icon

Manžel je často pryč kvůli svému koníčku, já doma s dětmi

emisekkk
3. led 2015

Ahoj, mám 3 děti (15,12 a 3 roky). U toho tříletého jsem celou dobu pracovala- z domu první rok a potom i v kanclu - no prostě jsem makala s dítětem za krkem a krom toho zajišťuji chod domácnosti, školku nejmladší a kočíruju puberťáky. Takže prostě každodenní kolotoč - no spíš blázinec. Manžel má koníčka - fotbal - bohužel ne v místě bydliště - takže dojíždí na tréninky a zápasy. Vypadá to následovně - 2x v týdnu jede na trenál - což je 1 h cesta+1,5 h trenál+1h cesta zpět - takže 2x týdne ve všední den je v práci a zbytek dne 4 hodiny na fotbale a potom vždy k tomu jeden den o víkendu zápas - což obnáší 6 hodin mimo. Takže naplánovat si víkend rodinný je nemožné. Toto je mimo 2 měsíců v roce stáel - 3 dny v týdnu je mimo a věnuje se koníčku. Zbylé všení dny je v práci tak cca do 18 h. Můžu tu řict, že mě to totálně vytáčí, což je mu tak nějak jedno...říkám mu, ať si jde 2x týdně zahrát tenis nebo cokoliv jiného v místě bydliště, tak jak já chodín cvičit, kdy i s cestou jsem doma za 2 hodky, ale on ne...takže jsem s dětmi sama a dost vyšťavená...a to by si představoval ještě jedno dítě 🙂.Mám se zbláznit a nebo ho přetáhnout pánví po hlavě? 😀 Máte podobnou zkušenost?

Strana
z2
micka1
4. led 2015

když už toho všeho máme dost tak si donluvíme hlídání a jdeme do sauny a na večeři. za těch 5 let co jsem spolu jsem 3x vyrazili na víkendový pobyt bez dětí. Myslím že se to dá vždy nějak udělat a koníčky zkloubit. Chvilku mě trvalo než jsem si na takové víkendy zvykla, ale už je to ok. 🙂

betelgeuzz
5. led 2015

@emisekkk víš, to je možná problém, že ženská odepíše své koníčky a automaticky to očekává od chlapa. Jenže ten to neudělá, když to po něm nikdy vyloženě nevyžaduje. Kamarádka si taky stěžovala, že m je pořád pryč kvůli koníčku a až se jednou naštvala, vyčetla mu to a on jí řekl, že on za to nemůže, že ona nikam nechodí. Ať si klidně něco najde a on to omezí a bude hlídat. Ono často stačí to tomu chlapovi říct, nebo si trochu dupnout. Nejen čekat, že to chlap udělá sám od sebe. Já jsem se omezila do roku věku holek, kdy jsem před spaním kojila, ale po roce jsem zase začala chodit do sboru - 1x týdně zkouška, několik koncertů za rok a 2x víkendové soustředění. To se pak člověk na tu rodinu hned víc těší, když od nich někdy vypadne za svou zábavou 🙂

lenka5731
5. led 2015

@emisekkk úplně chápu, že ti to vadí, mně by taky vadilo, aby si manžel dál žil "svůj" život, několik celých odpolední v týdnu a část víkendu trávil sám, věnoval se svým zájmům a nebral na nikoho ohledy. Otázka je, jak z toho ven, když už jste si to takhle zavedli..? 😕 Pochopila jsem, že manžel se nijak nepodílí na chodu domácnosti a na péči o děti (dítě). Takže je vlastně další dítě navíc. 🤐

Pokusila bych se prosadit si svoje zájmy (pobyt mimo domov a bez dětí) ve stejné hodinové dotaci jako to má manžel. Tím pádem nebudeš stíhat domácnost a bude se muset zapojit muž. Ale dovedu si představit, že to s určitými typy chlapů ani nehne. 😒

A co ty dvě starší děti, ty se nezapojují? Když vidím věk, tak by tě mohli plně "nahradit".

Radu vlastně žádnou nemám, jen jsem tě chtěla podpořit, že chápu, že ti to vadí. 😅 Jen škoda, že jsi to nezačala řešit hned, když jsi začala pracovat s nejmadším dítětem, řešení by se asi našlo snáz.

emisekkk
autor
5. led 2015

@betelgeuzz to já jsem mu samozřejmě předhodila, to já zas držet pusu nebudu...ale to je tak asi celé... 🙄 , prostě nechce reagovat

emisekkk
autor
5. led 2015

@lenka5731 ano, mám ten pocit, že mám doma 4 děti... 😀 .
Starší děcka se samozřejmě zapojují i do domácnosti a celkem bez keců 😀 . Dokonce sami od sebe i pohlídají malou, když třeba volá zákazník - jsou super.
Je fakt, že jsem měla dělat "blbou" a zapojit ho hnedka víc, jak se malá narodila, jenže já jsem idiot, který se snaží vše zvládnout sám a to je prostě mnohdy chyba! Takže dámy - takto nee! 😖
Minulý rok před vánoci jsem řekla, že dám výpověď a bud prostě doma s dětmi, že už prostě nemám sílu - podíval se na mě ten nejstarší syn a říká: "Ty nezvládáš? Nesmysl - ty jsi prostě naše turbomatka!" a bylo to.
Jinak děkuji za podporu!

Strana
z2