Manžel mě podvedl. Jak dál postupovat ve vztahu?
Zdravím, je mi hrozně potřebuji se vypsat a přečíst si nějaké zkušenosti.
S manželem jsme spolu 13 let jsme spolu od střední školy prožili jsme strašně moc po 8 letech jsme měli první dceru ktere je teď 5 let před rokem svatba a další miminko . Ackoliv jsme se hádali a nas vztah nebyl vždy úplně ideální cítila jsem že se opravdu milujeme a nemůžeme bez sebe být. Nyní manžel má půl roku novou práci kde se pořádají firemní večírky atd. Vždycky se snažil z toho nějak vymluvit aby mohl byt s námi ale pak uz to nešlo nejak sme se začali odcizivat a manžel měl furt divné povídání o tom co by bylo kdybychomse rozešli no 14 dni na tom sem zjistil a že na jedné té akci mě podvedl s kolegyní když jsem to zjistila .alem jsem se slozila mamzel mi rekl ze k ni neco citi ale ze chce byt s nami a ze to hned ukonci pry spolu nekolikrat spali a je mu sni dobře ale zaroven nechce přijít o rodinu a ze chce vše napravit tak jsem mu odpustila a ted 14 dní bylo opravdu krásných hladil me milovali jsme se kazdou noc i nekolikrat psal mi krasne smsky proste sem uverila tomu ze ho to fakt ponaucilo a ze si uvedomil co ma doma tak jak mi rikal jenze pak jsem zjistila že cca 2 nebo 3 dny po tom co to s i ukoncil se sni opet setkal a od te doby s i opet udrzoval kontakt i fyzicky je mi hrozne po druhé mam totalne zlomene srdce nemuzu se ani nadechnout rekl mi na to ze nwvi proc to udelal ze na neho nalehala a on proste neodolal ale ze mel v lanu to proste ukoncit ale ze vzdycky s kdyz se sesli ze to ukonci tak se to zvrtlo jinak pry miluje me rika mi ze jsem jeho zivotni laska a ze be zeme nemuze zit je na nem videt ze je .u to lito ze je mu hrozne ze sebe slibil mi ze uz opravdu nikdy ale to rikal i predtim kdyz sem to zjistila a i presto ze to bylo doma teh 14 dni tak krasne stejne za ni sel nevim co mam delat jestli mu mam verit nechci byt s clovekem ktery miluje nekoho jiného a je semnou treba jen kvuli detem klekl si predemnou a slibil ze uz je opravdu konec nevím vubec co mam dělat bojim se ze .i zase ublíží pomyšlení na to že to nedokazal ovladnout a byl sni opět me totalne zabila asi ji miluje jinak by to neudelal
@swan42 Co? 🙄
@ivetikkk ano, v takové situaci by pro mě bylo málo cokoli. A ne, nastěhovala bych se, našel by kufr na zápraží a vyměněný zámek od domovních dveří. Jsou opravdu věci, které si člověk musí rozmyslet včas, protože s sebou nesou následky. Já sama jsem velmi přísná sama na sebe a nemohla bych se podívat do zrcadla, kdybych něco takového druhým lidem udělala...a zdaleka nejde jen o nevěru. Ale dnešní společnost už jaksi nemá úctu k ničemu, smí se vše a vše je omluvitelné. V mém světě ne. Ano, člověk může udělat chybu, ale jde o to jakou a jak často se ta chyba opakuje.. ..
Problémy jsou jedna věc, ale jen debil se svěřuje s nevěrou, navíc s pravidelnou nevěrou. 🙄. Vždyť je jasné, že se to provalí. Ale tak dokud ženy budou tolerovat, co si k nim chlapi a společnost celkově dovolí, tak to stále bude na houby. Nejsem feministka, to ani náhodou, žena i muž mají své určitě role a je často velmi výhodné, pro obě strany
, se jich držet. Ale úcta lidí k sobě samým i k druhým je kde?
@marketa11112 moje životní krédo je,že nikdo není dokonalý.Proto se snažím mít pochopení pro chyby jiných.Dokážu odpustit, dát šanci,ale nezapomenu.Jsem možná naivní,ale doufám, že má tolerance k ostatním se mi jednou v dobrém vrátí.
A píšeš, že lidi nemají k sobě úctu.Copak je uctivé člověku,který x let někde bydlí,má tam zázemí,sbalit kufry a znemožnit mu přístup? Nemám rada řešeni ve stylu,tys mě ublížil,tak já tobě taky.Nikam to nevede,jen k větší nenávisti a dlouhodobým sporům.
Nepopírám, že u jistých lidí bych chtěla mít povahu jako ty a umět vyškrtnout je ze života,hned by se mi možná žilo líp,ale pokud s nimi mám nějaké vazby,tak to nedokážu.Každá jsme jinak nastavená,každá se chováme podle svého vědomí a svědomí.A jaký přístup je ten správný,to asi nikdy nezjistíme😉
No evidentne ho to zatím nezajima ani vyhruzky sebevrazdou kdyz ji na to nereaguje ale otazka jak dlouho no... jako je to idiot udelal hroznou neomluvnou vec je to fakt hajzl světa ale zase na druhou stranu kdyby to nechtel napravit tak se sebere a odjede kni on tu v podstate vubec byt nemusi tam ma nalajnovano holka ma barak jedno větší dítě bez starosti a jeste skáče jak kdo piskne takze by tam mel vetsi pohodu co se tyce financi a takovych veci to se u nas neresi vubec takže v podstate nema ho tu co drzet muze jit zvesela tam a mit klid ale on se rozhodl zabojovat o nas a ikdyz je to smejd vsech smejdu je to tata mych děti a prozili sme spolu krasnych 13 let takze si myslim ze si sanci zaslouzi ale uz opravdu posledni a to co bude dal je v podstatě na nem ja mu svoje k tomu rekla spat snim ted rozhodne nehodlam protože se mi hnusi to sem mu rekla taky on rekl ze i presto ze se mi hnusi bude bojovat a snazit se abych ho mela zase aspon trosku rada kazdy den mi dekuje za to ze mu dovolim byt s nami ....a určitě na tom něco je i jak jsem tu četla o tom nevyboureni ,začali jsme spolu v 16ti hned po škole kolem 20 let jsme se k sobe sestehovali meli jsme to oba doma na prd a oba zacali hned pracovat a budovat nas zivot hodne jsme pracovali a setrili abychom mohli mit hezci zivot hodne jsme spolu cestovali ale na nejakou zabavu vecirky atd nebyl nikdy moc cas v podstate ani ja nevim jestli by mi nebylo lip s nekym jinym kdyz jsem nezkusila ...no manzelovi je ted cerstve 30 let a myslim si ze mu trosku hrablo ze si nic neuzil atd... mozna to byl ten hlavni důvod nějaká vnitřní krize dokazat si něco nevím ale jw možne ze zkusil a zjistil ze je mu dobře prostě doma ale to se uvidi az casem .......
I jsem mu rekla v klidu ze bychom mohli zkusit jit kazdy svoji cestou v dobrym zadne hadky nic a zjistit treba jestli si chybime nebo tak my jsme totiz ani od sebe nikdy nebyli dele jak 4 dny a bud se k sobe vratime nebo ne on nechce on chce pry byt semnou pry uz si dost dokazal a usvedcil se v tom ze chce byt semnou prej mu to stacilo na celej zivot ale ja furt stojím na zemi holky a furt se to ve me misi mozna mi hrabne a jeste nakonec to ukoncim protoze emoce...
@mimimi2 držím vám palce aby to nezůstalo jen u toho jak se pořád omlouvá ,hází si jako že popel na hlavu jako já jsem názoru ano jsme lidi nikdo nám nepatří každý se může zamilovat ok život každému občas hodí do života klacek ale pouze jednou se to dá společně možná zvládnout ve vašem případě když si to vyzkoušel věděl co chtěl jiné ovoce jak chutná otázka když teď se klepe jak pejsek proč vstoupil do té vody po druhé a ještě z vás 14 dní cca dělala blbku spal svama a pak šup zas zasunul do ní to už je ta nová zrada není to o citech když by to tak bylo tak by se choval jinak a vždy je možnost ukončit vztah a pak si suknout jinde už právě proto že jste 13 let spolu to by mě právě víc a víc odrazovala co když přijde krize ve vašem vztahu ,nemoc třeba ,nebo nějaké špatná věc atd. ..jak to bude řešit jinýma kahotkama ??? to si on musí uvědomit a ne jen slovickarit a hlavně zda mu to vydrží nějakou dobu že nebude mít od vás žádné něžnosti atd ...
@lencaa11 kdyz sem se ho ptala proc v tom pokracoval kdyz slibil ze to ukonci rekl mi na to ze sam nevi ze byl hrozne zmatenej a ze proste nevi co mi na to ma odpovědět jak mi to vysvetlit a obhajit se ze kdyz sem vlastne na to prisla tak to ukoncil ale asi to nedokazal uplne ukoncit hned v sobe myslel prej ze to proste sekne a konec ale prej to neslo tak lehce jak si myslel ze byl.uplnej magor poblaznenej a nevidel vubec kolem sebe a ze ted kdyz prozdrel tak sam nechape jeho chovani ale uz to nemuze vratit jen mi dokazat ze uz fakt ne ze si to prej uvedomil a prej ikdyz je to hnusny tak mu to dalo ze si uvedomil svoje chyby a ujistilo ho to v tom co vlastně chce a nechce a at si nemyslim ze byl v pohode prej to byl hroznej natlak a stres a prej takhle slabe se nikdy necitl a v podstate se mu pry hrozne ulevilo ted kdyz to skoncilo. pry uz ho vubec nezajima co sni bude a ted jen potrebuje abych mu dala moznost to napravit jo a to jak si psal s tim kamosem tvl kdyby napsal ze ona je hezci lepší tak se neovladnu a asi mu rozkopu uz v nervech hlavu nezazlivam ze se vypsal nejlepsimu kamosovi kteryho ma od skolky to chapu naopak z ty konverzace s nim jsem zjistila ze mu to neni jedno a ze ho to v podstate celou dobu trapilo nevedel jak z toho ven ....
Nebylo to nic dlouhodobeho jsem rada ze sem na to prisla hned ze zacatku protoze myslim si ze kdyby to trvalo dele tak by se to pouto mezi nima prohloubilo a skoncil asi sni ikdyz on rika ze ne ze by to ukoncil ze to mel.non stop v hlavě ze ona neni ani jeho typ jen proste si prisel dulezite ze ho nekdo chce a delalo mu to dobre no ja jsem rada ze jsem si tu s vami vsema psala a hodne hodne jsem si toho vzala z nazoru a rad všech z vás moc vam vsem dekuji za vas cas a chut resit to semnou
Přeju ti hodně sil tuhle celou situaci ustát, bude to hodně těžké, bude vás to oba stat hodně práce.
Taky se můj pohled na případnou nevěru v průběhu let a hlavně s pořízením dětí změnil.
Já si myslím, že jak psal někdo dříve, je krásný, že jste spolu od střední školy, ale taky to je ten kámen úrazu, kdy jste se prostě nestihli vybouřit, asi tedy hlavně on.
@mimimi2 holka, tak jestli je to tak, jak pises, tak bych se bala, co s panem manzelem udela krize stredniho veku, ktera u nej zacne tak za 10-15 let. Jestli chlapec nedozraje, tak krizi stredniho veku neustoji a bokovky bude ojizdet primo u vas doma, vase dcera bude uz dospela, ty budes okoukana (promin), tvemu manzelovi bude ubyvat muznost (testosteron) a on bude mit pocit, ze si nic neuzil a ze ma posledni sanci neco zazit nez bude starej a za zenitem. (nechci te strasit). Je mi 40 a obcas koukam, jak zacinaji nekteri mi vrstevnici v dusledku krize stredniho veku blaznit. Ten tvuj nevyzralej tulpas to bude mit hodne tezky (nebo spis ty, pokud s nim jeste budes).
Tal.jestli mel ta cely zivot jen tebe dalo se to cekat...tak hlavne ze to zkusite to pujde,neboj drzim pesti 🍀
@zanett
Ahoj,ja by som to tak cerne nevidela.
Naucii sa to robit tak,aby sa n'a to neprislo,co mi pride lepsie ako to,co predvadza teraz.
A kde je napisane,ze to nebude prave ona,kto chyti druhu mizu?
Vies coho su schopne zenske 40 a plus?
Vies,ze? 🤣🤣🤣🤣
@trdelnik234 Tak je fakt, ze trochu tu krizi stredniho veku zacinam pocitovat i na sobe 😀 Ale ja ji mam velmi umirnenou, protoze jsem si cely mladi uzivala, cestovala, budovala karieru a randila s chlapama, vdavala jsem se 'na stary kolena' a i syna jsem mela jako 'starsi' matka....takze ted ve svym veku nemam pocit, ze bych si nic neuzila....a jo, nektery zensky kdyz chytnou druhou mizu jsou nevyzpytatelny....a je fakt, ze pokud zakladatelka nic jineho nepoznala, ze treba ona sama tu krizovku bude mit velkou a trumfne jejiho manzela a bude si uzivat se zajickama, az se z ni bude kourit 😀
@zanett
A budé to tak fer pre oboch,nemyslis?
Nech si diskretne uzije aj ona.
A ide sa dalej...
Tak ju uz nestrasme. Zivot nie je cienobiely...
Aj zena moze prezit vzrusujuci zivot,nielen chlap.
Ale iba inteligentna zenska to ma pod kontrolou 😉
@zanett
Inak keby si videla moje kolegyne 40 a plus a tiez vyburene,deti mali neskoro a tak.
Fakt sa ùz nicomu nedivim,nesudim.
Teda vytacaju ma ti,co im chyba akysi prirodzeny respekt a ucta k partnerovi.
To mi pride ako elementarna slusnost.
Diskretnost a vyzrat si ten pruser sam az do konca...
Netahat do toho partnera
@zanett Já myslím, že máš vytažený černý pastelky a snažíš se to vnutit i ostatním. Jak má autorka teď řešit co bude za 10-15 let? On to snad někdo řeší? on má snad někdo papír na poctivýho, nepodvádějícího manžela nebo manželku? Proboha život je plný nástrah a překážek, kdo si myslí, že jeho se týkat nemůžou a nebudou, hořce zapláče, věř mi.
@smajlinka
Presne
Treba si ten zivot proste uzit. Tu a teraz.
Uvolnit sa a nebat sa,co bude...
@smajlinka to jste napsala přesně krom smrti není nikdy nic jisté a nikdo by nikdy neměl říkat nikdy protože život je nevyzpytatelný ja si taky do teď říkala že můj manžel to nikdy neudělala byla jsem o tom přesvědčena a bum stalo se a o to vic jsem teď zraněná druhá strana je i psychika někdy je člověk tak slabý že dělá věci které by nikdy neudělal pak toho treb3 lituje u manžela to byla nevěra u mě by to byl rozvod v zaplavu prvotních emocí...jak říká on .. dokazal si ze je chtenej ale utvrdilo ho to v tom kde je jeho misto a kde je opravdu stastnej ja si naopak uvedomila ze laska neni všední a jistá a nemůžu zapominat na to že jsem taky manželka a ne jenom máma min hysterie a vic pochopení vic komunikace zahodit ego a rict na rovinu co cloveka trapi co se mu nelibi jak ja tak on co bude do budoucna nikdo neví ale teď momentálně citim že jsme možná i na dobré cestě nespime spolu ale děláme věci které jsme dlouho opravdu dlouho nedelali na ktere jsme úplně v tom shonu zivota rodicu zapomněli úplně obyčejné a přesto tak silné věci jako polibek odejmutí pohlazení drzeni za ruku povídat si .....holky pokud mate doma fajn chlapa běžte za nim a dejte mu poradnyho hudlaka a řeknete že ho milujete nez prijde nekdo kdo to bude delat místo vas vazte si sebe navzajem ať se vam nestane to co nám 🩷🩷🩷🩷
@mimimi2 držím palce, snad to bude přesně tak jak si přeješ. Třeba to vyjde a bude už vše jen a jen růžové. Když ne, budeš vědět, že jsi mu šanci dala.
Hodně štěstí.
Holky všem koho zajímalo jak dopadne naše situace... stále jsme spolu už je to měsíc a je to hrozně těžký ale snažíme se oba ze všech sil a zdá se že manželovi to fakt došlo a mrzí ho to danou nadheru poslal na tvrdo do pr.... protoze stale otravovala a vyvyjela natlaky
takže stanovil vykaní a kontakt jen z pracovních důvodů úplně minimálně a jen ve společných konverzacích s ostatními pracovníky doma se snaží a nosí mě i naše holky do slova na rukách holky ja nemusim nic najednou je hrozne vsimavy dela veci ktere nikdy nedela uvari uklidi postara se o deti abych ja byla v pohode kazdy rano se prituli a se slzama v ocich mi dekuje ze muze byt snami ze sem ho nevykopla pristihla jsem ho jak si v noci prohlizi nase svatebni fotky a breci neni den kdy by se mi za to neomlouval mám ho ještě trápit? Nebo už mám povolit a uvěřit mu že je mu to fakt lito a že to byla chyba myslite že se to může dít? Nebo každy debil který podvede podvede zas 😭 ja se tak strasne bojim abych mu zase nenaletela
@mimimi2 no měsíc je teda krátká doba abych mu řekla vše je smazáno samohrejme je to o vašich hodnotách a přece to není o tom že se bude snažit měsíc ??? a pak stačí na tohle je doba neurčitá to není trest jen měsíc ho dusit ...jen ať se snaží klidně i díl přece a udělat to může znova to vám nikdo záruku nedá to opravdu záleží na něm zda si namlatil pusu nebo ne to vy neovlivnite měsíc to je jak kdybys te byli na začátku zamilovanosti
@mimimi2 udělal jednou, udělá to zase. Trochu si s tebou hraje na city mi přijde, úplně bych mu to nežrala. 🤷🏻♀️
@lilian2111 též mi to tak přijde když paní píše jak muž pořád fňuká jak malí děcko to ho má asi každý za to litovat nebo mu rovnou dát trofej za to že tahal kalhotky jinde 👍
Ja ti teda nechci kazit novou rodinnou pohodu, ale u mne by s tim divadlem nepochodil. On se k tobe kazde rano pritul SE SLZAMI V OCICH?😨 Opravdu kazde rano? Pristihlas ho, jak si prohlizi vase svatebni fotky?....nebo chtel byt pristizen - abys jako videla, jak v hlubokem sentimentu premita nad pevnosti vaseho posvatneho svazku manzelskeho?😀 A s temi slzami - vsadim se, ze se kazde rano vyburcuje a vymackne ze sebe slzu, abys jako videla jeho jakoze hluboky zarmutek snoubici se s vdekem za zachranene manzelstvi😀 Sorry, ja jsem cynik pouceny zivotem, taky jsem o dost starsi nez ty a mesic takovyho divadylka by mi nehlo brvou. Mladej pan si asi mysli, ze mesic dva bude hrat srdceryvny divadlo a ze nakonec vymeknes a vezmes ho na milost a az se z toho otrepete, pojede si dal svou lajnu. On tohle divadlo hraje, protoze vi, ze ho zatim 'trapis', jak rikas. Jakmile vymeknes, zadny slzy ani prohlizeni fotek nebude. Nebo si opravdu myslis, ze v tom novem modu pojede uz do konce zivota? A nerikalas nahodou minule, ze si bude hledat novou praci? A hleda? Asi ne, co? Tak to asi nemysli zase tak vazne.
Vis, co je horsi, nez kdyz te chlap jednou podvede? Kdyz te podvede dvakrat (jeste navic s tou samou osobou). Presne to se mi stalo - poprve, kdyz jsem na jeho neveru prisla, to silene bolelo, ale nebylo to nic ve srovnani s tim, kdyz jsem ho ZASE pristihla, i kdyz se pred tim dusoval, ze s tou zenskou uz skoncil. Diky bohu, ze je ten idiot v propadlisti dejin a ze jsem ho tehdy kopla do zadele, i kdyz to bylo strasne tezky a dostavala jsem se z toho na terapii.
@zanett tento muž tez již 2 krát vstoupil do kalhotek te stejne slečny po 14 dnech co psala paní že se jí 14 dní věnoval a pak zas neodolal te v práci tak že to taky o něčem vypovídá a přesně tohle divadélko slzy jak moře a to ještě čeká fanfáry jak děcko a divadlo a paní asi už myslí jak je vše zalité sluncem no🥴
@lencaa11 Aha, ano, mas pravdu, ted uz si na to vzpominam. No tak pro me by to byla konecna, i kdyz chapu, ze s detmi je kazdy odchod tezky. Ale ja bych mu proste nemohla verit. Ne, ze bych nechtela, chtela bych strasne moc, ale uz by mi to proste neslo. A to divadlo, ktere hraje, to je myslim nedustojne pro oba, je to jasna manipulace, nic vic, nic min.

@marketa11112 ty jsi nikdy neřešila své problémy se svojí kamarádkou?Nebo všechny zdejší uživatelky jsou trapné, když tady rozebírají své problémy?I ten chlap to potřebuje s nikým probrat.On si píše se svým kamarádem,ona tady v diskuzi.
Mě připadá,že i kdyby ten chlap přines modrý z nebe a udělal cokoliv,je to pro vás málo