Manžel neustále naštvaný

silmal
30. kvě 2019

Dobrý den,
jdu si pro radu.
S manželem jsme spolu 19 let. Máme dva kluky 10 a 12 let.
Nikdy to s manželem nebylo jednoduché, protože on si dělá všechno po svém. Létá na paraglidu, chce cestovat, dělat věci po svém, rád vyhledává konflikty, kritizuje coo je špatně.
Oba máme vysokoškolské vzdělání, a snažíme se rozvíjet vzdělání i u dětí.
Vždycky říkal, že bude úspěšný. Já jsem v našich začátcích na tom byla lépe, dostala jem se do farma byznysu a vydělávala velké peníze, manžel dělal účetnictví pro různé firmy.
Postavili jsme společnými silami dům a manžel řekl, že budeme mít děti až to dostavíme.
Tak se i stalo a těhotná jsem se stěhovala do skoro dostaveného domu. Poté jsem byla s klukama 5 let na mateřské, u které se nedalo nic jiného stihnout a manžel postupoval v kariéře výš až na pozici ředitele a stěhování celé rodiny do Brazílie. Manžel tam pokračoval v kariéře a plnil manažerské povinnosti, byl drsný a makal fest. Bál se říct zaměstnavateli, že podpora od nich v Brazílii byl nedostatečná, neměli jsme vybavení, podporu, vše jsme si museli dobýt sami. Dost jsme se kvůli tomu hádali, byl pořád na cestách, já běhala kolem kluků, učila se portugalsky, psala do jeho firmy ať nám poskytnou podporu. Podařilo se, plynně jsme mluvili portugalsky, anglicky, doma česky, kluci byli úspěšní ve škole, já si také našla práci. A pak přišla rána pod pás, kdy byl manžel odvolán z Brazílie, protože byl na Brazilce moc drsný. Návrat do ČR byl strašný. Mám to zde ráda, ale po 2,5 letech v Bra to pro nás byl šok. Nepochopení, závist. Manžel odešel z práce ve firmě, já doté samé firmy nastoupila. Kluky jsme dali do soukromé školy, protože státní by oni nedali z důvodu psychiky a přístupu. Manžel hledal práci, byl naštvaný, nespokojený, čekal, že po něm hned někdo chňapne. Seďel doma a posílal CV. Já byla v práci a modlila se ať se něco stanem ať se opět odstěhujeme, protože pro celou rodinu to byl hrozný stres.
Pak si manžel našel práci 200 km daleko a jezdil v po do čt mimo dům. Po 6-ti měsících se přizabil na paraglidu a vrtulníkem ho dvezli do nemocnice a zachránili ho.
Nyní stále pracuje iu toho samého člověka, ale období 18-ti měsíců po úrazu je pro mě psychicky náročné. Každý den jsem za ním s dětma chodila do nemocnice, domlouvala mu lékaře, sháněla speciální masti. Po návratu z nemocnice, kdy jsem se o něj stále starala, chtěl ode mě odejít, že ho stále do něčeho tlačím a úkoluji ho. Nyní má stále železo v noze, je stále negativní, má stále bolesti a za hodně problémů můžo já. Dle jeho slov jsem stále negativní, stále ho úkoluji, neomluvím se mu, když přijdu pozdě z práce, on vydělává peníze a já se nesnažím o lepší pozici. Neustálé hádky, pořád uražený, chodíme na psychoterapii, já si již nasadila antidepresiva, on nechce, protože "to problém neřeší".
Jsem z toho unavená, večer si dám víno, protože si aspoň odpočinu od všec problémů. Vím, že to není ideální, ale co mám dělat? Nemám kam jít, vydělávám o hodně míň než manžel a je to pro mě hodně depresivní, umím několik jazyků, baví mě práce, ale ohodnocení v Česku je pro mě tristní. Navíc jsem doma s klukama sama, protože manžel je 3-4 dny mimo domov.
Jsem z toho dost nešťastná.

dc2015
30. kvě 2019

A co čekáte od diskuse? Radu? Pochopení? Antidepresiva a víno? Blbá kombinace... Hledáte klíč u manžela, hledejte ho u sebe. Vždyť už jste přece dokázala tolik!

lolam10
30. kvě 2019

Jste dobra co jste vse zvladla.prijde mi ze vam chybi hlavne uznani...

sudylichozrout
30. kvě 2019

@silmal Budu uprimna. Vas manzel byl tvrdy na sve podrizene v Bra a a je tvrdy i na vas. Jim to v Bra nevyhovovalo, tak ho vymenili. Co vy?
Budete zit cely zivot s nekym, kdo se chova vlastne jako hulvat a je nespokojeny, protoze nemuze kvuli svemu zdtavotnimu stavu ovladat a dirigovat vse ve svem okoli, nebo treba slevite ze sveho standardu, ale budete svobodna, stastna a budete moci volne dychat?
Ani stovky tisic mesicne by mi nestaly za to, abych prozila svuj zivot vedle psychopata. Kterym vas muz bez pochyby je. To nerikam jako urazku, ale jako konstatovani. Psychopatie vede lidi k mimoradnemu uspechu, jsou to top leaderi, maji silu dokazat mnohe, ale neni s nimi k vydrzeni, protoze musi byt nejlepsi a musi mit moc. Pokud takovy clovek ztrati svou pozici, stava se skutecne zlym a hoji se na okoli. I na nejblizsich.
Premyslejte o tom, ale lahev vina zahodte. To je cesta do pekel.

zmrzlinka
31. kvě 2019

Jestli bereš antidepresiva,tak láhev vylej.A co synové?Jak to vnímají oni?

hanka_333
31. kvě 2019

@silmal Clovek do zivota po precteni par radek nevidi. Ale prijde mi, ze cely zivot s manzelem souperite o to, kdo vydela vic penez, je lepsi v praci. A co kluci? Vas parnersky zivot? I kdyz vydelavate dle vasich slov malo, neni to vic nez prumer. Nestacilo by to? Nemohl by manzel pracovat bliz u domova a resit krizi v rodine. Terapie je urcite dobry krok. Ale prasky a piti bych taky radeji nekombinovala.

kuliseks
31. kvě 2019

Flasku pryc a rozum do hrsti! I chudi lide mohou byt stastni a Vy hlavne nejste typ, co bude chuda! To musite vzit jako samozrejmost. Pokud umite dobre jazyky, tak praci najdete vzdycky a myslim, ze ne i malo placenou ale naopak. Jen si musite verit a proste do toho jit po hlave jako jste to uz dokazala.. sice nejsem zadna emancipovana zenska, ani neumim treba ridit 😀ale proste vim, ze i bez chlapa se da zvladnout hodne, kor kdyz se musi. Reknete si, jestli chcete mit takovy zivot jako doted porad dal (vzor pro syny apod-ono i chovani od manzela k Vam je formuje) nebo Vam to za to nestoji. Ja nerikam, abyste manzela hned opustila.. jen si to proste dejte vsechno dohromady a promyslete, jak chcete zit dal.. zivot je kratky!!! Tak bezte a zijte... (to neni z me hlavy samozrejme😉

rajecka
31. kvě 2019

Asi úplně nerozumím tomu, co Vám vadí? Pokud máte s manželem takový vztah, že musíte brát antidepresiva, tak proč to neukončíte? Vyděláváte o hodně méně, než manžel, ale vyděláváte, tak se asi zvládnete sama uživit. Nebo potřebujete ke štěstí miliony? Pokud Vám nevyhovuje situace v ČR, tak proč neodjete pryč? Svět je přece otevřený, jazyky ovládáte vy i synové, manžel stojí jako partner za prd, tak co Vám tedy brání, žít podle svého? Jde o manželovi peníze? Nechci soudit na základě tě trošky informací, ale přijde mi, že jste všichni trochu labilní, už jen to, že žijete celý život v ČR a pak se po dvou letech v cizině celá rodina psychicky zhroutí po návratu domů, děti by nedali na veřejnou ZŠ, kvůli přístupu? To by mě teda zajímala úroveň vzdělání v Brazíli 😀

saminomimino
31. kvě 2019

A co se chce po nás??když někdo jak vy říkáte ,úspěšný,já říkám honí se za prachama a honi si ego,dopadne přesně jako váš muž,nic zlého nikomu nepřeji ale umím si představit že váš muž je přesně ten ty bussynesmana ze kterých je mi zle,bezohledný egoistka a jen dostal za vyučenou,to je prostě zivot a apropos ,neznám příliš šťastných bohatých a úspěšných lidí,takový mají vždy své demony a dostávají slušně rány od života aby se vzpamatovali,vás absolutně nechápu že v takovém vztahu setrvavate,zřejmě jste submisivni a máte ráda ponižování ,atmosféra doma musí být strašná,chudáci synové ,vemte rozum do hrsti

sudylichozrout
31. kvě 2019

@saminomimino ja takovych znam hodne, ale je fakt, ze tihle lide si vydreli sve penize v potu tvare. Vetsinou podnikaji a te praci dali opravdu more casu. Dnes uz je firmy zivi, nemusi pracovat tolik a maji cas na rodinu i konicky. Nicmene to asi neni priklad zakladatelcina muze. To je klasicky produkt korporatu.

klea81
31. kvě 2019

Chce se mi říct, že tě pálí dobré bydlo a že většinou jsi buď v životě šťastná nebo bohatá. Já jsem sice taky VŠ, ale na kariéru jsem se vykašlala a jsem radši šťastná. Všechny manažery lituji, protože vím co to obnáší a co tomu obětují....

meronym
31. kvě 2019

Jezis, tady zase padaji moudra. Vsichni pracovne vytizeni, uspesni lidi jsou hovada a je treba je odsoudit smahem ruky. Po pravde neumim zakladatelce poradit, ale chtela jsem ji povzbudit a napsat, ze ne vsichni smysleji jako prispevatelky vyse. Drzim Vam palce!

denny27
31. kvě 2019

S tím co máš, se můžeš dle mě postavit na vlastní nohy..co jazyková škola u Vás doma??

zelenaesmolda
31. kvě 2019

Podle toho,co pises jsi uspesna a vzdelana tak proc visis na manzelovi?
Me teda v prispevku pobavila jedna vec,ze kluci by nedali statni skolu kvuli pristupu a psychice,nechci ti kazit iluze ale ani soukroma skola nemusi byt nutne lepsi nez statni.Navic Brazilie neni zrovna bezpecna zeme,jestli zvladli zivot tam tak by zvladli i skolu v Cesku 🙂

@sudylichozrout nemusi byt nutne psychopat,muze byt proste jenom autoritativni a prisny,to z nej jeste nedela psychopata.

pabka
31. kvě 2019

@meronym přesně tak, všichni úspěšní a bohatí jsou nešťastní nebo psychopati 🙈🙈🙈 bože, to je smysleni, to jsou názory... 🙈🙈

zelenaesmolda
31. kvě 2019

@pabka
ne vsichni ale psychopati jsou opravdu casto na vysokych pozicich protoze jsou skveli manipulatori a jdou pres mrtvoly.

pabka
31. kvě 2019

@zelenaesmolda relevantní vzorek pro statisticky výsledek je minimálně 1500 respondentů, jestli znáš tolik lidi ve vysokých pozicích a jsou to psychopati, pak dobre. Ale jinak úplně nesnáším tohle zobecnovani.
Já znám zas “spoustu lidi” ve vysokých pozicích co rozhodne psychopati nejsou.

sudylichozrout
31. kvě 2019

@meronym ne, to nikdo nerika. Taky jsem pracovne vytizena a pomerne dost uspesna ve sve praci. Jen mam pomerne intenzivni zkusenost s top manazery pomerne velkeho mnozstvi firem, casto cleny predstavenstev, rediteli velkych divizi v korporatu. A jsem naprosto presvedcena o tom, ze pomerne velke procento z nich vykazuje znaky psychopatie. Ten termin je hodne zprofanovany a skoro kazdy si pid tim predstavi vraha, tyrana a podobne. Tak to neni. Psychopatie je neschopnost vnimat emoce, ale pokud je ten clovek jinak ok, tak svou pozornist upne prave do pracovniho vykonu. Ti lide byvaji v praci opravdu dobri, dokazou prosadit to, co nikdo jiny. Prave proto, ze nevnimaji emocni stranku. Ale zit se s nimi moc neda. Tot ma zkusenost, autorka dokonale popsala to, jaci ti lide jsou. Soutezivi, perfektni, ale na druhou stranu srazejici, narocni, tvrdi, bez ematie k ostatnim. Jak rikam, takovych lidi znam desitky.
A jen na zaver rikam, ze ne kazdy uspesny clovek je psychopat, to samozrejme ne, ale vetsina dobre situovanych psychopatu je hodne uspesnych.

sudylichozrout
31. kvě 2019

@zelenaesmolda No, ta autoritativnost, tvrdost s tim souvisi, protoze takovy clovek nevnima emoce druhych, nezajimaji ho, zajimaji ho vysledky, zejmena ty jeho. A pokud je zodpovedny za tym, bude svuj tym drtit, aby ty vysledky mel.

zelenaesmolda
31. kvě 2019

@sudylichozrout
ja vim,mam osobni zkusenost s psychopatem.
tenhle byl ale co se pracovni stranky tyce vyjimka protoze byl oblibeny jako sef.

klea81
1. čer 2019

@pabka ne, vidím to okolo sebe 😜máme tu několik milionářu s nimiž se stykame a jejichž životy bych teda žít nechtěla...

bayt
1. čer 2019

@silmal On je problém, že s mužem nehnete, dokud opravdu nebude chtít. A jsem realista, že lidi se jen tak nemění a už vůbec ne pro druhé. Byla by si ochotná s ním zůstat, tak jako si zůstala doteď? On byl asi vždy workoholik, tvrdý, neempatický, kritický a toužící po kariéře, ne? A jaký je tedy jinak, jaké má kladné stránky? Co rozhodlo, že jste spolu už tak dlouho?

Jinak mě napadá, mluvíš o tom, jak strašně se vám líbilo v zahraničí. Kvalitní školka, jazyky, rozumné finanční ohodnocení. A možná jste tam byli spolu i víc? Jako když tvůj manžel je skoro celý týden pryč z domu, ono se pak ty vztahy udržují hůř. Proč tedy nezkusit opět nějakou práci v zahraničí?

bayt
1. čer 2019

@saminomimino
@klea81

Jako sorry, ale člověk evidentně musí hodit špínu na někoho, kdo má víc peněz, aby si omluvil, že on je nemá. Člověk má buď peníze nebo štěstí? To jako fakt? Do určité hladiny (jen určité) je člověk šťastnější, když má víc peněz, protože peníze jsou svoboda a méně starostí. Úspěšní manažeři jsou psychopati a bezohlední egoisti, to jako fakt? Můj muž tedy nevydělává statisíce měsíčně, ale řekla bych, že má velmi slušný plat a není to žádný psychopat. A že mají nějací lidi své "démony". No tak sorry, ale každý má nějaké své negativní vlastnosti a problémy, chudý jako bohatý.

kaja2016
1. čer 2019

@silmal Je to tvrde to slyset, ale manzel bude zrejme klasicky despota a tyran. Tohle neni vztah, to je vezeni a on je ten dozorce. Mam s tim take zkusenost. A ver mi, ze vzdy je kam jit a vyzit se da i s prijmem v CR. Jde o to, co je pro tebe priorita. Jestli stavajici zivotni uroven nebo klid v dusi pro tebe a tve deti. Ale dle popisu pocitej s tim, ze te dost mozna snadno jit nenecha a muzes prijit i o deti.

klea81
1. čer 2019

@bayt neznám žádného šťastného bohatého...A jak říkám, scházíme se s milionáři a je mi jich líto. Rozvody, hádky, sobectví a egoismus...Já ke štěstí rozhodně peníze nepotřebuji, jako každý člověk, co žije minimalismem a pohrdá konzumním životem.

bayt
1. čer 2019

@klea81 A oni se chudí nerozvádí, nehádají a nejsou sobci jo? 😃 Já peníze taky "nepotřebuju", ale jsem rozhodně ráda, že je mám.

klea81
1. čer 2019

@bayt jsou, ale myslet si, že peníze jdou ruku v ruce se štěstím, je naivní, o penězích ty hlavní životní hodnoty nejsou

bayt
1. čer 2019

@klea81 No to určitě nejdou, právě že to jsou dvě dost rozdílné věci, tak proč dávat rovnítko mezi penězma a (ne)štěstím.

zelenaesmolda
1. čer 2019

@bayt
protoze lip se breci v mercedesu nez v autobuse 🙂

bayt
1. čer 2019

@zelenaesmolda štěstí jsou dobré vztahy, láska a zdraví - nic z toho si člověk za peníze nekoupí, i když manželství, kde se lidi nedohadují o každou korunu, bývají spokojenější

zelenaesmolda
1. čer 2019

@bayt
priznam se,ze pro me jsou penize hodne dulezite