Manžel mne již nemiluje
Ahoj,
jsme s mužem 7,5 let, 3 roky po svatbě, máme dceru 16m. Celkově náš vztah kolotoč kolem dítěte vyčerpal, a tak když si manžel jel v srpnu odpočinout na pánskou jízdu, zamiloval se tam do 20 leté slečny (on 33 let, já 32). Když přijel, hned se mi ke všemu doznal. Tři týdny jsme se v tom plácali, já začala zlepšovat věci, které mu vadily, ale přesto mi sdělil, že si oním flirtem se slečnou uvědomil, že mě asi nemiluje, nechce se mnou trávit čas, netěší se na mne z práce, má mě rád, ale nejsem na prvním místě. Jelikož si s tou holkou stále psal na FB, navrhla jsem 3 měsíční odluku, během které si má uvědomit, kde je jeho místo. V úterý se odstěhoval k bratrovi a jelikož jsem na tom byla velmi psychicky špatně, v pátek jsem zašla k psychologovi. Ten mi řekl, že manžel neměl odcházet, že mu musím dát najevo, že ho potřebuji. Paradoxně jsem v pátek dostala i střevní chřipku a jelikož mi bylo moc zle, zavolala jsem mu, ať se vrátí na víkend postarat se o malou. Opět jsme si popovídali a já ho požádala, ať se vrátí, že zkusíme tomu dát čas, že se nechci odcizit ještě víc a hlavně ho potřebuji (dělám si dálkově ještě VŠ). On se na to moc netvářil, ale že teda jo, příští týden se zpět přestěhuje, minimálně tomu dá 2 roky, dokud si nedodělám školu a nevrátím se do práce. Ale znovu zopakoval, že mě nemiluje a momentálně ke mně cítí lítost. Já chci minimálně rok docházet na terapie, posilovat sebevědomí, ať se od něj citově odpoutám a pokud se náš vztah neobnoví, ať mě jeho odchod nesemele jako teď. Možná jsem stále naivní, ale věřím, že ten náš vztah zase dáme dohromady, když na něm budeme pracovat a říkám si, že teď je pod vlivem hormonů k oné slečně, že až se vyplaví, zase se to utřepe. Se slečnou to nemá budoucnost, bydlí 50km od nás a studuje 170km od nás. Máte některá podobnou zkušenost? Dá se cit i po letech vzkřísit?
Líbí se mi tvůj přístup. Určitě bych se nestyděla chodit k psychologovi. Je to super cesta, jak jsi psala, zvýšit si sebevědomí a také se svěřit a nechat si poradit od někoho, kdo tě nebude odsuzovat, ale jen radit. Určitě bych mu jen netrpěla další podobné akce a "kamarádky". Přeju mnoho sil! Musí to být šílené.
@cheryl1989 Právě, že je to šílené, tak se to bez psychologa neobejde. I tak mám už dole 15 kg. Je to život, musíme se s takovými věcmi poprat. Děkuji za tvá slova pochopení a přeji vše dobré.
Kazdy ma pravo slobodnej volby, nech je akakolvek. Bohuzial sa dnes rodina casto i pri malych vzplanutiach rozpada. Vsade naokol to vidim. Tiez mam rozvedeneho 16 rokov zil so zenou bez deti a ta jeho mu odisla za inym, ktory mal par tyzdnove dietatko.Vsetci uz bolo 35. Nechat zenu samu, kym je dieta male je velke zlyhanie. Muz sa zavazuje chranit rodinu , dat jej bezpecie a zena sa stara a miluje tak to ma byt. Mame s muzom 14 mes dceru a tiez sme uz rozmyslali nad rozvodom, lebo nam to neklape. Koli malej to ale neurobime a radsej sa budeme viacej snazit naucit sa spolu zit a vychadzat a tesit sa z nej aka je uzasna bytost. Mame sa radi, ale vztah je vskutku nevyhovujuci a tazky. Sme uplne protipoly nastastie sa nemusim bat, ze by siel za inou na to nema energiu. Velmi dolezite je sa dat do stavu sebelasky a zamerat sa na dieta a to popri sa nejak vyjrystalizuje. My sme s manzelom presali nas vztah rozoberat, menj si veci vycitame a kazdy hodne pracujeme na osobnom raste a budujeme duchovne hodnoty. To ze vas lutuje je jeho vec milovat sa musite halvne vy sama a zrkadlo sa ukaze. Pomohlo mi aj prestat sa na neho stazovat kamaratkam akoby sa tvarim ze je vsetko ok nic negativne nevypustam a lepsi sa to. Osobne si neviem predstavit zit z materskej a byt na dieta sama, dieta potrebuje otca, matka muza a vzdy stoji za to na tom pracovat kym sa da.Radu ako smerovat na niekoho hnev by som ignorovala. Hnev, lutost, zavist, nenavist, ziarlivost, pycha to nevesti nic dobre nikdy a pre nikoho. Odpustenie je liek. Ked uz to bude vypadat ,ze je lepsie nebyt spolu pre vsetkych troch bude to jasne a vsetko sa spravi nejak, najdolezitiejsie je verit, ze vsetko je tak ako ma byt a ze vsetci robime veci najlepsie ako vieme a to nam dava vela sil na zvladnutie situacii, nakoniec nikomu nebolo nadele viac ako je schopny zvladnut to by nebola spravodlivost vo vesmire... Drzte sa , milujte sa bezpodmienecne a bez ocakavani 😉
Je to smutne a kord kdyz mate ted dcerusku a nechava vad v tom 🙂 tohle uvazovani chlapa, kdyz si poridi rodinu a pak chce jiny zivot je nepochopitelny :( budte statecna netlacte na nej a uvidite co se casem stane drzim palecky hlavne ze ted nejste uplne sama a mate malou 🙂
@mkaj to mě moc mrzí že to tak dopadlo ☹
Já bych už takovému chlapovi nevěřila a ikdyž vím, že by to bylo těžké asi bych mu ukázala o co přišel, stejnak ta mladá holka sním nezustane a pak přileze.
@sukenikova65234 Dekuji, ale jak rikal John Lennon "Na konci vse dobre dopadne a pokud to dobre nedopadlo, tak to jeste neni konec."
ahojky jeto teske vse ale pokud clovekovi se zalyby nevera pujde si potim a zmeni neprijima nebo se clovekovi lyby jestli to dela muz nebo zena .hnevem nic nenapravite spis urihlite clovekovy odhod od sebe
pokud si budete verit dopadne to dobre trebas vas zaskoci vse
dobre ranko to je dobre aspon ma nadcim premysslet budte jenom silna ukaste mu ze nato mate von to potrebuje nekdy chlapi to maji jinak nes mi zeny pak mu skuste odpustit a sama sobe at zacatek je peknejsi koncete minulost
Jsou dva druhy zaletniku - jedni se hned priznaji a druzi, kteri v tom 'umi chodit' - ti maji milenky neustale, ale i tak maji dobry manzelsky zivot, jsou dobrymi otci atd... Ty jsi bohuzel narazila na toho 'poctivyho'... Otazka je proc ti to vlastne rikal... Kdyby s tebou chtel zustat, nerekl by nic... Opravdu ho chces za kazdou cenu drzet doma? Myslis, ze temi ultimaty ho donutis se do tebe znova zamilovat? Nechces radsi zit stastnej zivot s nekym, kdo s tebou bude dobrovolne, bude te mit rad...? Byla bys stastna, kdyby s tebou manzel zustal, ale mel te jen za kamaradku? Dulezity je, aby byl dobry tata... Mel zajem o malou a mel ji rad.. Nema cenu zachranovat neco, co je uz davno v troskach.. a navic kdyz druha strana nechce.. K lasce se nutit neda, ale jestli jen chces, aby s vami bydlel a platil ucty, tak jen do toho.. 😉
to mas pravdu nech jo jit at si uvedomi o co prihazi
Ahoj,prožila jsem si 2.manželstí. Mého manžela jsem také moc milovala.Byl mi nevěrný několikrát .Dokonce když jsem byla těhotná.Přesto jsem s ním zůstala,kvůli synovi.Zůstalo to však ve mě,několik let.I kdyby jste se dali dohromady zpět,nikdy v životě už nebudeš mít k němu důvěru.Já jsem se teď potřetí vdala.Konečně mám moc hodného muže,kterého moc miluji.Když se poohlédnu zpátky,říkám jsi,bože jak jsem mohla být tak hloupá.Věř že i na tebe čeká někde chlap,který ti nebude tak ponižovat,bude tě milovat a hýčkat.Vím že to teď bolí,jako to bolelo mě.Ale uvidíš sama,čas rány vyhojí.A na psychologa se vykašli.Člověk si musí své rány vyhojit sám.Za čas uvidíš.Budu ti držet pěsti 🙂
Klimeš má naozaj zaujímavé rady - páči sa mi znázornenie s pavúčou sieťou. Manželstvo naozaj nedrží jedna spoločná "vec", napríklad len dieťa alebo len hypotéka - keď sa "pretrhne, napríklad dieťa vyrastie, splatíme hypotéku... manželstvo automatícky končí? Skús zapracovať (netvrdím, že to už nerobíš) na ďalších "pavučích lanách" - úcta (osobne si myslím, že tej sa mu od takmer ešte teenedžerky dostáva pomenej) a prejavy lásky - trpezlivosť, láskavosť...skús byť pozitívna, radostná...napriek všetkému.
Možno to nepomôže, ale 100% sa budeš cítiť lepšie. A aj pre dieťa nie je nič lepšie ako usmiata mamina. Maminy to dokážu aj keď sú utrápené. Vyhneš sa tým nenávisti alebo ľahostajnosti. Ani jedno ani druhé nezachráni manželstvo a nepomôže ani Tebe ani Vášmu dieťaťu ..a naopak - môže to pomôcť. Jedno staré príslovie hovorí: "Posielaj svoj chlieb (pozitívnosť, radosť, láskavosť...) po vodnej hladine, lebo po mnohých dňoch ho opäť nájdeš"
Verím, že sa Ti to podarí....
Držím Vám palce. 🙂
@mkaj Ahoj, rád bych napsal zkušenost z naší rodiny. Bratr z manželčiny strany žil asi deset let s partnerkou, se kterou měli jedno dítě. Ona měla ještě z předchozího vztahu jedno starší dítě. Jednoho krásného dne, z ničeho nic oznámila švagrovi, že si našla někoho jiného a že chce jejich vztah ukončit. Asi si dokážete představit ten šok, to zde nemusím připomínat. 😒 Když posunu tento příběh dále a nebudu zde rozepisovat zbytečné detaily tak.......švagr se po půl roce zamiloval do kamarádky bývalé partnerky, ale nikdy si nijak moc osobního neřekli. Ona také prodělávala nešvary se vztahem. Tak si padli do oka, že je to až neuvěřitelné, jak si oba rozumí, jak mají společné koníčky a názory. Ona má dvě děti z původního manželství, ale jsou šťastní, protože ani jeden z jejich předchozích vztahů nebyl zdaleka tak skvělý a uspokojující po všech stránkách, jak tento nový. Po roce se vzali a nyní čekají spolu miminko. Zde bych chtěl poukázat na to, že ne vše špatné je k něčemu dobré, ale ukáže se to až časem, proč se to tak stalo. My jsme šťastní, že k tomu došlo, protože má švagr nyní super vztah, super manželství a nedá se to vůbec srovnávat s tím, co bylo před tím. Vše má nějaký smysl a tím, že jste se rozhodla s tím něco dělat je určitě skvělá věc, ale víte, někdy je nejlepší nechat věcem opravdu volný průběh, neboť vše nakonec dopadne tak, jak to dopadnout má. A bude to pro Vás to nejlepší, co se Vám může stát. 🙂
@stastnehracky pěkně napsáno, konečně slovo chlapa 🙂
Ahoj, je mi líto, že se ti takovéto věci dějí. Vůbec si neumím představit sebe v takové situaci. S návštěvou odborníka jsi udělala moc dobře. Je taky důležité, jaký jste měli vztah před narozením malé. Někteří chlapy to nedokáží zvládnout a s příchodem miminka se cítí na vedlejší koleji a kopou kolem sebe - každopádně ho to v žádném případě neomlouvá. Vše, co se děje, má nějakou příčinu. Jestli ho máš (nebo dokážeš) mít ještě pořád ráda a nezačal ti být úplně lhostejný, jak to stojí za to, zkusit to znovu. Kdybys měla v okolí dobrou manželskou poradnu a manžel by s tím souhlasil, tak byste tam mohli spolu zajít. Ani jednoho z vás neznám, přijde mi ale to jeho nezodpovědné, hrubé a infantilní chování jako způsob volání o pomoc. Asi se v tom taky pěkně plácá. Možná ani neví, jak ho ty a hlavně vaše dcera moc potřebujete. Třeba by pomohlo, kdyby se odborník "podíval" na váš vztah, na to, co jeden od druhého očekává, jak na sebe navzájem reagujete, ale u toho byste měli být oba...... za zkoušku to stojí. Každopádně je dobře, že na sobě pracuješ. Jestli máš ještě chuť něco číst, tak je to určitě "Tajemství" od Rhondy Byrne, hodně mi to otevřelo oči a pomohlo. Moc ti držím palce a doufám, že to pro vás všechny 3 dobře dopadne. 🙂
ZATÍM SE DEJ DO KUPY, BUD SE VRÁTÍ A KDYŽ SE NEVRÁTÍ, POTKÁŠ JINÉ ŠTĚSTÍ, HLAVNĚ POZIVNĚ VŽDY!
Bohužel s tím nemám žádné zkušenost ale je dobré že to váš muž před vámi netajil a řekl na rovinu jak to je. A je dobře že se o tom bavíte a nemlčíte . Já si myslím pokud si našel mladou tak to dlouho nevydrží ale nebylo by vůči vám spravedlivé aby se k vám vrátil jen kvůli tomu že to neklaplo stou mladou.Musí si sám uvědomit co má doma a myslím si že za rozpadnutí manželství mu to za to nestojí.
Nevím jestli nepíšu kraviny tak se omlouvám ale vám přeji moc štěstí ať to dopadne tak jak si přejete vy a když ne život jde dál a vy jste určitě silná ženská která to zvládne moc držím palečky a dej te vědět jak to dopadlo.
s tím psychologem je to to nejlepší co si mohla udělat nejdůležtější je se srovnat sama se sebou. Moc ti fandím a obdivuji tě, že se snažíš vztah zachránit, já bych ho vykopla ať si uvědomí jak se má chovat....i když v takovéto situaci jsem nebyla. No a věřím, že na každého někde čeká ten pravý či pravá, takže když něco končí neco pěkného i začne 🙂 takže hlavu vzhůru a hlavně se z toho nepo... :*
@stastnehracky Ahoj, děkuji za příspěvek muže 🙂 Taky souhlasím s tím, že vše se děje z nějakého důvodu. Cítím, že už jsem pro to udělala dost a teď to nechávám plynout. Už je to stejně ve vesmíru rozhodnuto, jak to dopadne 🙂 Švagrovi přeji šťastné druhé manželství a zdravé děti.
@jokesova Ahoj, to je právě to. Před dítětem jsme měli vztah hezký, nějaké občasné neshody jako všude jinde. Kdybych si nemyslela, že k sobě patříme a tuhle krizi nepřekleneme, tak tím vším dobrovolně neprocházím. Manželskou poradnu jsem navrhovala několikrát, ale manžel tam jít nechtěl. Takže aspoň se chodím radit sama a moc mi to pomáhá. A ano, bylo to jeho volání o pomoc, neřešili jsme věci, které mu po narození dcery vadily a nakumulovalo se to. Děkuji za podporu, moc si toho vážím.
@mkaj mě se to zase odehrálo tak, že se mě zeptal. jestli má zůstat se mnou . nebo odejít. v manželství jsme nebyli spokojeni ani jeden. Tak jsem mu řekla, aby poslouchal srdce, kam ho táhne. a tak odešel. netrvalo ani rok a chtěl se vátit . jenže mě nepřesvědčil, že to bude klapat, tak jsem sama. je to ale těžké..
dnes bych radila. pokud to jde, tak něco pro ten vztah udělat,
můj názor, je ten, že pokud toto udělá jeden z partnerů, čímž si neváží toho druhého. Na nic bych nečekala a ukončila vše. Ještě mi není tolik, abych mohla radit, ale jsem hrdá sama na sebe a za sebou už jednu takovou zkušenost mám. S přítelem jsme si pořídili domeček na předělání on na just auto, já málem otěhotněla a po ani né půl roce jsme zjistili, že nám to neklape. Pokud by nám tehdy vyšlo miminko radši bych se o něj starala sama než, abych byla s někým s kým by mi to neklapalo. Jinak mám známého, kterému je příští rok 40. S manželkou mají dvě děti. A jeho názor je : ,, Co bych dělal s dvacítkou?'' Když jsem si z něj dělala srandu, že jednu věc určitě, přikývnul, ale odpověděl mi: ,, Vždyť já bych ani nevěděl, co si s ní mám povídat.'' A toto je právě ono. Možná, že by si spolu mohli užívat, ale na jak dlouho. Takový vztahy moc nevydrží. A jestli jí je kolem 20, jen to napovídá tomu, že u ní je to jen chvilkové. Slečna neví, co chce a zblbla hlavu chlapovi, který stále také neví co chce. ( Přeci jen chlapi dospívají později). Ono je to přejde časem a on bude 100% litovat. Ona ne najde si někoho jiného... je mladá...

@mo1211 Dekuji za ta krasna a pravdiva slova. Tu cestu k sobe hledam. Vim, ze tato zivotni lekce pro me byla dulezita, presne pro ty duvody ktere zminujes. Melo to tak byt, jakkoli drsne to je a i ted verim, ze uz je to davno ve vesmiru rozhodnuto jestli a na jak dlouho se vrati, takze to nechavam plynout.