icon

Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou

berblin
6. črc 2017

Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.

sisstin
11. črc 2017

A narocne to mame, chlap je 20h denne v praci 7 dni v tydnu, ja jsem s detma 24/7 porad... jsme oba unaveni jak psi, ale dari se nam zit spolecne fajn.... kdybych mela davat jeste energii do toho, jak co chlapovi rict, aby mu to hladilo ego, nebo co nerict, to by mi ruplo v kouli...

shine2015
11. črc 2017

Holky já jsem proto jednat s chlapem narovinu ale zase zbytečně neprilevat olej do ohne..někomu to přijde nerovné ale mě to někdy přijde nutné - jsou situace ze tím ze budu za každou cenu upřímná a hned tak to akorát poseru atmosféru doma...když to řeknu jindy a stejne nebo naopak jinak a později tak ten chlap to vezme jinak....není to manipulace ale snaha o řešení věci ke zdárnému výsledku.....
Když chlap přijde z práce kde se nepohodl tak mu naleju pivo nebo víno a dam klidně talíř pod nos s jídlem a nechám ho být a nic důležitého neřeším....rozdíl oproti tomu když bych začala řešit trable ještě doma a navíc mu řekla mas ruce ohřej si jídlo sám ne mam toho nad hlavu.....
Proste já jsem za to jednat narovinu ale zase být trochu diplomat....to podle mě se můžeme od babiček učit 😉

shine2015
11. črc 2017

A ono je to i chlap od chlapa a žena od ženy.....musí se sejít par aby si navzájem pomáhali a nedávali vše na druhého partnera, nevycitali a dokázali se spolu zasmát....a když vidím ze mužu chlapovi pomoci tak to udělám a on zase mě...viz chci jít cvičit a on pohlídá deti.....on chce s kamosem nám volejbal tak zase jde ....příklad teda. Proste rozumné se musí snažit oba a když v něčem vyjdu vstříc já pak zase on....ale to se pozná už na vztahu když ještě nemáte deti a je důležité si rozmyslet s kým si to dítě pořizují....

madulinka
11. črc 2017

@shine2015 já jsem to teda před dítětem nepoznala - celých 11 let, až než jsme měli dítě, a pak to šlo do kytek, bohužel... A to, že by za 11 let neopadla zamilovanost, to si nemyslím.. I když teda okolí říká, že kolikrát kroutilo hlavou, co všechno jsem pro něj dělala, prý mě nepoznávalo.. Tak možná, jestli jsem ho viděla celých 11 let jako svou modlu, nevím..
Ale přesně, musí si sednout a být ochotní pomoct, když je to potřeba a ne tys mi nepomohl minule, já tě v tom nechám teď..

bamishop
11. črc 2017

@vineta ano, o tom to presne je plus o tom, ze se neda donekonecna na neco cekat, kdyz ani jeden nejsme vpohode, coz je asi problem zakladatelky tady a jako tresnicka tchyne, ktera jim do veci nema co kecat. Ja jsem z tech co do manzelstvi prislo s nerealnymi ocekavanimi, netolerantni, ustekana atd a fakt az v krizi sem se te toleranci naucila. Mam striktne z domova nauceno neco za neco, ze kdyz neco udelam, neco za to dostanu, pro me je to, co ty pises ve 3 slovech silena veda, kterou se dodnes ucim, zatim to vypada, ze uspesne, ostatne narazila jsem na kvalitni material, meho manzela by meli pozlatit, ze mi neutekl 😀

sisstin
11. črc 2017

My teda nekdy hrajem hru "kdo je vic unavenej", momentalne ja, bo mam rymicku a v tomto jsem chlap :D

bamishop
11. črc 2017

@sisstin moji prarodice byli jedini nerozvedeni v mem sirokem okoli a jak to oni dva meli, tak by to nikde jinde fungovat podle me nemohlo. Ja taky neumim mazat med kolem pusy, ale jsem vychovana k tomu byt egoisticky soutezivy chlap, co vsechno umi a dokaze. Proto biju na tu zenskou strunu, protoze s timhle sem se doma nikdy nikam nedostala. Ono proste nejde rict, dones penize, sedni lehni a namasiruj mi nohy, stejne te k nicemu jinemu nepotrebuju, ale je nas sakra hodne, co si to takhle predstavuje...

sisstin
11. črc 2017

@bamishop nasi jsou taky spolu 34 let ;) my to treba mame s chlapem jinak, nemame spolecne penize, takze on "mi" domu penize nenosi ;)

bamishop
11. črc 2017

@sisstin rekla bych, ze mezi nami je ten rozdil, ze ja toho chlapa v podstate nepotrebuju, deti mohu uzivit sama i bez nej, ale ono to jaksi ke stesti nestaci, domov to nedela, neobejme me to, neprekvapi me to, neukaze to zivot detem z jineho pohledu. Penez si vazim, ale nezakladam si na nich, stesti mi nikdy neprinesly, vyhovuje mi mit spolecny ucet, spolecne starosti a spolecne radosti, ono to ma svoje kouzlo duverovat i nekomu jinemu nez sama sobe...

sisstin
11. črc 2017

@bamishop ja jsem zas rada, ze se mi nestane, ze by chlap vybral 280 litru a ja cumela...

bamishop
11. črc 2017

@sisstin kdyz ti vyhovuje zit s nekym komu neveris, proc ne. Ono asi taky zalezi na uhlu pohledu, co je ti cennejsi, jestli ty prachy nebo ten manzel. Tak jako tak tohle pani nepomuze, co se stalo, stalo se, v sobotu se uvidi, co z toho bude, kdyz bude tlacit, neziska vubec nic mimo vetsich starosti nez ma ted, s vyhrozovanim z vyhoreleho cloveka nic pekneho nedostane, jen ho v tech jeho blbostech utvrdi...

sisstin
11. črc 2017

@bamishop no ja asi neverim nikomu 100%, jak je videt i zde, nikdy nevis, kdy po x letecg druhymu rupne v kouli.

Jako ta situace je fakt prdelni, kazdopadne je divny, ze najednou vyhorel a pani si predtim naprosto niceho nevsimla...

shine2015
11. črc 2017

@bamishop přesně a nahrává to jeho mamince ... chlap nesnasi hysterii a vydírání ano natlaky ..... s téma penězi to je brutal ale na druhou stranu pokud odjel ze si chce odpočinout tak ho měla zakladatelka nechat a vůbec mu nepsat nevolat max ať pozdravuje dceru a pěkný pobyt.....

sisstin
11. črc 2017

@shine2015 ja si zas myslim, ze rict kde jsou presneji neni az takovy problem teda... vsak stavilo rict presne a nic takovyho nemuselo byt...

sisstin
11. črc 2017

Ja zatim nevidim vyhoreni, ale cileny deptani manzelky skrz deti... kdyby rek: "hele zlato, jsem nakej v prdeli, vezmu holku a jedu tam a tam, vratimr se za 10 dni, potrebuju klid a nic neresit", tak ona neni v hajzlu, ze nevi, kde jsou a co se deje...

shine2015
11. črc 2017

Nevšimla @sisstin ...to je jako u tebe ze ty sis nevšimla 11let ze muž se chová jak se chová a neber to ve zlem.....někdy ten druhy nevidí nechce vidět a nebo si mysli ze má partnera jistého popřípadě toho docílí i když prave není diplomat a mysli si ze muže na muže sypat vše jak přijde pod jazyk....mam blby den sprdnu manžela atd protože se zdržel v práci nekoupil co jsem mu napsala atd
Ono spousta reakci je zbytečná....a tím nemyslím lézt druhému do zadku ale když to jemu ujede a něco placne hned se toho třeba nechytat a spolknout to a vytáhnout to později - Heled co to s tebou včera bylo?? Druhy večer j vina třeba.....a já zásadně se snažím dodržovat neřešit nic za tmy - proste vše se řeší ráno nebo do doby než je večer - v klidu a někdy to nechám ještě den dva ulezet...nejhorší hádky vznikají řešením neřešitelného večer když jsou oba unavený

sisstin
11. črc 2017

@shine2015 ja si toho vsimla uz za 2 roky, jen jsem to neumela resit... s 11 roky to psala madulinka ;)

shine2015
11. črc 2017

Nežije s s nimi a nevíš jak zakladatelka reaguje a chová nebo chovala se do teď....známe pouze jednu stranu ;) @sisstin třeba věděl ze bude dělat scény popřípadě chtěl být fakt chvíli sám bez ni aniž by tam ona jela....

shine2015
11. črc 2017

Promiň už se mi to plete @sisstin ;)

sisstin
11. črc 2017

@shine2015 ja te chapu, ale jak jde o deti, tak se neznam... to se prece nedava srovnavat... kdyby bylo diteti 15, ale 2???

sisstin
11. črc 2017

No tak mel jet sam, ale brat dvouletaka....

sisstin
11. črc 2017

zakladatelka pise, ze nikdy bez dcery tak dlouho nebyla a styska se ji... dle me se musi styskat i holcicce, za me je to pomsta prostrednictvim ditete a odnese to jen to dite...

shine2015
11. črc 2017

@sisstin pokud byla zvykla i na to ze trávila hodne času s tatínkem....navíc kdyby odjel sám bylo by to v pořádku nechat ji s malým miminkem a malou holčičkou??? Neříkám ze je to ideální jen proste ji miluje taky a pokud spolu mají hezky vztah navíc dítě si ti tam užije ....

sisstin
11. črc 2017

Mne se styskalo i v 10 letech po jednom z rodicu, kdyz nebyl... ve 2 je to ultra masakr.... 10 dni je silena doba...

shine2015
11. črc 2017

A pokud zakladatelka vytasi rozvod tak půl měsíce svoje dítě neuvidí @sisstin

sisstin
11. črc 2017

@shine2015 tak za me je to mnohem schudnejsi byt sama, taky jsem sama porad... nez kdyby chlap vzal dite a jel pryc... no pro me je to fakt scifi sileny... 10 dni beze me nebyl ani skoro desetilety jeste....

bamishop
11. črc 2017

@sisstin To je smutne, ale kazdeho vec, kdyz si postavim zazitky prozite s manzelem a rodinou a vedle toho 280 000, tak ty penize teda nevedou, to stejne mi zapaltit nedokazou.... Takovehle veci se deji, jen je vetsinou pary neventiluji ven... Kazdy ma pravo na to udelat chybu, kazdemu muzou jednou uject nervy, jak chlapovi, tak zenske, ale to prece nemusi byt nutne konecna... Vy doma take jedete evidentne na doraz a ocekavate, ze nikdo si nebude stezovat a to je presne ta situace, kdy oba jedou na presmoc a muze se velmi snadno stat, ze jeden s nich to neda a upadne, tohle je uz starsi pan, plati hypoteku buhvi na kolik let, doma ma deti ve veku, kdy by mohl byt jejich dedecek, v praci to asi stoji za houby, a klid a jistota nikde pristich 20 let, energie ubyva, nebude ani prvni ani posledni koho to semlelo a nedela to z nej zrudu, podelal to, ale nemusi to byt konecna, ne kazdy po chybe utece, kdyz ma domov, kam se muze vratit... Nechapu, proc ho lidi soudi z jednoho nebo dvou cinu

shine2015
11. črc 2017

Má tam tátu i babičku zážitky a miluji ji .... mě by to taky nebylo příjemné a stávalo by mě to stejne jak psala ze chtěla mít dovolenou jako rodina spolu - to zakladatelka chápu..... ale na druhou stranu je to její otec @sisstin

sisstin
11. črc 2017

@shine2015 nevim, nezavidim, ja bych po tomhle tomu chlapovi uz nikdy neverila...

shine2015
11. črc 2017

A hlavně vůbec neznáme jeho pohled a popis situace @bamishop

Strana