Manžel se ke mně chová jako k dítěti
Dobry den
Strasně mě stvě manžel že se ke me chova jak k malemu diteti nebo nevim jak to nazvat.
Mam ridičak dřela jsem na něj měla jsem ho ještě dřív než jsme se poznali - udelala jsem si ho hlavně proto abych měla svobodu a mohla jet kam chci a kdy chci ..
měla jsem male auto stare sice ale z budu A do bodu B mě odvezlo - užívala jsem si tu svobodu ale měla jsem víc asi ..
Chybí mi ,,
Auto jsem prodala protoze kocarek bych tam nedela ( ano mame ted mimco )
No nemuzu nikam jet auto mi nepujci protoze co kdyby se nekam stalo - pritom ridit umim ale podle me mu jde spis o auto nez o nas. Pry ze kdyz ho zvezu a ukazu ze to umim tak mi to dovoli si ho pujcit a budu moct z malou nekam jet ,,
Pritom mi do toho keca jedu pomalu jedu rychle, spatne řadím , chcipne mi to na krizovatce ,, tady malo koukam atd - pritom kdybych jela tak spatne tak mi ten ridicak akorat u nas ten komisar neda. Akorat me vzdy tak vydeptal ze jsem byla nervozni a akorat jela jeste hur a chcipalo mi to vic
Pritom tchyne mi pujdi auto abych jela na nakup a jedu uplne v pohode bez problemu ,
Nedavno jsme jeli mimo mesto ja poprve po skoro dvou letech ridila mimo mesto - kdy jedu do kramu a domu kdyz mi tchyni pujci auto .
A strasne se divil a komandoval ze jsem ze vsecho vyklepana kdyz jsem tak dlouho daleko jela poprve.
Chybi mi ta svoboda - fakt jo kdy jsem si mohla zajet a o nikoho nezadat at me sveze a slozite to vymyslet ( kdyz potrebuji treba k lekari do jineho mesta )
Mit tak penize na dalsi 🙏 i kdyz to mi rekl ze stejne me nikam nepusti
A treba jsem si chtela dat foto na ig kde jsem v pyzamu ( normalni pyzamo kratasy tilko ) sli mi videt tak ruce a nohy
A nemuzu si ji tam dat aby me nikdo neokukoval🙄 vsak tam ani nic neni ale cvicim a chlap me proste nepochvali a popravde jsem chtela od nekoho slyset ze vypadam dobre
Jeste k tomu rizeni kdyz nekam jedeme nerekne abych ridila ja abych se mu ukazala kdyz to tolik chce 🙄
je potřeba aby sis vybudovala svojí vlastní vnitřní svobodu , sebevědomí, ... s takovýmhle chlapem to půjde těžko, ale nic není nemožné.... bez něj by to možná bylo lehčí...
No popravdě pokud se ho ptáš jakou fotku si smíš dát na net, tak trošku jako dítě jsi.male auto si prodala tak proč sis nepořídila větší?
No já mám svoje menší auto a manžel takové víc rodinné. Když potřebuju vezmu si to větší. Taky měl nejdřív takové ty rady jak bych měla řídit, ale to rychle narazil. Jediné co pomůže je nenechat si to líbit. Mě už manžel neřekne půl slova, jsem mu řekla, že jestli se mu nelíbí jak řídím může si vystoupit a jet autobusem. A že jemu by se taky nelíbilo, kdybych ho v autě komandovala jak řídí. A je klid. Jde jen o to se nedat. Ještě jsem mu řekla že půlka auta je moje tak si s tou půlkou budu jezdit jak chci a tečka. Tohle je věc která mě dokáže vytočit, jinak jsem velice klidný člověk.
A proč si necháš líbit takovýhle psychoteror? Nejspíš je na čase si uvědomit, že jsi svéprávný, dospělý člověk a nenechat za sebe rozhodovat někoho jiného. Zapracuj na sebeúctě a manžela odkaž do patřičných mezí.
Bych ho vzala vidlema po drzce, na druhou stranu, mluví s tebou jak s deckem protože může...
Hmm, kdybych to neviděla v okolí, řeknu, že je to příběh pritazeny za vlasy. Osobně naštěstí tohle teda neznám, a to ani v dalších oblastech. My mame auta dvě (třetí je spíše něco jako poloveteran mazlik na výlety) a prohazujeme si auta jak kdo potřebuje. Všechna jsou napsána na manžela, ale tím nějaké pomyslné vlastnictví konci. Ani jeden si nic nepřivlastňuje. Když jsem měla ještě do minulého roku svoje autíčko maličké, stařičké, koupene ještě za svobodná, kdy on mi na mého přidal, defakto veškeré opravy pak platil on. Takže i tam jsem považovala svoje auto za naše a bral si ho jak potřeboval. Co se týče drzkovani jak jezdím, to měl můj táta na začátku, ale to už je tak 10 let a od něj sem to brala, je to zkušený, řidič z povolání, má veškerá oprávnění na kamion, traktory, privesy, na vojně měl na starosti vojenskou prevozovou techniku. Ale můj muž nikdy neměl žádné kecy. Nalitano mám celkem hodně si troufám tvrdit a jezdím rozumne, takže bych si to ani líbit nenechala takovéhle typ ani.
@orisek56 mě taťka taky hodně kibicoval (taky má řidičák snad i na autobus), ale mě tím neskutečně štval. Jezdila jsem akorát opatrněji a pomaleji, než by chtěl a než jezdili moji bráchové. Jenže ti si šli do autoškoly opravdu jen pro ten papír a já věděla max, kde je brzda 🙈 jinak nikdo neměl problém, ani manžel.
Jinak prozakladatelku. Já třeba nejsem tak moc vyježděná, i když mám řidičák už víc než 10 let, takže když řídím někde, kde to neznám, tak jezdím pomaleji, těch svých 70 (a jak to jde, tak pouštím případnou kolonu za mnou 😁😉). Ale manžel mě nikdy takhle neshazoval. Občas mi třeba do řízení kecá, ale to já jemu občas taky, a je to vždy v dobrém 😉 jo a nechal mi pro použití jen pár let staré auto. To jsem se bála skoro víc já, abych s tím něco neudělala, než on. Takže tak. Zkusila bych vysvětlit, že auto opravdu potřebuješ a když on hledá každou sebemenší chybičku, tak jsi zákonitě nervózní a děláš těch chyb o to víc. Musí te nechat dýchat. Jsi přece dospělá, jsi maminka, tak snad máš nějaké slovo také ty
Já bych mu dala na výběr, buď pro mě přijede z práce a zaveze mě autem i s malou k doktorovi, nebo mi nechá auto a on může jet MHD do práce. Když můžeš ty, může on také. Pak bych začala řešit, jestli by se nenašli peníze na druhé auto. To staré si neměla prodávat, mohli jste si je prohodit.
Jako k řízení, mě chlap taky drobet komandoval, páč moje řízení bylo nic moc a ve své podstatě nebezpečné. Ale ukázal mi co a jak a teď málokdo pozná, kdo z nás dvou řídí. Už mám "nalitano " několik set km (cca půl mega 🤣). Ale je to o t, že nebuzeroval aby mě pak nenechal, ale upozorňoval na zásadní chyby,kterých se vyvarovat. Mi připadá, že si ten tvůj mastí ego. A je jasné, že když komanduje, tak jsi za volantem nervni a děláš zbytečné chyby. Bych chtěla vidět, jak řídí on?!
Kdyby mi kecal do řízení a stresovat mě, tak mu zastavím ať vystoupí. Buď jako zkušenější řidič poradí slušně nebo se může projít.
Když někam pojedete spolu, řekni, že budeš řídit, protože potřebuješ trénovat. Když tě k tomu nepustí, zaplať si cvičně jízdy a poté jezdi... Ad fotky, neptej se. On se Tě ptá, co si může zveřejnit?
Ty se ptáš jestli můžeš dat někam svoji fotku ? 🤷♀️Prodej auta taky blbost, proč sis teda obratem nekoupila větší ? Nebo menší kočár ? VzdT děti skoro hned jdou do sportaku. Každopádně život žijeme tak jak si ho uděláme, já se teda manžela nedovoluju, jsme rovnocenný partneři.
S řízením to skoro chápu, protože to dobře znám🙂 Muž nesnese abych řídila já, když jedeme všichni, kibicuje do toho celou cestu, kolikrát dokázal až vynervovat, stejně tak to dělal můj taťka, někteří chlapi to prostě nedávají (znám takových fakt víc). Takže jezdím sama s dětma, svobodu mám. Když jedem celá rodina, řídí on, když tam on není, řídím já a máme doma klid. Jsme manželé, takže auto je nás obou, jinak je to spíš popelnice. Nikdy bych si nenechala říct, že si auto vzít nesmím, to fakt ne. Dávání fotek na IG v pyžamu mi přijde ujeté, stejně jako potřeba slyšet pochvalu na své tělo od cizích. Každou samozřejmě potěší, když ji někdo pochválí, ale dávat se kvůli tomu na sítě? Promiň, trochu jak nevyzrálá puberťačka. Jako ať si tam každý dává, co chce, ale mám na to svůj názor. Jestli cvičíš, snad to děláš pro sebe, aby ses cítila líp, pokud si všimne kamoška nebo známá, řekne ti to do očí a bude to upřímnější, než když tam dáš fotku a známí ti budou lajkovat či falešně komentovat. Možná tomu jen nerozumím.
Já bych se manžela zastala v tom, že chápu, pokud řídíš “blbě” (a že pod tím každý představíme něco jiného), že to nedává. Já taky ne, prostě nemůžu jet s někým, kdo dělá řidičské chyby ( a že to to chcípání třeba je). Můžu jet jako spolujezdec jen s tátou a mužem, s ostatními se bojím a taky kibicuju (ať už jezdí moc rychle a nebezpečně, nebo pomalu a blbě, neumí se rozjet, odbočit doleva, nemají předvídavost atd.), takže s nima prostě nejezdím. Roky jsem vozila kolegy na kongresy já, když jedeme s kamarády, tak řídím. Asi bych taky šla cestou kondičních jízd a event. Jezdila s někým jiným, kdo tě třeba upozorní, ale nezdeptá.
Ale jinak se samozřejmě muže neptám, co si můžu dát na facebook, ale zase respektuju, že on sociální sítě nesnáší a byl by nejraději, kdybych tam nedávala nic a jsem se sdílením fotek velmi skoupá (jakože pár fotek z dovolené a výletů pro příbuzné, ale že bych si tam dávala své vypracované břicho, to nemám za potřebí).
Co se týče řízení, z toho, co popisuješ, moc dobrý řidič nebudeš, chápu, že by mohl mít strach, že ublížit sobě, dítěti, že zničíš auto...
Ale na druhou stranu by tě měl podpořit a nechat tě řídit, když jedete spolu. Čím víc budeš řídit, tím lépe ti to půjde.
Každopádně jeho celkové chování není v pořádku. Zavání to manipulátorstvím. Pozor na to. Nenech se ovlivňovat a postav se mu, protože tímhle to teprve začíná. A pokud si to necháš líbit, bude se to akorát zhoršovat.
Upřímě mne přijde, ze tě chce ovládat. Ja osobně bych se ho na fotky jestli je můžu někam dat nebo ne neptala pokud by na nich nebyl on sám. Kazdopadne co se týká řízení. Tak třeba muj manzel ma také strach kdyz sednu zavolant, a já ho chápu. Protoze ten strach je "důvodny". Kazdopadně kdyz někam spolu jedem a chci tak mne necha řídit. Sice mi do toho keca. Ale většinou to je v dobrém. Sama s dětmi neřídím a pokud je potřeba jet doktorovi, tak si to manzel většinou zaridi. Asi bych se ozvala víc. Tohle chování by mohlo přerůst i v psychické týrání.
@orisek56 zvláštní bylo, že bráchy naučil řídit před autoškolou nejen auto, ale i traktor a avii, ale u mě ani ťuk (a to jsem nejstarší)... jo a na první lekci taky nezapomenu, ve sněhové chumelenici, kolem silnice takové závěje, že nebyly vidět patniky a jen ujetý sníh posypaný kaminkama 🙈
Na to, abys byla opravdu dobrý řídič musíš jezdit, ale ne jednou týdně 5km nakoupit, chce to opravdu jezdit, naučíš se předvídat, reagovat na vyhrocené situace, budeš si jistější a nebude ti to chcipat na křižovatce. Ale tím, že ti chlap nechce půjčit auto lepšího výsledku nedosáhne. Bude to spíš naopak, což by měl teda jako chlap a řidič vědět, pokud jeho řízení stojí za něco. O buzerovani bych mohla něco vyprávět, když jsem udělala papíry, muj taťka jako vedoucí odboru dopravy a zkušební komisař jezdil se mnou a to jsem teprve byla spojena až na prdeli. Ale bylo to potřeba. A můžu ti říct, že když mi můj chlap půjčil poprvý v životě svoje auto, je profi řidič už 27let, tak jsem byla opět zpocený až na zadeli a dobře mi teda nebylo 😅 teď už chce abych řídila jen já, má toho dost z práce.. nejlepší na to naučit se pořádně řídit, je jezdit. To by jste měli s chlapem probrat.
S IG ti neporadím, neb ho nemám, ale fotky v pyžamu si nedávám ani na fcb, ano fotky svých dětí. Myslím si, že kord v dnešní době je důležité si chránit své soukromí a aby mě viděla půlka republiky v pyžamu 🤷 ale proti gustu..
@sajul taky si měla dobrý základ. Mě táta nechal, je trpělivý i když má všechny skupiny (profi hasič) a dost toho viděl, i když jednou mě málem přetrhl vejpůl a to,když jsem na motorce v mlze předjížděla kamion a proti jelo auto,co nesvítilo a řidič zapl světla v okamžiku,kdy mu došlo, že o něm nevím. Sakra, jak mě cvakala prdel. Můj chlap je taky profi řidič, ještě k tomu školený i na majáky, takže mi dal pořádnou školu. Díky tomu jsem se "vytáhla " na řidiče zásilkové služby, jezdila jsem prodlouženým craftrem v NDR a můžu říct, zlatě naši řidiči. Němci snad neví, k čemu je ta packa po levé ruce...😟
Jinak k těm fotkam, jako za mě, fotky své postavy můžeš hodit i sem na svůj profil a je to menší zlo, než na insta. Zde ti mohou holky taky pochválit snahu na postavě, místo aby tě ocumovali cizí chlapi ...
A co máte za auto, že se o něj tak boji?
Já mam starý krám Fabii a chlap má sporťák o 300konich a řídila jsem ho teda jednou pod dohledem a jela jsem pry moc pomalu a taky mi do toho kecal. Samotný by mi ho nepůjčil vůbec si myslím a když jo, tak by měl nejspíš žaludeční vředy jak by byl ve stresu, že to někde odřu 😁 a to mám řidičák 12let a řídím v podstatě denně (teď na RD teda ne)

No, co k tomu napsat... já byla vždy nezávislá, takže auto jsem si koupila, když jsem chtěla. A sociální sítě mi přijdou hloupé, ale na druhou stranu, pokud by mi hloupé nepřišli, tak bych se nikoho neptala, jakou fotku si tam dám. Nicméně ono je to jedno, pokud budeš manžela akorát poslouchat a stěžovat si na netu, tak tím nic nevyřešíš, je potřeba to řešit s ním a tedy pro mě by bylo takové omezování důvodem k rozchodu, nicméně tím se zase vracíme na začátek, jak moc si na něm závislá.