icon

Manžel miluje jinou, ale mě prý taky

alpinka1
19. čer 2018

Ahoj. Potřebovala bych poradit. Je mi 28, manželovi 31 jsme spolu 11 let, z toho 6 let manželé, bezdětní. Překonali jsme spolu strašně moc věcí - zemřeli mu rodiče, mě zjistili vážnou nemoc, 4x jsme přišli o dítě... Vždycky jsem se mohli opřít jeden o druhého a navzájem jsme o sobě věděli vše. Po posledním potratu jsme si dali delší pauzu ve snažení (skoro 2 roky) a během té doby to bylo strašně fajn, zase jsme si život užívali a ne se jen snažili o dítě, já začala zdravě jíst a sportovat, shodila jsem 15 kg, abych pro něj byla přitažlivá, povýšili mě, zvýšila jsem si kvalifikaci, zrekonstruovali jsme dům... Takže logicky přišel čas zase se začít snažit o dítě. Navrhla jsem užít si léto a na podzim začít jezdit do CAR. Jenže manžel najednou nechtěl. A včera se mi přiznal, že potkal jednu ženu a asi k ní cítí něco víc, ona mu prý řekla, že ho miluje a on teď neví co má dělat. Prý miluje mě, ale asi i jí. Jak mám o něj zabojovat a má to vůbec ještě cenu? Já si život bez něj neumím představit, hrozně moc mi na něm záleží. S nevěrou bych se dokázala smířit a odpustit jí (prý k ničemu fyzickému nedošlo, jen k ní něco cítí), ale jak mám bojovat s city? Nemůžu mu přece bránit ve štěstí, pokud je to pro něj ta pravá. Abych odešla prý nechce, že mě miluje. Nevím co mám dělat...

Strana
z6
priefi
22. čer 2018

@katkati tak to je pekny vul pouzivat na to spolecny mail... a dala jsi mu nuz na krk, anebo ho poslala do haje? A hraly roli i deti v te dobe? Mas muj obdiv, ze jsi to zvladla. A ze mu to vycitas? Neni na tom nic divneho. Ublizil Ti nejvetsim moznym kalibrem

katkati
22. čer 2018

@priefi Diky za podporu. Si zlatá. Nechcem sa tu veľmi rozpisovať, lebo nie som už mladá baba, ako väčšina tu na MK a preto nechcem ani trochu ovplyvňovať, ako som to zvládla ja, lebo je iné, keď sa rozhoduje mladý človek, ktorý ma malé deti a človek, ktorý by už v podstate zostal sám.
Ja za seba môžem povedať, že keby som mala deti pri sebe a bola mladšia, tak by som sa rozviedla. Chcela som len poukázať na to, aby žienky mysleli na to, že v manželstve opatrnosti nikdy nie je dosť. My sme sa mali radi, myslím, že aj teraz a puto medzi nami bude už stále, či budeme spolu alebo nie a stalo sa. Je treba urobiť všetko preto, aby sa takýmto nepekným skúsenostiam podľa možností predchádzalo.

letadylkokane
22. čer 2018

@katkati uplne OT, ale beda mi to, kdyz jsi Slovenka. Mam dva dotazy: Jaky je ptesny preklad slova žienky? Jak to ma Slovencina s zenskym rodem? Vsimam si, ze v nem nepanuje shoda v podmetu s prisudkem (i/y) jako v cestine. Napr.: Zeny robili.
Moc dekuju za odpoved a pardon za mimo tema otazku.

katkati
22. čer 2018

@letadylkokane Žienky som napísala ako zdrobnelinu množného čísla ženy.
Čo je OT?

letadylkokane
22. čer 2018

@katkati diky. A jak se to ma s tou shodou podmetu s prisudkem? 🙂 OT znamena v diskuzich off topic, tedy mimo tema.

jupiter2013
22. čer 2018

V slovencine sa slovesa pisu vzdy s měkkým i . Bez ohladu ci je to zensky,muzsky ci stredny rod, zive ci nezive veci. O to je to jednoduchsie. Deti behali. Zeny varili. Muzi pracovali. Stroje sa pokazili.

letadylkokane
22. čer 2018

@jupiter2013 Aaaaha, moc dekuju. Jsem zase o neco moudrejsi 🙂

komive
22. čer 2018

@alpinka1 budu mit v tomhle asi jiny nazor nez vetsina, ale zkusim to popsat,jak to vidim. Myslim,ze toho za sebou mate hrozne moc, prekonali jste spoustu veci,se kterymi se spousta lidi ani nepotka nebo az v pokrocilem veku. Neni divu,ze prisla krize, a to u tveho muze v te podobe,ze se zamiloval. A to se stat muze, rekla bych,ze takova vec se tezko zakazuje. Resila bych s nim, jestli skutecne chce zustat, co hodla udelat se svymi city, jestli je ochoten pretnout kontakt s onou zenou. Sanci bych mu treba ja osobne dala, od toho jsem vstoupila do manzelstvi. Bude to bolave a nebude to hned,mozna to zanecha rany - ale pokud oba mate zajem jeste na vsem pracovat, nezahazovala bych to vsechno. Vim, jaky je nedobrovolny vztah bez ditete, tak trochu vim,o cem mluvis. Ale sveho muze miluju a hodlam s nim zustat, reci o prechozenosti vztahu jsou mi fakt jedno, ja si tu situaci dobrovolne nevybrala. Drzim palce a mozna bych zvazila i parovou terapii/poradnu, kdybyste meli pocit,ze to nezvladate sami.

priefi
22. čer 2018

@katkati otazka je, zda tomu nejak jde predejit 😔

katkati
22. čer 2018

Možno sa dá trochu predísť tým, že neveriť tak slepo. Ja som sa stále vyjadrovala aj pred známymi, aj pred ním, keď bola nejaká debata o nevere, že mu 100 %-tne verím a aká som šťastná, že mám takého muža. Bol si príliš istý, že mu na to neprídem, lebo ako som vyššie písala, aj keď sa mi niekedy niečo nepozdávalo, nepripisovala som to nevere.

priefi
22. čer 2018

@katkati no.... to ja si prijdu nekdy jako zarliva stihacka... nevim, co mi hrabe... co jsem doma s malym, mam cerne myslenky a ted, kdyz cekame druhe, mam pocit, ze mi uplne zacina splouchat na majak...

katkati
22. čer 2018

Teraz sú dôležité tvoje detičky a keď je u vás všetko v poriadku, tak nestresuj. Sú aj dobrí muži.

priefi
22. čer 2018

@katkati pevne doufam, ze to tak je a ze muj manzel mezi ne patri 😊

lussinka88
11. črc 2018

@alpinka1 byla jsem ve stejne situaci jen jsme byli spolu 10let (od mych 15ti) a nebyli jsme sezdani, 2x jsem potratila. Vztah jsem chtela za kazdou cenu udrzet, ale stejne to skoncilo tak ze to chtel zkusit s tou druhou... tak jsem odesla, odrizla ho ze svyho zivota 7mes o me nic nevedel, odrizla jsem tenkrat i kamarady. Zacala jsem zit znova, poznala novy lidi zjistila co chci. Pak jsme se jednou potkali a dali se zas do reci s tou druhou nebyl spokojeny... pak me zacal hrozne uhanet a po pul roce jsme to dali znova dohromady. Mame ted hezky vztah, rocni dceru, za 14dni svatbu a v prosinci druhatko. Zni to trosku jak pohadka, ale bylo to opravdu strasne tezky, ale jsem rada ze se to vlastne stalo. Uvedomili jsme si spoustu chyb co jsme delali a vime ze chceme byt spolu. Samozrejme ze je mozny ze se to bude opakovat, ale uz z toho nemam strach!

priefi
11. črc 2018

@alpinka1 a jak to vlastne ted u Vas vypada? Hnulo se to nejak z mista?

Strana
z6