icon

Manžel opustil rodinu kvůli milence. Jak to zvládnout?

linduska75
28. únor 2024

Dobrý den, chtěla bych se asi jen tak vypsat a taky slyšet názory od někoho nestranného. S manželem jsme byli víc jak dvacet let. Před Vánocemi jsem zjistila, že má milenku. Vypisoval si s ní krásné, zamilované zprávy plné srdíček, pusinek.. Jak mu chybí, jak jí strašně miluje a těší se až s ní zase bude. Už jsem něco tušila, protože byl vůči mě delší dobu chladný, ale opravdu jsem nevěřila, že v tom bude jiná ženská. To ani nikdo jiný z našeho okolí. Prostě to byl pro všechny chlap, který by tohle v životě neudělal! Doma měl všechno, co chtěl, dělal si co chtěl. Já ho v ničem neomezovala, jen jsem chtěla na oplátku nějakou tu pozornost, což byl ale problém.
Tak jsem mu sbalila kufry a on k ní odešel - z baráku do malého bytu. Přestal úplně komunikovat, starat se.. O peníze na děti jsem si musela říkat sama a až teď jsem z něho něco dostala. Komunikujeme jen přes zprávy a jen ohledně dětí. Děti si bere, v tomhle směru, dá se říct funguje. Nejdřív jsem ho chtěla zpátky, ale čím je to dýl, tím už si nejsem tak jistá. On neudělal nic pro to, aby to takhle nedopadlo.
Máte s něčím takovým také zkušenost a jak to u vás dopadlo?

Strana
z3
linduska75
autor
29. únor 2024

@veronicka89 to já také nevím, jak mě vnímal, protože vůbec nekomunikoval.. Co já se do něho namluvila, ale vždy jen seděl jak pařez a prostě nic! Nejsem dokonalá to určitě ne, ale zásadní problémy jsme neměli.. On měl volnost na svoje koníčky, mě taky v ničem neomezoval.. Opravovali jsme spolu barák, do toho výchova dětí, odchod rodičů.. Ono to taky aso moc nepřispělo, ale když chybí komunikace, tak se s tím špatně pracuje.. Prostě už nechtěl, a místo toho, aby mi to narovinu řekl, tak ze mě dělal krávu.. Kufr si taky sám nesbalil, musela jsem já.. Nechápu, já kdybych s někým nechtěla už být, tak bych s ním prostě nebyla a netrápila ho.. A že on mě trápil, a dost!

drakenn
29. únor 2024

No evidentně jsi ho přestala vzrušovat.

4formy
29. únor 2024

Mam to stejne...odesel.po 14cti letech....3deti...nejmladsimu tehdy byli teprve dva roky.nech ho nestoji ti za to,ceka te lepsi vim o cem mluvim 😉

veronicka89
29. únor 2024

Jedina podrazarna od neho je ze to tajil... ale to ze s tebou
@linduska75 nebyl stastny( byť to to neumel vykomunikovat...) je fakt.

Proste mela vase laska spotrebni datum... ja bych v tom nic extra uz nehledala ...

Uprimne je spoustu vztahu ktere zkonci navaze se novy vztah a tam to funguje jak po masle a i normalne xx let ... ptz si ti lidi proste vice sedli ;)

linduska75
autor
29. únor 2024

@veronicka89 tak to je jasný, jinak by to neudělal. Tak ať je teď šťastný, nic jiného mu ani nezbývá.. Přišel o všechno.. I s těmi dětmi nebude mít už nikdy takový vztah, jako mohl mít. V tomhle je to jeho prohra. Ale výhru mám zas v něčem jiném 🙂

linduska75
autor
29. únor 2024

@linduska75 on má výhru v něčem jiném... I když já asi taky. Odpadlo mi doprošování, ponižování, věčné řešení něčeho, co už bylo neřešitelné...

irmamala
29. únor 2024

@veronicka89 Ja ja ja, to jsem ja😀 Moje druhe manzelstvi je proti tomu prvnimu jak pohadka. A nebyla to chyba ex a ve finale asi ani moje. Proste to neladilo ale porad jsme se to snazili pres silu drzet.

@linduska75 Poprej mu stesti a zacni novy zivot. Neupinej myslenky na to, jakou udelal chybu a jak bude litovat. Treba nebude a ty se tim uzeres, ze je spokojeny.

reeeza
29. únor 2024

To že jsi ho vyhodila neznamená že on je chudák.

Znamená to že máš nějakou hrdost a nenecháš nikoho, aby s tebou zacházel jako s hadrem.

Na to, že jsi ho vyhodila buď PYŠNÁ. Nevyčítej si to.

Chce si to přeprogramovat vnitřní nastavení i nastavení mysli. Přemýšlíš stejně jako většina žen, co se po letech manželství osekaly na to, že je manža na piedestalu a ony tu jsou pro něj. Poskytují mu služby, vaří, uklízí...Taky k tomu sklouzávám, protože mí rodiče to tak měli nastavené. Ale naštěstí to vždy utnu a uvědomím si to.
Zkus ho vidět reálnýma očima, ne přes růžové brýle. Naplno a bez příkras si uvědom co ti klidně dělal, že byl v jiný ženský a pak šel klidně za tebou, podváděl tě namísto toho aby tě respektoval a řekl ti pravdu...Promiň ale ty jsi pro něj byla pouze k poskytování servisu. Zábavu a štěstí měl jinde a stejně se chodil domů najíst a vyspat. Nic víc.

Milenka mu buď ten servis neposkytne a Z TOHO DŮVODU bude po čase manža zase ťukat na tvoje vrátka...a nebo mu to poskytne. V tom případě si udělá služku z ní. A ne, neocení to a ne nebude ji pro to respektovat. Bude to brát za normu.

Takže ne, takového člověka by mi nebylo líto, byla bych na sebe hrdá, že jsem si i po těch letech v sobě zachovala " Sebe" a svoji hrdost a dokázala ho vyhodit.

Začni si zase věřit. Z někoho kdo žil pro druhého a sloužil mu a myslel jsi že ho za to druhý ocení a bude si ho vážit se přeměň v ženu která žije i pro sebe. A časem ti to k sobě přitáhne muže, který takovou ženu chce. Nechce služku co mu denně navaří ale ženu která si umí určit hranice, užít život a umí se radovat ( třeba i z maličkostí, nemusíš hned vylízt na Kilimanžáro).

tereza0111
29. únor 2024

No, stava se :( Ted se drz, dej dohromady, najdi svoji hodnotu. Nakonec ti treba bude jeste lepe.
Ale jen 1 rada - rict si, ze rozvod nechas na nem neni moc moudre. Jste porad manzele, jen ted vubec nemas prehled nad tim, co dela. Porad te muze zadluzit, odkladanim rozvodu a tim, ze to "nechces resit zas ty" jen zbytecne riskujes. Nebyla bys prvni ani posledni, kdo pak kouka, co se na nej vynorilo. Milenka zvedne nos, bude chtit na dovcu a pujcky zacnou litat a ty nebudes mit vubec tuseni! A rict, ze on by neco takoveho nikdy neudelal... no, ze ma milenku jsi take necekala. Neodkladej to, nic tim neziskas

linduska75
autor
29. únor 2024

Jo, a ještě mi napsal, že by se třeba i vrátil, ale že neví, jestli by to k něčemu bylo, když už to došlo takhle daleko... Co to jako je? Tak si mě teda vyhodila, a já teď budu tam, kde jsem 🙂 prostě pařez, nebude nic řešit, to by dalo moc práce.. Nechápu ty mužský mozky, a tohohle už vůbec ne

lennus
29. únor 2024

@linduska75 A co si někde na neutrální půdě zkusit v klidu promluvit? Rodiče budete už napořád a asi bude nutné komunikovat. Něco mu mohlo vadit, chybět, ale muži obecně méně komunikují než ženy a možná neměl v tomto doma ten správný vzor. Nevěra je jeden z problémů ve vztahu, ale často spíš důsledek. Držím palce!

linduska75
autor
29. únor 2024

@lennus ten se mě bojí jak čert kříže.. Na oči mi vůbec neleze. Od té doby jsem ho neviděla, neslyšela.. Děti vyzvedává tak, že čeká v autě před barákem.. Je to slaboch

4formy
29. únor 2024

Me teda domjimaji reci typu ze zena ktera se stara o rodinu je služka ...ja se o rodinu i chlapa staram rada,co je na tom???kdyz se mi chce uvarim veceri,kdyz ne kazdy si vezme co chce,staram se o ne peru pradlo,uklizim to jsem hned sluzka???delam to preci pro svou rodinu i svuj domov rada 🤷 chlap taky uklidi v kuchyni vynese odpadky pak je ta sluzka teda on?? 🤦 To jsou dost divny slova...
@linduska75 jinak tobe radim jen jedno jestli ho chces zpet nic neuspechej vysledek neovlivnis.nikoho neposlouchej jen sama sebe.my jsme to tehdy nezvladly zustal s ni ale je mi ted lepe...ted uz to bude jen na vas jak co bude,je totiz zvlastni co ti napsal...ze by se i vratil....bohuzel zahnul to chlapi delaji ...je na vas obou zda to ustojite nebo ne.drzim pesti 🍀

honatko092
29. únor 2024

@linduska75 Idiot. Jsi skvělá, to štěstí najdeš ❤️

reeeza
29. únor 2024

@4formy Na tom, že se stará žena o partnera i rodinu není vůbec nic špatného a nedělá to z ní automaticky služku. Pokud to dělá RÁDA.
Ale jsou i ženy které se starají, vaří a uklízí denodenně z jiných důvodů, než že by to dělaly rády.
Třeba to jinak neumí, ale ubíjí je to. Nebo se bojí že pokud by neposkytovaly servis, doma by byly hádky nebo by je partner přestal mít rád, časem opustil atp..

Pokud to člověka dlouhodobě ubíjí a nikdo z rodiny se nezapojí a nepodílí se na chodu domácnosti, je to důvod k frustraci a vyčerpání, pak je to rozhodně toxické.
Pokud to někoho naplňuje a baví a má takový vztah, který by vydržel i když by se žena přestala starat, tak je to super.

lennus
29. únor 2024

@reeeza Souhlas, ale vykomunikovat si to musí ta žena, nikdo to za ni neudělá. Když je něco v zajetých kolejích, chlapa nenapadne dělat to jinak. Nemám ráda výraz, že chlap pomáhá, hlídá dítě apod. Dítě i domácnost jsou společné, tak se mají zapojovat oba. Já pracuju 20-30hod./týdně, tak se zapojuju víc než manžel, co má plný úvazek. Taky si nepřijdu jako služka, ale přišla bych si, kdybych vše dělala sama, i dětem vysvětluju, že buď si může každý sám vařit, prát atd. nebo každý udělá něco i pro druhé. Když syn frflá, vysvětluju, že jednou bude mít třeba ženu a zda by chtěl, aby vše dělala jen ona. A těžko se on bude zapojovat, když to nebude vidět u táty, ve vzory věřím nejvíc, nebo když se sám od mala nebude zapojovat a nenaučí se to.

1eso1
29. únor 2024

@linduska75 Ti chlapi jsou většinou slabý něco řešit. Proč by to dělali, když jim to všude prochází. U nás bylo teda milion problémů. Tohle poslední kapka. Ale kdybych se s dětma neodstehovala, tak to sám od sebe taky neudělá. Já jsem v tom už žít nechtěla. A stěhovala jsem se že společnýho bytu, protože on řekl, že rozhodně nikam nejde, že je to i jeho byt. Tak jsme šli my. A nikdy v životě se mi tak neulevilo, jako tehdy. A vlastně po tom všem, co jsem se ještě dozvěděla se ani nedivím, že to skončilo, jak to skončilo.

linduska75
autor
29. únor 2024

@1eso1 no, tak tenhle si jen našel ženskou. Jinak jsem si myslela, že až na to jeho odstrkování mé osoby je všechno ok. Měli jsme společné zájmy, trávili jsme společně čas s přáteli.. Njn, navenek idylka... Smůla, no. Štěstí našel jinde, zřejmě.
A jak jste řešili ten společný byt? Zůstal jemu?

4formy
29. únor 2024

@linduska75 i u nas bylo vse harmonicke ...a me rekl ze se proste zamiloval 🤷

linduska75
autor
29. únor 2024

@4formy a je stále zamilován? S vámi o tom aspoň mluvil.. Tenhle nic, ani se neomluvil, řekl, že z něho nic nedostanu a odešel..

1eso1
29. únor 2024

@linduska75 To nakonec dopadlo úplně jinak...

4formy
29. únor 2024

@linduska75 ne nemluvil...to rekl jen asi jednou.ano.je to 5 let stale jsou spolu.ale me uz je dobre mam pritele novy,lepsi zivot..cekame miminko a jsme stastni..

reeeza
1. bře 2024

@lennus souhlasím 🙂

reeeza
1. bře 2024

@linduska75 Hlavně nečekej na omluvu.

Neodvíjej svoji schopnost se přes to časem dostat a třeba i odpustit od jeho schopnosti/ neschopnosti se omluvit.
Ponech si svobodnou vůli a nenech aby tvůj posun a odpuštění bylo podmíněné jeho omluvou nebo uvědomění.

Čekáním na jeho omluvu se vzdáváš své svobody, svého svobodného nezávislého vývoje.

Ten shit nech jemu.

levandule_k
1. bře 2024

@linduska75 V tom případě, co jsem psala, tak se snaží jen ona, mu dělá dobře, že ona kolem něj skáče... Jako říkám, že není o co stát, ale je to jejich životní lekce...

Nejsem si jistá, jestli je vůbec stát o návrat, když se k tomu staví takhle. Ona asi ví, že se chová srabácky, bojí se ti podívat do očí, proto čeká v autě, protože ví, že nejedná úplně fér.

I když to teď hodně bolí a nechápeš, proč se to děje, když jsi dělala "všechno správně" a najednou bum, sesypalo se to...Ve výsledku to může být to nejlepší, co tě potkalo, pokud to zpracuješ, najdeš zase sama sebe, svou hodnotu, budeš ochotna se otevřít lásce, můžeš mít vztah o kterým se ti ani nesnilo, nebo taky můžeš uvíznout v pocitu oběti, on mě opustil a já jsem chudinka...

linduska75
autor
1. bře 2024

@reeeza tak na omluvu nečekám, vlastně jen čekám na rozvod, a ten stejně bude muset přijít z mojí strany.. Je to strašný zbabělec a strašné zjištění po tolika letech. To se člověk nestačí divit, s kým to vlastně žil.. Komplet spálil mosty, bez sebemenšího vysvětlení.. Zpět se vůbec neohlíží.
Včera mi starší syn (15let)řekl, že by nesnesl, kdyby se táta vrátil domů, že je zásadně proti.. Ale přitom se s ním vídat chce. Zvláštní, nemyslíte?

linduska75
autor
1. bře 2024

@levandule_k tak za chudinku se opravdu nepovažuju. Na jednu stranu se mi i ulevilo, on mi jako partner ani nechybí, protože se jako partner delší dobu ani nechoval. Vlastně si žil svůj vlastní život v našem manželství.. A já byla pěkně slepá a naivní. Žila jsem ve falešné jistotě a naději.. Takže je dobře, že je tam, kde je..

levandule_k
1. bře 2024

@linduska75 Nemyslela jsem to tak, že jsi chudinka. Prožíváš náročnou situaci, se kterou se pereš jak nejlíp umíš a někdy člověk může sklouznout do pocitu oběti. Vůbec neznamená, že to tak máš ty.

levandule_k
1. bře 2024

@linduska75 Asi to syn bere jako zradu, proto ho nechce doma, ale zároveň je to pořád jeho otec, i když se zachoval "ne úplně dobře". Chce to čas, kdy to i syn zpracuje. V 15 má člověk méně nadhledu než ve 30. I otec má právo na šťastný partnerský vztah a vztahy jsou složité.

linduska75
autor
1. bře 2024

@levandule_k tak je to někdy nahoru, dolů, to je jasný.. Ale úplně si nemyslím, že já jsem tady ta, co prohrála 😉

Strana
z3