Manžel chce rozvod
Holky musím se vám vypovídat a budu ráda jak mi napíšete vás názor. S manželem jsme spolu 11 let z toho teď 18.4.to bude osm let co jsme manželé. 1.4.prisel z práce a oznámil mi že chce rozvod. Že mě má rád ale že není zamilovaný. V našem vztahu sme se nehadali měl vše co chtěl a to prý byl problém. Že jsem moc hodná. Byla to pro mě rána kterou sem nečekala. Nepoznala sem na něm nic choval se ke mě pořád stejně. Děti spolu nemáme. Prostě chce být momentálně sám. Já ho pořád miluji a nevím co si mám sama se sebou počít. Zkoncila sem na antidepresivech,proste sem úplně na dně. Druhou šanci odmítá. Prostě je to palicak. Co by jste dělali na mém místě?
@bohunka87
Naprosto souhlasím s @bunny123 , a ještě dodávám - ponižovám se si svou hodnotu nezvýšíš. A doporučuji od Klimeše ještě knihu Partneři a rozchody. Mně zachránila zdravý rozum (také rozchod po 10 letech), a navíc je tam polopatický "harmonogram" dění při rozchodu. Kdy kdo je na koni, v jaké fázi je reálná šance na návraty. Tuto knihu jsem koupila už mnoha kamarádkám v krizi, a všechny jsme se shodly, že to opravdu funguje. Když víš, co se s tebou i tvým partnerem v průběhu rozchodu děje a proč, dodá ti to kontolu a klid.
u nás by se tomu řekl "přechozený vztah". V mém okolí mám skoro stejnou situaci, jenom ona opustila jeho (po 10 letech, ale nebyli manželé). Všichni si klepou na čelo, že lepšího chlapa v životě nenajde. Její odůvodnění je, že se prostě najednou začala všeho děsit.
Osobně si spíš myslím, že si najednou uvědomila, že jí v životě "ujel" vlak. Už dlouho nic nezažila a už nikdy nezažije - flirt, náhodnou známost, úsměvy na baru, protože je už od 18 s jedním a tím stejným partnerem. Sama mu řekla, že v ideálním světě by se k němu za dva roky vrátila...
Co vím tak taky nikoho nemá.
Určitě, dokud chlap nemusí nic řešit a má doma klid, je mu jedno jestli je zamilovaný nebo ne, takový bod zlomu opravdu zpravidla přichází s někým dalším, takže tipuji, že si někoho našel.
@bohunka87 Takže on už se odstěhoval? tedy to je ale - nenapíšu co, aby mi to nesmazali. Nu nezbývá než bojovat. nemyslím o něj, pokud odešel, je pryč, kašli na něj. O slabocha není co stát. A to bývám většinou velmi pro zachování manželství. Pokud je ještě doma, zkus s ním sednout, bez výčitek a slz, pokud to půjde, a probrat situaci naprosto reálně - jak dál, a tak. Co finance, jak si to představuje - a nabídni třeba poradu v poradně nebo mediátora. Třeba by to vzal, a pak byste snad i mohli něčeho dosáhnout. Nevím. Zkus to. A jinak držím palce a uvidíš, bude to lepší. Jsou mnohem horší ztráty v životě a musí jít člověk dál. Fakt že jo.
Ted jsem dočetla, že nemáte děti - takže upravuji - to přejde, ta bolest, uvidíš. Jsi mladá, najdeš někoho, kdo si tě bude vážit pro to, jaká jsi. A nevěř na to, že musíš být mrcha. nemusíš. Prostě najdeš člověka, který tě bude milovat právě proto, že jsi hodná a celkově taková, jakou si vysnil. No a když nemáte děti, tak bych skutečně ho nechala jít.
Myslím si stejně, že lže a nějakou má. A když to udělal ted, udělal by to určitě zase, jen by si našel třeba jiný důvod. Tak ho té druhé přej, však on jí to provede taky a ona bude v tvé pozici. Jsou chlapi recidivisté.
@anelamates Děti nemají, do poradny, k psychologovi, apod., jít nechce.
Už to upravuji.
Ahoj, toto jsem taky jednou slyšela od chlapa, co ne strašně miloval a pak jak když utne...a byla v tom jiná...
netráp se, začni se bavit, chod na hory a snáž se na tom najít něco pozitivniho😉 Furt lepší rozejít se teď než v 35. Já potkala nejbáječnějšího chlapa v 35 a čekáme spolu mimi. On dokáže ocenit ze jsem hodna a já taky, ze on je hodný chlap. Hodne chlapy jsem do určite doby nechtěla, ale když pal zažije člověk par krizi (ne vztahovych) a vidíš jak se k tomu ten druhy postaví a ze funguje, tak to teprv člověk ocení 😉Držím palce bude to dobrý
Holky moc děkuji za vaši podporu a vaše příběhy. Čtu si to snad po sté a snažím se z toho vzít to co je pro mě nejlepší. Včera sem se s ním sešla a řekla že když chce jít ať jde a ať zazada Teda o ten rozvod. Snažila sem se být nad věcí. Nečekal to koukal na mě jak puk. Večer mi volala tchýně (je skvělá) mi řekla co jsi mu řekla byl úplně mimo. Takže asi čekal že budu prosit, zadonit. K tomu už se nesnizim. Sice mě to strašně bolí ale má to co chce. Teď řeším jak to budu mít finančně. Po zaplacení všeho mi zůstane tak 5000 na měsíc. Takže nějaké cestování, užívání fakt nejde. Takže teď nevím co s volným časem a tak.
A tchyně to ví, co se stalo? Doufám že ano. A pokud ne, tak bys jí to mohla říct, ale pěkně. Já jsem tchyně, a myslím, že taková zpráva by mne tedy složila na psychiatrii jen by to fiklo. Je to jedna z mých oblíbených nočních můr, tak doufám, že alespon tahle se mi nevyplní. A pak ještě jedna.
A volný čas se dá využít hezky i bez peněz nebo s málem. Pokud jsi na malém městě nebo vesnici, tak máš přírodu za rohem, pokud větší město, jsou tu muzea, výstavy, knihovny, různé kluby a tak. A chlapa nech, at se dusí. At si to přebírá. Třeba vážně čekal, že budeš zoufalá, budeš prosit a kdovíco, no a ted už mu může hlodat červíček, proč to tak není a jestli by si to neměl rozmyslet.
@bohunka87 Můžeš se seberealizovat, k tomu přeci nepotřebuješ spoustu peněz. Já hodně četla, bavila se s přáteli (bez toho aniž bych musela chodit na diskotéku apod). Prostě jsme se sešli a šli se třeba projít. Teď v teple můžeš chodit na brusle, kolo, chodit běhat. Je toho spoustu, jistě se v něčem najdeš a budeš znovu šťastná. Hlavně - měj se ráda!
@anelamates tchýně to ví a stojí za mnou. Ví co sem pro něj dělala a že bylo o něj dobře postaráno. Takže je na něj naštvaná ale je to jeji syn takže vždy mu pomůže. Říkala že mě bere jako dceru a že za ní můžu kdykoli přijít. Třeba i s novým chlapem 😊
@bohunka87 Děti ani rodiny nejsou překážkou, navrhni naopak, že když bude hezky a budou mít čas, že můžete společně vyrazit třeba do Zoo apod. 🙂 oni budou taky rádi, že mají bezdětnou kamarádku, co stále neřeší jen děti a pokecají si o něčem jiném (kosmetika atd.) Teď se hlavně musíš dát sama do pořádku, udělat si jasno v hlavě, že žádný chlap za tohle nestojí a najít něco, co tě bude naplňovat a co ti pomůže s tou samotou. Mě po čase ta samota začala i vyhovovat a do dneška jsem občas ráda sama doma s knížkou v ruce 🙂 věřím, že to zvládneš. Musíš jen najít ztracené sebevědomí, samu sebe. Dělej jen to, co tě baví !
@viiny ano to je pravda. Jen mi je blbé jim o tom pořád vykládat dokola ale já mám potřebu o tom mluvit. Jak o tom mluvím hodně to ze mě spatne. Dneska sem se probudila po noční a z ničeho nic mi začaly téct slzy. Měla sem nutkání mu napsat, prosit. Zavolala sem sestře, švagrové, přečetla sem si tady vaše komentáře a jsem zase o něco silnější. Prostě mozek si dělá co chce 😢 a já nevím jak s tím bojovat. Uklizet se mi nechce a nemám na to ani sílu. Od toho 1.4.mam dole 7kg tak sem taká slabá.
@bohunka87 Dost v tomto případě pomáhá deník, tak si něco kup a zkus se z toho vypsat. On by člověk nevěřil, jak moc je to terapeutické 🙂 to, že pláčeš samovolně je normální, chvíli to potrvá, jsi na dně. Ale brzy se to zlepší, uvidíš zlepšení každý den. Zkus jíst alespoň malé porce, jen to, co ti chutná, dopřej si to, na co máš chuť, ale něco do sebe dostaň, jinak bys s pomocí antidepresiv a hubnutí mohla skončit velmi špatně a to nikdo nechce!
@bohunka87 Je to tezky, ale casem to preboli. Soustred se jen na sebe - kup si neco na sebe, vyraz ven (a nezapomen se na to hodit do gala, nalicit - a idealne si to nacasovat tak, abyste se treba minuli ve dverich - a na dotaz kam jdes jen tak neurcite odpovedet - i kdybys sla jen s kamoskou na kafe). Taky si myslim, ze si zacal chystat pudu pro dalsi vztah, ale kdyz uz, tak ho aspon poradne znejisti tim, ze mu das najevo, ze se bez nej obejdes.
Kamarádka měla kalendář - plánovala, kdy se půjde a jak bavit, i když se jí vůbec nechtělo. Ale prostě si dala záležet, aby byla sama doma co nejmíň. A taky dělala vše pro to, aby byla co nejkrásnější. I když na to neměla vůbec ani pomyšlení. A mimochodem zabralo to. Zrada bolí. Ale jistě jste báječná žena. Tak si to sakra uvědomte! Stojí za to? Dost těžko, když se zachoval takto srabácky. Tak se podívejte do zrcadla a uvědomte si svoji hodnotu. A začněte ji zvyšovat.
@bohunka87 Ještě jedna věc, jak říká Dr. Uzel, nevěra ublíží tím méně lidí, čím méně lidí o ní ví. Jinými slovy, a teď mluvím z vlastní zkušenosti, i když je to těžké, neventiluj vše s rodinou a blízkými přáteli. Pokud byste se k sobě vrátili, nedělá to dobře, že hodně lidí ví o vaší krizi tolik věcí. Pak se může stát, že budou mít na manžela dlouho averzi. Takže pokud se potřebuješ vypovídat, raději vol sezení u psychologa. Ztráta kil je přirozená, to jsou stresová kila. Jinak ho fakt nekontaktuj. Žádné zoufalé sms nebo telefony. Zaměstnej co nejvíc mozek. Mně pomáhalo tvoření. Zdobila jsem perníky jak šílená 😀 Co je velmi důležité, je spánek. Snaž se spát. To, že máš sny o něm nebo této situaci, je žádoucí, tělo se s tím vypořádává. Vypadá to, že to zatím zvládáš skvěle, tak jen tak dál.
@bohunka87 zažila jsem něco podobného, a pomohlo až to že jsem ho kopla do zadku... on byl sám, viděl že jsem se změnila ve víc nezávislou a ne putku a začlo mu to docházet, já mu řekla že už se k němu nevrátím a mohl se po... zkončilo to tak že jsem mu dala šanci a jsme spolu dosud... je to strašné, vím tu bolest, ale bude to určitě lepší, uvidíš! Nenech aby tě ted viděl jako chudinku, kup si něco na sebe, zajdi ke kadeřnici, a jemu řekni že taky nebudeš ho oplakávat věčně.... zamysli se nad tím co bylo špatně, proč k tomu došlo. Je mi to strašně líto! Drž se!
Nejhorsi je ze clovek si mysli ze je vse ok a ono vlastne neni :/ nevim jestli ma cenu neco psat..muj prvni vztah trval skoro 3roky ale.to mi bylo taky 17,byli jsme.zamilovani a pak maturita takze stres a nervy...ja byla v tom ze je vsechno v poradku nehadali jsme se byli jsme.spolu radi a choval ss taky furt stejne,po maturite me rekl ze me ma rad ale ze uz to neni ta zamilovanost..ale.ze nemel odvahu to se mnou resit co mu vadi aby se teda neco zmenilo..kdyby to resil skoncilo by to urcite jinak nez rozchodem.do tydne :/ timhle mi ublizil uplne nejvic :( a tedka s pritelem... Vi co chci a co nechci proto t s nim resit to mi dal alespon ten predchozi vztah..ale pritel zase neni typ co by chtel neco resit :( u vas to je trochu jine 11let je dost...bohuzel obcas chlapi udelaj takove jednani ktery vlastne ani nechtej :( a mic si neuvedomi jak te zene ublizi...vim muj prispevek vam zadnou radu neda jelikoz vubec nevim co bych vam.mela.poradit..ja byla taky na dne :( doufam ze to s vama dopadne dobre a chlap se umoudri 🙂
@bohunka87 Udělala jste to nejlépe, jak to šlo: manžel koukal jako puk, protože od vás takovou reakci absolurne nečekal. Čekal, že u vás bude mit dveře otevrene, i kdyby mu to jinde nevyšlo, že budete porad ta hodna (a blba🙂). Jen tak dál, zaridte se podle sebe a třeba časem zjistíte, že jste ráda, že je konec..
Ještě bych doporučila vytěžit z jeho pocitu viny nějakou korunu, bude se vám truchlit lépe🙂
@japona z bytu chce jen jednu televizi, a ps4 že vše si mám nechat. I peníze co máme na účtu. Máme družstevní být vázány hypotékou a jelikož ví kolik vydělávám tak mi říkal že mi tu hypotéku bude platit. A že pokud budu cokoli potřebovat tak se mu mám ozvat. Prostě neví co chce. Ale teď mu nesmím ukázat jak Martin jsem. Před ním se držím 😊
@japona tak kdyby se nudil tak měl se mnou o tom mluvit. Já si myslím že manželství časem přejde ve stereotyp ale nejdůležitější je komunikovat. Vždy se dá na tom pracovat ale to by ten druhý o tom musel vědět. A pokud by mu na mě záleželo tak by nehledal nikde jinde a začal pracovat na tom co bylo špatně. To je můj názor. A výčitky to určitě má a asi má důvod proč je má. Ale já to bohužel nevím.
@bohunka87 Ten mail si schovej a peníze pro jistotu převed na pouze svůj účet jo? Jistota je jistota, aby se mu časem něco nepohnulo ve škéci. Všechno přepsat.Co je psáno, to je dáno.
A jinak si myslím vážně, že někde někoho má, a má solidní pocit viny. No ale na druhou stranu - po tolika letech už tam prostě ta vášen není, zamilovanost vyprchala, a je nutné ten vztah včas posunout dál - třeba dítětem. Bohužel když to pak stagnuje, to riziko, že jeden z partnerů postoupí na jiný level jinde, je veliké.
@anelamates Já sem mu řekla že chci mít vše na papíru. Nedokázal pochopit proč. Řekl mi snad si věříme. O dítěti sme se bavily měsíc a půl zpátky. Říkal mi hlídej si kdy máš plodné dny. Potom se mu stal menší úraz v práci tak z toho snažení sešlo. Měl bolesti. A měsíc na to mi oznámil že chce rozvod.

Určitě, jak píše @kukukacka žádné ponižování. Podvádějící je na koni, je v pozici silnějšího, takže je důležité si zachovat důstojnost zuby nehty. Pokud navrhneš odluku, ukážeš mu, jak jsi nad věcí, ale že zároveň má možnost se vrátit, kdyby mu naskočil zpátky rozum. Pak už bude záležet na tobě, jestli ho vezmeš zpět. O těch dveřích mi připomnělo další citát, "každý východ je zároveň i vchodem". Doporučuji zhlédnout videa psychologa Jeronýma Klimeše na youtube, má tam tři hodinové přednášky. A přečíst si Muži chtějí milenky od psycholožky Laury Janečkové.