Manželská poradna. Pomohla vám?
Máte někdo zkušenost ? Pomohla vám poradna nějak ?
@lauralaurinka Kamarád chodil a nepomohlo jim to. Nám také ne.
@lauralaurinka No tak z mého pohledu zrovna ne. Nepomohla. Cítila jsem se tam úplně trapně a nakonec i přesto, že mi manžel tenkrát zahýbal, ( neměl důvod, akorát si něco dokazoval) tak jsem z toho vyšla jako špatná já... A to mě dost vytočilo akorát 😊
Jo, pomohla nám se docela slušně rozvést. Mne dala jistotu, že cesta zpět není a není proč otálet. Vyhozený čas to určitě nebyl.
@lauralaurinka Mám to vlastně úplně stejně jako "andělka". Jistota, že nemá smysl zůstávat spolu dál. A taky nám pomohli v porozvodovém uspořádání.
Takže nakonec spíše nepomůže. Ale aspoň to u rozvodu pomůže, že ani poradna nepomohla .
Takže nakonec spíše nepomůže. Ale aspoň to u rozvodu pomůže, že ani poradna nepomohla .
@lauralaurinka Chápeš špatně roli poradny. Poradna ani poradce za tebe neudělá rozhodnutí ani žádné tvoje rozhodnutí nezvrátí. Může ti ale pomoct v tom, aby ta rozhodnutí, která jako pár uděláte, byla společná, vykomunikovaná, aby nezbortila vztahy mezi rodiči malých dětí. Ano, poradna ti může pomoci se rozvést - a pokud ti pomůže se rozvést dobře, důstojně, s nejmenšími ztrátami pro všechny zúčastněné, tak svou roli splnila.
@lauralaurinka Muže pomoct, ale tak jak se píše výše.

Vzhledem k tomu, že mě muž poslal samotnou, protože on rozhodně nic řešit nechtěl a "neměl žádný problém", tak mi to pomohlo. Ujasnila jsem si, co doopravdy chci🙂 V době rozchodu byl ochoten tam párkrát zajít kvůli dětem, jak je na to připravit atd. Myslím, že nám to opět pomohlo. Kamarádka teď měli takový turbulentní rok a párová terapie jim pomohla hodně. Psycholog ti nemusí sednout... Mým rodičům to asi moc nepomohlo, taťka tehdy prohlásil, že ženská bude přece vždycky stát při ženské, že je proti němu zaujatá a k chlapovi pak odmítl jít. Nelze na to spoléhat 100%, ale vzít to jako možnost.