Manžel má nesolidní práci - jak ho přesvědčit, aby si našel jinou?

kellynka321
7. čer 2018

Ahoj, prosím, chtěla bych radu, jak na manžela.
Máme spolu půlroční dceru, beru rodicak. Jenže v jeho práci se to všechno se@e. Teď má mít 10. Výplatu, domu přišel s tím, ze ani neví jestli výplatu dostane, jeho zaměstnavatel (soukromník) nemá na výplaty.. ten jeho šéf je debil, není to hodnej člověk, přiznává jenom základ a ostatní jde na ruku. Už toho mám plný zuby, říkám manželovi ať si najde novou práci, hledám mu ji i já, ale on nechce pracovat na jednom miste(napr. Ve fabrice). Já šetřim jde se dá, ale nevychazime. Už mě to štve, nevím jak mu vysvětlit ze potřebuje jinou práci. Jinak je skvelej táta, pracovitej, sikovnej sám si všechno udělá. Ale já teď mám poslední 300 na nákup a prázdnou lednici 😣 jak byste přiměli chlapa změnit práci?

misko5
7. čer 2018

fenomén dnešní doby, smeká se ženská...chlapi jsou pohodlní...nechtěj nic měnit.. není to náhodou rak??

kellynka321
autor
7. čer 2018

@misko5 ano, je hodně pohodlnej.. strašně mi to vadí, neřeknu kdyby si hledal tu práci sám, ale hledám ji já, moje mamka, můj Tatka.. celá moje rodina hledá práci abychom se měli dobře ale on nechce 😏

ladyhacek
7. čer 2018

manžel m invlaidní důchod 1.st . nic moc aka si našel práci kd emá základ + bonusy, ale on ví, že takto se táhnout nedá (já teď na neshcopence ale pak bdu mít rodičák a ten bude nižší) Práci hledá sm od sebe > asi to v tom chlapovi musí být. měl by se zamyslet.... zkust esi i sednou a rozepsat co se platí ať přímo vidí že potřebuje mít stálý "dobrý" příjem .......

blahova_andrea
7. čer 2018

máme toto za sebou taky. chlap byl v té práci 11 let. musel si k tomu dojít sám, že tudy cesta nevede a nakonec vlastně on chtěl vědět na od kdy do kdy bude pracovat a kde a ne furt ta nejistota okolo všeho. zákoník práce tam bylo sprosté slovo. já o tom občas začala, když nadával, jestli to teda nechce začít řešit. prostě jsem mu dala najevo, že stojím za ním. já měla něco naspořeno, takže věděl, že případně chvíli přežijeme. jak píšeš, na jeho plat se fakt spoléhat nedalo, musela jsem být soběstačná. v podstatě mu došlo, že nic neriskuje. buď půjde z bláta do louže a nebo si polepší. že hůř už být prostě asi nemůže. a tak to riskl a dal výpověď. no a pak jsme zjistili, že jsem podruhé těhotná a byly to teda nervy, jak to dopadne. a můžu ti říct, že za ty 4 roky, co je v nové práce jsme té změny ani jednou nezalitovali, že jsme do toho risku prostě šli. moc ti přeji, aby i ten tvůj dozrál k rozhodnutí, že chce se svým životem pro svou rodinu něco udělat. ať to má celé dobrý konec...jako u nás! 😉

editah222
7. čer 2018

@kellynka321 jak ho dokopat nevím. Já do manžela hučela šest let a posledních pár měsíců opravdu intenzivně, protože v jeho oboru je práce realtivně dost a dobře placená.
Posílala jsem mu inzeráty, ptala se u známých, koukala pravidelně na vývěsku ÚP.... On měl strach zkusit po 12letech v jedné firmě něco nového. Jenže jeho plat prostě nestačil.
Pře pár týdny se pohádal s kolegou v prácí a odpověděl na 3 inzeráty, absolvoval 3 pohovory a ve všech třech byl přijat! Tak si vybral tu pro něj nejlepší 🙂 Doufám, že tam bude spokojen, já s jeho platem ano. ;)

marii90
7. čer 2018

Dej mu ty tri stovky a rekni, aby nakoupil na tu dobu, nez mu prijde vyplata. Treba se probere.
Takovyho zamestnavatele jsem presne mela. Kdyz jsem chtela zalohu na zaplaceni hypoteky, rekl, ze mam mit schovanejch sest platu a ze nezajem. Vyplata chodila vzdy s mesicnim zpozdenim, stravenky s pulrocnim.

editah222
7. čer 2018

Nyní je ideální doba na nové zaměstnání. Lidi hledají skoro ve všech oborech a platy jdou nahoru. Tak dobře být dlouho nemusí.

xxx3d
7. čer 2018

@kellynka321 ahoj,
zkus mu to ukázat názorně, na list papíru napiš na jednu stránku příjmy a na druhou výdaje
možná má strach, změnit zaměstnavatele, nicméně v dnešní době, kdy se téměř ve všech oborech, ne-li ve všech o zaměstnance rvou je otázka najití jiné práce doslova jedno kliknutí na netu.

koordinatorka_odboje
7. čer 2018

At zmeni praci, dokud to jde. ANO porad mele o tom, ze sem musime lakat pracovniky z Ukrajiny. Tak aby mel pak kam jit. Dej mu ty 300 a at z toho vyjde do vyplaty, kdyz se mu zda vsechno v poho.

mku
7. čer 2018

Mela jsem neco podobneho... nakonec jsem musela jit makat ja abysme vubec utahli hypoteku a manzel sel na materskou... a vesele utracel co jsem ja vydelala... skoncili jsme rozvodem... uz je to nekolik let a on porad breci jak ma blbou praci a nema penize, ale nedela nic pro to aby mel vic... nekteri se proste nezmeni...

misa357
7. čer 2018

On by měl živit rodinu a když je neschopnej, přinést domů dostatek peněz, tak bych v první řadě šetřila na něm. Tvl, co to s těma chlapama je. V téhle době nedokážou vydělat prachy? Co jako budou dělat, až tohle období hojnosti přejde?

bassetlady
7. čer 2018

Až bude mít týden k jídlu suchý chleba, tak se snad rozhoupe.

letadylkokane
7. čer 2018

@misa357 pokud muz dela za podprumernou mzdu, jen tezko zabezpeci rodinu sam. Obzvlaste v Praze.
A nechme stranou otazku, proc ma podprumernou mzdu. Jestli je to jen o pekelne smule v zivote, lenosti zmenit flek, nebo o intelektu/vzdelani, ktery staci maximalne na nekvalifikovanou ci malo kvalifikovanou praci. A vic proste nikdy mit nebude.

misa357
7. čer 2018

No to lze těžko nechat stranou. Pokud šéf neplatí, tak má jít jinam, pokud platí málo, tak ma jít jinam a pokud mu nikdo víc nedá, tak ať si najde brigádu. Když můžou mít dvě zaměstnání samoživitelky, tak je může mít i chlap, kterej se o děti nemusí starat sám.

misa357
7. čer 2018

@bassetlady Asi tak.

drahuska1977
8. čer 2018

Někteří chlapi jsou prostě vemena co si budem říkat všechno za ně musí řešit zensky. Byt vama asi zajdu za jeho šéfem v cem je problém že máte malé dítě a at se vzije do vaší situace a pokud tak byvh zašla na nějaký úřad kde se řeší když majitel firmy neplatí. Myslím že práce je dost a určitě kdyby manzel chtěl něco najde nebo ho postavte před hotovou věc buď budes delat kde ti místo najdu nebo si seženu práci jinak nebudeš jist.

ruzicka06
8. čer 2018

@kellynka321 Váš partner by si měl uvědomit, že má dítě...takže by se měl snažit si najít normální práci, kde mu budou platit. Jako nechat si dávat základ a zbytek na ruku - toto nepochopím, toto udělat můj chlap, tak ho asi někam pošlu.... Zkuste si s ním promluvit. Taková práce opravdu není vhodná, když má člověk zodpovědnost za rodinu, hlavně když musí živit díte. Toto by si měl partner Váš uvědomit. Přeju 🍀 , ať to dobře vyřešíte!

ruzicka06
8. čer 2018

@drahuska1977 Souhlasím, někteří chlapi jsou vemena 🙂 Jen se zaměstnavatel by si měl promluvit partner autorky dotazu, ne ona. On si musí uvědomit, že by se to mělo změnit a ne že to za něj bude řešit partnerka. Tedy můj názor jako.

ange_de_la_morte
8. čer 2018

taky to tak u nás bylo - manžel nechtěl měnit práci protože jeho práce ho hrozně bavila ( ano tomu rozumím - ale k čemu to je když jsme žili z ruky do huby) ... po dobrém, ani nátlak nepomohl ... já to vyřešila tak že jsem zabalila malého a odjela k taťkovi s tím ,, že u taťky se máme dobře,, ... přiznávám že to nebylo nejideálnější řešení a byla to ode mně dost podpásovka ale já už nevěděla jak dál a ono to zabralo ... druhá možnost je že ty přijdeš s tím že sis našla 3 brigády a že potřebuješ vymyslet jak si budete přehazovat dítě, že potřebujete peníze a ty přiložíš ruku k dílu, sice budeš sedřená a nevíš kdy budeš spát ale co bys pro rodinu neudělala - v ideálním případě se chlap zastydí a něco s tím udělá ( v tom horším na to kývne)

katkatomaskova
8. čer 2018

Přehodila bych na něj chod domácnosti - co se týče nakupování potravin a vymýšlení třeba svačin do práce, a jídel doma, a následných nákupů surovin. V momentě, kdy uvidí, že nepořídí na oběd za padesátku, by mu mohlo dojít, jaká je finanční situace dnešní doby. Já mám taky vždy zděšeného chlapa po měsíčním nákupu... 😀 Jim to prostě nedochází - kolik dneska všechno stojí. Chce svačinky do práce a po příchodu domů teplý, dobrý oběd 😎 Tak na to musí taky vydělat! Jestli je to vaše první dítko, brzy pochopí, že už to bude větší investice, než plínky, a občas nějaká kosmetika. Že už začneš s příkrmy, a na ty taky budeš muset začít kupovat suroviny, že už to nebude jen mléko grátis 😅

A co se týče takových zaměstnavatelů - idiotů... Taky známe takový typy 😒 Dělají ze sebe ještě chudáčky, aby člověk litoval je, jak to mají strašně těžké, a jak vlastně podnikání je náročné, všichni jim hážou klacky pod nohy, zakázky nechce nikdo proplácet a tím pádem nejsou peníze... Bla bla bla. Jdu blejt, velebnosti. Tyhle nekalé praktiky typu dávat na pásce jen základ a pak zbytek na ruku je nejrychlejší cesta do pekel... Bohužel pro zaměstnance. Měl to tak muž, měla to tak tchyně (oba dělali pro stejného podnikatele) a dopadlo to tak, že když šla tchyně do důchodu, je na takovém minimu, že má co dělat, aby přežila každý měsíc! 😠 Chlap naštěstí utekl, a měl obrovskou, OBROVSKOU kliku na nového zaměstnavatele. 👏

marcicek84
17. čer 2018

A jste svoji,prece jako rodina musis mit po 3mesicich narok na zivotni minimum,doplatek na bydleni atd,zkus se poptat na uradech...

tyna2608
19. čer 2018

@kellynka321 No pokud je šikovný tak by si mohl najít práci kde ho normálně zaplatí, pokud ovšem nemá zájem tak mi to přijde hodně smutný a že mu na vás až tak nezáleží. Přijde mi divný že je jak píšeš pracovitý a ještě mu hledáš práci a on nechce.Kde má svoji hrdost že se nechá zaměstnat u takového člověka, navíc když ví že teď by měl dostávat normálně zaplaceno ať nemusíš mít nervy za co nakoupit. A tvůj muž je v klidu?