do školky? V novém místě-když jste se přestěhovaly... by Ti mohli vzít do školky i malého, pokud tam má sourozence...,je jedno, že bude chodit jen občas...ale Ty můžeš být v tom případě normálně zaměstnaná..

andryyysssek
autor
23. led 2017

@trdelnik234 Manžel prý pracuje 4hodiny denně, v době, kdy maly odpoledne spí, a hlídá ho tchyně, která je zrovna na nemocenské. Rodicak bere on,protože pečuje o syna.

andryyysssek
autor
23. led 2017

@verusky terapie jsou schůzky u psycholožky,která nás, respektive manžela přesvědčuje o tom,abysme se domluvili.Jenže, když si někdo pořád vymýšlí argumenty,tak je jasné, že se domluvit nechce,že? A děkuji 🙂

andryyysssek
autor
23. led 2017

@majkoz jj,dcera chodí do školy, v místě bydliště, kde nyní bydlíme. Takže myslíš, že by malého vzali do školky na dva dny v týdnu?Problém je,že má ještě pleny,protože ho od nich nejsou schopni odnaučit.Hlavně, že jsem to nebyla schopná já přes léto, kdy mu nebyly ještě dva roky 😠

anelamates
23. led 2017

@verusky A není to i naopak? Všechno to co píšeš o mužích-otcích, platí i pro matky! A nezdá se mi, že ty by jednaly nějak jinak, v těchto situacích. Bohužel.

verusky
23. led 2017

@anelamates urcite z casti take. mam prvni dve deti s jinym muzem a naprosto nemame s nicim problem. s druhym je najednou problem ve vsem. kdyz tak pozoruju pribehy nekterych zen, vidim ten svuj posledni, tak si myslim, ze se to casto ubira, kam nema.

anelamates
23. led 2017

kdyby sve dite milovala, tak by se nekde DOCETLA nebo jinak DOBRALA, ze takto male dite nesnese stridavou peci, ze bude mit nasledky kdyz ne hned, tak za par let... nemusi to byt zrovna jako rukojmi. ta matka je proste presvedcena o tom, ze se o dite postara lepe nez otec! jsou to blbky!! nevzdelane! neuznavaji muze, neumi ho prijimat ve svych cyklech, se svymi emocemi... maji prava- na deti, ale nemaji povinnosti- prijmout otce ditete... to je proste soucasna doba... mizi moralka... mizi prirozenost v rozdeleni roli muze a zeny... lide spolu neumi komunikovat... ach jo.
I takto je to přesné, bohužel. Prostě převládá sobectví. Na jiném foru se řeší to, že si rodiče postavili domek kousek za prahou - a mladá maminka je tam strašně neštastná a řeší, co dál. A budeš se divit, kolik žen tam říká, že než žít nespokojeně, je líp se rozvést. To taky nesvědčí o potřebě udržet rodinu a brát ohledy na to, že se oba domluvili, že za tu prahu půjdou, sekli hypo a chlap se na stavbě nadrel. Ne, ona je tam neštastná a pláče. Že je těhotná a cvičí s ní hormony, to se částěčně přehlíží. Asi tak to vidím já.
Ano sobectví vládne, a na všech stranách.

trdelnik234
23. led 2017

@anelamates

ako mas pravdu, ale autorke to uz teraz nepomoze. Vies, ona nebola ta, co trvala na rozchode, ale to je jedno.
Na ktoromze vlakne sa riesi ten domcek za Prahou? Bude o chvilu volny? POsli mi link. Chlapov co sa nadru na stavbe, si ja osobne velmi vazim.

armvdd
24. led 2017

Takových válek "o děti" jsem už viděla několik. Nejde vlastně ani tak o to, že by oba rodiče ty svoje děti natolik bezmezně milovali, ale spíš o to dělat si naschvály, psychicky se navzájem deptat a ničit si život. Protože jsou na sebe jednoduše navzájem nasraný a nedokáží už spolu normálně vycházet. A o děti jde vlastně až na posledním místě. Ta podá trestní oznámení na něj za něco, on na ni zas zpátky za něco jiného, ona přijede pro dítě, on schválně neotvírá, nebo on má vrátit dítě v tolik, nepřijede na minutu přesně, tak ten druhý hned v celou žhaví drát na PČR a udává ho.. Fascinuje mě, čeho všeho se rodiče na svých dětech zvládnou takhle dopouštět. Názor, že když mi manžel nevrátil syna, tak si pro něj prostě přijedu a vezmu si ho? To je přesně ono.. Jak by to jako asi vypadalo? Budou se před barákem přetahovat o dítě? Táta za nohy, máma za ruce, jo? A do toho hysterická tchyně.. No, tak to je pro dítě jistě to nejlepší 👍 já teda děti nemám, ale z logiky věci bych řekla, že z tohohle bude kluk žrát antidepresiva už ve třech letech daleko spíš, než když bude zkrátka teď u otce a máma bude o něj bojovat sice třeba zdlouhavě u soudu, ale kluk o tom nebude mít páru a bude relativně v klidu.
Nevím, kde je v tomhle boji pravda, znám pohled jen jedné strany a může to být jakkoliv, ale chválím přístup, kdy se snažíš věc řešit v rámci možností rozumně a nepereš se někde na chodbě o dítě. A co se týče vztahu, který jsi tu v diskuzi popsala, buď ráda, že jsi se z toho vymanila. Nechat se takhle ponižovat? Chápu, že když někoho miluješ, uděláš hodně a nevidíš, jak s Tebou ten druhý zametá. Zažila jsem to, sebevědomí na nule a stejně jsem záchrany vztahu nedosáhla. Naopak. Teď už bych to řešila jinak, i když to možná někoho pohorší, ale teď bych si našla milence a to sebevědomí, co by mi manžel takhle doma ničil, bych si u něj pěkně napravila. A stydět se za dva rozvody v 33 letech? Nesmysl. Já byla rozvedená už ve 22 a co? Prostě to nevyšlo, hlavu jsem si s tím nikdy nedělala.

A kdo to dočetl až sem má u mě velkou pochvalu 😄

anelamates
24. led 2017

@trdelnik234 http://www.emimino.cz/diskuse/chtit-po-manzelov...
Ale mám pocit, že to nakonec asi volné nebude.
@armvdd Války o děti jsou hrozné, už vlastně jen proto, že nejde o ty děti, ale většinou jen o pomstu. Já si myslím, že se lidé rozvádějí příliš lehce a z často velmi sobeckých pohnutek, ale někdy to zkrátka asi jinak nejde. Ale proč nejsou schopni se tedy rozejít jako slušní lidé, to mi rozum nebere. Jestliže už dál nemůžeme spolu fungovat, tak proč ta nenávist? Jo? Je to smutné. Kdyby lidé polovinu té energie, co vynaloží na pomstu, věnovali na zachování a vylepšení toho vztahu, nemuselo by možná těch rozvodů být tolik. Nevím.

armvdd
24. led 2017

@anelamates Já jsem za tohle vděčná svým rodičům. Rozvedli se a navzájem si dost ublížili, ale to chápu až teď. Jako dítě jsem nikdy neslyšela ani od jednoho z nich na druhého špatné slovo. Přede mnou spolu vždycky vycházeli skvěle. Když jsem chtěla k tátovi, tak přijel a vzal si mě na celý víkend nebo na týden na hory, cokoliv. Žádné určené dny pro styk u nás neexistovaly. Natož hodiny.. To, co je popsáno tady nebo co vídám občas jinde, to je k blití. A takový pocit z toho mám já, nezainteresovaný pozorovatel. Neumím si představit jak to musí narušit dětskou psychiku.
Pomsta a ještě prachy, to jsou jediný důvody proč se tohle děje, o žádný zájmy dítěte nejde a nikdy nešlo, to mi nikdo nevymluví a je celkem alarmující, že OSPOD ani soudy nekonají nic proto, aby se takový stav neprodlužoval. Znám případy, kdy se tohle táhne už třeba tři, čtyři roky. Každý druhý víkend, kdy se má děcko předat druhému rodiči, a pak zas předat zpátky, tak řev, hádky, tahanice na chodbě, obviňování, manipulace "řekni, Lukášku, co Ti tatínek / maminka provádí! Že Ti ubližuje/že Tě osahává/že Ti nedává jíst/.. Že k němu/k ní nechceš jít?!" a podobný hovna a sociální pracovník u toho stojí a čumí. No hnůj.

anelamates
24. led 2017

@trdelnik234 jak koukám, tak to asi bude na prodej! Diskuze se posunula, tak neváhej! A možná bude volný i ten chlap! Pokud ti nevadí že je " sobec, který nutí bydlet manželku v rodinném domku na venkově, kde není štastná"! To tam pravda nikde není, ale je to podtón hodně příspěvků.

trdelnik234
24. led 2017

@armvdd

Tak to je. Mne je z toho smutno a mrazi ma z toho, co tieto deti musia zazivat od utleho detstva. Este ked si precitas tu na MK alebo inde s kym vsetkym su dnes zeny ochotne mat deti, tak to ozaj ze nemoze dopadnut dobre.

trdelnik234
24. led 2017

@anelamates
Joj, ja emimino velmi nemusim, ja radsej konika, ale dala som si tu namahu a precitala aspon ten uvodny prispevok. Zle sa mi to cita, ten jej styl pisania ma irituje, takze si pockam na domcek inde.
Ale diky za odkaz.

anelamates
24. led 2017

No já tu bydlím kousek, do Prahy a do Berouna tak o deset minut dál a nestěžuju si. A přišla jsem z města a bydlíme na vsi a dobrý. A je tu zubař, který nabírá pacienty a i obvodní a gynekolog! Ani to tě nenaláká? Přímo ve Dvoře!

armvdd
24. led 2017

@trdelnik234 Ano, to mě taky mnohdy zaráží. Jednou jsem se tady v nějaké diskuzi vyjádřila právě v tom smyslu, že absolutně nechápu, s kým si některé zvládnou udělat děti, a pak brečí a dostala jsem kartáč, že nejsem vůbec empatická. Ach jo 😄 tak je asi lepší naflákat si děti s kdekým, protože prostě chci a teď hned a nikdy jindy, a pak je vystavovat třeba právě tomuhle, nebo u toho budu přemýšlet. Což nechci říct, že je zrovna případ tady u zakladatelky tématu.. Pokud píše,že dřív byl manžel milující a všechno ok, problém bude jinde.

trdelnik234
24. led 2017

@anelamates
Dala by som si povedat. A skolky tam mate?

anelamates
24. led 2017

To nevím, jak je to tam, ale dcera má jedno ve školce a druhé ve škole. malého kdysi dávala do soukromé školičky na den, to byl ještě opravdu prtousek. A vím, že Kaštánek stále nabírá. Jak státní vážně netuším.

petronelka20
4. bře 2017

@andryyysssek Neco noveho?

Strana
z11