Manželova nevěra a závislost: Zůstat nebo odejít?
Ahoj holky, potřebuju se podělit s tím, co mám v hlavě.
Jsem doma s 2 malými dětmi, starší půjde za měsíc do školky ve 3 letech, mladšímu je 9 měs. A před pár měsíci jsem zjistila, podíváním se manželovi do telefonu, že si píše s jinými ženami o sexu. Začali jsme to hned řešit, přiznal mi i faktické nevěry 3, a že si takto píše s ženami a posílá fotky už tak od 15 let, asi frustrace, že ho tehdy v pubertě nikdo nechtěl, tak si to prý začal tehdy kompenzovat psaním a dokazovat si, že dokáže na ženských vyloudit nějaký nahý fotky...
Přiznal mi vše, byl prý nakonec rád, že jsem na to přišla, že věděl, že to není ok, ale nedokázal s tím přestat. Teď už tohle určitě těch pár měsíců nedělá, ne takto sexuálně. My jsme začali s párovými terapiemi, který jsou super. A i on sám s individuálními terapiemi, kde řeší přesně toto. Tuto jeho potřebu. S terapiemi je spokojený, prý největší uvědomění bylo díky tomu, že mu psychoterapeut řekl, jestli si myslí, že uvidí něco, co ještě nikdy neviděl.
Důležitý je, že to nikdy nedělal proto, že by byl nějak nespokojený se mnou, doma, naším sexuálním životem apod. Ale vím, že tomu někdy určitě dal přednost (psát si s jinou ženskou a nechat si od ní poslat fotky apod. před reálným sexem se mnou, možná na to byl třeba línej, unavenej..)
Důvěra je ode mě samozřejmě strašně narušena, dokonce jsem si chvíli založila Tinder, abych viděla, co "je na trhu" - no, mám pocit, že tam jsou jen borci na sex teda. 😀
Někdy mám pocity, že to zvládneme a jsme my dva proti celýmu světu a ať si každej myslí co chce. Ale pak...
A ještě je tedy můj velký problém s tím, že pije pivo. Prakticky každý den. Resp. bylo hodně domluv na to, že to omezí, drží to vždy nějak chvíli ale pak k tomu zas sklouzne. Kdybych tu nebyla, pil by určitě každý den tak dva kousky. Takhle je to tak 6 dní v týdnu, 1-4 kousky. V pracovní dny tak to jedno, ale někdy i 2 a to třeba velký 0,7.
No a aktuálně, včera jsem se mu podívala do mobilu po dlouhé době, měla jsem pocit, že to dám, že už nemusím, že máme přeci tu párovku. A objevila jsem konverzaci na whatsappu s jeho kolegyní z jiného města, potkali se asi minulý týden v Olomouci na konferenci. Není to nějak škodlivá konverzace, nijak lascivní, ale on určitě zahajuje tu debatu, ptá se, jaký má den, jak se jí vstávalo po tom, co ji včera tolik zdržel (byl doma, ale spává teď dole sám, prý aby ho vzbudil mobil, nahoře by budík na mobilu vzbudil i děti), takže přepdokládám, že si psali do noci. Ale zároveň myslím, že si nepsali nic za hranou, je to smazaný. Ale dle jejích reakcí se ona moc nechytala. Napsala mu jen, že už na 7.30 šla do kadeřnictví, ptal se jí jestli bara nebo střih, poslala mu fotku jak sedí u kadeřnice. On poslal fotku z práce, pak poslal fotku že ho motivovala a taky šel k barberovi. A ať ona pošle taky fotku po. Napsala, že teď se nemůže fotit a že ji může vidět live v sobotu na další pracovní konferenci. On nějaká odpověď, pár hodin nic. A pak zase on večer dotaz, jaký měla den... Dál nic. Zatím, resp. teď je v práci.
No a tak mě to donutilo zase přemýšlet. Očividně pořád potřebuje interakci s ženami, nějak vidět, že na něho "slyší", zas chtěl po někom fotky, byť ne tedy nahý...
A já si v noci sepsala plusy a mínusy. Dám je sem.
No a strašně by mě zajímal váš názor. Vžijte se do mě, že ho mám opravdu ráda. On mě má taky opravdu rád. Milujeme se. Je to "můj člověk", nedokážu si představit, že bych s ním nebyla ani on že by nebyl se mnou. Jsme spolu 9 let. 4 roky manželé. Postavili jsme před 2 lety dům, máme dvě malinký děti, který zbožňuje...
Moc předem děkuji za nějaké vhledy, názory vás.
+ Plusy +
1. Je vysoký, líbí se mi
2. Vždy stojí za mnou, proti všem
3. Nikdy by mě nepomluvil
4. Má velký penis
5. Baví mě s ním sex
6. Baví nás oba cestování a chceme spolu cestovat
7. Podporuje mě v mé práci
8. Obdivuje mě jako matku
9. Má mě opravdu rád (i když činy nevím, jestli mě miluje)
10. Je všemi oblíbený, jsme hezká rodina
11. Změnil svůj přístup k výchově k lepšímu dle toho, jak jsem to nastavila já
12. Je velmi společenský
13. Souhlasil s párovou terapií (ale neměl moc na výběr)
14. Umí vše opravit, zajistit (na domě)
15. Má všeobecný přehled
16. Vždy se na něj těším
17. Podílí se se mnou na chodu domácnosti (uklízí, vaří, umývá okna, podlahy, přebaluje, stará se o děti - když je doma…)
18. Jeho rodina mě má ráda i já je, hlídají nám děti, pomáhají, jak to jde
– Minusy –
1. Mluví sprostě před dětmi (3letá tak říká slova jako Piča apod.)
2. Pije moc piva (moje rodina a částečně i já ho máme za alkoholika, on nevidí ani trošku žádný problém)
3. Je schopný si dát piva i před řízením auta (čímž velmi klesá v mých očích)
4. Má sklon k závislostem (nikotin, alkohol) - cigarety, kávy, piva, nikotinové sáčky… dříve tedy sexting…
5. Když nejde do práce, nečistí si zuby, je vlastně celkem prase; nevyčistí si je ani když ho o to požádám, klidně pátek odpo až nedělní večer nic
6. Neumí líbat
8. Někdy se za něj stydím, jak se chová/jak vypadá/jak se obleče (jak je mu to jedno)
9. Nevěnuje mi pozornost
10. Přestávám k němu vzhlížet
11. Nezajímá ho co říkám, nezajímám ho opravdově já a moje pocity
12. Nedotýká se mě, neobejme mě jen tak, o pusy i objetí si musím říkat, vždy to ale on ukončuje, a když už si přijdu pro obejmutí, není vřelý, fakt ne
13. Nemáme společná témata a když, nejsme schopni se o nich pořádně bavit, nebaví ho jít v tématech do hloubky
14. Často nemá náladu na řešení čehokoliv
15. Není pozorný
16. Nedělá si čas na nás vztah, vše, co má zlepšit náš vztah, iniciuji já
17. Psal si donedávna o sexu s jinými ženami a posílal si s nimi nahé fotky
18. Podvedl mě (asi 3x - sex, prstění, líbání - různě ženy, z minulosti)
19. Má potřebu si stále něco dokazovat u žen
20. Chodí pozdě domů (19.-20 hod. - schůzky s klienty), neznám ho tak nejen já moc ale ani ty naše dvě malinký děti
21. Zadlužil nás půl milionem u rodiny na rozjezd podnikání
22. Neiniciuje rande ani společně trávený čas
23. Sám nenavrhne nikdy ze by se postaral o děti a abych já někam jela sama, jen asi 2x, kdy jsem byla v totálním kolapsu
24. Neumí dávat najevo své city, hlubší myšlenky
25. Je prolhanej, automaticky mu na nepříjemné otázky najíždí lži (teď se na tom snaží pracovat a připomínám mu, že chci žít v pravdě, za každou cenu)
26. Víc mu jde o to, jak vypadáme navenek, než aby to fungovalo i skutečně uvnitř
27. Má narcisistní znaky osobnosti, myslí často jen na sebe a co chce on (Já (miluju zmrzlinu): Jé, tam prodávají zmrzlinu! Půjdeme tam? On: Aha, já nechci, ne.)
28. Cholerik
29. Není empatický
30. Někdy mi přijde vyloženě hloupý, jednodušší
31. Často nechápe podstatu sdělení (přáteksá akce u nás na zahradě, chtěl za každou cenu bečku, nakonec jsem svolila ale řekla, aby dodržel naši domluvu, že si se mnou a dětma na akcích dá max 3 piva. U cca 5. mu říkám, že pije víc, takže argumenty že tím přece nikomu neubližuje a je hodnej. Pak pil dál, pak teda uklidil všechno nádobí dovnitř atd., já ale i tak nasraná, že se opil. Vůbec nechápal můj problém a pořád argumentoval, že přece všechno uklidil z té zahrady a lítá tady celej den apod. a že se na to příště vysere)
32. Nedal mi nic k narozeninám, po 2,5 měsících mého připomínání asi 4x, jestli mi opravdu nic nedá, donesl náušnice za 4 tis.
33. Nevím, jestli mi “voní”
34. Nesmějeme se spolu, nedokáže mě rozesmát
35. Už rok finančně nezajišťuje rodinu, žijeme od výplaty k výplatě a pořád si půjčujeme
36. Nespává v ložnici
37. Necítím z něj radost, když za nim přijdu do obýváku po uspání dětí, i když tvrdí opak
38. Obtěžuje ho můj pláč a dokonce lidem říká, že často brečím (teď tak jednou za měsíc, když to říkal, tak to bylo tak 2x za měsíc)
39. Porušuje naše dohody - ohledně pití (např. Bečka na sousedskou party, počet piv kdekoli - pod nějakou záminkou to vždy přesáhne a pak říká ze si hledám furt problém)
40. Nevěřím mu - dřív ale 100%, od toho zjištění o sextingu moc ne.
41. Doma hlavou nefunguje, nevnímá mě často, říkám vetšinu věcí/požadavků víckrát.
42. Nikdy mi neřekne, ze mi to sluší. Ani když si o to řeknu, jestli se mu líbím.
43. Nepracuje na sobě, nemá žádné koníčky, něco navíc mimo práci a teda rodinu.
44. Nejsme na sebe skutečně napojení.
No tak já upřímně bych si užívala single život a klidně měla jen sex. Jít ze vztahu do vztahu je cesta do pekel. Kdybych se rozvedla se svým mužem, vím 100%, že dalšího už domů nechci. Můj manžel je dokonalej člověk, takového bych už nenašla a nechci se zase s někým zžívat, prát mu trencle. Nene.. chlapi poznáš v práci, když děti mají koníčky - trenéři, jiní tatínci ostatních dětí.. hledat na Tinderu chlapa na vztah je hodně bláhový. Mělas tam dát, že hledáš jen sex a viděla bys ty stovky zpráv. Obecně ženám se podle mě loví snadněji. Nebo aspoň já sem nikdy nevynaložila úsilí a furt se kolem mě někdo motá. Záleží taky na vzhledu apod..
Jinak ta story s tím , že se to rozkřiklo mě moc mrzí. Je to nefér, chápu, jak se citíš.. na druhou stranu, asi by tě to taky zaskočilo, kdybys to zjistila o nějaké mamince v okolí.. spousta lidí neví, o co jde. Nic si z toho nedělej. Tohle vyšumí. Reakce tveho manzela je ale teda dost zvláštní :D.. můj kamarád to tak má se svou ženou taky. Nezajimá ho co kde s kým dělá. On ji podvádí, ona se trapi, on je vecne zamilovanej nekde jinde.. mne by se to nelibilo, na druhou stranu má jakýsi komfort - bydlení, peníze, věnuje se dětem.. a ona jen doufá, ze ho to s věkem prejde..
@sinicka Asi se prostě bojím toho, že bych na ty děti fakt byla (nějakou dobu) úplně sama. Ale je pravda, že to jsem v týdnu i tak. A moje mamka by mi určitě pomohla.
Jen někoho na sex - no, já vždy tíhla u všech i kdysi k tomu, že jsem chtěla vztahy. Takže i když bylo něco jen sex, představovala jsem si vztah. Jsem asi párovej člověk. 😀 Takže mít s někým jen sex a udržet to i u sebe, že by to nebyl vztah nebo nemyslela bych na vztah, to by bylo pro mě, si myslím, těžký. Ale jako je jasný, že píšeš, že ty bys nechtěla jít ze vztahu do vztahu, když je manžel dokonalej člověk. Já dokonalýho vedle sebe nemám ani omylem. A to jsem si ještě před pár měsíci myslela, jak téměř dokonalej je. Kromě toho piva. Tak k tomu přibyly další věci. Někdy, když se na to podívám z nadhledu, z ptačí perspektivy, tak si říkám, že jsem uplně blbá. Ale pak tu jsou ty momenty, ty věci, to, jak ho mám prostě pořád ráda, že mě to tu drží. I to, co jsme vybudovali - děti, dům, prostě život jinde a tak.
To, co popisuješ, ten pár, to je hrozný a to fakt jako nechci. Chci aby o mě měl chlap zájem. A co dělám. je pravda, že asi nevím, o čem mluvím, protože vztah s nějakým chorobným žárlivcem taky musí být strašnej, to jsem nezažila. Ale teď bych špetku žárlení brala.
Dneska jsem se tu sesypala mamce, která přijela za náma (resp. za dětma, mě moc nevnímá). Že máme 3 stovky na účtu. Výplata manžela dojde za pár dní. Bude vysoká ale ona je i naše hypotéka vysoká, padne na to víc než polovina toho, co mu přijde. A ještě navíc to, co přijde, bude asi tak 2/3 oproti tomu, co říkal, že dostane. Nějaký věci, se kterýma počítal, že se tam promítnou, se promítnou prý až do dalšího měsíce. Takže prostě jedeme od výplaty k výplatě.
Jak to někdo psal, že je nemakačenko - to on není, on pracuje hodně. Od rána do 7/8 do večera. Jen je to prostě rok, co v tom oboru začal podnikat, a je to rozjezd podnikání. Takže jede od nuly a zvedá se to postupně. A zatím to prostě není na úrovni, aby nám měsíčně něco zbývalo, to vůbec. Naopak, zatím jsme to doteď hodně lepili půjčkama.
Nejhorší je to, jak já s tím moc nezmůžu. Dělám, co můžu, ale doma ty dvě malý děti, tak když je trošku času (tzn. třeba 45 min když spí oba zároveň během dne, když se zadaří) nebo večer tak 22.30-23.30 (ale to je na úkor času s manželem) píšu nějaký texty pro jednu firmu, abych aspoň něco přinesla i já do rodinného rozpočtu.
Moc nevím, z čeho brát. Energii, životní elán. Přijde mi, že se ze mě stává troska. Nabírám na vzteku, netrpělivosti vůči dětem, pesimismu. No.
No a myslíš, že kdybys i někoho na vztah našla, že by měl chuť vychovávat tvoje děti? Nikdo je nebude mít rád tak, jak tvůj manžel.. Nový chlap by je mohl brát jako překážku a začínat s dvěma dětma nějaký vztahy je extrémně náročné pro všechny, včetně dětí. Tuto variantu bych na následujících pět let uplne vyškrtla.
Uvidíš, jak se bude vyvíjet váš vztah po těch terapiích.
No a kdybych mohla poradit svému mladšímu já, aby bylo šťastnější - měj čas pro sebe, hezky se oblíkej, pečuj o sebe, nech se zahrnovat láskou a dárečkama a využívej kazdou zajimavou nabidku.
jeden “vztahový” kouč tvrdí, že muži mají tendenci svůj vztah brát jako investici - koupí ženě mobil, čivavu, auto, šperky a pak nechápou, že se s nimi ta žena rozejde, když do ní tolik investovali a že mají tendenci obecně víc bojovat o to, do čeho investují.
Já takhle sem tam udělám psí oči u něčeho příšerně drahýho a zbytečnýho :D a jsme spoko.
@sinicka Tak já budu dělat oči, až na to budem mít, jo? 😀
Jo to je mi jasný, že to je těžký. Právě že to je těžký, pro všechny. Právě že proto jsem ještě tu, kvůli všem těm věcem, kvůli kterým by byl odchod těžkej...
No to je další věc, že kvůli jeho podnikání žijete od výplaty k výplatě. To by mi taky vadilo.. já bych teda dělala radši práci + brigádu a nosila domů nějaké peníze i za cenu svého diskomfoftu. Minimálně po dobu, co by byl partner na rodičáku.. tohle je za mě taky celkem sobecké..
nechtěla jsem se tě dotknout, že na to nemáte. Jen aby ses nebránila, když něco bude chtít koupit jen tobě..
peníze nenosí, podvádí tě, má problemy s chlastem, neváží si tě.. já ti nevím, holka zlatá…
Další věc je, jestli nemáte nárok na nějaký příspěvky? Na bydlení alespoň.. přídavky na děti..
Za mě žádný plusy nevidím, spíš mínusy, vždyť z tebe dělá krávu,. neváží si tě. Ach jo ženský si fakt nechají líbit čím dál víc a jsou naivní až hrůza.
@sinicka Nene nedotkla, já tušila, že to v psaným textu nevyzní, jak jsem to myslela. To jsem napsala fakt jako s úsměvem, že ráda budu dělat oči pak, haha. 🙂
No on nenosí domů málo, jen to je málo vzhledem k naší hypo... To je taky to. Byli jsme taková vyšší střední třída předtím bych řekla. Takže je podle toho nastavená i hypo (splátka domu a výdaje měsíční s domem spojené nás vyjdou na něco málo přes 40 tis.). A jaksi na to teď nestačíme, zatím...
@fire85 Ona to řekla asi dobře kamoška, že je pohádkář. Že mě dokáže vždy uchlácholit řečma. Že mu na něco přijdu, něco mi vadí. A on to dokáže tak říct, udělat, že pak skoro až mám tendenci si začít o sobě myslet, že já jsem ta špatná. Aniž by on řekl, že já jsem ta špatná, to on nedělá nikdy. On mi opravdu vůbec nic nevyčítá a nemá se mnou žádný problém.

@sinicka Máš pravdu. Zrovna jsem to řešila minulý týden s kamarádkou, že kdybych potkala někoho, kdo mi ukáže, že to opravdu JDE i jinak, tak myslím, že odejdu. Jenže to je to. Takhle to mají všechny holky v nefungujících vztazích. Kdyby potkaly někoho novýho, dobrýho, co je zachrání, půjdou. Ale takhle to většinou nefunguje, Většinou je potřeba mít ty koule na to prostě odejít i bez jistoty, že potkám někoho lepšího. A tak většina zůstává. A zatím i já.
Ale hodně mi pomohlo tady to řečení, že si mám dát třeba rok. Rok na zhodnocení, jestli a jak se snaží a jestli se to za ten rok někam posunulo. Tak jsem si to tak řekla...
PS: Kde bych já mohla vlastně poznat nějakýho převozníka nebo prostě chlapa pro život, když jsem doma s dvěma malýma dětma?
Nevím, jestli jsem to tu psala, myslím že jo, ale ne asi celý. Ale asi před 2 měsíci jsem si založila Tinder, jen tak, abych viděla, co je na "trhu". Měla jsem tam asi 5 fotek, vyplněno, že "děti mám a další chci" - protože jsou tam možnosti jen děti nemám/děti mám a další nechci/děti mám a další chci. No moc zpráv jsem tam neměla, nějaké matche jo. Ale prostě stejně ze všech nakonec vypadlo, že hledají jen sex, vztahy nikdo nehledá. Nebo co.
Navíc pak přišel muž, že se mě musí na něco zeptat. A jestli jsem měla nebo mám Tinder. Tak jsem mu řekla že mám. On bez mrknutí oka že ok.
A pak jsem se ptala jak to ví nebo co? No prý mu to řekl kamarád jeho, který se i ptal, jestli je u nás vše v pořádku. A tomu to řekli prý fotbalisti z jejich vesnice.
Tak jediná jeho starost byla vlastně, aby se to nějak nedozvěděla jeho rodina, že už to je k jeho rodině blízko. Ale jinak nic. Řekl mi jen, ať si dělám co chci, jen jestli mě nanapadlo, že už nejsme v tom velkým městě a že tady už se všichni znají a řeknou si to. No tak jsem si ten Tinder smazala. A byla jsem naštvaná, že jako nakonec bych tady byla ještě za debila já. Že manžel mě podvádí, podváděl, dělá to vše co dělá, a já si jen založím Tinder už bych měla být za tu krávu, co snad rozvrací vztah. Nevím.
Takže - kde se vlastně hledají chlapi na vztah, kteří by měli zájem o matku dvou malých dětí? 😀