Manžel mi lhal, teď přemýšlí, jak dál. Je to konec?

zzz111
21. bře 2012

ahoj, ráda bych znala váš názor co byste dělaly. Napíšu v kostce.
Poznali jsme se, rozvedli se kvůli sobě. Dali jsme si určitá pravidla .. to na čem druhému záleží aby se to nepokazilo.U mě to byla důvěra, upřímnost. Svatba. Narození dítěte.Mám syna i z 1.manž. Zjištění 1 lži u něj. Dokonce to nechtěl přiznat - přísahal na smrt syna. To jsem nečekala že by udělal.Pak to přiznal, sesypal se na RZP. Fungování nějaký výkyvy, ale šlo to. Pak jsem navrhla další přírustek, jeho znění - argumenty proti, moje o nezajímaly. Zeptal se až po x týdnech když jsem se připomínala. Od této doby hádky - spíš kvůli kravinám Začátek pocitů, že občas ponižuje 1.syna. Nedávno prasknutí 2lži. Byla to blbost,ale pro mě lež. Zatloukal dokud jsem si to neověřila. prý se bál hádky. Já mu 2x nabídla abychom začali znovu....po týdnu kdy napsal abychom udělali čáru, zapoměli na minulost a začli znovu. Ale ted má depku...přemýšlí jak dál. Neví co v něm je. Asi tím myslí zda miluje. Že to má jinak na uvažování než já. Že v tuto chvíli má pocit, že jsou vrátka zavřená. Po tomto co řekl nevím už ani já co dál. Ale v hlavě mám majáček....mám pocit že vše sečetl a ted má bebí. Když jsem o všem ctěla mluvit, nechtěl. Pověděla jsem mu, že kdykoliv mohl něco říct, ale ne. Chyby přiznáv´á, ale...co byste dělaly? Jsem na něm víc odkazána fin.Bohužel.navrhla jsem mu, aby šel třeba na noc na hotel a uspořádal si myšlenky, pocity. Ptala jsem se ho jak se ted mám k němu chovat / protože má depku, nedotkne se mně, ale pusu při odchodu do práce mi dal, což mě mate /. Tak ted si nebudeme dávat ani to dokud se nerozhodne.
Opravdu chlap přemýšlí takto? Viděli byste to už nakonec nebo že ještě šance je? U sebe jsem chyby našla, dokáži je změnit, ale nevím zda věří. Ale když lhal, po mně chtěl, abych věřila. Přemýšlím nenormálně že to jde zachránit? Nikdy jsme se nepodvedly, jen si sečetl hádky, urážení - to bylo oboustranný a ted složil účet na stůl???? Je mi na nic, ztratit bych ho nechtěla, ale sama nevím už jak dál.

stepanka0
21. bře 2012

@zzz111 na to nebude asi jednoduché odpovědět,, podle mě, šance je vždy, ale musíte chtít oba a vědět co chcete a hlavně pro to něco udělat.. Ale už to asi nebude tak jednoduché, podle toho co píšeš, protože vše co se stalo už se nedá vrátit zpět a nedá se bohužel na to zapomenout. Slepovaná váza už nikdy nebude tou původní.. ale může být stále pěkná a funkční.

brusinka.pusinka
21. bře 2012

@zzz111 vyhledat oba pomoc nejlépe manželskou poradnu.... třetí osoba může hodně pomoct , ale myslím tím osobu která umí pomoct jako v poradně nééé kamarádky a kamarádi...Záleží jen na Vás dvou a umění si uvědomit sama sebe a potřeby jak moje tak toho druhého a velkou toleranci a nesvazovaní sliby a věčnými pravidly. Ty ubíjí vztah..... Pro je vztah vzácný a je jak květina pořád se musíme oba starat, zalívat a hnojit.... což u nás znamená tolerovat a být tolerován..... Přeji vyřešení ke spokojenosti všech zůčastněných 😉

petkave
21. bře 2012

@zzz111 z toho, čo píšeš, má tvoj muž nejaké psychické problémy. A kým si ich nevyrieši, tak len ťažko môžete začať riešiť vašu spoločnú situáciu. Asi by sa mal dať najskôr dokopy, uvedomiť si, čo naozaj chce. Lebo kým to on sám nebude vedieť, darmo budeš naňho tlačiť. Ak ho aj presvedčíš, aby ste spolu naďalej fungovali, tak to môže byť iba dočasné. Ťažko je takto radiť, keď nevieme presne, o čo ide. Hádky a nezhody som mala s mm aj ja. Ale určite sme sa nechceli kvôli tomu rozísť. Dokonca mm bol iniciatívny a navrhol spoločné sedenie u psychológa. Ja som to odmietla - nechávame si to do zálohy, ak sa v budúcnosti ešte niečo vysrstí, tak k nemu pôjdeme. Zatiaľ je to však u nás fajn aj bez neho. Takže moja rada - skúsiť navštíviť odborníka. Buď nech ide muž sám, alebo pôjdete spolu. Iné mi momentálne nenapadá. 😖

zzz111
autor
21. bře 2012

díky za rady. No napsal že funguje nyní jakoby bez emocí a jakoby se v něm něco zlomilo. Myslím, že psych. by nebyl nej řešení. Je dost citlivý a asi by to nenesl dobře, spíš naopak. Spíš nevím jak se chovat - vím, že normálně, ale nevím zda mu třeba říct že mi chybí apod. nebo spíš jen čekat. Přitom nedávno - ani ne měsíc zpátky tak moc o to usiloval..jak mě miluje a ted toto. A to se mezi tím nic neudálo.

petkave
21. bře 2012

@zzz111 asi to bude pre teba veľmi ťažké, ale skús naňho naozaj netlačiť. Správaj sa normálne, no s prejavovaním pocitov to nepreháňaj. Uvidíš, či mu to bude chýbať, či nie a aká bude jeho reakcia. A si si istá,že sa medzitým nič nestalo? čo keď ti niečo zamlčal?

zzz111
autor
21. bře 2012

ne, nic nezatajil...spíš nechce žádnou ženskou vidět obecně. Asi tedy budu normálně fungovat, ale nebudu projevovat city.

eliss2
21. bře 2012

@zzz111 Ahojky, já si teda taky myslím že pokud to chceš zachránít tak mu dej prostor, netlač na něj (lehko se to radí).. chlapi jsou takový někdy potřebují prostor.. doporučuju taky knizky Zdeňky Jordánové, je to úžasná ženská a mne pomohla nětery věci brát jinak. Neprojevuj city, nedavej mu najevo z ejsi na nem zavislá, jdi si po svem, a bud mu to dojde a pokud ne, o nic jsi asi nepřisla.

zzz111
autor
21. bře 2012

@petkave no právě. Sám mi navrhl že uděláme čáru, jak mě miluje, že začneme spolu. Když jsem na to přistoupila - depka jako blázen a najednou že funguje bez emocí. A jakoby ta vrátka byla zavřená. Ale já ho nikdy nepodvedla, nelhala, jen jsem říkala co si myslím, když něco zlého řekl vůči mně...vrátila jsem mu to. A taky jsem mu řekla, že to byla chyba a že bychom si to měli odpustit. Ale jakoby měl veliké bebí ...ale když jsem byla vnitřně smutná...neuměla jsem se přetvařovat.

zzz111
autor
21. bře 2012

@eliss2 asi ano. A jak se třeba zachovat o víkendu? Mám si se synkem udělat sama program? Minulý týden jsem šla sama se psama a synem a pak jsem zaslechla že synovi řekl že jsem ho ven nechtěla. Nebo jít společně??

eliss2
21. bře 2012

@zzz111 tak pokud to rekl synovi, řekni pred synem jestli pujde s Vami, kdyz po dvou pokusech rekne ze ne, priste se ho neptej.. nebo si domluv neco s kamoškou, to je takove alibisticke, ze chlap se sebou nebere a pritom ho nechas samotnyho.. a uplne nejlepsi je se vyfiknout a nekam vyrazit 😀 ..

zzz111
autor
21. bře 2012

@eliss2 myslíš?🙂)) co když ho jen popudím aby to skončil?

petkave
21. bře 2012

@zzz111 ja by som si zariadila program určite po svojom. Nech teda vidí, že nie si na ňom závislá. A buď mu docvakne, že chce byť s tebou, alebo sa definitívne rozhodne, že bude sám. Ale zase, informovala by som ho o svojich plánoch a nezáväzne mu navrhla, že ak chce, môže sa pridať, ale nemusí.

zzz111
autor
21. bře 2012

@petkave to zní fajn...pokud chce, at se přidá, ale nemusí. A víte co je zvláštní? Když jsem byla ějak smutná že mi lhal, tak chodil jakoby fakt ublížil. Ted říká jak je na dně, ale připadá mi že se chová normálně - na okolí doma. Jen někdy když chová syna, tak jakoby brečel. A jinak ted hraje nějakou pc hru a když se ho zetám jak to tam je tak to umí komunikovat bezvadně. 😢

petkave
21. bře 2012

@zzz111 ťažký prípad ten tvoj muž 😖 Možno by to fakt chcelo venovať mu menej pozornosti, aby si uvedomil, či mu chýba 😵

sipkova
21. bře 2012

@zzz111 kolik mu je let?

zzz111
autor
21. bře 2012

@petkave taky mně to napadlo ..akorát mám strach, že je v takové fázi a nebral to že nechci. Ale na 2 stranu jsem mu řekla...jak ho miluji, že to chci zkusit nejen kvůli sobě, ale i synovi. Jedním rozvodem jsme si prošli. A když se odstěhoval od té ex tak měl taky depku jako hrom. Ale rozhodl se pro mě. Asi s tím má problém. Já jsem typ co řekne hotovo a jede se dál....a třeba s tím jak přísahal...to jsem myslela že uteču.

zzz111
autor
21. bře 2012

@sipkova jemu bude 43, mně 38 bude

petkave
21. bře 2012

@zzz111 Tak mu občas povedz, že ho máš stále rada a že by si napriek všetkému chcela spoločnú budúcnosť - ak teda bude na to vhodná chvíľa. Ale určite ho nezahŕňaj nadbytočnou pozornosťou,keď o ňu momentálne nestojí. Buď priateľská, milá, trpezlivá. časom uvidíš, ako sa to vyvinie. Stanov si v duchu nejaký termín, do ktorého si to schopná takto vydržať. A ak dovtedy mužíček nenájde riešenie, budeš si s ním musieť asi zase pohovoriť.

zzz111
autor
21. bře 2012

@petkave vše jsem mu řekla...aby na to přemýšlení věděl jak bych to ráda změnila. Co k němu cítím apod., takže toto vše ví. A asi už to nebudu opakovat. Vůbec takovou situaci neznám...a ani nevím jaký si mám dát pro sebe ten termínek. 😢

petkave
21. bře 2012

@zzz111 možno si ho nemusíš dať. Časom sa to možno tak vyvŕbi, že si povieš, že už ďalej čakať nemieniš, kým sa on vyjadrí. 😖

zzz111
autor
21. bře 2012

jsem asi typ co si ho radši dá🙂))) Je 14 dnů málo nebo dost? Jak to chlapům takto trvá?
Jinak dneska jel na služebku, napsal sms že vyjíždí a pak že dojel. Je to normální? Nebo je to jen slušnost, abych věděla že se nic cestou nestalo?? kdybych chtěla jako ženská čas co dál, nevím zda bych mu psala. už si říkám, že nejsem normální já 😠

eliss2
21. bře 2012

@zzz111 já souhlasím plně s petkave.. je vidět že zná.. a jestli budě mět odejít tak odejde a ty to nezměníš.. a to ze naspal ze odjizdi a z edojel bych brala jako znamku toho ze mu zalezi na tom ab yjsi to veděla. A vy mate spolu dite nebo mas jen toho kloučka z 1.manželstvi?

zzz111
autor
21. bře 2012

@eliss2 mám z 1. manž 12letého a s ním 3letého. Taky si říkám, že asi chce, abych věděla že odjel, dojel...ale asi přemýšlím jinak a kdybych byla na hranici s city..asi bych nepsala ani toto. A nebo mu to už nemyslí co dělá. Jsem už z toho asi zralá na prášky. A to nemluvím o tom, že máme hypo, muselo by se prodat, shánět nové bydlení, mám plat 7100, takže by nás nechal plavat. Jen doufám, že kdyby chtěl jít, že bude dělat naschvály se stříd. péčí - to nikdy. Bráchové jsou na sebe cit. vázání a ten malý už se ptá jestli je tu doma. Jsem mu i řekla, že aby si to promyslel, že takto nevím co mám malému odpovídat. a to mi tvrdí že mu na synovi záleží víc jak na svým životě.

eliss2
21. bře 2012

@zzz111 ještě to nehroť kdyby chtěl odeji tak odejde a nic s tim neudelas... taky nesnasim lhani, a mela jsem tri zavazne okamziky kdy jsem na to prisla.. nastesti to nebylo nic se zenskejma, a tezko to rozdychavam dodnes, tak s emusim občas krotit. 🙂 .. fakt doporučuju tu knizku. A jeho nech vyšumět.. oni jsou divni patroni, čim vic po nich ženska chce rozhodnuti, tim vic se koušou.. nedočkavost je hrozna, ale fakt chtej čas.

zzz111
autor
21. bře 2012

@eliss2 to ano, nejhorší je asi to čekání. Asi mu nebudu ted psát ani sms - jen pokud napíše 1 tak odpovím, projevovat city, pocity....budu milá, normálně mluvit...jakoby se nic nedělo. Ale proč chce čas, když včera napsal že vrátko jsou v tuto chvíli asi zavřená.....jak to napsal, měla jsem po chuti být milá. No ale vydrřím.

zzz111
autor
21. bře 2012

Tak už na služebce balí a pojede domů. Možná bych byla radši aby nepsal. Fakt to nechápu proč?

eliss2
21. bře 2012

@zzz111 vydzž, žensky vydrzej hodne.. i kdyz nechceme 😀 .. a zas dobré je ze ti pise ze bali a jede dom.. to jeste porad komunikuje. Tak halvne az prijde zadny natlak a zadne vyčitky 🙂

zzz111
autor
21. bře 2012

nee, budu v pohodě, řeknu mu kde jsme byli, dělali...jakoby nic. Jen vynechám bližší kontakt, emoce.
Ve skrytu duše doufám, že zase zcela ty vrátka nezavřel, když píše. A přitom by nemusel. Pokud jestli to nebere jen jako povinnost.

zzz111
autor
22. bře 2012

Jinak moc děkuji za názory,ráda bych ještě dnešní🙂
ak včera jak dojel - mluvil hodně jak bylo na té služebce, prostě jakoby nic. Jen žádné city, pocity. Pak šel spát. Ted ráno jak šel do práce tak pusu nedal, ale pohladil. Znamená to něco? nechci si něco namýšlet, tak se ptám nestranně🙂 A ještě včera - plánujeme vymalovat byt ..dýl, a včera že to asi brzo udělá.Tož nevím.

kopa39
22. bře 2012

Ahoj zzz, promiň, neber si to ve zlém, ale mám pocit, že řešíš naprostý prkotiny. 🙂
Jestli ti ráno dá nebo nedá pusu - to přece není nic k řešení
Chlapi jsou někdy divní a mají "své dny", a člověk (ženská) jim do hlavy nevidí. Prostě se tvař normálně, jako že nic. Nemusíš se mu vrhat kolem krku, buď na něj příjemná, bez extrémů.
Ber situaci tak, že jste spolu a máte svoje závazky (děti, hypo), prostě normální provoz.
Nevím, jestli ta lež, kterou jsi mu odhalila, byla tak zásadní, abys kvůli tomu musela všechno bořit.
Jestli plánuje, že vymaluje, tak asi neřeší, že tě příští týden opusti. 😖
Program na víkend - řekni mu, co bys ty ráda dělala, jestli se k tobě chce přidat.
Nikam ho netlač, nic mu nevyčítej, nedávej si žádný časový ultimáta typu 14 dní.
Každý pár má občas horší období, někdy lepší. 🙂