Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou
Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.
@shine2015 no u nas je to jinak, jak je chlap pryc, do roka byla dcera se mnou opravdu 24/7, tatinka bere postupne vic a vic, ale vzhledem ke kojeni proste max je odpoledne beze me s nim, s babickama jeste min. Jako cim je starsi, tim vic se odpoutava, ale 10 dni je pro me fakt scifi. To neznam ani s tim skoro desetiletym a to on byl hlidane miminko, ale nikdy ne na tolik dni. Proto predstava, ze by chlap odjel na 10 dni je pro me neco nepredstavitelnyho. Zakladatelka moc nenapsala, jak oni to maji, jen ze dyl jak 2 dny to zatim nebylo... kolik a jak travi cas s tatinkem nenapsala....
@sisstin jinak na tu off topic otazku, byt chlap, bala bych se s Vami mit dite, a to nemyslim ve zlem, ale stale jsem nejak nepochopila, k cemu ho mate. Jsem toho nazoru, ze ten chlap ma na to dite stejny narok jako ta mama a vubec se to v mem svete nebije s tim, ze tata malemu diteti mamu nenahradi, ona mu totiz tatu take nenahradi... Vyrustala jsem bez taty mimo muj prvni rok a pul a presto jsem po tatovi okopirovala veskera gesta, ktera ma, takze si dovolim tvrdit, ze byl pro me dulezity uz v ranem veku. Mama mi ho nahradit nedokazala, stal se z ni spis divny chlap v zenskem tele, kteremu chybela jakakoliv korekce z druhe strany a podle toho to vypadalo, spatne vztahy mame dodnes, jediny nazor, ktery je ten spravny je jeji a ja na svuj nemam narok ani v tezke dospelosti, kdyz jsme meli krizi,s tebou by se ale schodla do puntiku... Asi proto si tech tatu vazim vic, nez ty z uplne rodiny. Zvlaste kdyz sem toho sveho poznala a on se z nej vyklubal docela fajn chlap na to, jak byl dle me matky nepouzitelny k zivotu, bohem a on zenaty, s hypotekou, spokojenou manzelkou a detma a je stastny, ze ma rodinu a deti a neustale mi vtlouka do hlavy, at si mamy vazim za tom, ze se rozhodla si me nechat a porodila me, on, ktery byl u nas doma vzdy sproste slovo to mezi nama jeste rovna...
EX se o syna nezajima a nikdy nezajimal, co jsme rozvedeni, vzpomene si 3x za rok na den, tam jsem vdecna, ze pritel ho nahradil a vztah maji super, ted na 3 dny jedou pryc a jezdi spolu od zacatku naseho vztahu 4x rocne...ale mimino proste patri k mame... cou neznamena, ze si chlap na nej nesmi sahnouz, ale proste ten objem pece je na zene prvni roky, pak se to vic pomeruje ... to uz m asi kazda rodina jinak dle casove vytizenosti ;)
@sisstin A co je tohle za zivot? Nebylo by lepsi nekde slevit, abyste jako rodina mohli byt pohromade a v klidu? A to kojeni, ja sice deti bezplenkuju, nosim, kojim, ale taky si s nima stanovuju hranice a kojit celou noc ve dvou letech, to by tedy bylo pres moji hranici, pred den klidne cely den, ale v noci se spi a pres to nejede vlak. Hold mam jine priority a dost sem si to srovnala podle te babicky, na tom zlatem pedestalu sedim s manzelem a kolem nas behaji deti... Teda to to leti, jdu to zalomit, rozjeli jsme se tu pekne 😀
@bamishop kazdy dite jednou bude spat, syn kojeny nebyl a nespal tri roky... proste ja nespani beru u malych deti jako normalni vec, nijak me to neobtezuje a pocitala jsem s tim a neresim to. Stejne tak nedavam dudlik, nepouzivam kocar atd, ale to uz jsme fakt of topic a normalne to resim jen ve skupinach, kde to tak maj lidi taky ;)
Mne naprosto vyhovuje byt matka na full time, nemam potrebu travit cas bez deti... syn uz je velky a samozrejme bez nej jsem, lita venku s kamosema atd, ale ze bych ja potrebovala byt bez nich, tak to vubec... a dal planuju mit doma detskou skupinu, venovat se dal postizenym detem atd. Me to proste bavi, jsem v tom dobra a to me naplnuje... nespani a unava k tomu patri... chlapa mit je fajn, ale chlapi odchazi a prichazi a na nich muj zivot nestoji... ale plne respektuju, kdyz nekdo to ma jinak... vsak nemuzem byt vsichni stejni.. a jo, chlapa miluju, ale vzdycky bych si vybrala deti ;) ale on taky ;)
@sisstin a az padnete na usta, tak se deti o sebe zvladnou postarat samy, ne? Jako pises tu, ze v noci uz dva roky nespis a muz nonstop pracuje a pak ti prijde legracni, ze si zakladatelka diskuse nevsimla toho, ze ji chlap vyhorel a jeste k tomu pises, jak vam to bajecne vyhovuje? Drzim ti palce, at je tento muj postreh naprosto mimo a Vam to vyjde, zvlaste kdyz mas negativni zkusenosti, ale pokud ti z tohodle zaprahu muz padne na usta a ty budes muset na plny uvazek do prace, tak to pro ty deti bude sileny sok, kdyz jsou zvykle jen a pouze na tebe a na nikoho jineho ne...
ja spim 2-3h denne trhane, od syna mam poruchu spanku a spim takto uz 10 let... nespala jsem ani kdyz dcera nebyla a syn byl uz velky, takze to pro me neni zadna zmena...
@sisstin jakoze az bude barak, tak se zacne zit anebo najdete dalsi az? Na jednu stranu jsi kontaktni mama a na druhou stranu v dobe, kdy si deti do hlavicky zapisuji jak se zije jim ukazujes, ze se nepotrebujes vyspat a je normalni potlacovat svoje zakladni zivotni potreby, ze se chlap nepotrebuje vyspat, ze se nemusi odpocivat a ze se bude zit az nekdy, pokud se do te doby nedejboze neco nestane? S timhle ja si uz nezahravam, vzdycky, kdyz cekam na nejake az, tak jde vsechno do kytek, tak snad si tu smulu vybiram i za tebe...
@sisstin neni to zdravy stav, kdyz si zlomim nohu, zajdu si k doktorovi, kdyz nemuzu spat, zajdu si na psychologii nebo kineziologii vyjasnit proc to tak je, ale rozhodne to nepovazuju za normalni stav. Telo spat potrebuje a nevim jak ty, ale ja bych se rada dozila aspon tech vnoucat...

@sisstin ani v kontaktnim rodicovstvi neni dite stredobod sveta. Tez toto provozujeme a nevidim to jako prekazku, kdyz deti nekam odjedou beze me. Beru to tak, ze maji take pravo na to byt s nekym jinym a pustit se me sukne. Na druhou stranu trosku zavisla na nich jsem, takze v mem pripade pro ne neni dobre se mnou mluvit, kdyz nekde jsou, vyciti to a pak se jim styska, jinak ani nevi, ze existuju, jak jsou ve svem zivlu. A nemyslim si, ze tyden bez mamy je nejaka extremne velka prekazka v kojeni, tak se hold ke kojeni vrati az se vrati domu. Syna jsem odstavila neb uz mi proste kojeni nedelalo dobre a mit zdravou mamu mu jiste da vic nez nezdravou kojici, dva mesice na to mel zanet stredniho ucha a mleka bylo dost...