Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou
Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.
Já si myslím ze vínnu nesou oba a nelze ukázat on je hrozny a ona dokonalá .... na začátku to byli lidi co se miluji a věří si.... a teď najednou jen on je špatný a ona chudák??? Nevím myslím ale ze to není situace ze dne na den ze doma zalite sluncem a najednou toto .... @sisstin
Verim, ze vinnu ma kazdy z nich, ale resit to takto je pro me proste fakt silenost... sam at si jede treba do tramtarie, ale za timhle vidim ucelny uder do nejcitluvejsiho mista a to se proste nedela.... :/
Me drzel strach, ze to sama nezvladnu... systematicky ve mne budoval pocit, ze jsem k nicemu, pomlouval ne u nejblizsich, aby me zavrhli a nenapadne me izoloval a snazil se, at jsem na nem co nejvic zavisla....
@sisstin ano, status jste mela, ale slouzila jste, nebyla jste manzelka a pak jste preskocila do mamy, to je to co tu pisete a zjistila jste, ze se nerozkrajite. On byl na trune sam, bez Vas a pak ste ho z nej najednou sundala a dala jste na ten pedestal dite... NEreagoval hezky, o to nic, ale dalo se to cekat, nemyslite?
@sisstin zase dvoulete dite neni az tak male. Mame obe babicky pres 100 km daleko a deti u nich byvaji treba tyden uz od roku a pul nebo trictvrte. Uplne v pohode. Ono je to spis o zavislosti maminky nez deti. Vezmi si treba tabory nebo sportovni soustredeni nebo skoly v prirode. Tam jsou taky deti bez mamy. Takze bych to nijak dramaticky nevidela. Holcicka je s tatou a babickou, myslim, ze ji nic nechybi.
@shine2015 tak asi určitým způsobem ano, na základě předchozích skutečností. Ohledně dětí mi bylo řečeno právničkou být vždy o krok před chlapem, předvídat to, co se může stát, a jednat tak, aby k něčemu takovému,aby tím trpělo dítě, nedošlo... Takže ano. Proto souhlasím s tím voláním ospodu zakladatelkou, proto se mi zdá vybrání peněz z účtu víc, než, že si jen potřeboval ty peníze vybrat. Proto neuvedení,kde s dítětem jsou, vidím jako něco víc,než může být.
@bamishop mozna jo, mne bylo 23 let a byl to muj prvni chlap ;) dite prislo necekane, tak jsem nad tim ndjak hluboce neuvazovala... ja ted ve svym veku jsem zas uz jinde ted...
Ale to uz je off topic, ja proste nemuzu zkousnout, ze vy by jste byly tezce v klidu, kdyby vam chlap odvedl dvoulete dite nekam. To bych se bala, ze mu za rok rupne v kouli zas a odveze ji treba do Japonska... to podkopani duvery je obrovsky, aspon ja to vidim...
Asi to je hodne o zivotnim stylu, my praktikujeme kontaktni rodicovstvi a maloz nikam neodkladame, ted poprve ve 20m byla na 2h u babicky, protoze chtela sama. Syn jezdi tez, kdyz chce on... tak proto to asi vidim jinak nez nekdo, kdo je zvykly davat hlidat mala decka na x dni...
@sisstin Jasne, ja mam dceru nekojenou a syna kojeneho do roka a v praci jsem u obou byla jeste pred jejich druhym rokem. Doma bych zcvokla. Jen me prijde zbytecna hysterie okolo toho, ze dite nemuze stravit zadny cas oddelene od mamy. Chapu, ze kazdy to ma v sobe nastavene jinak, ale ty deti urcite netrpi, to spis ty maminky 🙂
@sisstin pokud jsem dobre cetla, uz komunikuje a kde jsou vi. Vis co, my take zname verzi pouze jedne strany. Ono, kdyz si pak clovek vyslechne i druhou stranu, obcas se nestaci divit. Kazda mince ma dve strany. Rozumim, ze je to pro tebe hodne emotivni tema, ale obcas je treba emoce zkrotit a celou vec zhodnotit ze vsech uhlu pohledu.
@sisstin on nevola neb chce mít klid a odpočinek od manželky.....a on komunikoval a řekl kde je kdy se vrátí i s kym tam je.....já taky deti na hlídání nedávám ale přijde mi to přehnaně ze nemůže otec s dcerou odjet na deset dnů....naše deti jsou navykle na mě i na manžela on je miluje a ony jeho taky a vydržely by s ni samy v pohodě i dvouleté i menší....neb se jim vždycky věnoval taky....,

@shine2015 nevšimla, právě proto,že jsem mu celou dobu pravděpodobně lezla do zadku, a dělala vše proto,aby byl hlavně on spokojeny. Nejdřív vinou zamilovanosti, a potom prostě ze zvyku, aby nebyl žádný problém. A ano, tím pádem jsem přehlížela,jak se chová/nechová, hlavně,že bylo vše v pohodě.. Až s příchodem dítěte se mi změnily priority, nestavěla jsem muže na první místo,ale začala jsem se zajímat o potřeby dítěte a taky své. A podle mě tím, jak byl muž člověk ve výsadním postavení před tím,než jsme měli dítě, chytil se názoru,že on nic měnit nebude, je vše v pohodě a problém není. A abych se vrátila zpět k tomu, že muž pro mě bude zase na prvním místě, to by mě šťastnou nedělalo..