icon

Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou

berblin
6. črc 2017

Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.

sisstin
11. črc 2017

@bamishop a co je ted hezky, tak chodime na barak za nim ;)

sisstin
11. črc 2017

@bamishop ja fakt nic na sobe nepocituju, unavena jsem, ale tak kdo s batoletem neni ;) zadnej extrema kdyz jsrm chodila do prace, tak uplne v pohode... syn malo spi dodnes, proste to nepotrebujem ;)

sisstin
11. črc 2017

A stihla jsem i vystudovat a pristi rok jdu na vejsku jeste 🙂

sisstin
11. črc 2017

Proste jsem dceru mela sebou ve skole a ucila se po nocich, jde to... ja jsem fakt v pohode a uzivam si posledni dva roky na max 🙂

bamishop
11. črc 2017

@sisstin hele, kdyz si myslis, ze je to tak jak to mate nastavene spravne, riziko v tom, ze to telo neda u jednoho ani u druheho nevidis, proc ne. Vzdelana evidentne jsi, takze s cim si zahravas vis. Tak hlavne at se dari a plany vyjdou 🙂

sisstin
11. črc 2017

@bamishop diky, doufam, ze jo 🙂 protoze od rozvodu se vse fakt zlepsuje a celkem se dari, tak snad prdelni obdobi je za mnou 🙂

zuza_46
11. črc 2017

@bamishop já se tedy musím zastat @sisstin. Myslím, že jí není třeba strašit tím, že to jejich tělo nedá. Jsou prostě lidi, kterým v‘yhovuje být v zápřahu a potřebují do všeho investovat 100 % energie. Já to mám podobně, neumím mít nohy hore a nepřijde mi na tom nic divného. I když tedy proti sisstin jsem slabej odvar🙂
Jinak se @sisstin souhlasím i v ostatním, jak to čtu, jsme na jedné vlně. Taky si neumím představit, že by mi dítě odjelo na týden pryč, a nerozumím tomu, že pro někoho je partnerství důležitější než rodičovství (čímž neříkám, že to je špatně, jen pro mě to je nepochopitelný).

sisstin
12. črc 2017

@zuza_46 ale taky umim bejt lina, to ne ze ne ;) ja se fakt nirmalne nezapojuju do debst typu "rocni dite za noc 5x vstava", nebo kam davate dite, kdyz jdete na zachod atd. Proste pro me je xy veci normalnich, povazuju je patrici k rodicovstvi a nevidim v tom problem. Pak vznikaji debaty typu, ze dvouletak ma v noci spat nebo ze ma zvesela odjet na tyden pryc atd. Proste ja to mam jinak, ale uz davno nemam potrebu nekohi presvedcovat o svy pravde, kdyz on je svym pristupem a zivotnim stylem uplne jinde. Sem se chodim odreagovat, ne se hadat nebo poslouchat, ze mam zavisly deti.... jen takhle diskuze me fakt zaujala a lehce teda sokla, kolik zen tady fakt radi neresit a byt v klidu, no zas mi to dalo jinej uhel pohledu 🙂

ilonne
12. črc 2017

@sisstin Terko, napadlo te nekdy jak vlastne budete spolu s muzem sami travit cas az deti "vyleti z hnizda"? Prijde mi, ze jste orientovani pouze na deti. Nemyslim to ve zlem, ale najdete pak vubec spolecnd tema?

ilonne
12. črc 2017

@sisstin Vim, ze na tom dost paru i pohorelo. My s manzelem treba i jezdime sami na par dni na wellnes nebo na hory. Chodime na koncerty, do divadla, proste se snazime zit jako partneri. Myslim, ze clovek by nemel "zit jen a jen pro deti". Prosim a neber to spatne, zajima me to.

sisstin
12. črc 2017

@ilonne ja si myslim, ze tenhle cas prijde, ale zatim je proste dcera mala. Vidim, ze cim je starsi, tim vic a vic casu zvladne beze me, s nekym jinym, ale jde to postupne. My proste nemame potrebu, ze tohle musime delat ted hned, ze to nepocka, dokud nebude dcera vetsi. My ted mame prioritu barak, aby jsme odsud mohli vypadnout a do toho jde veskery cas a finance. Urcite si nemyslim, ze jako v 15 budu furt s dcerou. Syn uz je samostatny, ma kamarady, travi svuj cas s nima, to je proste neco, co prijde zakonite. Ja jsem zastance "az uzraje, odpadne", syn je toho dukazem. Ted bych rekla je dost samostatny oproti jinym deckam, komplet se o sebe sam postara, od prvni chodi sam do a ze skoly, ted na krouzky atd. A to s nami spal skoro do 8 let, a nehnul se ode me do 6. Nemyslim si, ze mam zavisle chudacky, ale proste nezastavam vychovu typu "od miminka sup k babickam a my si jdem uzivat", dokud deti nechteji, tak proste hlidane nejsou a nikam jezdit nemusi. Syn uz chce a jezdi...

sisstin
12. črc 2017

@ilonne a my se seznamili, kdyz uz jsem dite mela. Takze nemame ta sebou to, co klasicke pary, ktere mely deti az dyl, ze si jezdime, uzivame atd. My tohle nikdy nezazili, respektive v omezene mire, prece jenom synovi uz bylo 6, tak se mnoz nebyl nonstop, ale je to proste jiny. S tim do toho muj chlap sel a kdyz jsme se dohodli, ze uz by to bylo na spolecne dite, tak jsme vedeli, do ceho jdem a jaky to bude ;)

sisstin
12. črc 2017

@ilonne a celkove muj chlap na wellnes, hory atd neni. Jeho sen je baracek a kutit si v dilne, my nejsme moc tyhle typy, ktery "musi zit", ja to nedelala ani pred detma.

shine2015
12. črc 2017

@sisstin každého věc.....když vám to takto vyhovuje 😉 Já teda chlapa spis honim od práce a ať si uzijeme vše jako rodina ale i sami být nám do teď snad až na výjimku nikdo nehlidal....ale pro mě je důležitý být spolu, každý den a i to aby on odpočíval a aby deti byly i s nim ....já bych to takhle nechtěla - cíl až až až - až postavíme domek atd to pro mě není, ziju tady a teď a samozřejmě myslím na budoucnost ale .... život letí a pro mě je důležitá přítomnost....každý den spolu něco zažít i prožívat....ne ze on bude hotovy od nevidím do nevidím v práci a budeme spolu čekat až až až.....a kdysi jsme sk psaly i na diskuzi o orgasmu...teď si to vybavují.....
Proste každý to má jinak.....
Ať se daří...

sisstin
12. črc 2017

@shine2015 diky, my jsme fakt spokojeni. Nerikam, ze vse vzdy leta na ruzovem oblacku, ale to asi nikde :D ale ja bych svuj momentalni zivot a partnera nemenila 🙂

tulena
12. črc 2017

@zuza_46 To neni tak, ze by partnerstvi bylo dulezitejsi nez rodicovstvi, je to nastejno, dite je neco z nas obou, takovy darek navic. Ja nikdy nechtela deti jakoze deti. Az pak s manzelem jako neco z nas.

tulena
12. črc 2017

@sisstin Vase tempo by me zabilo, dlouhodobe takhle nespat. 😲 😀

sisstin
12. črc 2017

@tulena jj, vim, ze to tak ma hodne lidi, ze dite je neco jako povyseni vztahu. My oba dite chteli uz pred tim, nez jsme se seznamili, takze my o nem mluvili v podstate hned ;) tehotna jsem byla planovane po 3/4 roce ;)

tulena
12. črc 2017

@sisstin Ja zacla o diteti uvazovat az rok po svatbe, do ty doby me to nenapadlo, resp. jsem si myslela, ze ani chtit nebudu.

sisstin
12. črc 2017

Jezdeni po welnes, horach atd. nam nic nerika ve dvou, s detma se neco podnikat snazime, sami by jsme nejeli... bomba je to, jaky z toho maji zazitek deti, to je to, co nas na tom bavi. Ve dvou to nepotrebujem a radsi se venujem jinym vecem ...

sisstin
12. črc 2017

Ja i ted pred dcerou jsem se plne venovala praci a synovi.. jo, obcas jsem zasla na kafe s kamoskou nebo nekam, ale ne moc casto. A pred deckama jsem mela 3 zamestnani a byla furt v praci. Uzivani si typu dovolena, wellnes, koncerty atd. jsem neprovozovala nikdy....

sisstin
12. črc 2017

Chlap nez me poznal chodil do prace, do dilny a 3x tydne na pivo ve vesnici. My fakt ani jedem nejsme "do sveta" a nikdy jsme to neprovozovali.

Takze tezko se to vysvetluje nekomu, kdo welnesy, hory, koncerty, vecere a jine radovanky potrebuje a vyhledava...

ilonne
12. črc 2017

@sisstin o.k. diky

sisstin
12. črc 2017

S deckama se snazime jezdit aspon na jednodenni vylety, v srpnu planujem Lipno na tyden atd. Ale urcite jako jine rodiny nektere nejsme furt v trapu. Syn je povaha, ze ma taky rafsi svuj klid a je rad ve svym prostredi, treba tabory ho absolutne nelakaji, jemu staci jet na vikend k prarodicum a litat tady s deckama po vesnici. My jsme fakt v tomto nenarocni hodne...

shine2015
12. črc 2017

@sisstin mě ten vás vztah přijde takový z rozumu .... dítě jste oba chtěli téměř hned.... mě by tam chyběl taková ta láska ... takove to ze se o tom nemluví ale víte to oba...a možná i vášeň ...

A navíc mam z Tebe pocit ze se snažíš dost přesvědčovat jak jste v pohodě a jak vám to vyhovuje.....mě by zajímá pohled tvého muže ...

A co si neodpustim ale nemyslím zle ze jakmile někdo takhle bráni a přesvědčuje jak je spokojený a strašne jim to funguje a vyhovuje, častokrát tím dokola a neustále přesvědčuje i sebe - nemusí být tvůj/vás případ....a navíc v mem okolí když někdo začal vysvětlovat a řešit se všemi spokojenost opak byl pravdou....

Spokojeni lidé nemají tu potřebu přesvědčovat ostatní a hájit to....ti tak totiž žijí...

Mějte se prima holky....a zakladatele přeji ať to s klidnou hlavou vyřeší.....

sisstin
12. črc 2017

@shine2015 tak my tu vedem diskuzi, tak odpovidam na dotazy :D

sisstin
12. črc 2017

@shine2015 vztah zalozeny na vasni jsem zazila a fakt to nevedlo k nicemu dobrymu. Ja uz ve veku 30 let s sestiletym synem vybirala chlapa trosku jinak, nez jestli po nem silim a litam v nebi. Pro me byl dulezity vztah k detem, zodpovednost a klidna povaha bez nasilnych sklonu a to, zda mame stejny pohled na svet ;)

shine2015
12. črc 2017

@sisstin vždyť jsem psala - vztah z rozumu.. 😉 Asi po tom co jsi zažila mas k tomu důvod...já si nemyslím ze je důležitá pouze vášeň ale musí to tam být....pro mě teda.... sama jsem měla chvilku vztah z rozumu - hodný kluk ale pro mě to není....nemohla jsem k němu vzhlizet.... s manželem to byla smršť na začátku pak szivani a broušení hran...dnes máme tři deti a jsem rada ze jsem s nim.....
Ale každá máme svoje priority názory a podle toho si hledáme partnery.....ono najít někoho normálního není úplně snadné.....

annasmyckova
12. črc 2017

@berblin včera večer jsem tuhle diskuzi pročítala....chtěla bych tě nejak podpořit, musí to být náročné, žít takové divné vztahy. Jak se manžel choval před dětmi? Příjde mi, že je hodně nevyzrálý, zaměřený na sebe (jste jeho první rodina? ) S těmi penězmi je to podobné, pravděpodobně je "odklonil" ze společného účtu, možná převedl na maminčin, aby se nemusel dělit , když to teď u vás vypadá na rozvod. (Psala jsi, že je právník, že jo?). Holčičce by asi neublížil, ale zase to bere jen podle sebe (ve svém sobectví ti dělá naschvály a nekouká, co děti). Mě to fakt příjde, jak nějaká porucha osobnosti (kdoví, třeba i dědičná). Dobře se mi to radí, hodně rad tu zaznělo, ale hlavně si drž chladnou hlavu, nedělej taková rozhodnutí, ketrá by mohl použít proti tobě. Nevím, jaký máte životní příběh, ale pokud jste před dětmi měli pohodové manželství, tak bych ještě o to zabojovala (poradna, rodinný koučink..). Ale musel by se odstřihnout od matky, to není k žití, být s mamánkem. Tak se drž a hodně sil a naděje, že bude líp.❤

bamishop
12. črc 2017

@zuza_46 to ale prece neni nejaka soutez, co je vic, rodicovstvi je snad soucast partnerstvi, obvykle deti prichazeji do vztahu, ne vztah do deti, tam je to prece jen komlikovanejsi... Deti jsou doma na par let, nez se rozutecou zit svuj zivot, partner je tam na cely zivot i na stari...

Strana