Manžel má kamarádku. Je to normální?

16. dub 2024

Jsem ztracená. Přijde vám normální, když se chlap na kroužku svého dítěte seznámí s maminkou jiného dítěte, vymění si telefony a začnou si psát. Nejdřív o dětech ale pak i o sobě až se z toho stane přátelství, které trvá rok a je na emocionální úrovni. S tím, že žena víc “balí” chlapa. Tenhle chlap je můj muž, o přátelství jsem se dozvěděla když byl nonstop aktivní na mobilu. Něco mi o tom řekl, ale působilo to neškodně. Pak se spolu chtěli sejít, na to jsem řekla, že se s ní rada potkám, vezmeme děti a pojďme se tedy zkamaradit všichni ( děti se už znali). Uskutečnili jsme to. Žena je super milá, klidně by to doopravdy mohla být moje kamarádka. Ale manžel po schůzce trochu žárlil, prý se bavila víc semnou a přitom šlo původně o jejich přátelství. Druhy den si psali cely den a manžel se tvářil zvláštně. Tak jsem se ho přímo zeptala o čem si písou. Bylo to cukrovaní ve smyslu vzpomínání jak se poznali, jak se jako kamarádi mají rádi, manžel se ji tam svěřoval s něčím co neřekl ani mě, i když to nebylo nijak podstatné, mrzelo mě to. Najednou jakoby se mi rozbilo zrcadlo, přijdu si pitomá, ze jsem to jejich přátelství nebrala vážně. Ze mi nedošlo že manžel se někde s jinou emocionálně angažuje. Ona se mezitím stihla rozejít s partnerem. Je to normální? Chtěla bych aby to buď úplně utnuli a nebo aby to byla normální známá, kterou si nepouští tolik k tělu…co teď? Jsme spolu 8let manžele, dvě děti, zažili jsme si spolu složité věci ale nás vztah to jen upevňovalo. Miluju ho a on tvrdí že mě taky…

gruyerre
16. dub 2024

No myslím si, že tvé obavy jsou na místě. I pokud to opravdu je jenom kamarádství, může z toho brzy být něco víc. Pokud je tam někaké to cukrování, vylívání si srdíčka, psaní si o tom, jak se chtějí sejít a jak se jim stýská apod., nepůsobí to na mě vůbec dobře.

pavca1982
16. dub 2024

Tohle není kamarádka 😬

reeeza
16. dub 2024

To není jen o kamarádství. Přece když jdu s kámošem tak přizvu i partnera, chci aby se kamarádili a chci aby byl partner v pohodě a necítil se nepříjemně. Prostě mi na tom něco smrdí, a to nejsem žárlivý typ. Mám taky kamaráda, ale abych si s ním pořád psala??
Pokud mu to rázně utneš, nepomůžeš si, naopak v něm vyvoláš pocit podpantofláka a bude chtít jít jinam. Pokud do toho nebudeš zasahovat, velmi pravděpodobně z toho v budoucnu bude nevěra. Asi bych ji manžovi přebrala :D. Začla bych na ten kroužek vodit dítě já, stejně tak ho vyzvedávala. Udělala bych si z ní kámošku, abys nebyla jen manželka jejího kámoše/ budoucího milence. Kdyby se pak i přesto sešli bez tebe, bylo by to už opravdu hooodně divný a vlastně by to potvrzovalo vedlejší úmysly.

irmamala
16. dub 2024

Jo jo, na krouzku nasich deti jsem se taky seznamila se super chlapem a ted uz jsme manzele😀 Tohle je horsi druh nevery, nez kdyby ji riznul nekde v baru. Zamiluje se do ni, pokud se tak uz nestalo. A jestli se ona rozesla s partnerem, bude cim dal tim vic premyslet, jake by to s ni mohlo byt.

xnikax1
16. dub 2024

@pavca1982 souhlas 👍

fyii
16. dub 2024

jo tak takovou kamaradku, kde si vylival srdicko mel bracha taky, skoncilo to rozvracenim dvou rodin, jsou teda spolu, ale deti jsou z toho jelen

misha31
16. dub 2024

Jako jo, delat by se to nemelo, ale precetla bych si jejich konverzaci. A na krouzek bych dite vodila ja

eviicka
16. dub 2024

Obvykle jsem tolerantní, ale tohle může být za hranou. I kdyby spolu nic neměli, tak tam už vidím neúctu vůči tobě (vypisování a tak).By mě zajímalo, jak by se tvářil partner, kdybys měla takového kamaráda ty.

Na druhou stranu může to i být neškodné, co se týká nevěry či potencionálního vztahu, ale to možná nevědí jistě ani oni, natož ty či my.

autor
16. dub 2024

Kousek konverzace jsem si dnes četla, a víceméně to působí jako větší kamarádství: Vzpomínání na život bez děti, cestování apod. mají pro sebe svoje vlastní oslovení ( něco jako společnou přezdívku) je tam často snaha z její strany jít spolu sami ven, ale manžel píše že budu žárlit, takže to odmítá. Ona tam píše jak nám přeje aby jsme s manželem byli šťastný.

autor
16. dub 2024

Manžel mi to po naléhání sám dal přečíst. Říká ze má pocit že on sám nic špatně nenapsal. Porad se ptá co má dělat. Já mu opakuju ať se rozhodne sám jak s tou situaci naloží, odměně ví, že už se mi to nelibi. Ja ho přece za ruku vodit nebudu, dostal se do té situace sám. Ještě jedna 🚩 byla když jsme ji viděli z auta jak si povídá s bývalým se kterým je pořad hodně v kontaktu a manžel se dalších 50minut okolo toho točil “ proč se s nim tolik baví, tolik ho vida” ja mu vysvětlovala ze s Ex má dítě a ze se s nim vídat a bavit musi, ale on že to nechápe. Přišlo mi že žárlil ale to on popírá.

zuzkasim
16. dub 2024

Myslím, že se tvůj muž nevydal dobrou cestou. Jestli máš možnost vodit dítě do kroužku více ty, angažovala bych se, být tebou. Čím méně příležitostí budou mít, tím lépe. Zatím tvůj muž nic až tak hrozného neprovedl, ale není od toho daleko, zvlášť, jestli ona lehce naléhá a dává příležitosti. Ano, ona píše, že vám přeje, abyste byli s manželem šťastní, ale zároveň by si něco takového přála pro sebe a tvůj muž se jí asi líbí. Minimálně je jí velmi sympatický. Pokud ona nemá partnera, má více volného času a má potřebu ho s někým sdílet... Tvůj muž má tebe. Určitě taky pomůže dostatečně ho zaměstnat🙂 Jako zní to blbě, ale pokud bude zaprvé lehce uhoněný (nákupy, zařizování něčeho, vyhledávání nových informací k něčemu, co potřebujete vybrat, domácí práce...) a pak ještě u tebe najde manželské uspokojení, trochu ho přejdou roupy na vypisování někomu. Moc vám fandím, ať to zvládnete.

martina1317
16. dub 2024

Tak tohle je pr—er… at to ukonci a hotovo… tady neni nad cim spekulovat. Tohle je do oci bijici, nedopadne to dobre, pokud to neukonci. Syna odhlasit z krouzku a dat jinam, vymazat kontakt, zablokovat a nazdar.

marketa1218
16. dub 2024

Ona se ho evidentně snaží sbalit, manžel je zatím rozumný, ale kdo ví, jak dlouho.

tereza0111
16. dub 2024

Manzel je rozumny, ale ona utoci az to hezke neni. Vzhledem k tomu, ze jste mluvili i spolu, tak bych v tomto vyjimecnem pripade napsala primo jit, ze jestli se po rozchodu citi sama, tak s ni rada skocis na kafe a poklabosit, ale ze je ti neprijemne, aby se sama schazela s tvym manzelem a prejes si, aby ho o to nadale nezadala, protoze ani on se neciti dobre, kdyz na nej takto utoci
Myslim, ze tim ji vezmes hodne vetru z plachet tim, ze das jasne najevo, ze o tom s tebou tvuj muz mluvi + nebude si pak moci rikat, ze prece nic spatneho nedela.. Uz bude mit jasnou zpravu, ze to vidis a nemas v umyslu jen tak prihlizet, jak si odvadi tveho muze.
Manzelovi bych podekovala za uprimnost a byla milionova manzelka :D

me_druhe_ja
16. dub 2024

Já jsem zrovna typ, co měl a má kamarády i opačného pohlaví. A někteří jsou dobří kamarádi. Známe se roky a víme o sobě spoustu věcí. Nemám problém s některým jít sama na večeři, pivo. A upřímně říkám, že se jedná čistě o kamarádství z obou stran. Takže můžu říct, že vím, jak takové kamarádství mezi mužem a ženou má vypadat.
A bohužel: tohle není jen kamarádství. Paní zcela jednoznačně chce tvého manžela pro sebe. Manžel je zatím na vážkách. Takže radím: promluvit si upřímně a "přátelství" ukončit. Definitivně bez výjimek. Pokud tě manžel stále miluje a ty a jeho rodina je pro něj důležitější, udělá to.
Držím palce!

zanett
16. dub 2024

Narovinu: tvuj manzel ji chce proste do postele, ale zaroven nechce prijit o to pohodli a ten servis, ktere ma s tebou v manzelstvi. Asi si naivne mysli, ze to takhle potahne na obe strany donekonecna. Ja jsem radikalni a dala bych mu nuz na krk, ale to tu na Konovi neni moderni a hned by se sletlo hejno odpurkyn, ktere by me cepovaly, ze se to da vyresit v klidu a s rozvahou. Problem je, ze chlapi obecne slysi spis na akci nez na debaty a mne osobne se v minulosti nevyplatilo byt ta tolerantni holka do nepohody, takze milymu manzelovi bych udelala doma tajfun. Ani za mak neverim tomu, ze jde mezi tvym manzelem a tou zenskou o platonicke kamaradstvi a ze je to neskodne.

teryem
16. dub 2024

Noo... Takže určitě to není nevinný, ani z jedné strany, to je jasný. Manžel se zaháčkoval. My s manželem máme kamarády i kamarádky. Společné. Vztahy mezi námi jsou, jak bych to nejlépe popsala, familiární asi, nebo něco takového. Když jsme spolu, jsme dost kontaktní, nějaké plácnutí, objetí a tak .. když někdo z nás od toho druhého potřebuje, napíšeme si, není problém .. známe se léta.. ale věř, že kdybych si já, nebo můj manžel začal nadstandardně dopisovat takovým způsobem, byť i s našimi nejlepšími kamarády, byl by z toho teda pěknej průser. Tohle se nedělá. Natož aby si jeden z nás našel najednou nového kamaráda a dělal to, co píšeš, že dělá tvůj muž... Svobodu má každej, ale má to nějaký pravidla, ať si každej říká co chce, a upravuje si je ke svýmu užitku.. každej pár to má nastavené jinak, to je jasné, ale pak to dopadá přesně takhle... A nejde o to, že tvrdím, že můj muž je nejlepší na světě, on by tohle nikdy neudělal... udělat to může kazdej, ale můj muž ví, kde končí hranice únosnosti, a kdyby je prelezl, je konec a přijde o všechno... Tudíž kdyby ho nějaká taková svinarna napadla, pokud nebude chtít ohrozit náš partnerský a rodinný život, stokrát si to rozmyslí... Pak jsou páry, kde vlastně si dávají svobodu takovou, že tolerují nové náhodné kamarádky, okamžité výměny telefonních čísel a nekonečné vypisování intimních zpráv...a stále se rozhoduji, jestli je to v pořádku 😏 no není, tvůj manžel se zamiloval jinde, to že ti to neřekl neznamená, že to tak není... Ona je teď sama, to je jako červená pro býka, další pomyslná překážka padla, o to snazší to teď bude... A špatně nic neudělal? To že si vyměňoval čísla s cizí ženskou a potom si s ní nepřetržitě psal, žárlí na váš kontakt a na kontakt s jiným mužem...to je špatně dost a je to jasný.. je mi tě líto, ale nechápu, jak se to mohlo dostat tak daleko.. pevné nervy

teryem
16. dub 2024

@zanett preeeesne... Jakápak vybavování... už to, že to udělal by mi stačilo.. jaký vysvětlování a přemýšlení, jestli je to normální..

teryem
16. dub 2024

Btw, na chování tvého muže nevidím rozumného vůbec nic 😀 spíš naopak.. to, že si ji ještě někde nepondal je spíš náhoda a nedostatek příležitostí 😎

adelisss
16. dub 2024

No je to dost ošemetná situace. Napíšu svou zkušenost. Manžel měl podobnou kamarádku, se kterou si psali. Ona se ozývala víc, přišlo mi, že ho až sleduje, kde je. Takové ty kecy: Tam jsem tě viděla a ty sis mě nevšiml.
Jednou mu blikla zpráva, které jsem si všimla, tak jsem začala řešit, o co jde. Muž mi dal přečíst konverzaci. Řekl, že si myslí, že nic špatného neudělal. Ale mně přišlo, že ona po něm prostě jede. Tak jsem mu řekla, že se mi to nelíbí. A že by s ní měl psaní omezit. A on si ji rovnou zablokoval.
Sice jsem to po něm přímo nechtěla, ale aspoň mi dal najevo, na kom mu víc záleží.

autor
16. dub 2024

Děkuju všem za reakce. smažu to tu, kdyby “kamarádka” měla taky MK mohla by se v tom poznat.

klokanka31
16. dub 2024

Normální to není, možná je tvůj chlap blbeček, kterému nedochází k čemu to spěje. Šlápla bych na něj ať to s ní okamžitě skončí. Tohle nic dobrého nepřinese. A ty její řeči že vám přeje abyste byli v manželství šťastní...Typická manipulace jak se mu dostat pod kůži ještě víc.

adelisss
16. dub 2024

Jinak já jsem řekla, že budu chodit s kámošema na kafíčka. Že budeme oba free. A on si tu ženskou radši zablokoval :D

reeeza
16. dub 2024

@tereza0111 souhlas naprosto

autor
16. dub 2024

Tak nevím jak se to maže když je to anonymní 🫣

ele_nka
16. dub 2024

Průser to být může, ale taky nemusí. Můj muž má také kamarádku. Je bezdětná a do nedávná i svobodná. Někdy přijela k nám, ale většinou jezdí muž za ní (občas vezme děti a jdou na výlet). Znají se takhle už spoustu let a nikdy mezi nimi k ničemu nedošlo. Jsou to takové vzájemné vrby a říkají si opravdu hodně. A když se k ní její přítel zachoval opravdu špatně, můj muž (s mým svolením) ji jel utěšovat. Upřímně nedokážu si přestavit, že bych mu takovou spřízněnou duši zakázala.
Já také nemám nejlepší kamarádku, ale nejlepšího kamaráda. Znám ho mnohem déle než svého muže, nikdy jsem s ním nic neměla. A upřímně mít s ním můj manžel problém asi s ním nejsem.

michaela666
16. dub 2024

Manžel má kamarádku.....a ona má kamaráda, kterého evidentně chce. Proto ty řečičky, ať jste šťastní atd., aby viděl jak je hodná a přející.
Šup, chopí se příležitosti ve slabé chvilce a bude problém.
Mluvím z vlastní zkušenosti, já takhle musela utnout přátelství s kamarádem, protože jinak bych byla asi dneska rozvedená.

rnika
16. dub 2024

Napiš na Koně, jako na podporu....oni ti to kdyžtak smažou. Jestli to jde jinak nevim- nikdy jsem diskuzi nezakládala ( Jinak bych to viděla podobně jako ostatní a to tak, že by se z toho mohlo lehce něco rozjet a snažila bych se ten kontakt utnout, držím palec).

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
zmrzlinka
16. dub 2024

Můj manžel měl takovou koleginy....taky kámoška co si vylejvala u něj srdíčko.Malem jsme se rozvedli....On to tenkrát až tak katastroficky jako já neviděl,ale ve finále jsem měla pravdu a z práce odešel ,aby se jí zbavil.