Manžel běhá s kolegyní z práce, vadilo by vám to?
Maminky, nevim jak zacit. Zalozila jsem si jiny profil, protoze nechci aby me nekdo poznal. Budu rada kdyz si ten muj vylev prectete a odpovite jak to vidite vy z druhe starny.
Mam 18-ti mesicni dite a manzel podnika. Asi pred tremi mesici prijal k sobe do kancelare asistentku aby mu trosku vypomohla. Holcina vypada rozumne a libili se mi. Pri diskuzi s manzelem prisli na to, ze maji stejny konicek, a to behani. Slovo dalo slovo a domluvili se na spolecnem behu. A tady zacina muj problem nebo spise blok. Manzel mi to zatajil a ja jednou vecer projizdela facebook a tak nahodne jsem si ji nasla. Videla jsem, ze beha a ten posledni beh, asi tri dny zpatky se shodoval s casem i mistem behu meho manzela. Manzel mi rekl ze jde behat i kam, bohuzel se nezminil ze ne sam. Kdyz jsem si dala dve a dve dohromady, polilo me horko. Takovy ten blby pocit a myslenky plynuly vsemi smery. Vybehla jsem, nemohla jsem to drzet v sobe a uhodila na nej. Prvni se tvaril prekvapene, nechtelo se mu odpovidat, ale nezapiral. Pry mi to nechtel rict, ze presne vedel ze bych udelala scenu, tak o tom pomlcel. Vlastne mi to nejak nevysvetloval. Pro nej o nic neslo. Jen si byli zabehat. Zranilo me to. Duvera byla nahlodana. Domluvili jsme se ze mu to zakazovat tedy nebudu, ale chci vedet dopredu, ze spolu pujdou behat. Slib dodrzel a dalsi beh mi rekl. Ac nerada, pustila jsem ho. Nemyslim si ze jsem nejaka stihacka, ale kdo miluje tak asi i trosku zarli. Asi 14 dni byl klid a pak jsem zase zjistila ze byli spolu spolu natajnacku behat. Teda nerekl mi to, ale kdyz jsem uhodila, rekl ze byli. Ona si totiz kazdy beh dava na fb. Jinak bych to asi nezjistila.
Po tom prvnim incidentu se manzel urazil. Nemohla jsem z nej dostat proc. Urazena jsem prece mela byt ja. On si to domyslel tak, ze odkud jinud bych to mohla vedet, nez ze jsem se mu hrabala v telefonu. Vubec nepripoustel ze bych to mohla zjistit nejak jinak. A tak me jeste obvinil, ze jsem stihacka a hrabu se mu v telefonu. Nikdy jsem to nedelala a delat nehodlam. Tim me dostal. Zname se pres deset let a on mi neveril.
Holky, ted zase odjel behat, vim ze spolu sli. Trosku se to ve me pere. Verim ze nic jineho spolu nemaji, ale i tak mi to vadi. On to vi. Ale pry maji stejne tempo, samotneho ho behani moc nebavi a ostatni delaji dlouho do noci. Tak behaji spolu.
Jaky na to mate nazor, vadilo by vam to? Delam zbytecne dusno? Co by jste delali vy?
Dekuji za vsechny vase odpovedi. Pisu to trosku s emocemi, tak snad se s tim poperete. 🙂
@kefalinka ahoj, ono je těžké se nějak objektivně vyjádřit, když tu máme jen tvoji verzi 😉 samozřejmě že to tajil v pořádku není. Ale možná jen měl obavu , že pokud by Ti to řekl, že jde s kolegyní, tak uděláš automaticky scénu, proč si nenajde na běhání parťáka chlapa.. Možná to byla jeho domněnka, pokud už má třeba nějakou předchozí zkušenost s tvojí žárlivostí (nebylas třeba kdysi hodně žárlivá?) .. Ale to jen tak hádám, možná je to úplně jinak 🙂 můj manžel chodí s jednou kolegyní z práce pravidelně na spining, byli spolu i nakupovat vánoční dárky, s dalšíma kolegyněma chodí na oběd (pokud nestihnu navařit a dát mu to do krabičky..), pak pravidelně jednou týdně soukromé doučování němčiny taky s mladou slečnou.. kdybych měla furt přemýšlet, jestli někde s nějakou něco nemá, tak bych se zbláznila 😀 neřeším to, na FB nechodím, do telefonu ani mailu mu nelezu, mám klid a snažim se pečovat o nás dva a náš vztah a věřit mu.
Manžel nemá co běhat se svojí asistentkou z práce ve svém volném čase a ještě to tajit!
Mne by to teda taky vadilo. Nema co kde hopsat s cizi babou. Souhlasim s tim, ze kamaradstvi mezi muzem neexistuje a pokud ano, tak jen docasne a stejne ulitnou. Jak tu uz nekdo psal.
Mezi muzem a zenou tam ma byt. Nejak mi vypadlo sluvko.
Když bude manžel něco chtít mít se svou sekretářkou, tak k tomu nepotřebuje běhat.
jen jsem prolítla, ale pár věcí mi utkvělo - "pustila jsem ho" ??? - co to je? - je to partner, ne dítě - sama sportuju a bez manžela, protože moje sporty ho nebaví - ani ten běh - a rozhodně bych nevydýchala, kdybych měla žádat o svolení. Manžel sportuje po své vlastní ose a mně nezajímá, jestli jde sám nebo s kým. Jen chci vědět, kdy cca dorazí a to stejné mu říkám i já.
pokud si asistentka dává běhy na FB, předpokládám, že jde o zápisy z nějaké mobilní aplikace, kde je trasa, rychlost, čas - nevidím na tom nic špatného - třeba je to pro ní povzbuzení. Já si taky běhy zaznamenávám.
po žárlivé scéně bych taky raději mlčela, ani se mu nedivím, asi jsem ale stará a otupělá 😀
Po zkusenostech s muzi bych to nedovolila. Je jen otazkou casu, nez se mu "to vymkne z rukou".
No jo, když to tady tak čtu ty názory (např. "Manžel nemá co běhat s asistentkou ve svém volném čase atd....) tak se těm chlapům ani nedivím, že tyto aktivity tají i když mají svědomí čisté. i já mám pár kamarádů- mužů a klidně bych s nima na kafe nebo sportovat šla, aniž bych měla nějaké postranní úmysly. Já na přátelství mezi mužem a ženou věřím. Ano, to sportování může být záminka a ano, mohou se stýkat za mileneckým účelem, ale proč hned ty předsudky, že to tak určitě musí být ?
Bohužel, mám podobnou zkušenost s ex. Začal chodit lézt na horolezeckou stěnu s kolegyní z práce. Já se bojím výšek, takže nehrozilo že bych s ním chodila já. Uklidňovala jsem se, že je paní o někých 15 let starší a vdaná, děti. No... dopadlo to tak, že 5 týdnů před svatbou jsem byla "požádána" abych se odstěhovala. Ona odešla od rodiny. Jsou spolu. Tahle zkušenost mi dala fakt hodně. Naštěstí, teď mám vedle sebe chlapa, se kterým mám stejné zájmy a nemusí nás u oblíbených koníčků suplovat kamarád/kamarádka.
@markyska88 presne tak, manžel nie je pes, aby som ho mala čo "púšťať", je to partner, samostatná bytosť, ktorá má svoje koníčky a má na ne právo! Pokiaľ nikto iný vhodný v okolí na behanie nie je, tak aj s tou asisentkou, to fakt svojim mužom ani trochu neveríte? To ho musíte mať doma na reťazi, aby váš nepodviedol? Mne to príde smutné takto uvažovať.
Povedala by som svojmu mužovi, že ho milujem, že som rada, že má koníčka, že ho má s kým zdieľať a že mám obavy, aby sa medzi nimi nepreskočila iskra. Že by som ho nerada stratila. Proste zdoveriť sa mu s obavou, prebrať to, zvážiť mieru rizika, vydiskutovať možnosti, ako riziko minimalizovať. Ste obaja dospelí, nie pošahaní puberťáci, ktorými lomcujú hormóny. Nastúpiť na neho štýlom "ja ti musím dovoliť, aby si si s ňou mohol ísť zabehať", tak to by som šla ešte natruc, na jeho mieste.
@bunny123 a žena je něco víc, že může svému muži něco povolovat nebo zakazovat? Snad je to svéprávná osoba ne? ....
Jasně, zavřeme je to chlívku jako zvířata, aby se nám náhodou někde nespustili 😝 😀
Ženský neblbnete tak trochu? Vám by se líbilo, kdyby vám manžel říkal - s tím nesmíš na kafe, s tím nesmíš do fitka, zaběhat, jooo s támhletim možná teda jo, ale do hodiny ať jsi zpátky??? Já bych s takovým přístupem tedy hodně rychle vymetla, chlap není váš majetek!!!
Jasně, postranní úmysl může mít a nemusí. Pokud ho má, zamyslela bych se proč - něco ve vztahu nefunguje, zapracovat na tom, víc si věřit. Případný nevěře stejně nezabráníš, pokud to chlap udělá, tak to udělá i přes zákazy, šmírování a podobný věci. Chápu, že je to nepříjemný, ale scény nech puberťačkám, tím spíš bude běhat "na tajňačku."
@sheila86 ........už vidím manželův výraz po mém sladkém sdělení, že budu chodit běhat se šéfem 😀 . Docela sci-fi, myslet si, že by mu to ani trošku nevadilo 🙂.
Já jsem v tomhle asi trošku jiná, ale na pracovišti se podle mě mají udržovat profesionálnější vztahy.
Můj tatínek i manžel podnikají, každý řídí svou firmu a ano, zajdou na večeři nebo na squash se zákazníky, případně se svým zástupcem, obchodním ředitelem a podobně. I kdyby to byla žena.
Ale aby začali sportovat s mladou asistentkou, která tam sotva začala??
Jak psaly některé holky, něco jiného je, pokud by se jednalo o dřívější kamarádku, ale tohle mi prostě nepřipadá tak nevinný 🙂. I kdyby neměl žádné postranní úmysly, už jenom to, že se mu prostě líbí, by mi příjemný nebylo - pokud bych byla uvázaná s batoletem doma. Pokud bych i já měla možnost se někde trošku odreagovat, bylo by to možná jiné........
@sheila86 chlapovi to doma může fungovat a stejně ulítne .....
mě přijdete zase tady strašně všechny naivní
Já nezažila věrného chlapa.
S kamarádkou jsme byly mladé a blbly jsme a každej chlap se dal svést !!!! ani jeden neřekl NE
a zažily jsme i to, že byli chlapi na zábavě s přítelkyní/manželkou, ty pak odvedli domů a vrátili se za náma
Nechtěla jsem to sem psát, protože se možná strhle lavina co jsem to za člověka, a to není předmět diskuse, ale prostě musela jsem
budeš si muset zajistit hlídání a začít běhat s ním 😀 , prospěje to tvému zdraví a tvé fyzičce (ne že bych snad chtěla naznačit, že nějakou nemáš) a řekni mu, že nikoho jiného už u toho nechceš 😉 , že chceš trávit čas jen s ním, když máte chvíli bez prcka. No a po běhu si můžete dát společnou sprchu ...... 🙂 , prostě musíš asistentku "odstavit". Mně by také nebylo příjemné, kdyby můj manžel běhal "s nějakou cizí ženskou, která ještě k tomu vypadá k světu"
Musíš s ním mluvit otevřeně - jak situaci ty i on vnímáte a co cítíte. Z hlediska nevěry je úplně jedno, jestli dotyčnému věříte nebo ne, nevěra je věc faktu.
@weri1 ale jo, však tady nikdo neříká, že je to nevinný - může být, nemusí, naivní rozhodně nejsem, svou zkušenost s něčím obdobným mám 😉 Ale zakladatelka se může stavět na hlavu a prd s tím udělá, pokud to chlap udělat chce, udělá to.
A jo, takový to zdravý žárlení je přece ok, @michaela_2 - pokud ani trochu nežárlíš, znamená to, že je ti chlap u pr.... a tam už by ti asi nevěra byla jedno. Ty si fakt myslíš, že zakazováním a scénama jse to vyřeší? Chlap bude chodit běhat tuplem. Jo, tohle by mi taky něčím už zavánělo, ale zákazama se fakt nic nezmůže. Já bych začala na just chodit pravidelně s kámošem třeba do posilky, ať vidí, jak je to příjemný. 🙂
Možná jsem naivka, ale aspoň né hysterka 😀
@sheila86 Já bych hysterické scény a žárlivé vyčítání také nepraktikovala - alespoň jsem to tedy doteď nedělala, ale nějak bych tuhle situaci asi řešila.
Ono je sice něco jiného, když se chlap opije na zábavě, jak píše @weri1 , zrovna po jednom včerejším večírku, mám v paměti dost věcí - a to jsem tam byla s manželem. No a pak ten sport. Jak jsem už psala, fakt záleží na situaci, když mi manžel řekl, že jde hrát s jednou známou, se kterou hrávali i na VŠ a prakticky se doteď stýkáme, nenapadlo by mě tam vidět problém.
Kdyby k němu do kanclu nastoupila mlaďounká cizí holčina a on s ní takřka okamžitě začal sportovat, to by mi prostě nesedělo, tečka 🙂.
Já tedy nerada dělám justy ve stylu: joo tak ty takhle? tak já ti teda ukážu - a běžet hned randit s nějakým chlapem, to je trošku pod mojí úroveň a s maličkatým děckem to navíc není tak dobře proveditelný 🙂.
Prostě bych mu v klidu a bez emocí, na rovinu řekla, že mi to není příjemný. Ono fakt záleží na signálech té druhé strany. A jak se člověk může spolehnout, že nějaká cizí mladá kočka, nebude chtít sbalit svýho šéfa? Třeba nebude, ale...........🙂
nikdo nic neříká být hysterka, ale být happy z toho, že manžel chodí s asistentkou běhat bych taky nebyla
ale ať si každej dělá co chce.
@michaela_2
@weri1 Máte pravdu holky. Záleží na konkrétní situaci, ale hned začít běhat se svým šéfem...Já tam vidím překročení hranic. A vždycky, když takhle někdo překročil hranice kvůli mě, tak vždycky bez vyjímky v tom něco z jeho strany bylo. A když jsem se mimo pracovní dobu věnovala někomu já, tak taky. Jasně nepočítám společný oběd a pak se spolu vrátit do práce (a platit každý za sebe). Dlouholetá kámoška to by bylo něco jiného. Beru i žejednorázově se člověk může někde zakecat, ale scházet se mimo práci není běžné. Šéf jí dává najevo, že není jen podřízená, vyčleňuje jí výsadnější postavení a není to v pořádku.
No tak mě by se to teda nelíbilo. Nevidím nic špatného na slově "povolila jsem mu to"... ono to asi nebylo tak, že by se jí ptal "miláčku, můžu si jít zaběhat" (jako v Kameňáku - co myslíš, mám ještě hlad?)? Ale pravděpodobně byla situace spíš oznamovací - dneska si půjdu zaběhat a ona řekla tak jo... já když někam jdu (třeba na kafčo se známými), tak to taky manželovi oznamuju a on řekne - jo, běž. Takže mi to vlastně taky povolí 🙂 Vůbec by se mi nelíbilo, že je s ní denně v kontaktu a ještě ten pracovní kontakt tupluje odpoledním běháním s ní..., asi by se mi nelíbilo už to, že mu dělá sekretářku nějaká mladá holčina, která vypadá dobře, radši bych, kdyby si vybral nějakou starší paní od rodiny, která mu tu práci udělá stejně kvalitně (možná i kvalitněji) a nehrozí "nebezpečí". Ale do výběru bych mu nezasahovala.
Když jsem se na to zeptala manžela, tak mi řekl, že to je minimálně podezřelé a že pokud už k ničemu nedošlo, tak s největší pravděpodobností dojde - a to zdůrazňuju, že manžel je věrný, neumím si představit, že by mě podvedl a on taky ne. Trošku mě teda zaráží, jak tady spousta z vás píše, že nezná věrného chlapa... já jich teda pár znám. Nevím jestli žiju v nějaké jiné realitě, ale fakt je znám.
Na druhou stranu - i když by s ní přestal běhat, pořád je s ní denně několik hodin v blízkém kontaktu a pokud by k něčemu mělo dojít, tak k tomu prostě dojde. To běhání to podle mě ale může umocnit. Uvolňujou se endorfiny, cítí se šťastnější a ta náklonnost může přerůst, i když by to třeba původně tak nebylo zamýšleno. Upřímně nevím, co bych ti poradila ☹ podle mě je dobrá rada jak píšou holky, vzbudit v něm trošku podezření a taky si vyjít s kámošem na kafe, nebo tak.... ale manžel mi říká, že to není dobrý nápad. Taky mi přišlo dobré dát mu to vaše mimčo do kočárku, ať běhá s ním. To je podle mě taky super nápad, ale asi bych to s ním nejdřív probrala, určitě ne tak, že chceš jít běhat? Tak tady máš "Pepíčka" a vezmi ho sebou.
Je to teda zapeklitá situace.. docela by mě zajímal pohled za pár týdnů nebo měsíců, jak se to vyvrbí.
vadil by mi ten princip- tajení, znovutajování, když nemá kenalé úmysly nic nemusí tajit...
Holky, peclive ctu kazdy vas prispevek a jak pise @martiina_k jsem take zveda za mesic, pulrok jak se to vyvrbi.
Jsem taky z těch kterým by se to nelíbilo. I když třeba můžeš věřit manželovi nebo si to myslíš, tak nevíš, co napadne tu ženskou a co je pro to ochotná a schopná udělat. Osobně jsem teda žárlivá, i když si myslím, že tak nějak zdravě, rozhodně nedělám nějaké scény kvůli hloupostem. Ale razím heslo: Důvěřuj, ale prověřuj. Asi je to o tom, jaké má která z nás zkušenosti z minulosti. Já měla kdysi přítele, s kterým jsem chodila 3 roky a mohli jsme si absolutně důvěřovat, pak jsme se rozešli (ale ne kvůli někomu jinému, prostě jsme si přestali jako partneři rozumět), dnes má každý z nás svou rodinu, ale tak 1x-2x do roka se sejdeme na kafe pokecat o životě. Bydlí přes 200 km daleko a je šťastně ženatý a ani jeden z nás v tom nic nehledá, naši partneři o tom vědí a když je možnost, jdou na to kafe s námi. Ale pak jsem měla jiného, který měl paralelně se mnou ještě 2 další přítelkyně a i když mi pak do očí svatosvatě tvrdil, jak mě miluje a že už jinou nechce, tak už jsem mu nikdy nedokázala věřit. Rozešla jsem se s ním a dnes vím, že jsem udělala fakt dobře - on už je ženatý s jinou a stále ji vesele podvádí a ona chudák o ničem neví.
Hodně to teda záleží na povaze chlapa, ale taky na tom, co ta ženská - sekretářka - Většinou totiž i když jeden nevěru neplánuje, ale ten druhý začne nějak flirtovat apod., tak o tom ten druhý začne aspoň malinko přemýšlet... Já teda měla v práci šéfa o 30 let staršího a absolutně nepřitažlivého, ale vím, že je na mladé holky a že kdybych začala něco v tomhle směru naznačovat, tak by se asi nebránil, proto jsem se striktně držela toho, že jsme se v práci ani nebavili o svém soukromí, ani jsem s ním nešla na oběd když mě pozval a vymluvila se (aby ani nikdo z okolí nemohl mít hloupé řeči a narážky), rozhodně jsem nenabízela ani tykání a občas jsem si spíš hrála na sucharku a nepřístupnou než přecházet do nějaké přátelské roviny nebo riskovat něco, co by mi pak mohlo znepříjemnit další život. Trávit s ním jakkoli volný čas by mě ani nenapadlo a to byl rozvedený a děti měl už dospělé. Když to vezmu ze svého pohledu, tak pokud by mi můj šéf nabídl trávit pravidelně spolu svůj volný čas, asi bych to brala jako náznak něčeho...prostě na místě té sekretářky bych si od toho asi slibovala něco víc ať už by to tak myslel nebo ne. A pokud by ona nic víc než běhání nechtěla, tak by asi nesouhlasila ani s tím běháním, aby zbytečně nedávala záminky ať jemu nebo jeho manželce myslet si něco víc. Prostě je to divné aby chlap od rodiny chodil běhat se svou sekretářkou (která je předpokládám svobodná) a moc nevěřím holkám, které tvrdí, že by jim to ani trošku nevadilo a ani malinko by nezapochybovaly co se při tom běhání děje...
@weri1 Vidím to podobně. Nejsem nějaká extra krasavice ale nepotkala jsem chlapa, který by se nenechal utáhnout na trochu zájmu a dobré nálady 🙂 Ano, přátelství muže a ženy existuje ale jen po úroveň toho, kam to pustí právě žena (tedy většinou). A pokud sekretářka je single, moc bych tomu "běhání" nevěřila. Zas dokud bude mít ona na fb trasu, tak je to ještě v klidu. Myslím, že to funguje tak, že nějaký přístroj zaznamenává jak dlouho a kde běhá. Horší, jak on půjde běhat a ona trasu mít nebude.... No, každopádně zadavatelce přeju ať vše dobře dopadne 🙂
Pokud k sobe citi naklonnost a sympatie, tak se neco muze stat i v kancelari.

Myslim, ze duvod proc ti to manzel nerekl, jsi napsala sama. Kdyz jsi to pak jiz vedela, pustila jsi ho, ac nerada. Pustila. Jako psa od boudy na prochazku.
Nedocetla jsem zatim az na konec, tak nevim, co vse pozdeji zaznelo, ale umim si predstavit tvuj vyraz a nasledne chovani, co ti tedy vysel vstric a oznamil. Misto, abys mu dala najevo, ze te to tesi a jsi rada, porad ti to nebylo dost dobre.
1 kj