Manžel odmítá moje rodiče

klokanka31
2. pro 2021

Můj manžel nikdy neměl moje rodiče v lásce. Společný návštěvy u nich by se daly spočítat na jedné ruce, vždy se to ještě neobešlo bez scén jak se mu tam nechce, u nich pak furt čuměl do mobilu a nebavil se. Já k tchánovcům jezdila tak jak manžel chtěl, i když jsem je nemusela (měla jsem k tomu důvody), vždy jsem se s nima bavila a dělala jak je vše ok. Ještě jsem jim každý rok pekla 10 druhů cukroví, vánočku, během roku buchty, řezy, na co jen měli chuť.Jenže letos na jaře udělali tchánovci obrovský problém, který byl směřovaný na zničení našeho manželství, a před asi 2-3 měsíci po něm natvrdo požadovali ať se už na mě konečně vykašle. Já mu řekla že po tomhle všem už mě tam s malou neuvidí. On souhlasil, že mu bude stačit když tam bude moct jezdit on. Byli jsme domluvený už od jara, že na štědrý večer budeme zas u mých rodičů, a on to teď bojkotuje. Řekl že já s ním dopoledne taky nepojedu za jeho rodičema, a tak on nechce být večer s mými rodiči. Ať si k nim jdu s malou sama. Vylezlo z něj že když já už nepojedu nikdy k jeho rodičům, on se nebude stýkat s mými rodiči (i když oni mu nikdy nic neudělali). Po milionech dohadů mi řekl že to dělá z respektu ke své mámě. A já už nevím. Mám teda zahodit hrdost a jezdit k tchánovcům i když mě fakt hodně ublížili, osočili neprávem a ničí mi rodinu?

krisstina93
2. pro 2021

A proc ho nutis jezdit k vašim, když ty k jeho rodine nechceš? Tak budte na vánoce doma sami a jezdete si každý ke svým rodičům sám. Můj muž k našim taky nejezdí, nemá si s nima co říct, dokud žil dědeček, tak jezdil, protože aspoň s ním si tam pokecal, ale jinak nevím k čemu je nějaká návštěva, kde bude znuděně sedět a čumět do mobilu, to si víc užiješ, když pojedeš sama.

pipi_puncocha
2. pro 2021

Pokud se tam manžel necítí dobře, tak bych ho určitě nenutila trávit tam Štědrý večer. Nevidím problém v tom se dopoledne a přes oběd každý setkat se svými rodiči a večer pak strávit doma jako rodina.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@krisstina93 Tak mě přijde trapný když sám manžel mým rodičům slíbil ty vánoce, oni teda zas odmítli nabídku mého bráchy, a teď to na poslední chvíli všechno bojkotuje? A jen kvůli tchánovcům.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@pipi_puncocha Jenže to manžel má taky kecy. Jemu i vadí když chci jít k našim v normální běžný den.

irmamala
2. pro 2021

Jestli to zrušil, když už to bylo domluvené, aniž by mu něco udělali, tak bych taky byla naštvaná. Ale asi nemá cenu ho nutit, nebo budete mít všichni zkažený večer. Vašim to vysvětli, že máš prostě tchýni pizdu a pro klid v rodině budete na štědrý večer samy. Nevím, co ti udělali, ale pokud stojíš o to, aby se vídal s tvými rodiči, asi to budeš muset překousnout.

martulka88
2. pro 2021

Nepřijde mi normální, že nechce trávit Štědrý den s rodinou - se svým dítětem. Pokud ani jeden nechcete k rodičům toho druhého, udělala bych to tak, že bych dopoledne jela sama ke svým, on ke svým a odpoledne už jako rodina budete pospolu - Štědrý den je hlavně pro děti. Pokud mu je jedno, že nebude s dítětem, je něco špatně. Ale nutit ho, ikdyž něco slíbil, pak vidět jeho otrávený obličej? To by mi za zkažený večer nestálo.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@irmamala Manžela vždycky tchýně popichovala proti mě, a když se pak opil, tak jsem to schytala, jaká jsem kráva, jak má se mnou zničený život, jak mu všechno zakazuju,atd. Časem jsem si zvykla,že vždycky po jeho rozhovoru s mámou to schytám. Ale tolerovala jsem to. Ale když po něm natvrdo chtějí ať se na mě už vykašle,to je na mě už prostě moc. Četla jsem tu sms co mu psali, že jsem kráva, semetrika, a ať už konečně otevře oči a odejde od nás.

nekiaxy
2. pro 2021

@klokanka31 prosim te, kolik vam je? Obema? Manzel se chova jako 20lety postubertak. Na navsteve se do mobilu totiz nekouka, navic se nechava ockovat od maminky. Nastvana bych byla taky, i proto, ze vanoce bude radeji sam nez s vami. Ale to asi neni jediny problem, co mate, vid. Jezdit k vasim bych ho nenutila, zkusila bych vanoce u rodicu zrusit, s ohledem na rodinne problemy je fakt nesmysl tam jezdit, at s muzem, nebo sama. Navic pri problemech v manzelstvi travit vanoce na cizi pude je neprijemne. Zkuste ty vanoce vyresit opravdu sami za sebe.

mourovatakocka
2. pro 2021

@klokanka31 Nemá muž někoho? Chová se jako mimino. Tys byla maximálně vstřícná a všechno se jen obrátilo proti tobě. Zkusila bych mu navrhnout, že Štědrý den strávíte jako rodina doma s malou a na Štěpána může on jet za tchíčou a ty s malou za svýma rodičema. Pokud odmítne, udělej dceři krásného Ježíška s babičkou a dědou. Uvažovala bych ale v takovém případě, kde on skutečně bude. Tohle mi přijde jakože buď je už zainteresován někde jinde, nebo ho už tak naočkovala tchýně, že nějaký jeden den v roce je zástupný problém. Protože normální chlap si přece stojí za tím, co bylo domluvené.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@nekiaxy Je nám 33. Já už dlouho přemýšlím o rozvodu, manžel furt že to chce dát zas dohromady, že se bude snažit abych v něm zas získala důvěru,atd. Ale podělává to dál a dál.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@mourovatakocka Má někoho - svojí matku. Jeho matka je dokonalá manipulátorka. A on se neštítí mi kvůli ní lhát do očí.

zelenaesmolda
2. pro 2021

@klokanka31
A proc nejste na Stedry den sami a pak kazdy muzete jet ke svoji rodine?
Pripada mi to hrozne detinske

mourovatakocka
2. pro 2021

@klokanka31 Tchýně a uzený... Pokud je to tak vážné, že uvažuješ o rozvodu, pak je společná štědrovečerní večeře jen zástupný problém. On nechce vyjít vstříc s něčím, co bylo předem domluvené a kvůli čemu rodiče už nebudou mít u stolu bráchu, a přitom tvrdí, jak se bude snažit. To je smutné. Co by tchýně ještě chtěla? Synáčka zase na svém gauči?

klokanka31
autor
2. pro 2021

@zelenaesmolda Vždycky jsme na štědrý den pozdě odpoledne byli u jeho rodičů, večer u našich. Letos bylo domluvené že on si tam pojede dopoledne, a večer budeme u těch našich. Teď ale obrátil a kope kolem sebe. Mě se to zdá nefér i vůči mým rodičům, kdyby to věděli dřív tak si mohli domluvit večer s mým bráchou.

jako_mala_holka
2. pro 2021

Chápu tebe, že tam nechceš, ale chápu i jeho, v tom, že v takovém případě nechce ke tvým rodičům... Co nechápu je, proč to neuděláte jinak aspoň na ten Štědrý den, proč nejste jen spolu a ostatní neřešíte jiné dny... Co to takhle děláme, tak je to moc fajn, žádné dohadování, kdo kde, kdy... Začali jsme to tak dělat už předtím, než jsme měli malou, na Štědrý den jen spolu ve dvou, teď už ve třech, a pak další svátky jezdíme jeden den k našim a jeden den k jeho rodině... Taky nejezdím nadšená třeba ke tchanovi, ale žádná hrůza to zas není, většinou 😄 prostě jsme si to udělali tak, jak nám to vyhovuje... Vy třeba můžete být na Štědrý den jen spolu, a další některý den ty můžeš ke svým rodičům a on ke svým... A že to máte domluvené na Štědrý den u vašich... Tak prostě změna plánu, stane se... Držím palce, ať se nějak rozumně domluvíte

jako_mala_holka
2. pro 2021

A hlavně držím palce, ať je manžel rozumný a nenechá se očkovat matkou proti tobě, zvlášť když máte dcerku... Nic ji do vašeho vztahu není

klokanka31
autor
2. pro 2021

@mourovatakocka Jo to by chtěla. A povedlo se jí to. Já mu říkám už x dní, ať si jde, že ho už nemiluju, že toho všeho mám dost, on ať mu dám ještě šanci, že udělá cokoliv abych byla šťastná. Ale hned na to se se mnou pohádá a dělá naschvály.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@jako_mala_holka Ale tohle já nechápu, proč on odmítá moje rodiče,kteří mu nic neudělali. Ale myslím že za to může zas jeho máma,ona moc ráda diktuje ostatním kdo se s kým může/nemůže bavit. Mě do očí vpálila několikrát že mi zakazuje si volat s manželovým biologickým tátou, který jediný mi nikdy nic neudělal. A když jsem jí řekla že mi přece nemůže říkat s kým se můžu bavit,tak mě div nepraštila.

deaneira29
2. pro 2021

@klokanka31 když to tak čtu, tak ty se snažis, on něco slíbí pak nesplní. Upřímně jediné co mě napadá je poradna nebo mu sbalit kufry a poslat k mamince. Ohledně vánoc si to srovnej sama, možná bych na celé svátky prostě odjela k rodičům a pak se rozhodla co dál. Drž se

klokanka31
autor
2. pro 2021

@deaneira29 To je právě problém který už odmítám snášet. On slíbí, něco mi nakecá, a pak nedodrží.

deaneira29
2. pro 2021

@klokanka31 myslím, že jak to čtu už jsi si vlastně sama odpověděla co dál 😉 důležité je aby jsi byla šťastná a spokojená klidně bez něj.

sorboni30
2. pro 2021

@klokanka31 takhle to u nas trvalo 12 let.. stale utoky na moji rodinu.. jeho rodice me radi nemeli (slysela jsem je kdyz jsem sla po chodbě jak o me ne hezky mluvi),'jeho cela rodina se pretvarovala... Ze slušnosti jsem musela na vsechny povinne nedělní obedy..kdy vařili samou zverinu a pritom vedeli, ze mi dela zle a mám z ni pokazde boleti bricha a prujem ( jsem po transplantaci jater).Kvuli jeho rodine jsme se i hodne hadali... No, jsem dva roky rozvedena a šťastná, že uz NIC nemusim. Nemluvě o tom, ze mi lhali cela rodina a ja se pravdu v některých věcech dozvěděla az po svatbe..Aleluja.. pryc od nich

drakenn
2. pro 2021

Šla bych s dítětem k rodičům trávit Štědrý večer. Ať si je klidné sám nebo u maminky.
Jak si to jako představuje? Že on se sebere, půjde si k mamince a pak luxus nachystáno na večer u vás doma? A ty budeš vařit a chystat, lopotit se, aby si milostpan přitáhl ke stromku už napapany od maminky a ty budeš pouze doma? Vždyť ti dělá zlé jen kvůli tomuhle. Abys ty nikde nesla! A trčela doma

petradt1986
2. pro 2021

Zkuste mit Štědrý večer jen vy dva s ditetem. K rodině muzete o svatky.
Manzelovi bych rekla, že když se o mě jeho matka takhle bavi, tak me tam neuvidi. To ze on nestoji za tebou, je spatny.
Za mnou kdyby manžel nestal, u takovych nadavek apod. Uz by byl davno byvaly manzel.

somalicats
2. pro 2021

@klokanka31 Já Ti teď napíšu něco, co se Ti asi líbit nebude, ale nemůžu si pomoct. V jiných dřívějších diskusích jsi popisovala, jak jste s manželem semknutí, že si nenecháte ničit rodinu, teď tu vypisuješ, že to trvá už dlouho. Přijde mi, že spokojená jsi jen ve chvíli, kdy manžel tancuje, jak Ty pískáš. Ve chvíli, kdy se vzepře, tak je problém. To, že Tě jeho matka nesnáší, to se stává. On ale nemá povinnost mít rád Tvoje rodiče, taky je možné, že mu nesedli nebo mu něco udělali, ač Ty tvrdíš že ne (stačí kolikrát i jedna blbá poznámka). Vy oba byste se měli přestat chovat jako puberťáci a začít makat na svém vlastním vztahu. Rodina jste vy dva a dcera, a jestliže manželovi vadí trávit Štědrý večer s Tvými rodiči, tak ho do toho nenuť. Tobě by se taky předpokládám nelíbilo, kdyby nutil manžel Tebe trávit každý Štědrý večer se svou matkou. Však můžete trávit svátky jen vy tři a prarodiče na chvíli navštívit.

klokanka31
autor
2. pro 2021

@somalicats Tady nejde o to jestli skáče jak pískám. Tady jde o to že nedodržuje sliby. Jednou jsem to udělala já, a vyskakoval jak čertík z krabičky. Ale ono je to hlubší problém...

veruuu_kubesovic
2. pro 2021

@klokanka31
... takže ty ke tchanovcum nepojedeš a manžel k tvým rodičům musí 🤦? Proboha jste oba dospělí, to nedokážete Vánoce trávit spolu s prckem a když už tak následně jet každý ke svým rodičům? Co je na tom složitého🤷‍♀️?

nekiaxy
2. pro 2021

@klokanka31 takze nikdy nedospel... Tady je kazda rada draha. On je slaboch, tchyne mrcha, nemas to tam jednoduche, k tomu jsi tvrdohlava.. 🙂 Asi bych se prestala snazit, navrhla vanoce ve dvou. K jeho rodicum nemusis, ale on k tvym taky ne. Pokud nic nezabere, zacala se pripravovat na zivot bez nej, protoze to tim jen zacne. Mozna by vam ke zlepseni komunikace, a ujasneni si ocekavani pomohla poradna...

klokanka31
autor
2. pro 2021

@veruuu_kubesovic Ne nemusí, mě na tom všem štve to, že on to našim slíbí, a na poslední chvíli to odpíská, když si moje rodiče už nemůžou zařídit program s bráchou.

veruuu_kubesovic
2. pro 2021

@klokanka31 a kolik mu je? Pokud jste stejně stáří tedy 33 jsem se dočetla, tak mi to přijde jako jeho detinske chování hodní puberťáka ne otce od rodiny...