Manžel běhá s kolegyní z práce, vadilo by vám to?

kefalinka
22. pro 2015

Maminky, nevim jak zacit. Zalozila jsem si jiny profil, protoze nechci aby me nekdo poznal. Budu rada kdyz si ten muj vylev prectete a odpovite jak to vidite vy z druhe starny.
Mam 18-ti mesicni dite a manzel podnika. Asi pred tremi mesici prijal k sobe do kancelare asistentku aby mu trosku vypomohla. Holcina vypada rozumne a libili se mi. Pri diskuzi s manzelem prisli na to, ze maji stejny konicek, a to behani. Slovo dalo slovo a domluvili se na spolecnem behu. A tady zacina muj problem nebo spise blok. Manzel mi to zatajil a ja jednou vecer projizdela facebook a tak nahodne jsem si ji nasla. Videla jsem, ze beha a ten posledni beh, asi tri dny zpatky se shodoval s casem i mistem behu meho manzela. Manzel mi rekl ze jde behat i kam, bohuzel se nezminil ze ne sam. Kdyz jsem si dala dve a dve dohromady, polilo me horko. Takovy ten blby pocit a myslenky plynuly vsemi smery. Vybehla jsem, nemohla jsem to drzet v sobe a uhodila na nej. Prvni se tvaril prekvapene, nechtelo se mu odpovidat, ale nezapiral. Pry mi to nechtel rict, ze presne vedel ze bych udelala scenu, tak o tom pomlcel. Vlastne mi to nejak nevysvetloval. Pro nej o nic neslo. Jen si byli zabehat. Zranilo me to. Duvera byla nahlodana. Domluvili jsme se ze mu to zakazovat tedy nebudu, ale chci vedet dopredu, ze spolu pujdou behat. Slib dodrzel a dalsi beh mi rekl. Ac nerada, pustila jsem ho. Nemyslim si ze jsem nejaka stihacka, ale kdo miluje tak asi i trosku zarli. Asi 14 dni byl klid a pak jsem zase zjistila ze byli spolu spolu natajnacku behat. Teda nerekl mi to, ale kdyz jsem uhodila, rekl ze byli. Ona si totiz kazdy beh dava na fb. Jinak bych to asi nezjistila.
Po tom prvnim incidentu se manzel urazil. Nemohla jsem z nej dostat proc. Urazena jsem prece mela byt ja. On si to domyslel tak, ze odkud jinud bych to mohla vedet, nez ze jsem se mu hrabala v telefonu. Vubec nepripoustel ze bych to mohla zjistit nejak jinak. A tak me jeste obvinil, ze jsem stihacka a hrabu se mu v telefonu. Nikdy jsem to nedelala a delat nehodlam. Tim me dostal. Zname se pres deset let a on mi neveril.
Holky, ted zase odjel behat, vim ze spolu sli. Trosku se to ve me pere. Verim ze nic jineho spolu nemaji, ale i tak mi to vadi. On to vi. Ale pry maji stejne tempo, samotneho ho behani moc nebavi a ostatni delaji dlouho do noci. Tak behaji spolu.
Jaky na to mate nazor, vadilo by vam to? Delam zbytecne dusno? Co by jste delali vy?
Dekuji za vsechny vase odpovedi. Pisu to trosku s emocemi, tak snad se s tim poperete. 🙂

cerberos1306
22. pro 2015

Ahoj, dovolím si reagovat. To že má parťačku mi příjde v pořádku, ale proč ti to tají. Já bych za neupřímnost byla naprdlá hodně.

tulikiss
22. pro 2015

nevadilo by mi ze jeho partak na behani je zenska, ale vadilo by mi ze mi to taji a i po prvni "scene" ze mi to zatajil mi to taji dal. a to ze by si delala sceny je jenom vymluva a uprimne by mi v hlave hodne vrtalo proc tak vyletel a urazil se pri predstave ze si byla v jeho telefonu.

kefalinka
autor
22. pro 2015

@cerberos1306 dekuji za odpoved

kefalinka
autor
22. pro 2015

@tulikiss to radeji ani nechci vedet. Verim ze snad uz nic netaji. Teda byla jsem vzdycky presvedcena ze je vse v poradku. Ted uz se vic bojim. Vztah si myslim ze ale mame pekny.

barulina
22. pro 2015

Take by mi nevadilo ze beha s zenskiu ale ze taji. Ti je divne

mika251
22. pro 2015

@kefalinka moj manžel má povolanie, v ktorom sa často stretáva s inými ženami - i mladými slečnami (ostatne i ja som vlastne jedna z nich, resp. svojho času som bola). Z toho vyplýva, že má medzi nimi hodne bližších kamarátok, s ktorými trávi čas. má pracovnú dobu, ktorá mu umožňuje sa napríklad v lete dopoludnia zbaliť a ísť k vode - ja nie. Takže k vode v lete chodil s kamarátkami, zatiaľ čo ja som sedela v kanclu a ticho zúrila.
Za nejaký čas som si na to zvykla - nikdy som nemala dovod žiarliť, i keď som nevedela o všetkých jeho aktivitách - proste ma ubezpečil, že miluje len mňa a ja som sa pre svoj vlastný vnútorný kľud a pohodu rozhodla mu veriť.

Za mňa - na spoločnom behaní nevidím nič zlé, možno nezvolil úplne správnu stratégiu, keď ti o tom nepovedal, ale možno len skutočne nechcel, aby si sa znepokojovala. Skúsila by som sa s ním porozprávať, vysvetliť mu svoje pochybnosti a poprosiť ho, aby ti pre tvoj vlastný kľud vždy povedal, že ide behať s ňou.
Verím že to spoločne nejak vyriešite 🙂

schybolova
22. pro 2015

Jak píšou holky, víc by mi vadilo to, že mi to tají. Já často chodívala běhat s kamarádem a manžel o tom věděl, vždycky se ptal s kým jdu a já neměla sebemenší problém mu říct, jdu běhat s těmi a s těmi lidmi. Chápu, že je teď tvoje důvěra k němu trochu nahlodana, ale zkuste si spolu o tom bez emoci promluvit a vysvětlit si to 😉

mika251
22. pro 2015

Ešte doplním, že robiť scény mi príde dosť pod úroveň. Volila by som pokojnú a vecnú debatu.

michaela_2
22. pro 2015

@kefalinka Já ti nevím. Pokud jsi mu už v minulosti dělala žárlivé scény a třeba si to ani nepřipouštíš, je dost dobře možné, že chtěl opravdu mít doma klid a proto ti to raději neřekl.
Pokud ale máte harmonický vztah a ty jsi na něj nikdy bezdůvodně nežárlila, nevidím důvod, proč to neříct ? Mě manžel normálně pověděl, když šel hrát squash s bývalou spolužačkou, nebo když se k němu a kamarádovi přidala na in-liny.
Obráceně, i já říkám, s kým trávím volný čas. Pokud bych pravidelně chodila běhávat sama a najednou si našla na běh kamaráda, určitě to doma řeknu.
Takže z tvého příspěvku mám rozpačitý pocit. Opravdu v tom nemusí být nic víc, v tom případě je ale divné, jak reaguje. A nebo on má pocit, že jej dost sleduješ - a sama si to ani neuvědomuješ 🙂.

kefalinka
autor
22. pro 2015

Dekuji holky, urcite to nebyla hystericka scena. Trosku jste me uklidnili.
@mika251 mame to podobne. Manzel ma take pravovni dobu jak mu to vyhovuje. Ale teda s holkama k vode zatim nechodi. To je vetsi mazec. Zlate jeho behani. 😄

saruska89
22. pro 2015

Tak ja jsem asi divna, ale me by teda vadilo ze muj chlap chodi behat s nejakou jinou buchtou... Za me kamaradstvi mezi chlapem a zenskou neexistuje, nebo vlastne jinak, ono existuje ale skoro vzdycky to dle meho udela zle... Bud patner ci partnerka na kamarada ci kamaradku zarli, nebo se do sebe ti dva "kamaradi" nakonec zakoukaji a ulitnou... Nevim... Proste si nedovedu predstavit ze by muj chlap behal s nejakou holkou.. At si beha, ale s chlapem .... A to se prosim nepovazuji za stihacku😀 ale jak tak koukam na prispevky tak megera asi jsem a poradna teda 😀

mika251
22. pro 2015

@kefalinka ja to neberiem ako mazec, a som i rada, lepšie než aby šiel sám a niekde sa utopil :( Kto chce, príležitosť si vždy nájde a čím viac ho stíhaš, tým viac od teba bude utekať.

Ja som mu na rovinu povedala, že keď má pocit, že bude niekde inde bude lepšie, tak nech si ide 🙂 Zatiaľ neodišiel 🙂

kika_21
22. pro 2015

A co najít si osobního trenéra, nebo běhat s kamarádem?

andelka
22. pro 2015

No, nevím no..možná má muž právo na soukromí? a ne aby žena hledala na fb jeho sekretářky co ona dělá a kontrolovala, zda náhodou neběhají spolu..mi to přijde pod úroveň. čím víc ho budeš podezírat a uhozovat na něj, a dávat najevo že víš a po něm chceš jen doznání, tím spíš mu ve vztahu bude horko a bude utíkat. Já jsem kdysi chtěla chodit se spolužákem plavat. Partner věděl že jsem kdysi chodila, chtěla jsem se začít hýbat, kvůli fyzické i psychické kondici. On se mnou odmítl chodit (resp.byl jednou a naposled). Tu scénu jsi měla vidět. Samozřejmě jsem se pak cítila provinile, že mě to vůbec napadlo. Byla jsem blbá. Tenhle žárlivec je už ex, chválabohu.
asi by bylo lepší, kdyby se dalo dítko na chvíli na hlídání a mohla jsi běhat s ním. A bylo by po problému. Asistentka by si nechtěla přivydělat? 😅

bobulinka
22. pro 2015

Vadilo by mi to a dost. V tomto souhlasím se slovy mého ex 🙂 A nevím zda to koník tedy nezcenzuruje, ale bylo to zhruba takhle: " oni s tebou nechtějí kamarádit (chlapi všeobecně), chtějí s tebou šu*at." konec citátu. No a v zásadě je to pravda. Stokrát mi může někdo tvrdit, že je to kamarádka - kamarád a jen si zajdou na pivo, ale obvykle jednomu z té dvojice přijde na mysl něco jiného než prátelství. Přeskočí jiskra, doma dusno a průser je na světě. Zatím si mohou být třeba jen sympatičtí a je otázka kam až to doběhají. Ono kdyby to asi byla 120kg 60tnice se dvěma vnoučaty, tak by se do běhu asi taky nehnal. Zvláštní je, když je to opačně a jedná se třeba o kolegu se kterým budeš pravidelně chodit na kroužek ručních prací, taky nebude asi nadšený. Já jsem tedy huba nevymáchaná a dotlačila bych ho aby toho nechal. A klidně budu za protivnou stíhačku, která nenechá chlapa dýchat než být rozvedená matka samoživitelka.

mika251
22. pro 2015

Neverím na báchorky, že chlapi nevedia s babami len kamarátiť. Mám niekoľko výborných kamarátov a v živote po mne žiadny z nich nevyjel (a to nie je som žiadna stará tlustá semetrika).

Pokiaľ sa budete na chlapov apriori pozerať ako na opice, ktoré nevedia udržať penis v nohaviciach, tak sa tak aj budú chovať. Zakazovať niekomu chodiť behať s inou osobou len preto, že je to žena a on je chlap mi príde ujeté. Obaja sú dospelí, obaja sú svojprávní, snáď sa aj vedia ovládať, A i pokiaľ by tam boli nejaké vzájomné sympatie, tak stále by tu mal byť pocit zodpovednosti voči rodine.
Samozrejme, históiria ponúka milión prípadov, kedy to dopadlo inak - ale táto generalizovaná nedovera voči mužom sa mi zo srdca prieči.
A kľudne ma majte za hlúpu naivku.

saruska89
22. pro 2015

@bobulinka tak s Tebou ja souhlasim na 100% 😀

keny123
22. pro 2015

mě by to nevadilo kdyby to řekl narovinu ale takové lhní zatajování hned bych za tím viděla všechno... řekla bch i že kdyby se neměl za co stydět neměl by důvod to tajit a dělat scény 😕

roozenka
22. pro 2015

@andelka To jsem chtela taky nabidnout, jestli by asistentka nemohla hlidat a ty s manzelem si uziy behani. 🙂

loafeer
22. pro 2015

Naprostý souhlas s @ bobulinka
mně osobně by to teda vadilo a hodně. Nová sekretářka, najednou spolu začnou běhat, tajmenství, scény... Nevěřím tomu, že by z toho časem nebylo něco víc...prostě nevěřím
Řekla bych mu, že mi to vadí a že si to nepřeju, ať si o mně klidně myslí, že jsem hysterická žárlivka, ale na běhání si najde někoho jiného

barulina
22. pro 2015

Ja pracuju v chlapskem kolektivu a s kolegy fakt nespim a ani oni nechcou. A to i parime u piva

keny123
22. pro 2015

@andelka to si řekla moc dobře :D asistentka by si nechtěla přivydělat :D jako chuva :D haha

japona
22. pro 2015

@kefalinka Neexistuje, běh s asistentkou bych zatrhla. K vánocům bych mu sehnala trenéra a nebo chůvu k dětem, a ať beha s vámi🙂 Proc asistentka nebeha se svým partnerem?

cmochy
22. pro 2015

@kefalinka
Parťačka na běhání by mi nevadila. Tím spíš, že na jejím FB vidíš, že byla skutečně běhat. Až ti jednou manžel řekne, že jsou spolu běhat a slečna si na FB trasu nedá tak to bude horší 😀 Copak asi dělali když nebyli běhat? 😀

Pokud chceš aby ti to manžel říkal tak nedělej scény. Jinak bude logicky tajit aby se scéně vyhnul, i přesto, že mezi nimi třeba skutečně nejde o nic jiného než o běh.

japona
22. pro 2015

@barulina
@mika251 Taky pracuji v mužském kolektivu, a nedělám si iluze, že by si většina chlapů nedala říct, kdyby měli příležitost nebo nějaký náznak. S odpudivou seredou by parit nechodili.. Manžel zakladatelky by taky nebehal s 50+, i kdyby mela jeho tempo🙂) Proste nějake sympatie tam evidentne jsou, otázkou je, co se z toho vyvine..

loc
22. pro 2015

@kefalinka jednak by mi vadilo, ze to taji a jednak ja mam celkem dobrou intuici a vetsinou vycitim dopredu, kdyz je neco spatne. Ale to je moje situace. U vas muze byt pricinou, ze to taji napr. predchozi zkusenost, kdy jsi zbytecne zarlila (netvrdim, ze ano, jen nastinuji moznou pricinu), tak se chce vyhnout zbytecnym scenam. Ale samozrejme to muze byt i neco horsiho.. Ja bych vzdy dala na svou intuici, i kdyz ta u tebe nemusi fungovat a strach z nevery muze byt zbytecny. Jinak to, ze sis ji nasla na fb mi nepripada prehnane, nikomu nikam nelezes, jen si prohlizis to, co je verejne a je logicke, ze si chces manzelovu asistentku prohlednout. Taky je jasne, ze pokud jsi tam zjistila, ze byli na tajnacku behat, budes tam koukat uz porad, zvlast kdyz vis, ze to taji opakovane... No jedine, co bych asi poradila je zbytecne na manzela nevyjizdet, to muzi nesnasi a bude to just tajit, proste mu zkus verit ( nebo aspon na oko), pokud ti bude chtit zahnout, stejne tomu nezabranis, ale je tu porad dost velka sance, ze jde opravdu jen o behani a nic z toho nebude a scenami vztah mezi tebou a jim akorat zhorsis.

mmlenka
22. pro 2015

Píšeš: "Zname se pres deset let a on mi neveril." A stejně jako on ti nevěřil a obviňuje tě ze stíhání, tak ty mu nevěříš a obviňuješ ho z nevěry. Asi by to chtělo trochu důvěry na obou stranách 😉 Osobně netvrdím, že by mi to trošku nevadilo, ale svému muži věřím a nerada bych si zbytečnou žárlivostí ten vztah zničila. Nakonec já pracuju v IT mezi téměř samými muži a manžel je taky v pohodě.

barulina
22. pro 2015

@japona no a ver ze jdou i se skaredou. Nevin no. Ti s kteryma se bavim ja vim ze jsou ciste kamosi

loafeer
22. pro 2015

Mylsím, že je rozdíl s chlapama pracovat nebo s nimi trávit svůj volný čas a sdílet společný zájem....

Já chodím s 13ti chlapama cvičit- to manželovi nevadí....ale kdybych si chodila cvičit s jedním, tak to asi úplně košer nezní

weri1
22. pro 2015

mě by to vadilo a hodně, proč nejde běhat s kamarádem nebo sám ?
a vím, že i muži by vadilo, kdybych já běhala s nějakým chlapem.