Manžel tráví veškerý volný čas se svojí maminkou
Posledních pár týdnů řeším nepěknou rodinnou situaci, která velmi nenápadně začala s příchodem druhé dcery před 9 měsíci. Výchova dětí (2 roky a 9měsíců) je velmi náročná a to po všech stránkách. Manžel začátkem května přišel s tím, že cítí syndrom vyhoření a je unavený. Následně začal veškerý volný čas trávit se svou matkou. Teď odjeli spolem na 10 dnů na dovolenou. Vzal si s sebou sice starší dceru. Ale já to nemůžu překousnout. Strašlivě moc jsem se těšila na naši první dovolenou jako rodina, kdy bychom odjeli pryč někam všichni čtyři. Místo toho jsem doma s miminkem a jenom brečím. K tomu mi hrozně moc chybí starší dcerka, bez které jsem déle než 2 dny nikdy nebyla. Nevím, co mám dělat. Manžel se chce asi i výhledově k matce přestěhovat.
@shine2015 zdravy clovek to nevydrzi, clovek s poruchou spanku bez pomoci okoli nebo nejake alternativni pomoci, meditaci jogy uz neni schopny sam od sebe najet na zdravy spankovy rytmus, ta chemie tam nefunguje, stres je dobry kratkodobe, dlouhodobe poskozuje telo a chemicke procesy v nem, ani nevime co mame, ze jsme schopne spat normalne, neni to samozrejmost... Si vem jak je tezke uspat pretazene dite, rve, spina se ti v naruci, chce spat a nemuze a nemuze zabrat, usne, neco sustne a je vzhuru, protoze pres stresove hormony neni schopne zabrat hloubs, a to je dite, ktere funguje v tehle vecech mnohem lip nez dospely...
@bamishop @tulena Partnerství a rodičovství není vůbec soutěž, ani nic v kontrastu. My to máme tak, že pokud bychom měli volit, volíme dítě. Prostě jedné - rodičovské -
lásky je víc a je silnější. Můj muž má taky jednoznačně radši našeho syna než mě a mně to přijde v pořádku. A vůbec se to nevylučuje s tím, že se máme rádi my jako partneři, staráme se o náš vztah a doufáme, že nám bude stejně hezky, až děti vyletí z hnízda.
Asi za tím budou i životní zkušenosti, mám za sebou několik hezkých vztahů, a tak vím, že se ztrátou partnera se umím vyrovnat. Se ztrátou dítěte bych se ale nevyrovnala.
@bamishop A k tomu strašení - vím, kam míříte. Ale @sisstin mi přijde jako rozumná vzdělaná a zodpovědná ženská, tak myslím, že dokáže odhadnout svoje síly a limity a neohrozila by svoje děti tím, že by jela nad hranice možností. Mně taky pořád někdo říká, ať zvolním, nepřepínám se, nenabírám si toho na sebe tolik, ale já na sobě sama nejlíp poznám, kdy už mám dost. Možná se pletu, ale jen říkám, že jí rozumím, jak to popisuje, a nemyslím, že je v nějakém předsmrtném rauši, kdy si už jen ona sama myslí, že je šťastná a v pohodě🙂
Jezismarja,to je proste v kazde diskuzi. Najde se "obet",ktera se necim vymyka oproti "normalu" a hnedka se na ni vsichni sesypou se svyma pravdama a presvedcovanim,ze ona to ma spatne a nemuze byt ani za nic takto spokojena...holky kazdej to ma jinak,treba se to z vaseho pohledu muxe zdat ze je to spatne,ale co takhle trochu tolerance k tomu,ze nejsme vsichni "stejni" a nezijeme vsichni "stejne". @sisstin drz se,protoze tohle je argumentacni smrst ty posledni stranky😂 a uz je mi jasny oroc tyhle temata resis jen na skupinach k tomu urcenych😉nedalo mi to a musela jsem vyjadrit podporu,i kdyz mam treba spoustu veci jinak nez ty😉
@lucinkaxxx @sisstin hele, ja sisstin take drzim palce, pusobi na me pozitivne, evidentne si prosla peknym peklem a preju ji uspesny spokojeny zivot. Prispevek @zuza_46 me postouchnul k teto netaktnosti, moje prvorozena dcera ma insomnii a se zivotnim stylem to opravdu nema nic spolecneho. Dcera se s tim narodila, ona proste nespala od narozeni, trvalo nam nekolik let to kompenzovat, pravidlene dochazime do spankoveho centra a zivotni osudy nekterych podobne postizenych duverne znam a nejsou zrovna u vsech ruzove... Takze kdyz vidim, ze se bere na lehkou vahu a pise se jak se s ni zije bajecne, tak mam cerno pred ocima. Jinak @sisstin psala, ze se nerada bavi o kontaktnim rodicovstvi, to ale s insomnii a spankovyma poruchama prece nema nic spolecneho, drtiva vetsina rodicu, co jsou kontaktni rodice, insomnii apod. totiz netrpi!
Jste si z toho udělaly vlastní debatní kroužek koukám..
I ja drzim palce a doufam,ze uz je mala doma!
Holky, děkuji za podporu. V sobotu manžel přijel, zrovna, když jsem přebalovala menší. Tu starší šoupl za dveře, neskutečně nachlazenou, a zmizel - asi k matince. Od té doby se mi neozval a já mu ani nevolala.
😲
Také bych zašla k doktoru ikdyz je to jen nachlazení. Třeba se bude ještě lékařský zápis hodit.
Tomu rikam otec roku,po takove dobe se ani nejde podivat na druhe dite... A manzel roku tez...
(Komentar neni pro zakladatelku,ale pro vsechny ty,co se ho tu tak silene zastavaly a ze zakladatelky delaly kdovi co.)
@pajula123 Presne tak, to je teda uzasny clovek, 14 dni nevidi svoje dite a je mu to jedno. Takovi otcove se pak horecnate soudi o stridavou peci.
@bamishop myslím, že by viděla, i kdyby víc kopala. Jak je vidět, otec se moc nestaral, když dítě vrátil nachlazené a bez vysvětlení zmizel. Podle mě toho měl po 10ti dnech s dítětem plné brýle a rád ji vrátil, jako všichni namachrovaní tatínci, kteří si myslí, že jsou otci roku, ale jen teoreticky, protože prakticky sami péči o dítě nezvládají..
@bamishop nekdy je zapotrebi i kopat, kdyz potrebujes nastavit hranice a jinak to v tu chvili neumis... pani dite vidi hlavne z toho duvodu, ze diteti maminka chybela a myslim, ze to ten otec jasne pochopil. dle meho posledni dny mala casto plakala a jak vime z jine diskuze- ryma je skryty plac... mala si rikala o naruc maminky, kterou ji otec do posledni nutne chvilky nechtel doprat. gesto, co doma probehlo dle me svedci o tom, ze malou vratil tam, kam mala chtela a on nastvane odchazi. jak psano vys manzel a otec roku 🙂
priroda to vyresila za vsechny 🙂
@pajula123 Ja si nevsimla, ze by se ho tu nekdo tak silene zastaval.
Zakladatelka to naopak ustala vyborne a ted je ve vyhode - otec se nezajimal, jen ji domu strcil nemocne dite a zmizel - tohle vsechno uz muze dokumentovat a dal S CHLADNOU HLAVOU resit - osobne si myslim, ze timhle si tatinek moc nepomohl, pokud mel v planu stridavou peci nebo dokonce svoji peci. Ted je prostor a cas na pravnika, osetrit v bance ucet, aby ji nemohl sahat na dalsi penize, a zacit vyrizovat svereni deti do pece matky.
Jenže my nevíme, jaké kroky zatím stihl udělat otec (teda kromě toho, co už zakladatelka zjistila). No držím jí palce, ať to nějak zvládne.
@galatea_a A co mohl stihnout nebo nestihnout, cozpak partnerska krize je nejaka soutez, kdo komu vic podrazi nohy? Vetsinou se to tak deje jenom proto, ze se v tom ti dva podporuji, pani ale i pres prekvapivost situace vse resila jako dospely clovek a ted nema zavrene dvere nicemu a hlavne ho svym chovanim neutvrzovala v ruznych bludehc, co mu ted litaji hlavou a to je nesmirne dulezite pro pristi dny a mesice. Druhy evidentne jeste veci srovnane nema, kdyz se i nadale jako male dite chova, ale maji otevrene dvere k vecne diskusi o cemkoliv, o tom, jak ustat soucasnou situaci, o tom jak se k sobe vratit nebo naopak jak rozdelit majetek, vyresit hypoteku ci svereni deti do pece, rozvod at si rozhodne sam, on to podelal, ale je prostor proto to resit problemy V KLIDU a to dela strasne moc.
@verusky na to, aby si clovek nastavil a udrzel hranice se nemusi chovat jako male dite, nejsnaz se veci resi v klidu a psychosomatika u deti funguje se zpozdenim, byva to ctvrt az pul roku. Deti maji na to, co se deje doma pomerne slusnou antenu, neumi si lhat a tlacit veci pouze do podvedomi jako my dospeli a jemu nehrablo ze dne na den, tak to vzdy jenom vypada, a i kdyby si ted vse vyrikali a vse bylo v pohode, tak deti na to opet budou reagovat se zpozdenim - vyssi nemocnost, podrazdenost nebo zlobeni...
@bamishop jestli bude paní i nadále relativně v klidu, tak je to opravdová světice... 🙂 Krize sice asi nevznikla z ničeho nic, bůh ví, jaký na to má názor manžel, ten sice dítě vrátil tak jak slíbil, ale zatím úplně vybílil rodinný účet (280 t není čáska nad kterou by se mávlo rukou asi pro nikoho), odešel neznámo kam a nemá zájem o komunikaci. Dvě batolata na krku. Fakt nic moc situace.
@garlic to rozhodne, tak emoce cvici s kazdym, jen zachovat si cistou hlavu v tehle situacich umi udelat strasne moc, porad lepsi nez zbalit kufry a rvat se az do smrti. Vecna komunikace ohledne financi bude muset probehnout co nejdriv, ale aspon se muzou na necem domluvit, kdyz zacnou padat vycitky, byt opravnene a zacnou na sebe ukazovat prsty, tak se tezko pohnou z mista a v tomhle smeru to pani zvladla naprosto dokonale a sebrala mu vitr z plachet, drive nebo pozdeji se uklidni a za ten jednaci stul si sedne, kdyz se neni s kym rvat...