Manžel vše kontroluje
Ahoj holky,
předem se omlouvám, ale založila jsem si jiný nick, protože jsem zatím nenašla odvahu, promluvit si o našich problémech veřejně, a to ani s rodiči nebo sourozenci. Tak tedy, s manželem jsme spolu 7 let a máme 2 malé děti.
Zpočátku byl náš vztah krásný, jako většina, až v prvním těhotenství se začal měnit. Neříkám, že hledám veškerou vinu na straně manžela, to ne. I já dělám chyby. I když v poslední době se jich hodně snažím vyvarovat.
Hádky jsou u nás i tak na denním pořádku. A důvod? moje neschopnost v domácnosti. Děti jsou ještě relativně malé, 3,5 a 2 roky, každý den vařím, vytírá, peru. Jednou, dvakrát týdně dělám větší úklid. Téměř každá návštěva, která přijde, konstatuje, jak je tady navzdory malým dětem naklizeno. Manžel ale hledá pořád chyby. Přijde večer z práce a obchází zásuvky, kde prstem zkouší, jestli tam je prach. Kontroluje pravidelně horní poličky v kuchyni, kam já bez židle nedosáhnu. Když je náhodou o víkendu přítomný vaření, ke všemu má milion řečí, přitom za dobu co jsme spolu, uvařil akorát míchaná vajíčka nebo párky.
Když jsem s ním mluvila o tom, jak může mluvit do věcí, které nedělá - on ani neuklízí, tak mi odpověděl, že nejlepší hokejoví trenéři také neumí bruslit ( !!!!!!!!!! ).
Včera zase vyvstala hádka. Výsledkem bylo jeho sdělení, že kdyby to tady nekontroloval, bylo by to v ještě horším stavu, než je.
Holky, řeknu vám, nejdřív jsem se strašně zlobila. Teď jsem strašně smutná. Fakt jsem si naivně myslela, jak to docela zvládám. Pochvala nebo nějaké ocenění žádné. Na děti kvůli práci čas nemá, ale na sekýrování si jej najde vždy.
Já to dřív přecházela, nechtěla jsem doma dusno. I tak jsme se ale kolikrát pohádali nakonec. Teď se snažím bránit ( například když chce přidat řízek a nesmím mu jej ohřívat na stejném talíři, protože tam je nepatrná šmouha od tatarky, kterou vytřel brambory). Hádáme se ale opravdu často.
Mrzí mě to kvůli dětem i kvůli sobě.
Holky, já to teď píšu v hodně emotivní náladě, chápu jak to vyznívá, napsala jsem pravdu, ale každá věc má dvě strany. Poprosila bych o reakce hlavně tehdy, pokud si to přečte některá, která třeba s manželem řešila něco podobného.
Podle mě, je zčásti na vině jeho přepracování, nedostatek odreagování. Nevím..................
Odejít se dá vždycky, i přes tohle, bych ještě s odchodem chtěla počkat. Ohledně financí bych to s dětmi zvládla, ale jde mi především o rodinu. Za tu stojí bojovat.
Kromě těchto excesů, máme jinak vztah v pohodě, po všech stránkách. Blbý je, že se teď prostě nějak zvýšila jejich frekvence...............
Můžeme to balit do opatrných slovíček, ale... tohle normální není. Zabalila jsem to, napsala bych to úplně jinak. 🙂 Sama jsem vychovala tři děti, vím, co je to práce a chlapa, co by mi kontroloval, jestli jsem utřela prach, bych vynesla v zubech. Jasně jsem si stanovili pravidla, ty budeš nakupovat a vařit /můj muž/ a já uklízet a vychovávat. Tak to platilo celá léta a platí i dnes, kdy jsou děti velké. Pokud to s ním ještě trochu jde, navrhla bych poradnu, tyhle věci bývají časem horší.
@podkoleenka Já bych si udělala čas, v klidu bychom si sedli, i když s malými dětmi času moc není, když mám ještě muže zvláštního líného typu, a promluvila bych o tom, co mne trápí. Ne co dělá a má dělat a nedělá, ale čeho je na mne moc, co já mám na starost i do čeho nechci , aby mluvil. A já nebudu mluvit do např. provozu auta, jak jede, jek opravuje to a to....Občas bych mu v klidu děti nechala, protože já musím nakoupit a do knihovny, že...A vidělo by se. Bez výčitek. Třeba dojde k pokroku, třeba i se stane zázrak. 🙂
Děvčata mají pravdu souhlasím i s jejimy názory,jen jak říkám mám opravdu zkušenosti,bud to vydrží chvíli,nebo na to nepřistoupí a co si budeme povídat žena s dětma potřebuje chlapa zodpovědného a oporu a né zoufalce a vychcánka,vše dělají jen pro sebe né pro Nás oba jako my ženy 🙂 😉 😉 ,milý děvčátka zázraky s mužem se nedějí jen v pohádkách,málo jedinců to pochopí....hezký den,
@podkoleenka - já tedy nečetla všechny příspěvky, možná to tady už padlo....já si myslím, že u tvého muže klidně mohla propuknout nějaká psychická nemoc. Během prvního těhotenství se to změnilo ?? Možná je na vině velký stres z toho, jak vás uživí, jak to jako otec zvládne, jestli neselže, možná tím svým chováním zastírá nějaký vlastní mindrák.....pod velkým stresem se rozjdou věci, které roky zůstávaly v pozadí. Já bych vyhledala odbornou pomoc pro oba. Nejprve bych sebe objednala k psychologovi (manželovi bych to neříkala), aby mi pomohl rozeznat, jestli by se mohlo o nějakou takovou nemoc jednat a aby mi poradil, jak takového člověka dostat do poradny.
Jestli se štítí ohřívat řízek na použitém talíři po sobě....no, to už opravdu není normální, kor jestli to předtím nedělal. 🙄 Možná nějaká obsedantní porucha ??
Snad nevadí že nejsem holčička ale povím Ti k tomu taky své.
Nezlob se ale chová se jako Kretén. Měl jsem Kamaráda který se taky tak choval a přitom to jinak byl vynikající kamarád ale doma jako když mávne čarovným proutkem. Po rozvodu mu to docvaklo ale to už bylo pozdě.
Každopádně My chlapy jsme takový trochu macho zviřátka. Už od mala prostě když to machruje je to kluk. Některej víc některej míń ale KAŽDEJ.
Tady platí to, že každej si k tobě dovolí přesně tolik kolik mu dovolíš ty. Ale u chlapa holt nesmíš naznačovat miláčku a nemohl bys a .... ne Jedna ze zásad totiž je. Slabé náznaky nezabírají, normální náznaky nezabírají, silné náznaky nezabírají, PROSTĚ TO ŘEKNĚTE. A to taky udělej.
PS. Jestli je takovej špičkovej trenér a chce mít takovej špičkovej pořádek at si taky zaplatí pořádnej tým. To znamená at ti tam zaplatí profi uklízečku. Šašek počmáranej. 🙂
pane joooo, pošli ho k nám 🙂 já bych ho hnala až by utíkat nestačil. Jak dlouho to chceš vydržet?? Moje kolegyně má taky tak úchylného partnera. On ale uklízí i sám a rád. Denně vysává, uklidí....ne naklidí a dělá to rád. Ale toto....co bude dál??? Kontrola s bílou rukavicí??? Možná píšu taky moc emotivně, ale tohle bych nedala. Je mi jasné, že je to pro moc těžké....no nenech to dojít moc daleko. Život je moc krátký ...a děti rostou moc rychle. Držím pěsti a snad najdeš východisko 🙂
Nejdůležitější a to nejkrásnější je, že neházíte flintu do žita. Vzdát to může každý a za míň, než vy. Zkuste si s ním popovídat, pěkně v klídku. Můj muž by nikdy do manželské poradny nešel, ale co u vás?
Nečetla jsem všechny komentáře.
@podkoleenka u nás to bylo stejné. Na všechno jsem byla sama, on kontroloval a upozorňoval na chyby. Pracoval z domova, každý den se celodenně stravoval doma, denně uvařeno. Nikdy jsem po něm pomoc nechtěla, ale když mě peskoval a fotil si nádobí na odkapávači, že už je tam druhý den, řekla jsem mu, že by bylo užitečnější, aby přiložil ruku k dílu. Na to mi odpověděl, že on přece chodí do práce! A má doma dvě ženské (mě a dcerku), tak přece nebude dělat ženskou práci. To bylo v době, kdy už i já jsem chodila po rodičovské dovolené do práce. Když bylo dětem okolo deseti let, prasklo, že v té práci má muž milenku. Skončilo to rozvodem, bylo to těžké, ale mně se nakonec moc ulevilo.

At si to zkusí mu řekni a pak at někoho kontroluje....,tohle je sobecké a vrtošivé co dělá tvůj muž.Dej mu práci nech mu dítě na víkend a at se stará a až přijedeš tak udělej to samé co on a uvidíš jak bude reagovat,jinak já bych s takovým chlapem nebyla,jsem tvrdá a vadilo by mi to,dostal by kopanec a jel by..... 🙂 chlapi jsou někdy jak zoufalci....,neváží si toho co mají doma a ještě ženu kontrolují...jsou ubohý...promin mluvím upřímně... 😉